Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=15318[/url]
én meg ezt is mondtam😆😆
üdv gép összeállítás előtt állok és processzor téren nem mozgok túl otthonosan szerintetk egy Core 2 Duo E7400 az jó lenne és h kihajtana-e egy GTX 260 körüli karit elöre is thx.
üdv gép összeállítás előtt állok és processzor téren nem mozgok túl otthonosan szerintetk egy Core 2 Duo E7400 az jó lenne és h kihajtana-e egy GTX 260 körüli karit elöre is thx.
szerintem egy ilyen géphez már egy pindurit komolyabb proci kéne. Pl. E8400 vagy Phenom-II 720 vagy hasonlók.
Szia!én procinak ezt javaslom: AMD Athlon 64x2 7750 Black Edition Box nekem is ez van és nagyon megvagyok vele elégedve.és ez kihajtaná a vidikarit.De ha már csonálod akkor ez is jó vidikari: Gigabyte 4670 512 MB DD3 nekem is ezek vannak így tapasztalatból mondom!
Üdv
Köszi! Csak azért kérdeztem mert robert 888 azt írta hogy egy core 2 duo e 4xxx, vagy 6xxx belemenne. De akkor mind1. 😞
Kutyanmajom: Te viszont nem.😞 Itt egy leírás a processzortámogatásokról: Central Processing Unit LGA 775 Socket for Intel Pentium D and Pentium 4. Szóval 2 magosat nem tudsz bele tenni. Vegyél új alaplapot, már egész olcsón lehet venni, ami támogatja az említett processzort.
Szeretném megkérdezni hogy az én alaplapom befogadna-e egy ilyen procit: http://www.zonacomputers.hu/product_info.php?cPath=1_35_51&products_id=1540
Előre is kösz a választ!
Okés, köszi!
Eredetileg 4magosnak indult, de az a konfig kicsit drága, és összeszedtem egy 3magos konfigot feleannyiért.
Csak ezért kérdeztem. 😃
És én nem 4-6 hónapra terveztem ezt a gépet, hanem kicsit huzamosabb időre. :Ð
én se fél évre szoktam tervezni egy gépet😀
Eredetileg 4magosnak indult, de az a konfig kicsit drága, és összeszedtem egy 3magos konfigot feleannyiért.
Csak ezért kérdeztem. 😃
És én nem 4-6 hónapra terveztem ezt a gépet, hanem kicsit huzamosabb időre. :Ð
Mert akarok venni új gépet (az van beállítva "Gépem"-nek) és haverok mondták, hogy a 3 magos proci nem jó játékra, mert terheli önmagát, és inkább vegyek kétmagost.
AMD Athlon 64 X2 6000+ vagy az AMD Phenom 8650 X3?
érdemes lenne lecserélnem a 6000+os a phenomra?
L2 is 😃
AMD Phenom II x3 710 /6MB L3 cache; 2.6Ghz; 3mag/
Intel Core2 Duo E8400 /6MB L2 cache; 3Ghz; 2mag/
Sziasztok!Nekem egy AsRock ALive NF6G VSTA alaplapom van.És szeretnék venni egy Intel Dual coros E5200-at de nem tudom hogy jó -e lenne az alaplapomhoz.Légyszíves segiísetek!!😀
Nem, nem jó bele, mert az alaplapod csak az AMD-s procikat támogatja, azok közül is csak ezeket:
AMD Athlon 64, AMD Athlon 64 FX, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core, AMD Sempron
oké köszi mert most 6000+ osom van és gondolkoztam hogy lecseréljem de akkor nem teszem
Nem is érdemes a 6000+-ost ha jó memóriákkal szereled dual chanelbe akkor az is simán kell dolgozzon kb 8500mb/sec-es sebességgel. Ez pedig már annyi mint a Phenom x3 teljesítménye.
Sziasztok szerintetek melyik a jobb processzor?
AMD Phenom X3 8450 vagy az AMD Athlon X2 6000+
ha kiszámolod ugyan ugy "6GHz"re jön ki mert a 6000+ os 1 magja 3GHz míg a X38450nek 1 magja 2GHz.
Melyik a jobb?
én 6000+-ra szavaznék a magasabb órajel miatt, a mai VGA-nak jól esik😀 persze ez attól is függ milyen karit akarsz vele meghajtani.
Mindkettő jó processzor de én is az X2-est ajánlom, a phenommal talán lehetnek még apró gondok. Viszont a órajelek összeadása butaság , nem így működik a dolog.
Sziasztok szerintetek melyik a jobb processzor?
ha kiszámolod ugyan ugy "6GHz"re jön ki mert a 6000+ os 1 magja 3GHz míg a X38450nek 1 magja 2GHz.
Melyik a jobb?
én 6000+-ra szavaznék a magasabb órajel miatt, a mai VGA-nak jól esik😀 persze ez attól is függ milyen karit akarsz vele meghajtani.
Melyik a jobb?
azt holtom megnézni hogy támogatja e?
oksa de maximum 30.000 ft-é lehet kapni jo fajtát?nyár végefelé tervezek venni
Mondok 1-2 procit...
1. AMD Phenom 9600; Quad Core; 2,3GHz 2MB L2; 2MB L3; 26e FT --->[LINK]
2. AMD Phenom x3 8750 Triple Core; 1,5MB L2; 2MB L3; 23e FT --->[LINK]
De az alaplapod támogatja az AM2+ os procikat? És képes kezelni a 3 és 4magos procikat? Mert ha nem akkor másikat kell keresni...
Intel e5200-at tud venni és igen jól húzható az a proci, simán 3 ghz főlé!
ez mennyoire éri meg? mongyuk nemtom elfogadja e az alaplapom az intel procikat
Az AMD kompatibilis lapokba csak AMD procikat rakhatsz, és ez fordítva is így van, tehát Intel kompatibilis lapokba is csak Intel procikat tehetsz.