Windows 8

Szerző: khaled98, 2011. October 14., téma
Fórum » Szoftver
Mindent a Windows 8-ról :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wdavid avatar
niteforce írta:
wdavid írta:
ahogy én tudom a win8 alapból "kis kockákból" áll az egyik maga az asztal ah arra rámész úgy fog kinézni, mint a win7 😃 nekem 32 bites van, de csak fater gépén próbáltam ki 😃 ha találok 64 bitest lehet fel rakom ha az új VGA is meglesz 😃

van 64 bites

igen tudom csak eddig nem találtam olyat amit rendesen seedeltek 😜

egyébként ha feltenném win8at mindent tudnék használni, amit alapból win7el tudtam? minialkalmazások, játékok programok stb...

a másik meg h a fejlesztői változatnak van expirációs dátuma, vagy az bármeddig használható?
0
0
0
0
Sanchez avatar
Nyisd meg a regedit.exe-t. Menj el ide: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Kattints a RPEnabled-re. Az értékét állítsd át 1-ről nullára. Ezzel a Windows7-es Start menü lesz Windows 8-ba is. ( Saját felelősségre )
0
0
0
0
johnny632 avatar
wdavid írta:
ahogy én tudom a win8 alapból "kis kockákból" áll az egyik maga az asztal ah arra rámész úgy fog kinézni, mint a win7 😃 nekem 32 bites van, de csak fater gépén próbáltam ki 😃 ha találok 64 bitest lehet fel rakom ha az új VGA is meglesz 😃

Ezt vágom az megvan, csak nekem ez így nem tetszik!
Én azt szeretném, hogy amikor rákattintok az asztalra, rendesen ott legyen a start menü. Ez az ami nekem nem tetszik!
Én hozzászoktam a régi start menühöz, ami win 3.1 óta megvan.
0
0
0
0
niteforce avatar
wdavid írta:

van 64 bites
0
0
0
0
wdavid avatar
0
0
0
0
greenmelon avatar
johnny63 írta:
Hát mit mondjak! Nekem eddig nagyon nem jön be! 😞
Leszedtem a bétát és már azt se szívesen használtam (pedig valamivel jobb volt), de a mostani a Consumer! 😕
Teljesen kiszedték a start menüt és a kikapcs és a vezérlőpult is hülyén van benne megoldva (vagyis iszonyat szokatlan) és még sorolhatnám!
Legalább beleraktak volna 1 olyan témát ami a win7-re hasonlít. (mármint a start menü miatt)
Pedig gondolhatnák, hogy sok ember hozzászokott az alap windows-hoz.
Szerintem ez az oprendszer inkább a tableteken lesz előnyös.
De azért nem adom fel még tesztelgetem, hátha megtetszik.

Be lehet állítani a klasszikus Windows kinézetet is, csak kutakodni kell egy kicsit hozzá.
0
0
0
0
cseszka avatar
Van már külömben magyar verzió bétában?Win7-nek volt magyar bétája,meg meg dobhat valaki egy linkel ha van.
0
0
0
0
johnny632 avatar
Hát mit mondjak! Nekem eddig nagyon nem jön be! 😞
Leszedtem a bétát és már azt se szívesen használtam (pedig valamivel jobb volt), de a mostani a Consumer! 😕
Teljesen kiszedték a start menüt és a kikapcs és a vezérlőpult is hülyén van benne megoldva (vagyis iszonyat szokatlan) és még sorolhatnám!
Legalább beleraktak volna 1 olyan témát ami a win7-re hasonlít. (mármint a start menü miatt)
Pedig gondolhatnák, hogy sok ember hozzászokott az alap windows-hoz.
Szerintem ez az oprendszer inkább a tableteken lesz előnyös.
De azért nem adom fel még tesztelgetem, hátha megtetszik.
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszka írta:
Minden jó oprendszernek van egy elödje,pl a win 7-nek a vista,sokaknak nemtetszett,finomitottak rajta és lett a win7,a nyolc is lényegében egy elöd-prototipus,aminek lesz egy finomabb utodja pl win9 névenn.
Ez az én véleményem.

ebben van valami... az XP is NT magra épül, csak kiegészítették új funkciókkal, kinézettel.
0
0
0
0
cseszka avatar
Minden jó oprendszernek van egy elödje,pl a win 7-nek a vista,sokaknak nemtetszett,finomitottak rajta és lett a win7,a nyolc is lényegében egy elöd-prototipus,aminek lesz egy finomabb utodja pl win9 névenn.
Ez az én véleményem.
0
0
0
0
greenmelon avatar
niteforce írta:
ProMaXuS írta:
Persze,én is szeretem a Win7-et,amióta kijött csak azt használom.
De majd meg szokjuk a Win8-at,persze szokatlan még a Metero felület,de gyorsan meg lehet szokni. 😀

örülök ha van akinek tetszik 😀
Szerintem ez az OS a vistához hasonló sikereket fog elkönyvelni... Táblagépen is az android a nyerő, a magánszemélyek többsége is a 7-nél fog maradni, a vállalkozók meg még mindig ugye az XP-nél.

Annyira nyerő tableteken az android, hogy másfélszer annyi iPad fogy mint droidos tábla. 😀

Win7-re is megmondta a sok jóstehetség, hogy szar lesz, el fog bukni blablabla, errd tessék, minden modernebb PC-n az fut.
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem is fos, pedig nekem még a vista is tetszett
0
0
0
0
greenmelon avatar
kalashnikoff írta:
A saját gépemre nem raktam fel, de apám felrakta teszt képen az övére. Hát mit ne mondjuk, egyáltalán nem fogott meg. Apám is nézet bután hogy mi a sz*r ez. (Pedig apám nem nagyon szokott rosszakat mondani, de a WIn8-ról meg volt a véleménye neki is...) Én maradok a WIn7-nél Sokkal jobb és megbízhatóbb.

A megbízhatóság hiánya valahol érthető, hiszen bétáról beszélünk.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
A saját gépemre nem raktam fel, de apám felrakta teszt képen az övére. Hát mit ne mondjuk, egyáltalán nem fogott meg. Apám is nézet bután hogy mi a sz*r ez. (Pedig apám nem nagyon szokott rosszakat mondani, de a WIn8-ról meg volt a véleménye neki is...) Én maradok a WIn7-nél Sokkal jobb és megbízhatóbb.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
még esélyt nem adtok neki. Csomóan nem veszik észre hogy csak nem nyitnak az új dolgokra. Én 29. én mindenkinél jobban szidtam most szeretem ezt a win8 bétát nagyon kellemes a kinézete és a használhatósága is csak idő kell neki. Nem úgy megy hogy ránézek ez szar kell a régi.
0
0
0
0
zsivko avatar
MaximumGame írta:
Olyan a win8 mint egy Xbox360 szóval ha Xbox ot szeretnék emulálni veszek 1 et...
Amíg PC a PC ez nem Windows amit kiakarnak adni Win 8 nak
Ez egy selejt....

És a válasz Microfosnak hogy PC Kinect miatt kell a Win8 ba ilyen menü....

Borzalmasan shit lett nekem 1 napig gép se volt , úgy behalt az egész...

Nekem nem halt be e gép igen jó müködöt, de számomra is borzató élmény volt ez a windows. 5perc után format c:
0
0
0
0
Joker avatar
windows 7 forever stability,reliability,usability.😜
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Olyan a win8 mint egy Xbox360 szóval ha Xbox ot szeretnék emulálni veszek 1 et...
Amíg PC a PC ez nem Windows amit kiakarnak adni Win 8 nak
Ez egy selejt....

És a válasz Microfosnak hogy PC Kinect miatt kell a Win8 ba ilyen menü....

Borzalmasan shit lett nekem 1 napig gép se volt , úgy behalt az egész...
0
0
0
0
niteforce avatar
MaximumGame írta:
Ez a Windows 8 egy kalap Shit ! 😀 én fel nem rakom többet...

úgy-úgy 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ez a Windows 8 egy kalap Shit ! 😀 én fel nem rakom többet...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
XP & Win7 forever! 😆

Mondjuk remélem nem rontják el annyira mint a Vistát. Az egy jó nagy kudarc volt a Microsoft számára. Bár mondjuk a kódokat újra kellett írni, mert a Vista tervezésekor a felénél kb. összeomlott az egész. Így nem csoda, hogy egy maradékot kaptak az emberek.
0
0
0
0
niteforce avatar
ProMaXuS írta:
De majd meg szokjuk a Win8-at,persze szokatlan még a Metero felület,de gyorsan meg lehet szokni. 😀

örülök ha van akinek tetszik 😀
Szerintem ez az OS a vistához hasonló sikereket fog elkönyvelni... Táblagépen is az android a nyerő, a magánszemélyek többsége is a 7-nél fog maradni, a vállalkozók meg még mindig ugye az XP-nél.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Amíg nem muszáj, szerintem felesleges beleugrani az új Windows-ba. Úgyhogy én még tologatom ezt a dolgot.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ProMaXuS írta:
Na látod,csak jó lesz a Win8! 😆

azt nem mondanám...
Nekem bejön a klasszikus desktop, meg a kis tálca. Win7-nél meg tudom csinálni a színét, pont elég. Szép, letisztult, gyors.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem sokaknak fura az eddigi megszokott rendszerek után a Win8 kinézete. Ezt még sokaknak meg kell emésztenie. Mondjuk nem érzem szükségesnek, hogy váltsak op.rendszert.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Na látod,csak jó lesz a Win8! 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk nem kell félni, hogy kiüti a Win7-et a helyéről. Főleg annak tükrében, hogy a vállakozóknál még mindg az xp a nyerő. Na meg ott az a gusztustalan Vista is. Úgyhogy van választék.
0
0
0
0
niteforce avatar
ProMaXuS írta:
Nem csak billel lehet kilépni!
Ha a jobb felső sarokba felmész,akkor megjelenik egy kis menüsör,ott van hogy beállítások és azon belül ott a kikapcsolás!

óó de jó...
na mindegy 😃
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Nem csak billel lehet kilépni!
Ha a jobb felső sarokba felmész,akkor megjelenik egy kis menüsör,ott van hogy beállítások és azon belül ott a kikapcsolás!
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
niteforce írta:
már kezdtem örülni hogy lesz olyan aminek normális kezelőfelülete lesz...

nem hinném. hogy lesz olyan. Bezárás gomb nem is lesz pl. Az alt+f4 kombó lesz a bezárás.

na igen azt észrevettem... Leállítani sem lehet a gépet csak gombbal. Meg egy hányás az egész. Biztos nem cserélem le a win7-emet arra a fosra.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
niteforce írta:

nem hinném. hogy lesz olyan. Bezárás gomb nem is lesz pl. Az alt+f4 kombó lesz a bezárás.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Tegnap raktam fel,és nekem nagyon tetszik.
Nagyon gyors,a telelpítés is megvolt egy 8 perc alatt. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gondolom az ultimate lesz a nyerő. Amúgy az hangzik a legjobban. 😆

A starter meg gondolom valami rip verzió a többihez képest, s kisebb lesz a gépigénye.
0
0
0
0
Szykla avatar
[LINK]

Kilenc Windows 8-ból válogathatunk

Nem kell azon aggódnunk, hogy nem lesz elég választási lehetőségünk az új operációs rendszer megjelenésekor.

Akik szeretik a bőség zavarát, azok biztosan örülnek a hírnek, miszerint kilenc különböző verzió jelenhet meg a Windows 8-ból, melybe még egy táblagépes variáns is befért. A Consumer Preview kelendőségének ismeretében a Microsoft nagy reményeket fűz az operációs rendszerhez, pedig sokan vannak, akik még a Windows 7-et sem telepítették fel, nemhogy nyolcazzanak. Bezzeg a régi szép időkben, amikor maximum annyi volt a dilemma, hogy Norton Commander, vagy Volkov Commander. Akit érdekel, hogy mi lesz ez a kilenc variáns, az nézze meg a PCWorld vonatkozó cikkében.

==============================================================

És a PcWord cíkk:.

[LINK]

Összesen kilenc verzió lesz a Windows 8-ból

Elsőre soknak tűnhet ez a kavarodás, de a Windows 7-ből is volt hatféle, a felhasználóhoz mégis csak három jutott el. A részletek még nem ismertek, de a neveket már tudjuk.

Bár korábban többen azt gondolták, hogy a Windows 8 esetében már nem lesz szükség többféle változatra, mert majd a Microsoft App Store segítségével alakíthatjuk az operációs rendszer működését, mégis úgy tűnik, előre gondolkodnak helyettünk a felhasználásást illetően. Bár egyelőre még csak tervről van szó, azt már lehet tudni, hogy a Microsoft milyen csapattal képzeli el a Windows 8 megjelenését:

- Windows 8 Starter
- Windows 8 Home Basic
- Windows 8 Home Premium
- Windows 8 Professional
- Windows 8 Professional Plus
- Windows 8 Enterprise
- Windows 8 Enterprise Eval
- Windows 8 Ultimate
- Windows 8 ARM edition (táblagépekhez)

Ez persze még nem a végleges, sok múlik a következő időszak döntésein, de a redmondi cég reményekkel telve néz a jövő felé, már csak azért is, mert a Consumer Preview verziót már az első napon több mint 1 millióan töltötték le.
0
0
0
0
no avatar
Állítólag így volt még amikor ha nem eredeti Vista volt és felrakta valaki a Win7-et akkor kiiktatta az eredetiséget igazoló cracket Vistánál. Úgy tűnik ezt Win8-ba is elérték😃
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Nekem is jelzett, hogy nem eredeti a 7-es lol 😃
0
0
0
0
MaliDual avatar
wtf??? nincs start!! az milyen már? egy masszív 10 perc káromkodás után már kicsit kezdem vágni hogy mi hogy van.😆De inkább maradok a win7nél.
0
0
0
0
niteforce avatar
azon meg már inkább android 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
gunman írta:
Szar!😆

az biztos
0
0
0
0
Demoz avatar
Első ránézésre egy csöppet bonyolultnak tűnik, de lehetséges, hogy ideje lenne beszerezni még 1 vinyót, amire felraknám. Erre az xbox live rendszerre kiváncsi vagyok.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szerintem se valami nagy szám. Második ujraindításnál már a netet sem ismerte fel valamiért... Majd ha lesz valami kiforrottabb, használhatóbb verzió talán megnézem azt is.😃 De Win7 tökéletes, nem hiszem, hogy a későbbiekben Win8at fogok használni!😉 Ja és a start menü hiánya engem nagyon zavart. :|
0
0
0
0
Sanchez avatar
Nekem bejön, már csak az új Visual studio miatt is. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
niteforce írta:
Kmisi99 írta:
Eleinte rohadt sok problémám volt vele de most már minden jó nagyon tetszik így hogy már kiismertem és megszoktam. Bezzeg tegnap este úgy szidtam mint a büdös szart.

én is ebben a tegnap este stádiumban vagyok 😆
de holnap már nem fogom próbálgatni, letöröltem a francba az egészet
elhatároztam hogy amíg lehet a win7-nél maradok 😃

Nekem a lustaságomnak köszönhető hogy megmaradt. Nem akartam órákat elszarni win7 telepítéssel. Így küzdöttem kicsit. Most már nincs kompatibilitási probléma tudom mi hol van így már nagyon jó és nagyon tetszik.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Én egyelőre fennthagyom, mert nem nagyon zavar. Van neki egy kis 30GB-os partíció azt kész. 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Kmisi99 írta:
Eleinte rohadt sok problémám volt vele de most már minden jó nagyon tetszik így hogy már kiismertem és megszoktam. Bezzeg tegnap este úgy szidtam mint a büdös szart.

én is ebben a tegnap este stádiumban vagyok 😆
de holnap már nem fogom próbálgatni, letöröltem a francba az egészet
elhatároztam hogy amíg lehet a win7-nél maradok 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció