Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
480-at nem tennék már mellé, csak jelentős tuning mellett esetleg...
0
0
0
0
Puffin avatar
zsolo: attól függ milyen játékokkal nyomod?
0
0
0
0
zsolo avatar
FX 8320-hoz jó lesz a RX 470 vagy 480...?
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Athis18 ez így elég széles kör. De tessék egy ajánlat:

https://www.pcx.hu/gigabyte-rx460-2gb-gddr5-gv-rx460wf2oc-2gd-videokartya-481854
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: Én is remélhetőleg a héten egy Acer XZ271-et.

Athis18: mennyit szeretnél rákölteni? Milyen proci mellé lesz?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Szaisztok.

VGA-t Keresek jelenlegi HD 7770-esem helyett. Valamivel erösebb kellene, de nem szeretnék 100ezreket fizetni érte. MIndenképp AMD-nél szeretnék maradni. HA esetleg lenen ötletetek, szivesen fogadnám.

Köszönöm 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Éppen ezért veszek hamarosan egy Samsung 24" ívelt Freesync monitort 55 ezerért újonnan! 😆 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: a G-sync-re azt mondják sokan hogy "halálra" van ítélve! 😃 Egyrészt a +300 dollár/euró/monitor miatt, és leginkább csak TN panelesek vannak. (A legolcsóbb G-synces IPS paneles monitort 225ezer forintért találtam iponon.) Másrészt meg a monitor gyártóknak is egyszerűbb egy ingyenes megoldást alkalmazni. Nem beszélve arról hogy az Nvidia kártyák is tudnák a Freesync-et csak le van tiltva. (ezt csak olvastam, ne kövezzetek ha nem így van)
0
0
0
0
Hunork avatar
csuz-li: ezért váltottam AMD-re VGA terén. Előrébb járnak technológiai téren: Mantle régebben, most Vulkan, és DX12, Freesync. Tudom, ott a G-sync is, de az meg drága mulatság (monitor)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Köszönöm mindenkinek, jövő héten barátom ideadja a GTX 1070-ét, tesztelem mennyire lesz nekem elég (valószínűleg teljesen).
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hunork: Vagy másik olvasatban: még ezen is spóroltak. Azért nem lehetetlen megugrani a lécet. Itt csupán az volt a fő szempont, hogy árban versenyképes maradjon, így pár dolgot kispóroltak, ha már a dx12 támogatást sem sikerült rendesen megoldaniuk. Az rx 470-nél ebben az árban sikerült megoldani a nagyobb memóriát, a 256 bitet és a dx12 támogatást is.
Félre értés ne essék: nem rossz az a kártya, az árversenynek is örül az ember, csak néha túlzásba esnek a gyártók.
0
0
0
0
Hunork avatar
csuz-li:
A Memory Bandwidth 192 bitje miatt. Ésszerűen 1,5 / 3 / 6 GB memóriát kezel le. Ezért csak így érdemes gyártani. Korábban voltak 192 bites 2GB kártyák (550Ti), de ott az utolsó 500MB Vram csak 64 biten volt elérhető, nem is volt elég ütős ennek okán. (nekem ilyen is volt 😀 ) Hogy ne fussanak még egyszer ekkora blamába, ezért jönnek ki 3 és 6 GB memóriával a kártyák.
Úgyhogy nem sajnálták, a technológiai korlátok miatt van 3 és 6 GB verzió.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibi458: FHD-ban elég. Sőt a 3GB is elég, főleg, ha jó a memóriakezelése, bár azért a 4-et nem tudom, miért sajnálták tőle. (Persze tudom: így lehet az árat versenyképesen tartani, mert a memória elég drága része a VGA-nak...)
Az fps meg játéktól függ (lásd: Mafia III, ahol 1070-el sem jön össze a 60...)
0
0
0
0
no avatar
Jaaa tényleg, elnéztem a memória méretét. (kár) 😀

Full HD felbontáson elég ez a kártya minden játékhoz igaz? Sok gameplay videót néztem róléa, ultra beállításokon is megy az 50-60 fps simán.
0
0
0
0
Hunork avatar
tibi458:
Igen, létezik, van néha ilyen mérvű szórás... De NEM ebben az esetben!!!
Xplaza 3GB modellt árulja annyiért, Aqua a 6GB verziót! Nézd meg jobban! Sőt, a 6GB verzió az Xpalaz-ban 110k 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziaaztok!

Az létezik, hogy ez a kártya az aqua-nál 103.000 Ft,-, az xplaza nevezetű boltban pedig 75.000?

http://www.argep.hu/product_2457895.html
0
0
0
0
Hunork avatar
Quadgame: Bronson jól szólt, ha SLI, akkor még egy 980. Azonban, ha van rá pénzed, elvek, ide vagy oda, akkor legyen 1080, az i7 procidnak tökéletes, főleg ennyi rendszermemóriával. Hidd el, meghálálja.
És ezzel nem 1-2 évre leszel el, remélhetőleg tovább is. Egy jó 1070 145-150k körül van. Ehhez képest:
Asus TURBO-GTX1080-8G 205k -tól
MSI GeForce GTX1080 Armor 8G OC 210k -tól
Palit GeForce GTX1080 GameRock 8GB 212k -tól
0
0
0
0
Bronson avatar
az 1070 bőven jó lesz 1440p-re, csak akkor gondolkozz sli-ben, ha találsz valahol 980-at pofátlanul olcsón!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Quadgame:Az egy kártyás megoldás mindig jobb mint a több kártyás. Ezért azt javaslom , hogy add el a 980-at és vegyél egy 1070-et.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sziasztok. Új videokártyát szeretnék vásárolni. 1440p felbontásra high-Veri high beállításra (nekem simán elég a 35+ FPS nem kell 200). A kérdésem, hogy vegyek még egy GTX 980-at így SLI-ben használnám vagy vásároljak egy GTX 1070-et? A 1080-at rettentően drágának tartom és bár lenen pénzem rá ez elvi kérdés, ennyit én nem adok ki vga ért. Mit javasoltok?
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Piero: Köszi. Csak mert akkor erre ruházok majd be néhány hónap múlva. Ez a GTX 1050 nem vett le a lábamról.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok. Egy Intel i5 6400-as proci megbirkózik egy GTX 1060-al? A 3 és a 6Gb-os verzióra is kérnék véleményt. 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Mediziner Troll: Csak nyers netes adatok alapján néztem, tehát lehet igazad van, nemtudom, nem ástam magam ennyire bele. 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
upland: nem követtél el baklövést! remek kártya az, a Sapphire Nitro sorozata mindig rátett egy lapáttal, nekem is volt tőlük kártyám. És ennyi pénzért nagyon jó vétel, és sokáig kiszolgál majd! (talán egy CPU csere majd elkélne, mert azért az X6 nem mai darab...de AMD cpu fronton nem vagyok otthonos, hozzáteszem!)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

En egy Sapphire RX480 Nitro+ 8GB kartya mellett tettem le a voksomat 86k-ert.
Remélem megfelel majd ez a kártya szamomra. Vagy esetleg baklovest kovettem el?
Valakinek van ilyen esetleg ? Van infó róla? :]
0
0
0
0
Hunork avatar
TerrorDom: igen, arra gondoltam, hogy a tehetősebbek új VGA-t vesznek, ezért majd telítődik a használt VGA piac.
Amúgy a Gainward jó volt 760-ban!
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
bszilvagyi:
Nem kotrom most elő azt a tesztet, de amikor még igazán frissek voltak ezek a VGA-k, összehasonlították a legismertebb gyártók termékeit. Érdekes módon, a Gigabyte eléggé leszerepelt hűtés terén, pedig az 1070-en nem b*szták el... Amúgy abban a tesztben az ASUS Strix lett a legjobb, és egyben a leghűvösebb is. A szóban forgó MSI 1 C-fokkal maradt el csak, és szinte ugyanazt a teljesítményt hozta. Mivel egy hangyaf*sznyival olcsóbb mint a Strix, azt tényleg jobban megéri most.

(Többi: DDR3L RAMokkal nem is építenék erre a tokozásra, csak DDR4. 500-550W-os táp bőven elég-igazából egy 450-es elviszi, de a későbbi bővítések miatt lehet nagyobb)
0
0
0
0
hashimoto avatar
A Gigabyte erosebb.
Gainwardrol nincs tapasztalatom,de az se sokkal gyengebb.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Gainward GTX760 Phantom vagy Gigabyte GTX760 Windforce v2.0?
0
0
0
0
hashimoto avatar
[LINK]
Itt 21k. Új.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy GTX 1060 6GB-ból melyik a legjobb modell?
Nekem a MSi GTX 1060 GAMING X-ot ajánlotta AttiS. (A Terv gépnél megtekinthető a többi elem.)
0
0
0
0
higher19 avatar
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek hogy hol tudok venni olcsón egy R7 250 videókártyát?
0
0
0
0
psypunk avatar
TerrorDom: "selejtezés"... Hunork kolléga a lecserélésre gondolt, szerintem.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Mit értesz selejtezés alatt? Mesélnél róla?
0
0
0
0
Hunork avatar
A piac határozza meg. Ha kevés 760 van eladó, akkor nagyon nem csökken, ha sok, akkor igen. Ilyen a kereskedelem. De biztos lesz áresés, hiszen a kijött új VGA-k miatt elindul szépen a "selejtezés"...
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Szerintetek a GTX760(vagy más hasonló kártya) ára fog csökkenni a közeljövőben? Ha van rá esély akkor kb mennyivel? Mert múltkor is vettem egy procit 18 körül és nemsokára utána már 10 környékére lement az ára. Szerencsére időben eltudtam adni egy kis profittal. 😀 Nem szeretnék megint így járni, mert ezt nem tervezem majd eladni.

Ui.: Szerintetek melyik a jobb? A Phantom vagy a Windforce v2.0?
0
0
0
0
csuz-li avatar
szatyika1006: Igen, ilyen VGA kellene bele. Nem is tudtam, hogy van 750-ben is! Mondjuk ilyen gépekkel csak irodában találkoztam, oda meg eleve nem is keres komolyabb VGA-t az ember.
A tápot meg egyszerűen kérdezd meg egy kereskedésben, vagy lehet, hogy itt lesz valaki, aki tudja, milyen táp való bele.
0
0
0
0
szatyika1006 avatar
csuz-li: Értem , köszönöm. És az ilyen tápokra , hogy lehet rákeresni?
Igen van benne PCI-e slot.
Pl: [LINK] ilyen ? Vagy ezt már nem igazán hajtaná meg ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
szatyika1006: Nagyban korlátozza. Eleve spéci táp kell bele, másrészt, ha egyáltalán van az alaplapon PCI-e slot (amit így látatlanban nem tudok megmondani), akkor is alacsony profilú VGA mehet csak bele, ami viszont főleg az Nvidiánál van és náluk is csak a kisebb teljesítményű VGA-kból pl: 610-620.
0
0
0
0
szatyika1006 avatar
Sziasztok!
Milyen VGA-t tudtok ajánlani AMD Athlon II X2 B24 mellé ? + Tápot is szerintem, mert minden "gyári" benne. A fekvőház mennyire korlátozza a lehetőségeket?
Köszönöm előre is.
https://gepigeny.hu/user/szatyika1006/eszkozok/1…zok/194118
0
0
0
0
csuz-li avatar
TerrorDom: Kettő szabad molex kell optimális esetben úgy, hogy arról a szálról nincs is más kiszolgálva.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Ezen csak egy molex csatlakozó van és most olvastam, hogy az nem ajánlatos. Ha nem jár a videókártyához akkor inkább veszek egyet, azon ne múljon. A kábeleket lelehet fújni festékszóróval?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: Ja. Én meg az Iponon vettem. Azért írtam, hogy megszaladt az ára. Bár ahogy nézem az "Árgrafikont", eléggé ingadozik az ár náluk is.
0
0
0
0
Puffin avatar
csuz-li: iponon néztem így hirtelen... Árgépen már van 300 forintért is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: De megszaladt az ára! Utoljára 500-ért vettem valamikor nyár elején... (Még mondja valaki, hogy nincs infláció!)
0
0
0
0
Puffin avatar
ilyen kábel kell: [LINK]
De lehet van is a VGA-hoz. Szokott lenni a dobozban. Az eladót kérdezd meg!
0
0
0
0
csuz-li avatar
TerrorDom: Amikor egy gyártó azt írja, hogy 500W-os táp kell, akkor biztonsági játékot játszik. Nagyjából úgy érti, hogy elég egy rosszabb minőségű 500W-os táp akkor is, ha a karácsonyfa is a gépre van kötve. Normál esetben ennél kevesebb is elég. Még az én eléggé túlbiztosító számolási metodikámmal együtt is elég lenne egy jobbfajta 350-es táp a jelenlegi processzorod mellett.

Szépa rajzod, csak nem értem. Amire szükséged lehet, az ez, kemény 500Ft-ért:
https://admin.realsys.hu/_pic/photo_20150918104607_bd.jpg
0
0
0
0
TerrorDom avatar
https://kepfeltoltes.hu/161020/Atalkito_www.kepfeltoltes.hu_.png

Van itthon egy átalakító aminek ilyenek a kábelei. A baloldali felső nézetből(ahol van a kampó is) a jobboldali pedig alulról. A fekete végű sárga kábel az be van szigetelőszalagozva. Ami vissza van hajtva annak a baloldali részét kilehet húzni belőle, nincs beforrasztva. Ezzel ment régen a HD4850-es kártyám is gond nélkül.(ismerőstől vettem a gépet) Egy ilyen nagyobb kártyára rámerjem dugni vagy inkább vegyek újat? Ha vennem kell akkor milyet vegyek, mire figyeljek? Mert olvastam, hogy valakinek leégett a kábel.
0
0
0
0
Puffin avatar
Elvileg egy 8 pines VGA csatlakozó van a tápon, meg egy 6 pin-eset átalakítóval rádugsz. Az i3 mellett elég lesz az, ha nem tuningolod nagyon a VGA-t.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció