Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
OldHunter avatar
A gépet az asztal alatt, a lábam mellett tartom.
A ventilátorok jelenleg úgy vannak elrendezve, hogy elől befele fúja egy 12 cm-s ventilátor, oldalt a processzor magasságán kifele fúja a lábamra egy 8 cm-s, és hátul a tápegység alatt egy gyengén működő 12 cm-s kifele.
0
0
0
0
Funes avatar
fogalmam sincs eléggé fura, már maga az is, hogy az alaplapod 41 fokos !
Hol tárolod azt a gépet ? Mert nagyon rossz lehet a szellőzése... Rakd le valami hűvös hideg helyre mondjuk járólapra ilyesmi.
0
0
0
0
OldHunter avatar
Érdekes. Nálam melyik az igaz?
0
0
0
0
Funes avatar
Figyelj, ha csak a saját példámat mondom, akkor nálam most 35 fok és a magok 40-44 között mozognak. 😀
Szóval ott valami az érzékelővel nem stimmel.
0
0
0
0
OldHunter avatar
Most netezés közben 44 fok a CPU. De a magok 24 fokosak, akkor itt most melyik az igaz?
http://kepfeltoltes.hu/view/160112/466415006N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Funes avatar
Az érdekes. 😃 Akkor ott valami nem stimmel... Elvileg a belső maghőmérséklet mindig nagyobb értéket kell, hogy mutasson, mint a sima.
Például, ha neked 70-et mutat, akkor a belsőnek el kellene érnie akár a 85-90fokot is !
0
0
0
0
OldHunter avatar
Bud-Fckn-Spencer!
Azt írja az Aida 64, hogy CPU: 70 C, a többinél 1,2,3,4,5,6 mag hőmérsékletét írja, ami mindig kisebb.
0
0
0
0
Funes avatar
Oldhunter

Jó lenne tudni, hogy az a 70fok belső maghőmérséklet vagy csak szimpla érték ?
Mert, ha a belső, akkor még nincs akkora baj.
0
0
0
0
Bronson avatar
70foknál már a határokat feszegeted, nem ártani kicsit lejjebb venni a hőfokot... jobb házhűtés, vagy másik procihűtő...
0
0
0
0
OldHunter avatar
Helló mindenkinek!
Adott egy AMD FX-6200 processzor, ami egy AsRock 990FX Extreme 3 alaplapba lapul. Sajnos, a processzor hűtője (Cooler Master TX3 EVO) úgy van felszerelve, hogy a ventilátor a videokártya "tetejéről" szívja a levegőt, majd azzal a levegővel hűti a bordákat, majd azon továbbítja a tápegységnek (mivel felsőt tápegységes a ház), ami meleg szokott lenni. Sajnos, nem tudom megpiszkálni, mert nem az én gépem. Battlefield 4, GTA 5 közben felszokott menni 70 celsius fokra is. Az lenne a kérdésem, hogy meddig mehet fel biztonságosan, hogy ne nagyon legyen baja? És mit tehetnék érdekébe?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
R3mZy avatar
Köszönöm a segitségeteket!
Szép napot!
0
0
0
0
feri917 avatar
FX-8350-hez minimum 970-es chipsettel rendelkező alaplapot kéne, amin lehetőleg a VRM-nek van rendes hűtése.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
R3mZy
Szia.
Véleményem szerint az a lap korlátozni fogja a fx 8350-es procit.
Én ezt a lapot ajánlom [LINK]
0
0
0
0
R3mZy avatar
Hali.

Srácok, egy olyan kérdésem lenne hogy ami van alaplapom sztem elég gagyi de szeretnék bele venni egy Fx 8350-t elméletileg támogatja is meg minden. De azért kiszeretném kérni az ittlévők tanácsát. Elég processzort vennem vagy jobban járok ha veszek hozzá egy lapot is? A lap tipusa:MSI 760GA-P43 (FX) AMD AM3+

Előre is köszönöm szép napot!
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Nem váltok, ha nem új gépet rakok össze 😀, ennyit bír a pénztárca😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
r9 270x mellett tökmind1 hogy 2500k van vagy fx 8350,egy gtx 980-al próbálnád akkor lehet lenne külömbség,ha marad a vga nincs értelme váltani.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Bronson Miben jobb az i5 2500k mint az fx 8350?
0
0
0
0
Bronson avatar
elvileg mehet, de nincs értelme
0
0
0
0
stela81 avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy 1 intel core 2 duo e6850 3 ghz procim van. És tehetek e mellé ddr3- mas ramokat vagy csak ddr2 jó neki. Köszönöm és B.U.É.K .😀
0
0
0
0
Bronson avatar
i5. annyi hogy akkor majd olyan lapot vegyél amiben húzni is lehet. rá egy pöpec hűtő és adj neki!
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Hello. 2 procin agyalok. Fx 8350 vagy i5 2500k? Egy Asus R9 270x videokartyaval lenne.
0
0
0
0
marci002 avatar
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Melyik éri meg jobban?
Egy Intel Xeon E5430 átalakítóval fele annyiért vagy egy Intel Q9450.
Játékra is használnám😀
0
0
0
0
toopa avatar
Remélem azzal sem lesz gondod. 😉
Egyébként többnyire egy 500W-os egyágas táp is jobb lenne ilyen szempontból. Több minőségi tápnál azt láttam hogy a névleges maximális teljesítmény jelentős részét képes lenne leadni az egyetlen 12V-os ágon. Így még a komolyabb tuning is szóba jöhet, és eleve nagyobb a mozgástér az adott fogyasztáskereten belül, nincs az hogy jut max 240W a vga-nak.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Értem,hát majd kiderül mert akarok majd vmi keményebb vga-t viszont tápot nem szándékozok cserélni,de abba biztos igazad van hogy tuti jobb lenne egy 600-650 es 1 ágas táp.
0
0
0
0
toopa avatar
De te a teljes terhelésről beszélsz ha jól értem, az volt 350-360W. Így a gép fogyasztása valóban 300W körüli 85%-os hatásfokkal számolva, de én meg az egy-egy 12V-os ág terhelhetőségéről beszéltem, és itt már lehet hogy sok lenne egy 980Ti. Persze nem biztos, azok alapján amit te tapasztaltál, de én nem mernék nyugodt szívvel ilyen kártyát javasolni. Főleg hogy direkt kérés volt az energiaellátás nem kicentizése, mert aztán mi van ha a gép lekapcsol alkalmanként.
Félre ne érts, én nem vonom kétségbe azt amit tapasztaltál, de a specifikációkat nézve örólhetsz hogy nem volt gondod. És itt jön képbe hogy ki mennyire óvatos. Kicsit igyekszem ráhagyni a dolgokra, de a 750W-os tápokat én is feleslegesnek találom az egy vga-s gépek alá, viszont ha nem muszáj, nem is centizném ki a rendszert.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hát nem tudom,csak azt tudom hogy nem volt vele bajom,és én 300w terheltem legalább a tápot,nem 240w al,perszee biztos jobb ha nagyobb tápod van az eggyértelmű,csak én abból indulok ki nálam a 7970 el is elment,simán mellé merném rakni a ti-t is ha vennék.
0
0
0
0
toopa avatar
Dani46:
[LINK]
Itt azt írják hogy 20A lehet a max áramerősség egy-egy ágon, ami 240W-ot jelent. A két 12V-os ágra pedig 400W kombinált maximális terhelhetőséget adnak meg. spleenszuru pedig írta hogy nem akarja kicentizni az energiaellátást.
Az én kártyámnál mértek Merto alatt 281W-ot is, -és ezt még csak a gyári oc-s beállításokkal. Ezek után nem javasolnám a 980Ti-t, sem a hasonló étvágyú kártyákat(250W TDP), mert lehet ugyan hogy menne egy ideig, de az is lehet hogy szépen közbelépne a táp védelme ha túl nagy lenne a terhelés. Gondolom ez esetben meg nem lenne nagy az öröm ha tápot is cserélni kellene.
(Többek között ezért nem vagyok oda az osztott ágas tápokért.)
0
0
0
0
Dani46 avatar
Miért?enyém mellett volt a legtöbbet zabáló 7970 msi akkor vett fel a táp 350-360w ot amit megszorzol 0.85 hatásfokkal akkor 306w ad le a táp,400w-ig lehet terhelni,és a 980 ti nem eszik annyit mint egy lightning 7970 húzva sztem.Nekem nem volt vele bajom.300w a tdp je az msi nek 7970 ből.
0
0
0
0
toopa avatar
Dani46: Az már túl sok lenne annak a tápnak.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Akkor 980 ti 😃 Ha nem számít semmi
0
0
0
0
spleenszuru avatar
szóba jöhet nVidia is már ! amúgy is mindig a lecseszést kapom miért ragaszkodok AMD-hez az intel procimmal ... 😃

minimum 256 bit sávszél az viszont legyen meg, ár most nem számít, azt akarom tudni mit bír még a komfigom !

szerk.: valóban, ez már vga téma 😃
0
0
0
0
toopa avatar
Mennyi lenen a keret? Csak új kártyában gondolkodsz? Szóba jöhet mindkét oldal, vagy maradnál inkább AMD-nél?
Ha ezekre megvan a válasz, szerintem tedd fel a kérdést itt is ( mivel ez innentől már nem igazán a milyen processszort vegyek téma 😀 ):
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…read_id=32
0
0
0
0
spleenszuru avatar
eléggé meggyőztetek, köszi srácok ! 😀

vga karit milyet bír el a tápom még, ami nincs kicentizve energiaellátással ? mit javasolnátok ?

(jelenleg a kártyám amúgy is szervízben, megöltem a crimson driverrel, lehet hogy meg is pusztult, szóval nincs kizárva hogy vennem kell másikat.... )
0
0
0
0
toopa avatar
spleenszuru: Totál felesleges emiatt aggódni. Ahhoz a vga-hoz még bőven jó a procid, sőt, sokkal erősebbet is tehetnél mellé, akkor sem lenne a PCI-E 2.0 hátráltató tényező.
Nézd meg ezeket a teszteket:
[LINK]
[LINK]
Ahogy az egyik teszt végén le is írják a lényeget:
"Just like in previous articles of this kind, there is no significant performance difference between x16 3.0 and x8 3.0 (and x16 2.0, which offers the same bandwidth). The average difference is only 1%, which you'd never notice."
Jobban jársz ha a proci cserére szánt pénzt inkább vga fejlesztésre költöd. Akkor legalább még lenne is észrevehető különbség.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Teljesen felesleges lecserélni a mostani procid.
Semmivel nem lesz gyorsabb a VGA-d PCIE 3-ban.

De ha mindenképp "váltani" akarsz nézz szét a hardveraprón.

[LINK]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok !
Intel core i5 3570 K processzort keresek!
felmerülhet a kérdés minek akarom cserélni a jelenlegire, hát leginkább a PCIE 3.0 miatt, a 2500 K-val nem tudom kihasználni a vga-mat.

tudtok tippeket adni hol tudom legolcsóbban megszerezni ??

ui.: I7 3770 K az igazi vágyam, de az még mindig 100 k felett tartja az árát, az meg nagyon sok ... :/
0
0
0
0
Dani46 avatar
Elég viccesek az árak mostanában,én annó 73 ér vettem újonan a 4770-t,most 117😃
0
0
0
0
Bronson avatar
hmm, ez érdekes... 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Én sem tudom miért drágább az OEM proci boltban mint a BOX.
0
0
0
0
FoxX avatar
Az iPon-nál...nézegettem a processzorokat, és a 4790k OEM 127 ezer ft.. a Box 107..Ezért nem értettem..és ezért kérdeztem..
0
0
0
0
Bronson avatar
hol drágább az oem, minél? hát az elég fura lenne, ha ugyanaz a termék drágább, mint a box...
0
0
0
0
FoxX avatar
Nagyon szépen köszönöm!! 😀
De akkor mégis miért drágább az OEM? 😲
0
0
0
0
Bronson avatar
a boxhoz jár minden (gyári csomagolás, egyéb tartozékok) míg az oem csak maga a termék, semmiféle egyéb tartozékkal.
0
0
0
0
FoxX avatar
Sziasztok, picit elveszett vagyok ebben, egy kérdésem lenne, kérlek világosítsatok fel, mi a sima "BOX" és az "OEM" között a különbség, mert látom árban kb, jó 20 ezer ft...Előre is nagyon szépen köszönöm😀 Kellemes ünnepeket mindenkinek😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Okes igazából sejtettem, de nem vágom a témát úgyhogy gondoltam, ha létezik ilyen akkor lett volna benne fantazia részemről 😃

Na mind1 1 óra és kiderül mi a ludas a gépemben aztan kitalálom mi legyen ... 😀

Köszönöm a segítségeket 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Mert olvastam vmi olyasmit a neten hogy valaki vett egy olyan procit és letiltott 2 magot belőle így erősebb lett magonként... És gyengébb 6 magos helyett lett egy erősebb 4 magosa...

Ez hülyeség!
0
0
0
0
xsebix avatar
Igen, vga csere is lesz , de lehet azzal kicsit várok... Gtx 670, 680 , 770 közül szeretném valamelyiket majd..
Semmit nem akartam most cserélni de lehet gallyra ment a gépem, jobbik esetben csak a tápom szar... Attól függ mit cserélek hogy mi a gond a gépemmel... Ha a lap/proci akkor csak azokat, ha táp akkor csak azt a videó kártyám szerintem jó... Tegnap 1x csak kikapcsolt a gèpem és azóta nem reagál semmire... Bekapcsolom a gombot és semmi, meg se nyikkan... Vagy táp vagy alap sztem, még nem tudtam kipróbálni másik táppal de a mai nap folyamán sor kerül rá nemsokára.. 😀

Egyébként az FX 6300 a magonkénti erejében marad alul pl az I5 2500al szemben? Mert olvastam vmi olyasmit a neten hogy valaki vett egy olyan procit és letiltott 2 magot belőle így erősebb lett magonként... És gyengébb 6 magos helyett lett egy erősebb 4 magosa... Lehet hülyén hangzik, de ha így van akkor lehet én is ezt csinálnám mert a 4 mag szerintem bőven elég mert az én Q9300am is úgy érzem mindenre elég lett volna csak a kártyám fogta vissza a játékokat... A Witcher3 pl magas/ultra beállításokon is számomra még bőven élvezhetően futott FullHD-ban 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Jó erős kártya az a GTX 580 egy I5-tel szerintem még legalább egy évig el lehet lenni vele FHD-ban.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Vga-t is kéne cserélned,így nem sok értelmét látom a proci cserének.
Ahol rendesen megy mostis a vga-d ott i5 se kapsz több fps-t.Régebbi játékoknál tökéletes a q+580 páros,új játékoknál valószínű kevés a proci,de kevés a vga is eggyik limitből méssz a másikba,i5 mellé nem 580 dukál,csak azért írom ezeket mert az írásodból az jön le nagyon nagy fps növekedést vársz a cpu cserétől,de sztem minimális lenne,ezér mondom hogy mind2 csere.Persze mik az igények,meg mennyi lóvé van rá.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Maximum Fps-ben nem sok, de a minimum és az átlag jóval több lenne 😀

Volt Fx 8150-em 4,4Ghz-n és az I5 2500K alapórajelen verte 😉 😀 ( HD 7970)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció