Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dani: 8.000Ft.
nem ez a különbség a kettő között. pci-e 3 az nagyobb sávszél, de a legtöbb vga-nak ez mind1, mert nagy különbség a kettő között nincs.
De lényegében nem sokban különbözik! 😃
Sziasztok, milyen nvidia kártyát tudnátok ajánlani 30-40e forint körül, ami játékra alkalmas?
GTX560 😀
És abból melyik fajta? Mert láttam többfélét is!
Sziasztok, milyen nvidia kártyát tudnátok ajánlani 30-40e forint körül, ami játékra alkalmas?
GTX560 😀
ŐŐŐ elírtam bocsi,
Alaplapom 1 x PCIe 2.0 x16
2 x PCIe x1
3 x PCI
egyáltalán belemenne a 3.0? miben különbözik a kettő?
Ha jól tudom a 3.0 semmiben sem különbözik a 2.0nál mivel mind kettő 16x-ros sebességű! 😀 De javítson ki valaki ha tévedek! 😀
Köszönöm😀
azt szeretném kérdezni hogy full HD-ba elég 1GB vram ??
azt hallotam hogy nem!!!
kettő közöl kell döntenem
Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition 1GB
vagy
Zotac GTX650 2GB
néztem van olyan játék ami 1800-1900 Mb Vramot zabál persze fullon!!
Ez nagyon játékfüggő,de saját tapasztalatom a következő : a Skyrim(dx9),crysis(dx11) kb 1.5 GB,a Battlefield 3(dx11) kb 1-1,4 GB,de itt pályafüggő volt,míg meglepő módon DiRT3 beérte általában 800-900MB vrammal - fullHD,max grafon.
ha marad a 8600gt lehet jobban jársz bár nem tom mindkettő kártya elég gyengus
Én a tesztek alapján a HD-t jobbnak ítélem,mert a Gt-vel nem tudom-e,hogy lehete Dirt3-azni,meg NFS RUN-ozni meg ilyenek...viszont a HD-val lehet...
Sry...kaptam xD,bár akkor sem tudom,hogy melyik jobb,mert a HD-val nagyobb beálításokon lenne játszahtó
és itt van ez is
Hello. Mennyi előrelépés lenne lecserélni egy 8600Gt 512mb DDR2-est egy HD6450 1Gb DDR3-asra?
Mennyi a 2 VGA közti különbség?
És hogy 11.5k-ért megéri-e? (a szálítás is benne van 😆😉
ŐŐŐ elírtam bocsi,
2 x PCIe x1
3 x PCI
Ha jól tudom a 3.0 semmiben sem különbözik a 2.0nál mivel mind kettő 16x-ros sebességű! 😀 De javítson ki valaki ha tévedek! 😀
Mennyi a 2 VGA közti különbség?
2 x PCIe x1
3 x PCI
azt hallotam hogy nem!!!
kettő közöl kell döntenem
Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition 1GB
vagy
Zotac GTX650 2GB
néztem van olyan játék ami 1800-1900 Mb Vramot zabál persze fullon!!
Sziasztok
Ti melyik kártyát vennétek meg inkább? Nvidia Geforce gtx550 (190bit,900MHz,pixel shader 2.0)
Ati hd 7750 128 bit ,810 MHz, pixel shader 3.0)
Hello. Mind a 2 modellnek a pixel shader verziója 5.0. Én mondjuk a HD 7750-et ajánlanám.
Ti melyik kártyát vennétek meg inkább? Nvidia Geforce gtx550 (190bit,900MHz,PCI Express 2.0)
Ati hd 7750 128 bit ,810 MHz,PCI Express 3.0)
http://www.***/Videokartya/Gigabyte_GV-N430-1GI_GT430_1GB_nVidia_PCIe_videokartya-p268011.html
e d i g i t a l
SAPPHIRE HD 7770 VAPOR-X OC
vagy
Sapphire HD6870 1GB GDDR5
Annyit tudok hogy a 7770 kevesebbet fogyaszt. a Tápom 480Watt, de nem túl márkás, Xilence a márkája. A mostani cuccokat bírja, bár nemtom h a mostani grafikusom mennyit fogyaszt.
Egyenlőre csak grafikust vennék, és maradna ez a két magos Athlon II X2 250 -es proci. aztán később egy 4 magos phenomot szeretnék. Tudom hogy korlátozva lenne a grafikus a proci mellett, de a mostani kártyám nem birja nagyon a FULL HD-t.. szóval? segítsetek pls
milyen nagy lesz a limitem egy GTX 550TIvel?
Ahhoz a procihoz felesleges GTX 550Ti-t. Nem lesz hatalmas teljesítmény növekedés, mert a VGA kihasználatlan lesz.
hát rendben köszi attól még meg veszem, majd lesz másik proci ha lesz pénz
Mennyiért vennéd?
26ért *** ban
Ahhoz a procihoz felesleges GTX 550Ti-t. Nem lesz hatalmas teljesítmény növekedés, mert a VGA kihasználatlan lesz.
Mennyiért vennéd?
hali all 😃
2x2GB DDR3 1333mhz ram,i3-3220 hoz és egy 1440x900 as monitorhoz milyen vga-t érdemes venni ? 😃
HD7770 vagy HD6850 abból pedig sapphire,asus,msi gyártótól.
Jah köszi a segítséget.. most találtam rá erre SAPPHIRE HD 7770 VAPOR-X OC. 7 euróval drágább 😃 😃
[LINK]
erről mit gondoltok?
Jó lesz.
[LINK]
erről mit gondoltok?
2 magos procival proci limited lenne. Bár ha 1155-ös konfigban gondolkozol, akkor elég lehet egy i3, bár az meg nem olyan jó ár/érték arányú. Jó ár/érték arábnyú 4 magos prcoi a phenom II X4 965. Szerintemegy HD7770-nel jobban jársz a 30-35k-s kategóriában. Kevesebbet is fogyaszt, s gyorsabb is a GTX 550 Ti-nél.
Tápból pdig egy Chieftec CTG 500W, vagy egy FSP Hexa 500W.
HD7770 gyorsabb is, meg olcsóbb is, nem is kevéssel.
Attól függ milyen táp. De ha egy jó minőségű 480W-os, akkor bőségesen
ASUS ENGTX550 TI DC TOP/DI/1GD5 - ezt néztem ki, újonnan 130 euro, kb 37k ft, erről a grafikusról van szó :
[LINK]
és erre a procira gondoltam, ez még belemegy az alaplapomba: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
várom a segítségeteket! 😀 esetleg ha tudtok 130 eu (37K ft)-ig jobb grafikus kártyát ajánlani, akkor meghallgatom meg minden 😃 de talán egyszerre csak egyet tudnék megvenni, és akkor a grafikust venném elsőnek.. jó lenne egy ideig a 2 magos procival? ja és a 480 wattos táp elég lenne? mert mostani cuccokat bírja, de azok egy picit gyengébbek is.. 😃
GIGABYTE GV-R775OC-2GI HD7750 2GB DDR3 PCIE
vs
GIGABYTE GV-R775OC-1GI HD7750 1GB GDDR5 PCIE
vs
GIGABYTE GTX 550 TI
(procilimit én bajom)
Köszönöm a választ!
Gtx 550Ti és 7750 kb ugyanazt a teljesítményt tudja
[LINK]
Ezt semmi kép ne vedd meg GIGABYTE GV-R775OC-2GI HD7750 2GB DDR3 PCIE
Aha
Amúgy tudhatom miért nem? 😀
Ha jól számolom, 25,6GB/s-os memsávszélessége van, ami édeskevés egy ilyen kártyához.
Jaja😃 Csak, hogy értse is, hogy mi a bajunk nekünk a DDR3-mal😃 DDR,DDR2,DDR3,DDR4-nél 2vel szorozzuk a memória órajelét ezután ezt megszorozzuk a memória busszal s ezt a számot amit kaptunk elosztjuk 8-cal, ekkor MB-ban kapjuk meg szóval ha GB-ban kell akkor el kell még ezt osztani 1000-rel. DDR5nél ugyanez csak ott nem kettővel hanem 4-gyel kel szorozni. Persze van ahol az effektív órajelet írják már egyből szóval ezt figyelni kell és úgy számolni.
Kösz am ezt eddig is tudtam, csak azt hittem h másokból...
(Most ezt te mondod magadban: Persze... Már egyből tudod miután elmondtuk...) Am kösz!
Nem mondtam magamban semmit😃 Ez másnak is hasznos infó lehet esetleg ha nem ijed meg egy 2 sornál hosszabb hsz-től😃 Örülük, hogy tudtad😃
vs
vs
GIGABYTE GTX 550 TI
(procilimit én bajom)
Köszönöm a választ!
[LINK]
Aha
Ha jól számolom, 25,6GB/s-os memsávszélessége van, ami édeskevés egy ilyen kártyához.
Jaja😃 Csak, hogy értse is, hogy mi a bajunk nekünk a DDR3-mal😃 DDR,DDR2,DDR3,DDR4-nél 2vel szorozzuk a memória órajelét ezután ezt megszorozzuk a memória busszal s ezt a számot amit kaptunk elosztjuk 8-cal, ekkor MB-ban kapjuk meg szóval ha GB-ban kell akkor el kell még ezt osztani 1000-rel. DDR5nél ugyanez csak ott nem kettővel hanem 4-gyel kel szorozni. Persze van ahol az effektív órajelet írják már egyből szóval ezt figyelni kell és úgy számolni.
Kösz am ezt eddig is tudtam, csak azt hittem h másokból...
(Most ezt te mondod magadban: Persze... Már egyből tudod miután elmondtuk...) Am kösz!
vs
vs
GIGABYTE GTX 550 TI
(procilimit én bajom)
Köszönöm a választ!
[LINK]
Aha
vs
vs
GIGABYTE GTX 550 TI
(procilimit én bajom)
Köszönöm a választ!
[LINK]
Aha
vs
vs
GIGABYTE GTX 550 TI
(procilimit én bajom)
Köszönöm a választ!
[LINK]
Aha
DDR3
vs
vs
GIGABYTE GTX 550 TI
(procilimit én bajom)
Köszönöm a választ!
[LINK]
Aha
hat en msot neztem utanna a7870-nek.egy kicsivel dragabb,mint a 660,es raadasul a memori clock-ja is gyengebb
A kettő ugyan az, nem véletlenül az árazása is hasonló, nekem HD7870-em van, de ha most vennék VGA-t akkor Nvidea lenne az biztos.
hat en msot neztem utanna a7870-nek.egy kicsivel dragabb,mint a 660,es raadasul a memori clock-ja is gyengebb
Nem drágább egy árban vannak.
660 ti gyorsabb, sima 660 lassabb.
Órajel nem számít.
ha mar sokan irjak a 660-at,akkor maradok en is annal.remelem meg fogja erni az arat,es nme lesz jatek belassulas a kartya vegett😀
Nem a legjobb vétel...drága.
Annyiért van 7870 gyorsabb, jobb tuningpotenciál.😉
koszi a valaszt.akkor szerintem maradok az olcsobnal,de tuti gtx660.vagy erdemesebb ati kartya?uj kerdes.en mindig is nvidia-s voltam,es semmi gondom nem volt veluk.sot,van par havernak ati,es van egy par jatek,ami nekik nem megy,es nekem pedig mukodik.processzorom amd,es ugy hallottam,h.ahhoz ati radeon jobb lenne.csakhat nem tudom mivel jobb a radeon.annyi,h.olcsobb
Butaság. Tökmindegy, hogy nV vagy AMD kártya van Intel vagy AMD proci mellett. Én a 660-ra szavazom.
most h.kiszamolom nem is sokkal dragabban jonne bele a gtx660,mint a 2db gtx550,mivel a kettohoz kellene vennem egy erosebb tapot is,es akkor majdnem ugyanott vagyok.milyen jo,h.megkerdeztem itt,h.mit javasoltok.sokat segitettetek
Ti százalékkal gyorsabb.
Titánium hajtókar miatt.😊 😂
es mi a kulonbseg a ketto kozott?csakmert en az aron kivul nem vettem eszre semmit.Asus GTX660-DC2O-2GD5-Asus GTX660 TI-DC2OG-2GD5
Asus GTX660 TI-DC2OG-2GD5 ehhez jár egy Borderlands 2 kupon, és ez 660Ti a másik pedig sima 660 ami kb 10-20%-al lassabb.