Üdv.
Dobnál róla egy linket? A Supernova 750-ből a nexG/G1/G2 Gold hatásfokú, bronze a B/B1/B2.
Amúgy minőségre ezekből mind jó. Ha viszont tényleg G2-ről van szó az egy kimondottan jó táp.
A CTG-450 egy jó belépőkategóriás tápegység, de 17 az sok érte, olyan 13 körül mennek. 17-ért már bőven van XFX Pro 450 is, jobb vétel, de lehet kapni Corsair CX430M-et is, ha félmoduláris jobb lenne, de még akad pár jó táp az árban.
hello 😀
tervezek egy gepet venni a laptopom helyett egy asus gtx960dc2 2gb lenne a vga a cpu egy i5 4460. Milyen tapot ajanlotok? En egy ilyen 450W korulre gondoltam nemhiszem h ennel nagyobb kellene 😀
Esetünkben úgy számolni, hogy mindkét ág 192 Wattot adhat le, tényleg nem igaz. Itt konyhanyelven a lényeg, hogy van egy közös forrásról két águnk, közös limittel, de áganként lehet túlméretezni. Ennek a lényege, hogy nem egyenlő terheléshez is jobban alkalmazkodjon, tehát, ha az egyik ág nincs nagyon terhelve, akkor a másik se fulladjon ki a közös limit felénél.
Az addig oké, hogy 12V*16A=192 Watt, de ez így nem reális. Nem hiába írja ugyanazon a tápon, hogy max combined 12v power 300w maximum... tehát ilyen alapon felesleges is számolni.
Válaszolnék helyette, ha nem gond.
A tápegység adatlapján van feltüntetve, 12V1/V2-16A, vagyis 12V*16A=192 Watt, de mivel egy trafóról vannak az ágak, közös a limit, de így jobban illeszkedik az aszimmetrikus terheléshez.
Osztott +12V2 ággal rendelkezik, áganként 192W-ot ad le.
ezt meg hol olvastad...?
a táp 2x12voltos ága 300wattot ad le összteljesítményben... maximum. a tényen nem változtat, elbírja a konfigot, csak gondoltam szólok, mielőtt félreértés történne.
XHTX: köszönöm a választ. Egy kicsivel gyengébb, 550W-os cuccot veszek akkor majd, mert tervben van a jövőben a fejlesztés. 😀 Akkor inkább már most megveszem és az akkori pénzből nem kell áldozni tápra.
A VS650 feleslegesen nagy lenne, inkább valami komolyabb, de kisebb. Ahogy néztem olyan 20 körül mozog, picivel többért már van Super Flower Golden Green HX 450 is. Picivel olcsóbb kivitel mint a "sima" verziója, de az árban korrekt, halk, erős és magas a hatásfoka is. Esetleg ha a későbbiekben komolyabb fogyasztó is kerülne a gépbe ennyiért már Raider 550 is megy, de ebben az árban már korrektebb félmoduláris tápot is kapni(pl fractal design integra m, coller master gm vagy corsair cxm).
A CTG-500 nagyon is jó táp, minőségi Sirtec belsővel és halk ventilátorral. És egy i5+GTX 970-nek bőven elég. Én már egy éve használok ilyen tápot és meg vagyok elégedve vele.
van a cooler masternek pár jó szériája, de azok inkább a felső kategóriában, én vagy fsp, be quiet!, corsair, xfx, evga tápokat nézegetném a helyedben! mindenképp moduláris kell, vagy az csak úgy jött?
Hááát. Nem tudom mennyire igaz barn en is tapasztaltam a coolerek nagyon melegednek.... De persze ezt lehet en gondolom rosszul. De igazából nincs vele gond, csak nem bízik benne annyira az ember mint egy minőségibben, főleg ha használt
Azert nem teljesen. Ha jó áron is kapod meg használtad ha felesleges hidd el nem éri meg. Én még soha nem vettem használtan cuccot gépbe mert meg az is könnyen tönkre megy ami bolti. Vegyél inkább egy 500 W Chieftec tápegységet, újonnan kb 16-17 és minőségi
Sziasztok!
Tápot szeretnék venni egy Asrock 970 pro3 + AMD FX6300-as proci + AMD R9 280x kari kombó alá. Sajnos pénz szűkében ezt a kettőt néztem, a véleményetek érdekelne.
Bírni fogja az aktív játszást nagyobb AAA címek alatt is, és ha igen melyiket vegyem.
De akkor erre a tápra nyugodtan rábízhatom a gépem? 😀
Itt a linkje! 😀
Bronson: Csak egyszerűen biztos energia forrásra szeretném bízni a gépem! 😀
Van belőle bronz és gold is csak azt nem tudom hogy mind a két fajta moduláris-e?
Dobnál róla egy linket? A Supernova 750-ből a nexG/G1/G2 Gold hatásfokú, bronze a B/B1/B2.
Amúgy minőségre ezekből mind jó. Ha viszont tényleg G2-ről van szó az egy kimondottan jó táp.
tervezek egy gepet venni a laptopom helyett egy asus gtx960dc2 2gb lenne a vga a cpu egy i5 4460. Milyen tapot ajanlotok? En egy ilyen 450W korulre gondoltam nemhiszem h ennel nagyobb kellene 😀
Válaszolnék helyette, ha nem gond.
A tápegység adatlapján van feltüntetve, 12V1/V2-16A, vagyis 12V*16A=192 Watt, de mivel egy trafóról vannak az ágak, közös a limit, de így jobban illeszkedik az aszimmetrikus terheléshez.
ezt meg hol olvastad...?
a táp 2x12voltos ága 300wattot ad le összteljesítményben... maximum. a tényen nem változtat, elbírja a konfigot, csak gondoltam szólok, mielőtt félreértés történne.
Erről a tápról mi a véleményetek?
A VS650 feleslegesen nagy lenne, inkább valami komolyabb, de kisebb. Ahogy néztem olyan 20 körül mozog, picivel többért már van Super Flower Golden Green HX 450 is. Picivel olcsóbb kivitel mint a "sima" verziója, de az árban korrekt, halk, erős és magas a hatásfoka is. Esetleg ha a későbbiekben komolyabb fogyasztó is kerülne a gépbe ennyiért már Raider 550 is megy, de ebben az árban már korrektebb félmoduláris tápot is kapni(pl fractal design integra m, coller master gm vagy corsair cxm).
Csak érdeklődök, de miért nem ajánlod a CTG-500-at?
Egy FSP RAIDER 550 et javasolnék minimum [LINK]
cpu: Intel Core i5-4460
videókártya: Gigabyte GV-N970G1 GAMING-4GD
ház: Sharkoon VS3-V
hdd: Toshiba 1TB, 3,5", 7200RPM, DT01ACA100
ram: Kingston DDR3 8GB 1600MHz CL10 (2x4GB) HX316C10FK2/8
Ebbe a gépbe elég/jó lesz ez a táp ? Chieftec CTG-500-80P
https://www.pcx.hu/termek/corsair-550w-vs550-cp-9020050-eu-tapegyseg-116714
[LINK]
Mi a véleményetek erről a tápról?
CM Silent Pro M2 620W
[LINK]
[LINK]
[LINK]
mielőtt visszakérdeznél: igen, ezek közül bármelyik elég lesz a gépednek!
Tápot szeretnék venni egy Asrock 970 pro3 + AMD FX6300-as proci + AMD R9 280x kari kombó alá. Sajnos pénz szűkében ezt a kettőt néztem, a véleményetek érdekelne.
Bírni fogja az aktív játszást nagyobb AAA címek alatt is, és ha igen melyiket vegyem.
https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-600w-elite-power-black-rs600-acabm4-wb-tapegyseg-083511
https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-500w-b500-v2-rs500-acabb1-eu-tapegyseg-078563
Válaszokat előre is köszi.