Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
https://www.pcx.hu/gigabyte-rx460-2gb-gddr5-gv-rx460wf2oc-2gd-videokartya-481854
Athis18: mennyit szeretnél rákölteni? Milyen proci mellé lesz?
VGA-t Keresek jelenlegi HD 7770-esem helyett. Valamivel erösebb kellene, de nem szeretnék 100ezreket fizetni érte. MIndenképp AMD-nél szeretnék maradni. HA esetleg lenen ötletetek, szivesen fogadnám.
Köszönöm 😀
Félre értés ne essék: nem rossz az a kártya, az árversenynek is örül az ember, csak néha túlzásba esnek a gyártók.
A Memory Bandwidth 192 bitje miatt. Ésszerűen 1,5 / 3 / 6 GB memóriát kezel le. Ezért csak így érdemes gyártani. Korábban voltak 192 bites 2GB kártyák (550Ti), de ott az utolsó 500MB Vram csak 64 biten volt elérhető, nem is volt elég ütős ennek okán. (nekem ilyen is volt 😀 ) Hogy ne fussanak még egyszer ekkora blamába, ezért jönnek ki 3 és 6 GB memóriával a kártyák.
Úgyhogy nem sajnálták, a technológiai korlátok miatt van 3 és 6 GB verzió.
Az fps meg játéktól függ (lásd: Mafia III, ahol 1070-el sem jön össze a 60...)
Full HD felbontáson elég ez a kártya minden játékhoz igaz? Sok gameplay videót néztem róléa, ultra beállításokon is megy az 50-60 fps simán.
Igen, létezik, van néha ilyen mérvű szórás... De NEM ebben az esetben!!!
Xplaza 3GB modellt árulja annyiért, Aqua a 6GB verziót! Nézd meg jobban! Sőt, a 6GB verzió az Xpalaz-ban 110k 😀
Az létezik, hogy ez a kártya az aqua-nál 103.000 Ft,-, az xplaza nevezetű boltban pedig 75.000?
http://www.argep.hu/product_2457895.html
És ezzel nem 1-2 évre leszel el, remélhetőleg tovább is. Egy jó 1070 145-150k körül van. Ehhez képest:
Asus TURBO-GTX1080-8G 205k -tól
MSI GeForce GTX1080 Armor 8G OC 210k -tól
Palit GeForce GTX1080 GameRock 8GB 212k -tól
En egy Sapphire RX480 Nitro+ 8GB kartya mellett tettem le a voksomat 86k-ert.
Remélem megfelel majd ez a kártya szamomra. Vagy esetleg baklovest kovettem el?
Valakinek van ilyen esetleg ? Van infó róla? :]
Amúgy a Gainward jó volt 760-ban!
Nem kotrom most elő azt a tesztet, de amikor még igazán frissek voltak ezek a VGA-k, összehasonlították a legismertebb gyártók termékeit. Érdekes módon, a Gigabyte eléggé leszerepelt hűtés terén, pedig az 1070-en nem b*szták el... Amúgy abban a tesztben az ASUS Strix lett a legjobb, és egyben a leghűvösebb is. A szóban forgó MSI 1 C-fokkal maradt el csak, és szinte ugyanazt a teljesítményt hozta. Mivel egy hangyaf*sznyival olcsóbb mint a Strix, azt tényleg jobban megéri most.
(Többi: DDR3L RAMokkal nem is építenék erre a tokozásra, csak DDR4. 500-550W-os táp bőven elég-igazából egy 450-es elviszi, de a későbbi bővítések miatt lehet nagyobb)
Gainwardrol nincs tapasztalatom,de az se sokkal gyengebb.
Itt 21k. Új.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy GTX 1060 6GB-ból melyik a legjobb modell?
Nekem a MSi GTX 1060 GAMING X-ot ajánlotta AttiS. (A Terv gépnél megtekinthető a többi elem.)
Ui.: Szerintetek melyik a jobb? A Phantom vagy a Windforce v2.0?
A tápot meg egyszerűen kérdezd meg egy kereskedésben, vagy lehet, hogy itt lesz valaki, aki tudja, milyen táp való bele.
Igen van benne PCI-e slot.
Pl: [LINK] ilyen ? Vagy ezt már nem igazán hajtaná meg ?
Milyen VGA-t tudtok ajánlani AMD Athlon II X2 B24 mellé ? + Tápot is szerintem, mert minden "gyári" benne. A fekvőház mennyire korlátozza a lehetőségeket?
Köszönöm előre is.
https://gepigeny.hu/user/szatyika1006/eszkozok/1…zok/194118
De lehet van is a VGA-hoz. Szokott lenni a dobozban. Az eladót kérdezd meg!
Szépa rajzod, csak nem értem. Amire szükséged lehet, az ez, kemény 500Ft-ért:
Van itthon egy átalakító aminek ilyenek a kábelei. A baloldali felső nézetből(ahol van a kampó is) a jobboldali pedig alulról. A fekete végű sárga kábel az be van szigetelőszalagozva. Ami vissza van hajtva annak a baloldali részét kilehet húzni belőle, nincs beforrasztva. Ezzel ment régen a HD4850-es kártyám is gond nélkül.(ismerőstől vettem a gépet) Egy ilyen nagyobb kártyára rámerjem dugni vagy inkább vegyek újat? Ha vennem kell akkor milyet vegyek, mire figyeljek? Mert olvastam, hogy valakinek leégett a kábel.