Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az MSI GTX 1060 egy igen jó kártya ! ajánlani tudom, bár nekem eddig az asus hoz volt szerencsém,de olyan nagy eltérés nincs közte ! 😀
Jo napot. Erről a kártyáról mi a véleményetek?
Nvidia:
GIGABYTE GTX 1060 3GB
[LINK]
Manli GTX 970 4GB
[LINK]
AMD:
SAPPHIRE Radeon RX 480 NITRO+ 4GB
[LINK]
SAPPHIRE Radeon RX 470 4GB
[LINK]
Nagyjából egy szinten vannak. De a több VRAM miatt az AMD, de egy picit erősebb az NVIDIA.
Sorry for too many question. :S
Amúgy, egy i5 6600k+GTX1060 kombó lesz,ha lesz rá pénzem.
Melyik 1060 a legjobb?
Jól teszed, az 1060 jól sikerült darab. Ettől még nem árt leszedni a mostaniról a hűtést, újrapasztázni a GPU-t, de ha lehet, akkor Arctic MX-4 pasztával. Kitisztítani a ventiket sűrített levegővel. És akkor hátha meggyógyul.
update: ott se megy.Felporog gyengen,es ennyi.
masik vga jelenleg nem all rendelkezesemre,volt egy,de nem talalom.hetfoig nem sokat tudok tenni.
update2: sikeresen elindult a kártya, fingom nincs mit csináltam vele, de kivettem, kontaktspray, visszaraktam, ezt k.rva sokszor ismételgetve, és a legutolsónál siker.
Spoiler!
Legrosszabb esetben hardveres hiba
Akkor magamra eröltetek egy kis türelmet és lesz a Gigabyte GTX1060 6GB.
Az R7-est mindenkép eladom, ha már itt vagyunk mennyit kérhetek érte? 😃 2 éves. kereken. Tegnap járt le a gari.
Én is pont így vagyok, mindig van valami amitől kétségem támad vásárlás előtt 😃
Én is a GTX 1060al szemeztem, vagy AMD RX470. Most hogy akcióban van az RX480 4gb azt akarom venni 😀 Vagyis eddig úgy van 😃
Bár abban biztos vagyok hogy mindkettő jobb mint amit le fognak váltani (R7 265), de kihoznám az árból a legjobbat, ahogy említetted, ne kelljen hamarosan megint cserélni.
Nem tudok dönteni. Sosem tudtam kiigazodni azon, hogy mi számít/befolyásolja jobban a teljesítményt, de az ár/pénztárca miatt kompromisszumok kellenek. Vram/bit/gpu? Két kártya közül vacilálok ezek miatt. Légyszi segítsetek dönteni, de kártya ajánlatokat is elfogadok ha tudtok jobbat, azonos árkategóriában.
Gigabyte GTX1060 3GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-3GD - [LINK]
Asus GTX970 4GB DDR5 TURBO-GTX970-OC-4GD5 - [LINK]
config:
CPU: i5-4570
MB: ASUS B85 Vanguard
RAM: 12Gb 1600mhz
Tudtok olyan oldalt ahol a videókártyák sorrendbe vannak a teljesítményük szerint?
[LINK]
Hunork Az egyik boltban akciós a 8GB-s RX470 éppen ma néztem. 80-ért van MSI és Sapphire Nitro+
Gigabyte GTX 1060 6GB WINDFORCE
Gigabyte GTX 1060 6GB G1 GAMING
EVGA GTX 1060 6GB FTW+ GAMING ACX3.0
Megéri a G1 a felárat a Windforceal szemben? Illetve az EVGA mind a kettővel szemben?
Ráadásul nagy előnye hogy a meleg levegőt nem a gépházon belül fújja ki.
Spoiler!
62 ezerért már újonnan veszel RX 470 4GB-ot, szóval érdemesebb lenne a lentebb linkelt, MSI referenciát venni, de ahogy gondolod.