Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Celeron G1840 és Pentium G3250 között játékokban mekkora különbség van? Nem tűnik sokkal erősebbnek a Pentium de azért gondoltam megkérdezem...
És igen kell egy kis program "injection" hogy induljon 2 magon 😀
Viszont az 1 hogy nem is a legalapabb pentium, és gyanítom hogy a deszka sem az, vagy?
De ha jól tudom FC4 továbbra sem megy 2 magon fix nélkül, nem?
[LINK]
Lenne egy kérdésem hozzátok . Jelenlegi Dell Precision M4400-as laptopomba
Core 2 Duo T9600 -os proci van.
Érdemes lecserélni Core 2 Quad Q9000-re?
Játékra IS használom a gépet!
Köszönöm!
Üdv skulled
Nekem már egy éve van gyári hűtő az említett procin. Játék alatt 50-60 fok és hangtalan a hűtő.
A pentium G egy olyan processzor, ami már a megjelenésekor túlhaladottá vált. Olyan, mintha a Pentium 4-et a core 2, vagy dual core, sőt a quad sorozat után dobták volna piacra, csak új néven.
Ezért haragszom erre, mert hozzám is jönnek olyanok, akik megvettek valami Pentium G csodát és csodálkoznak, hogy nem tudnak vele játszani. (Bocs, winrar, nem akarlak megbántani, de ez van...) Persze előtte nem kérdeznek, csak utána... Ilyenkor szoktam megmutatni a gyerek gépét, amiben a 860K-s proci van (és nem mellesleg annyiba kerül, mint egy G3420, de annyit tud, mint egy i3-3220), hogy lássák, mennyire feleslegesen dobták ki a pénzüket az ablakon.
A pentium G sorozat amúgy "semmire sem jó" procik minden játékot elvittek egész addig még meg nem jelentek az olyan játékok amik kifejezetten kérik a 4 magot.
Ha megnézzük benchmarkokban nem sokkal marad le a gyengébb 4 magos amdktől, a régebbi phenomokat meg beéri ha 3ghz vagy alatt vannak.
De valóban, a jövőre nézve egy 4 magos fm2/+ apu az jó befektetés.
Itt viszont az a helyzet, hogy az AMD drágább, mint a hasonló teljesítményű Intel, bár az IGP-jük ég és föld. Választásnál csupán ezt kell figyelembe venni: ha kell erős IGP, akkor az AMD, ha elég a gyengébb is, akkor az olcsóbb Intel i3. Ha meg egyáltalán nem kell IGP, akkor a még olcsóbb Athlon x4 860K, ami a fenti A-10 IGP nélkül.
De a Pentium G nem ebben a csapatban játszik. Annak az IGP-je sem ó semmire, meg a processzorteljesítménye sem. Az arra elég, hogy a szövegszerkesztő elfusson. Csupán azért adta ki az Intel, hogy legyen neki is processzora 100 dollár alatt. Inkább számít marketing-eszköznek, mind hardver-eszköznek, ha be akarjuk sorolni az informatika világában.
Tudnátok nekem ajánlani FM2 vagy FM2+ procit?
Nem igazán vagyok otthon AMD oldalon.
Fater gépét újítanánk, nincsenek nagy igények. Több mag legyen, mert sokat konvertál videót, illetve IGP is egyen benne.
Köszönöm előre is!
Phenom II X3-ból olyat keress, amit tudsz X4-esíteni és a lap is bírja.
Edit: inkább így mondom:
Pentium 3250, Athlon X4 840, Athlon 5350, Fx 4100, FX 4300.
A használt phenom az unlockolt x3 lenne, 2.8-3 ghz körül, 6mb l3 cache-el, kicsit visszavéve clock és fesz. is nehogy megsüsse a deszka vrm-et.
De ha van pénz, egy Sandy i5 vagy újabb is mehet mellé.
Radeon R7 260X
Cooler Master B2 500W
4GB ram
Ez mellé milyen procit ajánlatok legjobb ár/érték-ben?
Illetve a 260X-et mennyire tudná kihajtani egy x4 Phenom II 3ghz körül, megéri e még venni használtan?
Szerintetek melyiket érdemes venni i7 2600 vagy i7 3770, a i7 2600 8ezer ft-al olcsóbb.
Amit tapasztaltam az az, hogy pl a GTAV-nél FHD-ban a CPU továbbra is ~60%-on ment, míg a VGA ~80%-on. (a 270 itt 95-100%-on működik, alacsonyabb grafika mellett) Amiért azt mondom, hogy azért elkél egy i7, azaz, hogy pl a BF4-nél miközben a CPU folyamatosan 85-95% között mozgott, addig a VGA gyakorlatilag 20-100 között. Mondjuk az fps az stabil volt akkor is, a CPU sem ment ilyenkor sem 100%-ra (90 fölé is csak ritkán), csak időnkét el tudott menni a VGA kávézni, de ezt csak ennél az egy játéknál láttam, a többinél hasonló volt a helyzet, mint a GTAV-nél. A többi játék, (witcher3, AC Unity, TW Attila, stb.) annyiban különbözött a GTA-tól, hogy mind a VGA, mind a CPU kb. 20%-al jobban ki volt használva. Ahol még jó lett volna egy i7, az a TW Attila, ahol mindkét komponens 90-100% között mozgott, de érzésre leginkább a CPU volt a szűk keresztmetszet, legtöbbször az volt 100%-on, miközben a VGA kevésbé dolgozott.
én pedig a tiédet egészíteném ki annyival, hogy
amíg nem csúcs kategóriás videókártyával használod a gépet, különben előjön a használat ingadozás és így tovább, de egyébként tényleg így van
De aztán persze kinek mi i5 olcsóbb, ha nem teheti meg az illető hogy i7-et vegyen akkor vegyen i5-öt ennyi. azzal is el lesz, egy darabig.