Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AMD Athlon-II X2 245 dobozos 14 000FT
Szerinetetek melyiket vegyem:
Intel Pentium DualCore E5400 2,70GHz BOX 17 000FT
AMD Athlon-II X2 245 dobozos 14 000FT
AMD Athlon II X2 250 17 000FT
Előre is köszi😃😃😃
SZerintetek jó,megéri? 😀
Intel Dual Core E5400 2,7GHz
Intel Dual Core E6300 2,8GHz.
(Nekem nem az számít, hogy az e6300 0,1 GHz-el több, mert lehet E5200 vagy E5300 lesz az 5400-ból)
Árban nem nagyon különböznek. Itt néztem:http://lambdacomputer.hu/termekek/55_processzor/
Csak az fsb-ben láttam különbséget. Egyik 800 a másik 1066.
Erre a lapra menne: Gigabyte - EG41MF-US2H Intel G41 LGA775 mATX alaplap
Ja meg esetleg ha valaki fel tudna róla világosítani hogy ezen a lapon van-e alaplapi grafikus kártya, megköszönném. Mert ahány oldal, annyi leírás. A képen látni a monitor csatlakozást, de a leírásban azt irják nincs rajt. Valahol a ramhoz is csak 2 foglalatot irnak a 4 helyett.
Intel Dual Core E5200 (2,5GHz)-el már volt dolgom, de a 6000-es szériát nem ismerem.
Ami azt illeti én a c2d 7500 és PhenomII közül variálnék a választáson. Az ok egyszerü naggyábol ez a kettő van egy szinten de mivel fügvény az egyéb hardver ( vga + proc + alaplap ) ezért kérdés hogy melyiket.
A 2 egyenlő a 3-mal???
Intel C2D E7500 @ 2,93 GHz
AMD Phenom X4 9650 @ 2,3 GHz
AMD Phenom II X3 720 @ 2,8 GHz
szerintetek?
fiúk. intel core2duo E7500
vagy amd phenomx4 9650 ??? thx.
Ha elsősorban játszani szeretnél, akkor az intel a jobb választás:
[url]http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=87&p2=23[/url]
fiúk. intel core2duo E7500
A Phenom első szériája elég gyengusz lett ezért core 2 duo!
viszont az LG 775 ös foglalatot msot dobálja ki az intel szal jövőre nézve nme túl jó választás!
Jumbo , igazad van , nemírtam , de azért thx ! 😀
Kmisi99 , értem , és ha VGA-t szeretnék választani akkor ATI ?
Hát ja ATI-t ajánlom
Goldolkozok processzor vásárláson de nemtom hogy melyik legyen:
X4 640, X3 435, X3 720, X4 940 (az ár/érték arány függvényét is figyelembe véve).
Kmisi99 , értem , és ha VGA-t szeretnék választani akkor ATI ?
kmisi99 : akkor az AMD-set ájánlod?
Jumbo : Újítani szeretnék , a mostani gépembe nemvagyok hajlandó semmi újat venni .. mert pl ha akarnák egy procit akkor max ami olyan jó a gépembe AMD ATHLON 2,2ghz-es proci , ha meg 2magosat vagy 4et akarok , akkor meg már a lap nemtámogatja , de hogyha veszek alaplapot meg procit , akkor má táp is kell , és elgondolkodtató h egy x2es proci mellett (vagy x4) hogy kevés az a 1giga ddr ram , meg a vga-m is 😃 akkor inkabb egy egész ujat azt kész😃
Amd-t ajánlom
kmisi99 : akkor az AMD-set ájánlod?
Jumbo : Újítani szeretnék , a mostani gépembe nemvagyok hajlandó semmi újat venni .. mert pl ha akarnák egy procit akkor max ami olyan jó a gépembe AMD ATHLON 2,2ghz-es proci , ha meg 2magosat vagy 4et akarok , akkor meg már a lap nemtámogatja , de hogyha veszek alaplapot meg procit , akkor má táp is kell , és elgondolkodtató h egy x2es proci mellett (vagy x4) hogy kevés az a 1giga ddr ram , meg a vga-m is 😃 akkor inkabb egy egész ujat azt kész😃
nem írtad hogy a géped teljes egészében ki lesz cserélve,ugyhogy azért írtam azt
szerintetek ha veszek procit , akkor melyiket válasszam ? mert mondták h az AMD nem annyira jó... 😕
intel : INTEL Core 2 Quad Q9400 - 2,66GHz, 1333MHz FSB, 2x 3MB cache, socket 775, EM64T BOX (Yorkfield)
AMD : AMD Phenom II X4 965 Black Edition Quad-Core (125W), 3400MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)
game-re kéne :S ár majdnem ugyanannyi... 170 euro körül..
nem akarok beleszólni de a lapod ezeket a procikat támogatja csak:
Socket 754-es AMD Athlon 64 / Sempron processorok
úgyhogy lapot is kellene venned a procikhoz😕
mellesleg az Intelt támogatom😉
szerintetek ha veszek procit , akkor melyiket válasszam ? mert mondták h az AMD nem annyira jó... 😕
intel : INTEL Core 2 Quad Q9400 - 2,66GHz, 1333MHz FSB, 2x 3MB cache, socket 775, EM64T BOX (Yorkfield)
AMD : AMD Phenom II X4 965 Black Edition Quad-Core (125W), 3400MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)
Phenomot vedd egy jó kis am3 as lappal! vagy ha nme szimpi az AMD akkor Core i5 p55-ös lappal bár azt azért annyira nem ajánlom mer kb jövő ilyenkora eltűnik az LG1156-os foglalat így további fejlesztést nézve bukta!
csak azért gondoltam arra h vennék intelt, mert mondták nekem h ne vegyek AMD-t mert sz*r és igaz h az intel drágább valamivel de jobb :S akkor amd-t választjam?
Hát most amd phenom II érdemesebb mert azt később is bővítheted de az intel quadot már nem mert már nem lesz bele proci meg ne halhass a sok hülyére akik mindent mondanak mert azok hallottak valamit 1 éve és asziszik hogy az van miközben az informatika napok alatt fejlődik nem úgy van hogy az amd 1x kiadott egy szar szériát 1 éve és akkor már szar mert ők akkor úgy hallották mindig újítanak és most az amd-t érdemesebb megvenni de ha majd olcsóbb lesz az intel i5 vagy i7 akkor majd azt de az még odébb van
a ház biztos és a táp is 😃 😆
ha minőségi persze...
milyen márka?
jó sz*r codegen😃
Phenomot vedd egy jó kis am3 as lappal! vagy ha nme szimpi az AMD akkor Core i5 p55-ös lappal bár azt azért annyira nem ajánlom mer kb jövő ilyenkora eltűnik az LG1156-os foglalat így további fejlesztést nézve bukta!
csak azért gondoltam arra h vennék intelt, mert mondták nekem h ne vegyek AMD-t mert sz*r és igaz h az intel drágább valamivel de jobb :S akkor amd-t választjam?
a ház biztos és a táp is 😃 😆
ha minőségi persze...
milyen márka?
jó sz*r codegen😃
ha minőségi persze...
milyen márka?
jelenleg egy intel e7200-am van és szerétnek váltani egy quad 9400-re. szerintetek a 400 w-os ház birni fogja?
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz 6.4 5.9
Determined by lowest subscore
Memory (RAM) 4.00 GB 7.0
Graphics ATI Radeon HD 4800 Series 7.5
Gaming graphics 2815 MB Total available graphics memory 7.5
Primary hard disk 52GB Free (69GB Total) 5.9
Windows 7 Ultimate
System
--------------------------------------------------------------------------------
Manufacturer System manufacturer
Model P5K
Total amount of system memory 4.00 GB RAM
System type 64-bit operating system
Number of processor cores 2
"-Na,ilyen MOST az ENYEM,1enlore megteszi,aztan majd jon a Quad-proci bele meg... 😉
Ergo celszeru mindig a legujabb proggyt leszedni gepvasarlas elott .
hello
szerintetek core2quad, vagy core i7? melyik a gyorsabb?
ha van pénzed i7-et vegyél ez nem kérdés😀
szerintetek core2quad, vagy core i7? melyik a gyorsabb?
heló!
Szeretnék venni procit és ebben kérem segítségeteket
MAX ÁR :30000FT
HA PHENOM 2 ES PROCIT MONDTOK AKKOR MONDJATOK HOZZÁ ALAPLAPOT IS SZINTÉN MAX30000FT-ÉRT
alaplap.[LINK]
vagy procinak ez ha 30 000van összesen[LINK]
Szeretnék venni procit és ebben kérem segítségeteket
MAX ÁR :30000FT
HA PHENOM 2 ES PROCIT MONDTOK AKKOR MONDJATOK HOZZÁ ALAPLAPOT IS SZINTÉN MAX30000FT-ÉRT
Hali. Úgy néz ki,össze fog jönni egy új proci,és szeretném a tanácsotokat kérni,hogy ez jó vétel lenne-e! A kiszemeltem:
AMD Athlon 64 X2 4600+
Processzor sebesség: 2,4 GHz-es Processzor típus: Athlon 64 X2 Operációs rendszer kompatibilitás: Windows, Unix Tokozás: Socket AM2 Másodlagos gyorsítótár: 1 MB
Ár:10.824 Ft. Szerintem megéri,ti mit szóltok hozzá 😃? Ja és dobozos,nem OEM!
Értem,csak nekem mindenképpen AMD kéne,mert csak AMD-t támogat az alaplap.Ennél jobbat 10000 környékén nem nagyon találtam 😕 Esetleg még ami úgy ahogy beleférne a keretbe az az AMD Athlon64 X2 4800+. Err?l valami vélemény?
Hali. Úgy néz ki,össze fog jönni egy új proci,és szeretném a tanácsotokat kérni,hogy ez jó vétel lenne-e! A kiszemeltem:
AMD Athlon 64 X2 4600+
Processzor sebesség: 2,4 GHz-es Processzor típus: Athlon 64 X2 Operációs rendszer kompatibilitás: Windows, Unix Tokozás: Socket AM2 Másodlagos gyorsítótár: 1 MB
AMD Athlon 64 X2 4600+