Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
palau avatar
Szeretném kérdezni h a 245ös jobb-e vagy mennyivel jobb és nagyjábol egyáron találtam
AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX
AMD Athlon II X2 245 AM3 BOX
0
0
0
0
Lizard avatar
Peterboy90 írta:
Sziasztok majd januárba veszek uj procit 4magos AMDre gondoltam .... AMD Phenom X4 Quad Core 9650 .....25000.ért jó döntés a jövöre tekintve???? gondolom jó az alaplapomba 😀😉

Nme ajánlom már a régi Phenomokat, ennyi pénzből kijön egy Phenom II 550 inkább azt vedd!
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
Sziasztok majd januárba veszek uj procit 4magos AMDre gondoltam .... AMD Phenom X4 Quad Core 9650 .....25000.ért jó döntés a jövöre tekintve???? gondolom jó az alaplapomba 😀😉
0
0
0
0
gabi86 avatar
Akorr inkább told meg egy kis pénzel és akkor phenom2😀
0
0
0
0
pomrum avatar
Rhino írta:
Sziasztok!Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni AMD phenom X4 9650 vagy AMD Athlon II X4 620?😀 Előre is köszi a választ!😀
Mindenképp az utóbbit ajánlom, bár még kis plusszal már phenom2-t is lehet venni és az komolyabb architekturával készül.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni AMD phenom X4 9650 vagy AMD Athlon II X4 620?😀 Előre is köszi a választ!😀
0
0
0
0
kisborda avatar
Ja, mert most mék lenne Core 2, vagy Trio!
A kettő eleve kizárja egymást!😃
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
Nincs is Core 2 Trio csak kitalálták!😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
philips20 írta:
😃 az komyol lenne

Miert, I.Core2 Quad nem jobb ???
0
0
0
0
no avatar
Én aszondom 😃

Intel Core2Trio! 3 magos Intel!!! Ha megveszed, állva tapsolok... 😃
0
0
0
0
Jaga avatar
Akkor Amds alaplapba csak amds megy?? De majd holnap meglesem h milyen van aztán majd elregélem... Hát hogy mennyi zsém lenne? Olyan 8-10 ezer... Körülbelül 2.6 Ghz-et akarok belerakni
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
mennyi pénzed lenne rá? és milyen az alaplapod? Ha jól látom amds alaplapod van most abba intelt nem tudnál rakni
0
0
0
0
Jaga avatar
Akkor melliket ajánlod??
0
0
0
0
Lizard avatar
Jaga írta:
Amúgy tök mind1, hogy milyen procit veszek? Nem vagyok egy lángész=) Mármint itt nincs különbség mint a ramnál h ddr2 ddr3?? Mind1 milyet veszek akkor is jó? Mert egy ilyet néztem ki: INTEL CELERON 2.66GHZ/256/533 4000Ft... Mit gondoltok erről?

a prociknál különböző foglalatok vannak amikbe nem mind1 hogy milyet teszel bele!
ha játszani akarsz akkor annyira nem ajánlom a celeron procit!
0
0
0
0
Jaga avatar
Amúgy tök mind1, hogy milyen procit veszek? Nem vagyok egy lángész=) Mármint itt nincs különbség mint a ramnál h ddr2 ddr3?? Mind1 milyet veszek akkor is jó? Mert egy ilyet néztem ki: INTEL CELERON 2.66GHZ/256/533 4000Ft... Mit gondoltok erről?
0
0
0
0
Lizard avatar
sajtostoast írta:
Én ugy vagyok vele hogy az i3 is megvárnám, hasonlo teljesítmény olcsobban mint az i5 és szerintem egyáltalán nem igaz hogy nincs jövője az 1366 os lapoknak hiába van 1156.

az 1366-nak van jövője még nagyon sokáig, itt az 1156-al van a gond! amúgy azérrt persze ha valaki vesz egy i5-öt az nagyon sokáig megfelelő lesz bármire, viszont ha tovább akar majd lépni és nem akar újra más lapot venni akkor nem éri sajna meg!
0
0
0
0
no avatar
Én ugy vagyok vele hogy az i3 is megvárnám, hasonlo teljesítmény olcsobban mint az i5 és szerintem egyáltalán nem igaz hogy nincs jövője az 1366 os lapoknak hiába van 1156.
0
0
0
0
Lizard avatar
berki_zsolt írta:
Aha, de én egy naon jó I5-ös alaplapot láttam, azért vennék olyat, de akkor lehet az I7 a megoldás ( ha már lúd, legyen kövér!!!!!!!!!!

én várnék az i7-re amíg elfogadható ára lesz az tuti ha most lennék gépvásárlás előtt!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Aha, de én egy naon jó I5-ös alaplapot láttam, azért vennék olyat, de akkor lehet az I7 a megoldás ( ha már lúd, legyen kövér!!!!!!!!!!
0
0
0
0
Lizard avatar
berki_zsolt írta:
Please help me!! Am3-mas cput-vegyek, vagy majd I5-ös proci+alaplap? Szerintem megéri nyárig várni az I5-ös lapra+procira mert ez az Amd egy nagy kalap szr

én i5-öt nem vennék mer a foglalat kimegy jövő év végére így bővíteni nem fogod tudni! szal inkább AM3 ami hosszabb távra szól, vagy 1366-os foglalat i7-el ami persze nme olcsó még mindig, de az biztos időtálló lesz!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Please help me!! Am3-mas cput-vegyek, vagy majd I5-ös proci+alaplap? Szerintem megéri nyárig várni az I5-ös lapra+procira mert ez az Amd egy nagy kalap szr
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lesz még 2-3 év mulva is 775 de aránytalanul rohadt drágán vagyis az akkori cús proci lesz mondjuk 80 000 és egy alsó kategóriás 20 000 és akkor az lga 775 ösök sokkal gyengébbek lesznek mint az alsó kategóriás de mégis több lesz az áruk amúgy akkor meg am3 mas amd-t vegyél
0
0
0
0
big95 avatar
Sajna a pénz keret miatt maradok a 775-nél😕 ha a 775 lesz még 2-3 év múlva is akkor veszek egy fúllos 775-öst. Útána meg minden úgyis elavult lesz és újat kell majd vennem.
Ez van eszt kell szeretni😕
0
0
0
0
Lizard avatar
barathimre86 írta:
big95 írta:
Sziasztok szerintetek milyen foglalatú procit érdemes venni a jövőre nézve?

Intel i5 vagy i7. Az i5 esetén 70-75 ezer körül van az alaplap + proci, i7-nél 105-110 ezerre rúg a dolog. Az i5 mellett szóljon hogy aránylag olcsó, DE viszont nincsen Trial Channel, míg az i7 drágább de van Trial channel. Szóval pénzfüggő a dolog. Az AM3-nál szintén nincsen Trial Channel. A jövő mindenképpen a Trial Channel, szóval az AM3 meg az i5 elmehet a picsába.

akkor csak az jár jól a jövőben aki i7et vesz?! na azért szerintem ez butaság! jelenleg egy átlagos user még egy erős 2 magos procit sem tud kihasználni teljes mértékben, nmehogy trial channel meg 4 mag, meg 6 mag, meg az isten tudja mi lesz még😀
0
0
0
0
barathimre86 avatar
big95 írta:

Intel i5 vagy i7. Az i5 esetén 70-75 ezer körül van az alaplap + proci, i7-nél 105-110 ezerre rúg a dolog. Az i5 mellett szóljon hogy aránylag olcsó, DE viszont nincsen Trial Channel, míg az i7 drágább de van Trial channel. Szóval pénzfüggő a dolog. Az AM3-nál szintén nincsen Trial Channel. A jövő mindenképpen a Trial Channel, szóval az AM3 meg az i5 elmehet a picsába.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
egy jó erős mediumon menne a gta 4.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Mondja el vki pls az új processzorommal hogy szuperálna a GTA4? A Gépeimnél a 3 hét múlva...-t nézzétek
THX!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
big95 írta:

vagy intel 1156 vagy 1366 ot de az am 3 még most olcsóbb
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
jó proci énis olyat veszek.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Véleményt kérek: Mit szóltok az Intel Dual Cora 5300 2.6 GHZ-shoz , 1.5 giga ram társaságában , ATI Radeon X1650 Pro 512MB-vel és egy ASRock 4CoreDual-Sata2 alaplappal?
0
0
0
0
big95 avatar
0
0
0
0
gabi86 avatar
Aha tényleg! de megoldódott beszereztem egy Processzor D 945-öst😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
az alalap nemtámogat dual core-s procit.Úgyhogy nem menne bele.[LINK]
0
0
0
0
gabi86 avatar
Azt szeretném megtudni , hogy egy Asus P5VDC-X alaplapba bele lehet -e tenni egy
Intel Pentium Dual Core E5400 2x 2,70GHz procit ha a proci 45nm-es
az alaplap meg 65nm-es
ez mibe befolyásolja??
Mert amúgy minden adat egyezik!!
És ez jobb mint a Intel Celeron D 336😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
meg ha játékra kell akkor még jobban amd.
0
0
0
0
Lizard avatar
kjimmy93 írta:
üdv. 300 juró-t kaptam gépújításra. ajánljatok nekem valamit légszi. ez a max összeg. ha lehet az alaplap a procihoz ATX-es 24+4pines, DDR2-es elgyen, valamint támogassa a 667 MHz-s RAM-okat. thx.

Eddig néztem: Intel Core2Quad 9550 + Asus P5QL SE PLUS

CPU foglalat: LGA 775
Technológia: 45 nm
L2 Cache: 12 MB
Órajel: 2.83 GHz
FSB: 1333 MHz
Tipikus áramfelvétel: 95 W
Intel tecnológiák: Intel 64, EIST, Quad-Core, EDB, VT
/proci ára inadozik, 53 ezer fölött nemv eszem meg, helyette 9400 v 8300 quad/

AMD:
AMD Phenom IIx4 965 Black Edition +Gigabyte GA-MA770-US3
Foglalat: AM3
Processzor órajele: 3,4 GHz
L2 Cache: 2048 kByte
L3 Cache: 6144 kByte
Technológia: 45nm

a Phenomot válaszd, később tudod majd újítani az AM3 foglalat jóvoltából!
Az inteles konfig is ütös , de a foglalat öregsége és későbbi felhasználása szempontjából már nem éri meg!
0
0
0
0
no avatar
üdv. 300 juró-t kaptam gépújításra. ajánljatok nekem valamit légszi. ez a max összeg. ha lehet az alaplap a procihoz ATX-es 24+4pines, DDR2-es elgyen, valamint támogassa a 667 MHz-s RAM-okat. thx.

Eddig néztem: Intel Core2Quad 9550 + Asus P5QL SE PLUS

CPU foglalat: LGA 775
Technológia: 45 nm
L2 Cache: 12 MB
Órajel: 2.83 GHz
FSB: 1333 MHz
Tipikus áramfelvétel: 95 W
Intel tecnológiák: Intel 64, EIST, Quad-Core, EDB, VT
/proci ára inadozik, 53 ezer fölött nemv eszem meg, helyette 9400 v 8300 quad/

AMD:
AMD Phenom IIx4 965 Black Edition +Gigabyte GA-MA770-US3
Foglalat: AM3
Processzor órajele: 3,4 GHz
L2 Cache: 2048 kByte
L3 Cache: 6144 kByte
Technológia: 45nm
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Pl. benne van a neveben "dual"=2 magos, "quad"=4 magos, Intel eseteben.
AMD-t nem ismerem, de ott meg gondolom a "X2"=2 magos.

U.i.: Nekem is 775-os a foglalatom, Karacsonyra en is keszulok lecserelni az Intel 2magos-procim 4magosra, mert az I7-es procikat dragalom meg, nem is beszelve arrol h uj alaplap es memoria is kellene akkor, pedig meg vok elegedve a mostanival is meg 1 jo db-ig. Aki nem uj gepet akar venni, annak 4magos procit ajanlok en is. 😉
0
0
0
0
no avatar
Honan tudom hány magos a proci?
0
0
0
0
Lizard avatar
rolcsiX írta:
Hello.Szerintetek melyik procit vegyem ami jó is a alaplapomba(MSI P6N SLI V2) e7600 v q6600?

szerintem is quad, hosszabb távon jobban jársz vele!
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
aq6600 mert 4 magos és a cacheja is több.

de ez a q6600 régi nem ? és sokat is fogyaszt.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
aq6600 mert 4 magos és a cacheja is több.
0
0
0
0
no avatar
Hello.Szerintetek melyik procit vegyem ami jó is a alaplapomba(MSI P6N SLI V2) e7600 v q6600?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
az utolsó mondatom a legfontosab ,hogy nem érdemes most egy 775-ös intel procit venni mert később már nem lehet benne procit cserélni.
0
0
0
0
thug85 avatar
gyenesmartin írta:
kisborda írta:
Akkor ezt venném mert azt mondod csak kicsit jobb a másik.
AMD Athlon-II X2 245 dobozos 14 000FT
Te tudod de az e5400-as egy nagyon picivel erősebb az athlon 250-estől.De viszont az intel egy örök darab míg az amd nembiztos.De ha később is akarsz majd procit venni akkor amd-t vegyél.Mert az intel socket 775-ös nemsokáig lesz.

Evvel vitatkoznék, hogy erősebb-e vagy sem és azzal is, hogy az Intel örök darab az AMD pedig nem!
Mikor vettem a procimat lehetséges alternatíva volt az E5400-is. Néztem több tesztet és oda-vissza osztják egymást a procik, így nem igazán lehet nyugodt lelkiismerettel kijelenteni bármelyikre is, hogy jobb a másiknál. Van amelyikben ez a jobb, van amelyikben az. De én a 775 miatt hamar letettem az E5400-ról.
0
0
0
0
kisborda avatar
gyenesmartin írta:
kisborda írta:
Te tudod de az e5400-as egy nagyon picivel erősebb az athlon 250-estől.De viszont az intel egy örök darab míg az amd nembiztos.De ha később is akarsz majd procit venni akkor amd-t vegyél.Mert az intel socket 775-ös nemsokáig lesz.

Oké köszi😃😃😃😆😃😃😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kisborda írta:
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció