Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yezi_ avatar
Sziasztok!
Celeron G1840 és Pentium G3250 között játékokban mekkora különbség van? Nem tűnik sokkal erősebbnek a Pentium de azért gondoltam megkérdezem...
0
0
0
0
Bronson avatar
na meg nem mindegy, milyen i5 és milyen i7-ről van szó...
0
0
0
0
zelcsi avatar
zsoca1199: i5 és i7 közt játékokban 1-2 fps csak a különbség! 😉
0
0
0
0
DDarkness avatar
1360x768-ban nagy lenne a különbség i5 és i7 között? Kb mennyi FPS különbségre kell hogy számítsak? És FullHD-ba kisebb lenne a különbség? Köszi a segítséget.
0
0
0
0
laci19920811 avatar
@danee23 Asus Z97-K a deszka :3 és fc4 2 magos fix nélkül nem indul el semmiféle 4 mag alatti rendszeren, de mint már írtam 1 másik posztban is legnagyobb csatákban sem ment 45 fps-alá csutka nvidia grafika beállítások mellett átlag 70-80 fps 1024x768-as felbontásban 😃
És igen kell egy kis program "injection" hogy induljon 2 magon 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
laci nem csodálom, ha 4.3-on pörög. 😃
Viszont az 1 hogy nem is a legalapabb pentium, és gyanítom hogy a deszka sem az, vagy?
De ha jól tudom FC4 továbbra sem megy 2 magon fix nélkül, nem?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem hozzátok . Jelenlegi Dell Precision M4400-as laptopomba
Core 2 Duo T9600 -os proci van.

Érdemes lecserélni Core 2 Quad Q9000-re?

Játékra IS használom a gépet!

Köszönöm!

Üdv skulled
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
WeyronHUN: Nekem is gyári hűtőm van a 4460-on! 1év 2 hónapja semmi baj vele! 50-60 fok maximum!
0
0
0
0
laci19920811 avatar
danee23 megcáfolnám 😆 Mad Max csutkán 60 Fps Far Cry 4 csutkán 40-70 fps és így tovább sorolhatnám 😃
0
0
0
0
winrar avatar
WeyronHUN: Gyári hűtő elég 😃
Nekem már egy éve van gyári hűtő az említett procin. Játék alatt 50-60 fok és hangtalan a hűtő.
0
0
0
0
Puffin avatar
Gyárira mindenképp! 😃
0
0
0
0
Wipera82 avatar
Intel Core i5-4460 szükség van még hűtőre?
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: A pentium 4 is minden játékot elvitt, amíg meg nem jelentek azok a játékok, amik 2 magot kértek... De ma már nem lehet őket semmire sem használni.
A pentium G egy olyan processzor, ami már a megjelenésekor túlhaladottá vált. Olyan, mintha a Pentium 4-et a core 2, vagy dual core, sőt a quad sorozat után dobták volna piacra, csak új néven.
Ezért haragszom erre, mert hozzám is jönnek olyanok, akik megvettek valami Pentium G csodát és csodálkoznak, hogy nem tudnak vele játszani. (Bocs, winrar, nem akarlak megbántani, de ez van...) Persze előtte nem kérdeznek, csak utána... Ilyenkor szoktam megmutatni a gyerek gépét, amiben a 860K-s proci van (és nem mellesleg annyiba kerül, mint egy G3420, de annyit tud, mint egy i3-3220), hogy lássák, mennyire feleslegesen dobták ki a pénzüket az ablakon.
0
0
0
0
winrar avatar
Pentium G3420-al nálam minden játék elment azok közül, amit próbáltam (pl. Far Cry 3, Battlefield 3). Csak ahova kell 4 mag (vagy 4 szál), oda kevés.
0
0
0
0
danee23 avatar
Ezzel azért nem egyeznék teljessen.
A pentium G sorozat amúgy "semmire sem jó" procik minden játékot elvittek egész addig még meg nem jelentek az olyan játékok amik kifejezetten kérik a 4 magot.
Ha megnézzük benchmarkokban nem sokkal marad le a gyengébb 4 magos amdktől, a régebbi phenomokat meg beéri ha 3ghz vagy alatt vannak.
De valóban, a jövőre nézve egy 4 magos fm2/+ apu az jó befektetés.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Az A10-7850K nagyjából az i3-3220 szintjén teljesít. Szóval ne a Pentium G sorozatú, amúgy semmire sem jó Intelekkel hasonlítsd össze.
Itt viszont az a helyzet, hogy az AMD drágább, mint a hasonló teljesítményű Intel, bár az IGP-jük ég és föld. Választásnál csupán ezt kell figyelembe venni: ha kell erős IGP, akkor az AMD, ha elég a gyengébb is, akkor az olcsóbb Intel i3. Ha meg egyáltalán nem kell IGP, akkor a még olcsóbb Athlon x4 860K, ami a fenti A-10 IGP nélkül.
De a Pentium G nem ebben a csapatban játszik. Annak az IGP-je sem ó semmire, meg a processzorteljesítménye sem. Az arra elég, hogy a szövegszerkesztő elfusson. Csupán azért adta ki az Intel, hogy legyen neki is processzora 100 dollár alatt. Inkább számít marketing-eszköznek, mind hardver-eszköznek, ha be akarjuk sorolni az informatika világában.
0
0
0
0
Bronson avatar
Szerintem meg manapság jól jön a 4mag, és az apu-s amd-k elég jó ár/teljesítmény arányban vannak ilyen szempontból...
0
0
0
0
danee23 avatar
Hát én nem biztos hogy rááldoznák 100 eurót procira ha nem játék a prioritás. A6-6400 nem néz ki rosszul de ha nem fix még a platform hasonló árban Pentium G3250 sokkal többet nyújt proci oldalon, és hidd el hogy a grafikusa is elbír mindent ami kell ha csak nem azt akarod használni konvertálásra, de igazából nem tudom milyen progi allatt lennének képessek amd igp konvertálni. Ha fontos hogy minél gyorsabban menjen a konvertálás érdemes lehet a 4 magos proci, de ez is több mindentől függ, pl. xvid kódek nem tudja effektíven használni a sok magot.
0
0
0
0
csuz-li avatar
MaTpr0F: Az egész pénz kérdése. Mennyi lenne rá? Amúgy, ha újonnan veszed, akkor fm2+ os A8, vagy A10-est érdemes nézni. Ha IGP-t használsz, akkor fontos, hogy az APU által támogatott leggyorsabb memóriát dual channelben használd, ez általában a 2133 MHz-es RAM-ot jelenti.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Tiszteletem!

Tudnátok nekem ajánlani FM2 vagy FM2+ procit?
Nem igazán vagyok otthon AMD oldalon.
Fater gépét újítanánk, nincsenek nagy igények. Több mag legyen, mert sokat konvertál videót, illetve IGP is egyen benne.

Köszönöm előre is!
0
0
0
0
danee23 avatar
Köszi a válaszokat! A lap amibe Phenom II x3/x4 menne 125W-ig támogatja a procikat. Mikor én régebben egy 95Wos lapban 95Wos Athlon x3at phenomosítottam, annak 126Wra nőtt a fogyasztása de visszavettem 1.3ról 1.2Vra valamint 3.1ről 2.8ghz-re. Valami ilyesmit tervezek itt is hogy a hűtés és a lap is bírja(ha az lesz a befutó)
0
0
0
0
Bronson avatar
Elvileg tudja (van rajta ACC funkció) de én abban a lapban nem erőltetném...
0
0
0
0
nedadam24 avatar
Tud nekem valaki abban segíteni hogy az én alaplapommal unlockolhatok amd procit ?
0
0
0
0
Bronson avatar
Az unlockolt phenomhoz elég olcsó hozzájutni! amúgy egy jobb hűtés azokhoz igencsak ajánlott, a megnőtt fogyasztás miatt...
0
0
0
0
winrar avatar
X4 860K, ami megéri. FX-4300 nem éri meg.
Phenom II X3-ból olyat keress, amit tudsz X4-esíteni és a lap is bírja.
0
0
0
0
danee23 avatar
Az i5ök nem eléggé cost efficientek. Még használtan sem. Szóval ha nem am3-as a proci akkor csakis új deszka és új cpu. Ami úgy szóba jöhetne az: FX 4000,6000, FM2+ X4, Athlon 5350, Pentium, i3(nem valószinű hogy 2magos prociért kiadnák ~100erkát).

Edit: inkább így mondom:
Pentium 3250, Athlon X4 840, Athlon 5350, Fx 4100, FX 4300.
A használt phenom az unlockolt x3 lenne, 2.8-3 ghz körül, 6mb l3 cache-el, kicsit visszavéve clock és fesz. is nehogy megsüsse a deszka vrm-et.
0
0
0
0
Bronson avatar
Elég lesz hozzá a phenom x4! de pontosan melyik? Nem mindegy... 😊
0
0
0
0
winrar avatar
Phenom II X4 is elég neki.
De ha van pénz, egy Sandy i5 vagy újabb is mehet mellé.
0
0
0
0
danee23 avatar
Ami adott:
Radeon R7 260X
Cooler Master B2 500W
4GB ram
Ez mellé milyen procit ajánlatok legjobb ár/érték-ben?
Illetve a 260X-et mennyire tudná kihajtani egy x4 Phenom II 3ghz körül, megéri e még venni használtan?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Azonos órajelen nem sok különbség van. (1-2%)
0
0
0
0
winrar avatar
Inkább az i7 37770, kicsit erősebb.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Szerintetek melyiket érdemes venni i7 2600 vagy i7 3770, a i7 2600 8ezer ft-al olcsóbb.
0
0
0
0
Puffin avatar
bukta2: viszont a DDR4 drágább nem? Amúgy aki újan vesz gépet, vagy cseréli a régit (mármint max 2. generációs intel procija van) annak éri meg csak a Skylaket venni.
0
0
0
0
winrar avatar
Melyik Athlon X4 és melyik Phenom II X4?
0
0
0
0
nedadam24 avatar
szerintetek Athlon X4 vagy Phenom II X4 ?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nálunk most az i7 4790k és az új i7 6700k között van kemény 6000ft különbség (20€) kb 😃DD sírok... ki az aki nem azt veszi?... 😃 lehet hogy pár programban még jobb a 4790k... de a 6700k már újabb majd megoldják h jobban teljesítsen más programokban 😃 6000ft.. kemény 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenazjo: Hát nem tudom. Nemrég kipróbáltam egy kölcsön 290x-es VGA-val is, mivel azt tervezek venni és a közvélekedés szerint "nem hajtsa ki", így biztosra akartam menni, mivel nem két fillér az a VGA, feleslegesen nem költenék rá. Szóval nálam nem volt gond. Persze az tény, hogy jobb lenne hozzá egy i7, de ugye az árkülönbséget nem biztos, hogy megérné, mivel FPS dropot, vagy hasonlót nem tapasztaltam.
Amit tapasztaltam az az, hogy pl a GTAV-nél FHD-ban a CPU továbbra is ~60%-on ment, míg a VGA ~80%-on. (a 270 itt 95-100%-on működik, alacsonyabb grafika mellett) Amiért azt mondom, hogy azért elkél egy i7, azaz, hogy pl a BF4-nél miközben a CPU folyamatosan 85-95% között mozgott, addig a VGA gyakorlatilag 20-100 között. Mondjuk az fps az stabil volt akkor is, a CPU sem ment ilyenkor sem 100%-ra (90 fölé is csak ritkán), csak időnkét el tudott menni a VGA kávézni, de ezt csak ennél az egy játéknál láttam, a többinél hasonló volt a helyzet, mint a GTAV-nél. A többi játék, (witcher3, AC Unity, TW Attila, stb.) annyiban különbözött a GTA-tól, hogy mind a VGA, mind a CPU kb. 20%-al jobban ki volt használva. Ahol még jó lett volna egy i7, az a TW Attila, ahol mindkét komponens 90-100% között mozgott, de érzésre leginkább a CPU volt a szűk keresztmetszet, legtöbbször az volt 100%-on, miközben a VGA kevésbé dolgozott.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li
én pedig a tiédet egészíteném ki annyival, hogy
ami játékra tökéletesen megfelelő...

amíg nem csúcs kategóriás videókártyával használod a gépet, különben előjön a használat ingadozás és így tovább, de egyébként tényleg így van
0
0
0
0
csuz-li avatar
bukta2: Egyetértek, magam is így gondolom.
ha nem teheti meg az illető hogy i7-et vegyen akkor vegyen i5-öt ennyi.
Azzal kiegészíteném - és ezt halkan mondom, mert kitör megint az AMD vs. Intel - hogy az i5 árában is lehet kapni nyolc szálas processzort, ami játékra tökéletesen megfelelő...
0
0
0
0
bukta2 avatar
hiába dobálóznak itt hogy elég a 4 mag, persze elég simán kihajtják a VGA-kat az i5-ök is,de meddig? és abban igaza van csuz-li nak is hogy és ez nem lefelé fog menni tehát nem 2 mag kell majd a későbbiekben 😃
De aztán persze kinek mi i5 olcsóbb, ha nem teheti meg az illető hogy i7-et vegyen akkor vegyen i5-öt ennyi. azzal is el lesz, egy darabig.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért a nyolc szál egyre inkább kell. Az idei játékok a GTAV kivételével mind kihasználják és ez nem lefelé fog menni később. Ha több évre tervezek, akkor ezt is figyelembe veszem, meg azt is, hogy a dx12 API már most is 6 szálon skálázódik és azt ígérik, hogy ezt a mesterséges gátat kiveszik belőle, miközben a vulkan api 16 szálon skálázódik alapból, tehát a jövőben kiadott játékok még a mainál is jobban meghálálják a több szálas processzorokat.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bőven elég egy i5-4460 R9 280 mellé nekem bőven megfelelő egyenlőre ez a kombó..
0
0
0
0
fewq001 avatar
Minek i7 4770k ? (az akar lenni szerintem) semmi+ t nem add gameelésben ....másik az i5-k gtx titan-ig kiajtják a vga kat (persze az i5 4440-nél erősebbek).
0
0
0
0
Kylo Ren avatar
Sziasztok! Lassan gépfejlesztés elé nézek, és úgy döntöttem, hogy átállnék intelre. Kérdésem az lenne, hogy milyen procit ajánlanátok ? ( R9 280-at kellene kihajtania )
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció