Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
itt azt irja hogy am3as: [LINK]
de itt meg azt hogy csak am2es: [LINK]
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=23&p2=97
AMD Phenom 9650 X4 vagy. AMD Phenom II 550.... melyik és miért?? 😃 nagyon köszi.
Sziasztok! Szerintetek érdemes használtan processzort ,memóriát és videokártyát venni? Mert nekem azt mondták hogy ezekkel nem lehet úgy befürödni mint mondjuk egy használt vinyóval. Előre is köszi!
Hát nem nagyon érdemes. Mert azért az új dolgokra adnak több év garanciát (pl. egy új AMD procira a gyártó ad 4-5 év garanciát), míg ha a használt romlik el azt már csak pénzért tudod megjavíttatni. Bár a használt cuccok nagy része pár ezer forinttal olcsóbb, én mégis inkább újat veszek, mert a garanciahiány mellett még fennáll a veszélye hogy rádsóznak egy olyan cuccot ami eleve nem megy.
Én azért kiegészíteném azzal hogy ha van rá még garancia (mondjuk fél év vagy több) és jó áron odaadják az új árát figyelembe véve, akkor miért ne. Én évekig használt cuccokkat vettem és nem volt gondom velük. Nemrég, egy hónappal ezelőtt vettem egy zsírúj gépet. Memória tekintetében egy minőségi memória vétele sem rejt nagy kockázatot még ha használt is. Videókártya úgy szintén. Végszóként annyit javasolnék hogy írd le ide hogy milyen használt cuccokat vennél és mennyiért és biztos hogy segítenek a fiúk vagy akár én is meghozni a jó döntést.
Sziasztok! Szerintetek érdemes használtan processzort ,memóriát és videokártyát venni? Mert nekem azt mondták hogy ezekkel nem lehet úgy befürödni mint mondjuk egy használt vinyóval. Előre is köszi!
Hát nem nagyon érdemes. Mert azért az új dolgokra adnak több év garanciát (pl. egy új AMD procira a gyártó ad 4-5 év garanciát), míg ha a használt romlik el azt már csak pénzért tudod megjavíttatni. Bár a használt cuccok nagy része pár ezer forinttal olcsóbb, én mégis inkább újat veszek, mert a garanciahiány mellett még fennáll a veszélye hogy rádsóznak egy olyan cuccot ami eleve nem megy.
jó döntés.Én is így vagyok vele most ,hogy a vga 10x-er erősebb a procimnál.
😃 neked milyen vga-d van?
Nehéznek nem nehéz, csak nagy pontosságot és gyakorlatot igényel, mert ha elhajlanak a tűk, vagy kitörnek, ugrott a proci.....
értem!😃 akkor majd valakitől segítséget kérek! Köszönöm a választ! Egyébként te milyen procit ajánlanál Egy asus P5BV alaplapba? úgy, hogy kihozza a maxot a radeon HD 4890 1Gb ddr5 -ből?
Árban mettő meddig????
Sztem korrekt:Core 2 Duo E8300 vagy jobb 35K és felfelé
De inkább: Core2 Quad Q9400 vagy jobb, 42K és felfelé...
Értem. hát az már elég drága... csak úgy dontöttem, hogy most nem rendelek procit, elég most a táp meg a videokártya és majd a jövőhónapban hátha lejjebb megy egy kicsit😃
Nehéznek nem nehéz, csak nagy pontosságot és gyakorlatot igényel, mert ha elhajlanak a tűk, vagy kitörnek, ugrott a proci.....
értem!😃 akkor majd valakitől segítséget kérek! Köszönöm a választ! Egyébként te milyen procit ajánlanál Egy asus P5BV alaplapba? úgy, hogy kihozza a maxot a radeon HD 4890 1Gb ddr5 -ből?
Árban mettő meddig????
Sztem korrekt:Core 2 Duo E8300 vagy jobb 35K és felfelé
De inkább: Core2 Quad Q9400 vagy jobb, 42K és felfelé...
am most lehet megint hülyeséget kérdezek, de inkább biztosra mek... ez belemegy a mostani helyére?😃
miért? ilyen nehéz belerakni? vagy így el lehet rontani?
am most lehet megint hülyeséget kérdezek, de inkább biztosra mek... ez belemegy a mostani helyére?😃
ha egy olyat akarsz ami kihajtaná teljesen akkor már az e8xxx-ek között keresgélj de ezek már 40 000ft-ba kerülnek.De ez is elég lesz.
OK! Ha azt mondod elég akkor engem meggyőztél😃
Én inkább innen venném meg [LINK] ez ismerős bolt legalább.Persze az e5300-as jobb.
de azt mondod, hogy ez már megfelelő lesz a videokarihoz??😃 Nem jobb lenne ez?? inkább most adok érte pár ezer ft-al többet... ehez mit szólsz? --> [LINK]
Vagy elég az e5300-as?
Hétfőre am itt van a kártya + a táp😃 már alig várom😃 vagy ki melyiket ajánlja, hogy jól működjön a vga-m?
Most veszek a gépembe egy új videokártyát + egy nagy teljesítményű tápot!
A videokártya Sapphire Radeon 4890 1Gb ddr5
Az alaplapomat nemrég cseréltem: Asus P5BV
Memória: 2Gb Ram ddr2
És a milyen videokártyát vegyek topicban azt írták, nekem hogy a mostani procim az nem fogja kihozni a legjobbat a kártyából!
Ebben szeretném a segítségeteket kérni! A mostani procim adatai:
Processor:
Name: Intel Pentium 4 650!
Code name: Prescott
Package: Sosket 775 LGA
Technology: 90nm Core voltage:1.180V-1.210V
Szerintetek le kell cserélni? Még nemrég vettem! Ha igen akkor mire? 15-ezer forintom volna rá! Köszönöm előre is a választ!
😆😆
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=89&p2=81
Hello miaz az FSB az az hogy milyen RAM való bele h hány MHz én fut?
Vagy pedig proci MHz-je h milyen jó bele.
Az különben mért van hogy az AMD-nél én sehol se láttam azt hogy mennyi az FSB?
Vagy pedig proci MHz-je h milyen jó bele.
Model 925
OPN Tray HDX925WFK4DGI
OPN PIB N/A
Operating Mode 32 Bit Yes
Operating Mode 64 Bit Yes
Revision C2
Core Speed (MHz) 2800
Voltages 0.850-1.425V
Max Temps (C) 71'C
Wattage 95 W
Virtualization Yes
L1 Cache Size (KB) 128
L1 Cache Count 4
L2 Cache Size (KB) 512
L2 Cache Count 4
L3 Cache Size (KB) 6144
CMOS 45nm SOI
Socket AM3
Core 2 Quad q8300
Launch Date Q4'08
Processor Number Q8300
# of Cores 4
Processor Base Frequency 2.5 GHz
L2 Cache 4 MB
Bus/Core Ratio 7.5
FSB Speed 1333 MHz
FSB Parity No
Instruction Set 64-bit
Embedded No
Supplemental SKU No
Lithography 45 nm
Max TDP 95 W
VID Voltage Range 0.8500V - 1.3625V
1ku Bulk Budgetary Price $163.00
Package Specifications
TCASE 71.4°C
Package Size 37.5mm x 37.5mm
Die Size 164 mm2
# of Transistors 456 million
Sockets Supported LGA775
Halogen Free Options Available Yes
Tiszteletem Uraim!
Eljött az ideje,hogy lecseréljem a procim!
Fogalmam sincs hogy kezdjek bele! Ez lenne életem első cseréje!
Nekem most egy Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133) procim van egy Asus P5VDC-X alaplapba!
Az a kérdésem,hogy szerintettek amit most mondok az jó ebbe az alaplapba és megéri e? Főleg játékokra használnám elég komoly játékokra! Intel Core2 Quad Q8300 LGA775 2,5 GHz! Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Surfeek
ui: Ha procit cserélek BIOST is kell frissíteni? Köszönöm a válaszokat!
Nekem most egy Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133) procim van egy Asus P5VDC-X alaplapba!
Az a kérdésem,hogy szerintettek amit most mondok az jó ebbe az alaplapba és megéri e? Főleg játékokra használnám elég komoly játékokra! Intel Core2 Quad Q8300 LGA775 2,5 GHz! Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Surfeek
Szeretném kérdezni h a 245ös jobb-e vagy mennyivel jobb és nagyjábol egyáron találtam
AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX
AMD Athlon II X2 245 AM3 BOX
ha nagyjából egy áron találtad meg akkor persze vedd a 245-et😀, amúgy van különbség, de az elenyésző, mindennapi használatban nem fogod nagyon észrevenni!