Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
http://www.ipon.hu/elemzesek/athlon_ii_x4_az_olcso_negymagos/553/5
Sziasztok
Szeretném kikérni a véleményeteket erről a prociról:
amd athlon II x4 620
megéri-e megvenni?
előre is thx
megéri. ez a legolcsóbb 4 magos.
Szeretném kikérni a véleményeteket erről a prociról:
amd athlon II x4 620
megéri-e megvenni?
előre is thx
Igaza van Scribble-nek!!!!..ultra jó az 550-es prockó(m)!!!!!!!!!! 😉..ráadásul ha van 1 "szerencsés" lapod (tudok mondani 1párat amin B.I.O.S. módosítás nélkül lehet magokat nyitni! 😉) és 1 "szerencsés" procid, akkor lehet 1 4 magos, nyitott szorzójú L3-mas Cache-jű procid!!!!!!!!!..és az már nem semmi!!!!!!! 😉
Én is egy 550 Be-őn gondolkoztem, de mivel, hogy életem során még csak 1-szer volt szerencsém, és már 21 éves vagyok (igaz nem régóta), ezért nem "kockáztattam", biztos kifogtam volna egy hibás letiltott magos procit.....
Lehet venni letesztelt procit is, és akkor nincs para 😀
Így van, Pretested procit kell venni, azokkal semmi baj, és nem is bonyolult találni...
Igaza van Scribble-nek!!!!..ultra jó az 550-es prockó(m)!!!!!!!!!! 😉..ráadásul ha van 1 "szerencsés" lapod (tudok mondani 1párat amin B.I.O.S. módosítás nélkül lehet magokat nyitni! 😉) és 1 "szerencsés" procid, akkor lehet 1 4 magos, nyitott szorzójú L3-mas Cache-jű procid!!!!!!!!!..és az már nem semmi!!!!!!! 😉
Én is egy 550 Be-őn gondolkoztem, de mivel, hogy életem során még csak 1-szer volt szerencsém, és már 21 éves vagyok (igaz nem régóta), ezért nem "kockáztattam", biztos kifogtam volna egy hibás letiltott magos procit.....
Lehet venni letesztelt procit is, és akkor nincs para 😀
Szerencsés lap nem kell, elég ha 780-as chipsete van.
A procin függ a dolog.
Legtöbbször azért zárolják, mert ezek hibás procikból készülnek. Persze van 1-2 kivétel, igy sikerül aktiválni a magokat. De valamikor csak nagy fesszel lehet, ami nem jó.
Amúgy még 1 érdekes sztori, 4mag és 25k lappal együtt: [LINK]
mit vegyek intel duo core 2 mert a gepem a kovi cpu;pentium 4 3.06 ghz ram 1 gb a vgu meg nvidiagforce 8400 melyiket fejleszem procit vagy a ramot?
elore is thx!😃
Szerintem előbb procit vegyél!
elore is thx!😃
Nos, olyan 50 ezer forint környékén van ez amit az előző kommentben leírtam, szóval kábé annyit szánnék rá.Amdből milyent lenne érdemes venni? Légyszives írjatok egy jó alaplapot is hozzá.
Köszi a válaszokat😜
Ezt ajánlom:
proci: AMD Phenom- 2 920 X4 BOX Black 30.000 Ft
alaplap: AMD AM3 ASUS M4A79XTD EVO 26.500 Ft
Tudom hogy kicsit túllóg az 50 ezer Forinton, de ha eladod a jelenlegi alaplapodat a procival együtt, akkor már 50 alá megyünk.
Hirtelen ezt javaslom.
Mérne szar? 😆
1gb DDR2 ES
és nVidia 8600GT (256)😆
Án a GTAIV et ugy nyomm,hogy LOWON mer a VGA meg a RAM om miatt!
Amugy nekem teljesen jo ez aprociiii 😆
Köszi a válaszokat😜
Hello!
Éppen új proci után nézek mivel a mostani már elég régi és lassú is.(Amd Athlon 64 X2 4000+, Asus M2N alaplappal)
Intel prociban gondolkodtam, ahhoz viszont új alaplap is kell.Erre gondoltam:
-Alaplap:Asus P5QPL-VM/EPU
-Proci:Intel Core2 Quad Q8400 S775
Mindenféle véleménynek, javaslatnak örülök.
Üdv, Kisapi😉
775-ös tokozás már kezd valóban kimenni, én nem vennék már újonnan olyat!jelenleg érdemesebb AMD-s konfigot venni AM3as lappal! persze egy árat valóban írhatnál hogy mit szánnál rá, mert így azért nehéz..😀
Hello!
Éppen új proci után nézek mivel a mostani már elég régi és lassú is.(Amd Athlon 64 X2 4000+, Asus M2N alaplappal)
Üdv, Kisapi😉
Jó processzor, de ha leírnád, hogy mennyit szánsz az alaplapra +procira az segítene, hátha tud valaki, vagy akár én segíteni a lehető legjobb választásban.
hali
ez jó proci?
AMD Athlon II X4 620.
ez jó 😃 nekem is ilyen van 😃
ez jó proci?
AMD Athlon II X4 620.
Üdv, Kisapi😉
Ez a processzor jóval megelőzte az aktualitását.
De szívesen elnyúznék egyet én is!😀
Megéri játékra quad procit venni, mert állítólag a játékok csak 2 magot használnak. így egy 4 magos és 2 magos proci között csupán 2-3 fps van. Ez igaz?
Az Intel dual core és core 2 duo között nagy különbség van?
Ati 5770-es vga, 4 gb 1333 mhz ddr3-as ram + egy 3ghz-es intel dual core proci elég ahhoz, hogy fullon játszhassak majdnem mindennel???
4870-t vegyél, ne 5770-t. A 4870 jobban teljesít átlag 15-20%-al mint az 5750. Az 5750 pedig szerintem DX11-re kevés, úgyhogy az mindenképpen egy bukott kártya. Szóval 4870 most a nyerő.
A prociról annyit hogy nekem i7 920-s van, havernak meg Core 2 Dou 6750. Neki az egyik játék alatt 60-80 % procikihasználtság van, nekem egy kicsit jobb grafikai beállítás mellett több robottal (UT3 1920X1080 Max settings 32 bot)
19-20 %-s kihasználtság. Nem nagyon fingatja meg semmi a procimat jelenleg.
Tehát akkor alaplapot is cserélned kell, ha processzort szeretnél váltani!
Sziasztok! Szerintetek ez a proci meg vga megéri az árukat? Proci: Intel Pentium Dual-Core E6500 2x 2,93GHz---17 ezer
Vga: XFX GeForce 9600GT 512MB----18 ezer
Kicsit beakarok újjítani és ami most van gépem 2.5 gb ram...beírtam ezeket még a gépem adataihoz gta 4 100-100, szóval szerintem megéri az árukat, de ti ezekhez jobban értetek, meg azt akarom még kérdezni, hogy vga-nal az az XFX az jó márka?😃 Meg ez a proci hány magos?
Ha a jelenlegi konfigurációdat szeretnéd bővíteni ezekkel a dolgokkal, akkor a kártya jó lesz az megéri a pénzét, de ezt a procit a jelenlegi alaplapodba nem tudod berakni. AMD-s procit használsz, ebbe nem tudod belerakni az Intelt!
A proci 2 magos.
Vga: XFX GeForce 9600GT 512MB----18 ezer
Kicsit beakarok újjítani és ami most van gépem 2.5 gb ram...beírtam ezeket még a gépem adataihoz gta 4 100-100, szóval szerintem megéri az árukat, de ti ezekhez jobban értetek, meg azt akarom még kérdezni, hogy vga-nal az az XFX az jó márka?😃 Meg ez a proci hány magos?
Megéri játékra quad procit venni, mert állítólag a játékok csak 2 magot használnak. így egy 4 magos és 2 magos proci között csupán 2-3 fps van. Ez igaz?
Ati 5770-es vga, 4 gb 1333 mhz ddr3-as ram + egy 3ghz-es intel dual core proci elég ahhoz, hogy fullon játszhassak majdnem mindennel???
1. Játéktól függ!
2. Az Intel Dual Core az 1 "régebbi" dupla magos Pentium D ... A C2D meg az "újab" dupla magos
3. Sztem FullHD DX10re elég, DX11re már nem!
Aha köszi!
Azt vágom, hogy a core 2 duo újabb csak azt nem, hogy 20000 ft-vel jobb-e!?
Szerintem ebből pentium dual core lesz, aztán később meg egy core I7 ha valóban nagy szükség lesz rá!
A DCnél a Pentium mellet még ott van a Celeron is, sztem mindenképp vegyél 1 C2D-t pölö 1 E6600at, olcsó és elég jó!
1. Játéktól függ!
2. Az Intel Dual Core az 1 "régebbi" dupla magos Pentium D ... A C2D meg az "újab" dupla magos
Aha köszi!
Azt vágom, hogy a core 2 duo újabb csak azt nem, hogy 20000 ft-vel jobb-e!?
Szerintem ebből pentium dual core lesz, aztán később meg egy core I7 ha valóban nagy szükség lesz rá!
1. Játéktól függ!
Az a bajom hogy nemtudom milyen procit vegyek 😕
140 - 150 euróból megakarom úszni a procit és a lapot is ! Nah szóval ilyenre gondoltam :
ASUS M4N72-E, nForce 750a SLI, DDR2 1200, 2x PCIe x16, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, 8ch audio, ATX, scAM3 - 91,49 EURO
AMD Athlon II X2 240 Dual-Core (65W), 2800MHz, BOX, socket AM3 (Regor) - 51,67 EURO
nah. és azt szeretném megkérdezni hogy meg-e éri 2 magos processzort venni, vagy inkább vegyek olcsóbb alaplapot(persze sz*rabb is lenne:S) és egy olcsó 4magos procit?
ez jóféle hűtő: [LINK] ?
egyébként valószínűleg jövő héten jön meg a gép:S
hello! olyan kérdésem lenne, hogy ha OEMbe veszek egy procit akkor abból csak a hűtő hiányzik? és ha veszek mellé egy hűtőt akkor az rendesen működni fog, vagy kell-e még valami mellé?
Van a box ami a doboz és amit benne találsz.
Van az oem, ami csak egy proci egy tartóban.
Különbség, hogy a hűtőt és egy csomó papírt ami sokat nem ér(max a matrica ér valamit), nem kapsz.
Persze, ha teszel rá hűtést megy a proci.
Amúgy ha kiszemeltél egy procit nézegess teszteket róla és megtudod hogy jó e vagy sem
a 6000+-as a jobb de ha a fogyasztást is nézzük akkor 5200+.
Köszi! Az lenne még a kérdésem hogy processzor vásárlásnál milyen adatokat kellene nézni a Mhz-en és a magokon túl?És hogy am2-nél miért jobb az am3,megéri egyáltalán még am2-eseket venni?. Köszi