Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
hekus2009 írta:
AMD Phenom II X2 550 Black Edition
ezt vagy ezt vegyem meg
AMD Athlon II X4 630

Ha cserélsz lapot, akkor 550-es (tudok pár lapot amiken lehet magokat nyitni! 😉), ha nem, akkor Athlon II!..de így is BIOS-t fog kellened frissítened, hogy (100%-osan) felismerje az új procit!!!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hekus2009 írta:
ezt vagy ezt vegyem meg
AMD Athlon II X4 630

Az elsőt ha tudod négymagosítani.
0
0
0
0
no avatar
ezt vagy ezt vegyem meg
AMD Athlon II X4 630
0
0
0
0
no avatar
kösz a gyors választ😀😆😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
robyyy95 írta:
hello.mi a véleményetek az amd phenom II 925-röl??megéri megvenni??amugy jatékra használnám😜😀

Faxa prockó!..megéri a pénzét! 😉
0
0
0
0
no avatar
hello.mi a véleményetek az amd phenom II 925-röl??megéri megvenni??amugy jatékra használnám😜😀
0
0
0
0
gara66 avatar
azért kérdem h akk nem is érné meg quad procit venni a mostani helyére mert amint látom ricshard is "csak" 3,46ig tudja húzni a Q9450et,
majd miko komplett csere lesz lappal együtt akk jön az i7 számításba, Gaboo7 majdnem 4,2 futtatja😉
am köszi a választ
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
gara66 írta:
a mostani procim után meik intel quad proci hozna egyértelmű teljesítmény növekedést játékoknál!!??amit magas órajelen tudok használni..

Szerintem egyik sem hozna sokkal nagyobb teljesítmény növekedést, aminek még ésszerű ára van!! A te procid egy kis O.C-kal nagyon üt...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Domee89 írta:
csáó
Szerintetek melyiket vegyem megAMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX vagy AMD Phenom II 545 3.00Ghz AM3 BOX ?? mind kettö kb hasonló árba van 20-22 ezer Ft között

Mivel a lapodon nem lehet magokat nyitni, így inkább a 620-ast ajánlom, mivel már kezdik a gammákat 4 magra optimalizálni! 😉
0
0
0
0
Domee89 avatar
csáó
Szerintetek melyiket vegyem megAMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX vagy AMD Phenom II 545 3.00Ghz AM3 BOX ?? mind kettö kb hasonló árba van 20-22 ezer Ft között
0
0
0
0
gara66 avatar
a mostani procim után meik intel quad proci hozna egyértelmű teljesítmény növekedést játékoknál!!??amit magas órajelen tudok használni..
0
0
0
0
ReSeth avatar
Thx a gyors választ 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
😆ANONEx írta:
Hy all!
azt szeretném kérdezni, hogy ebbe a lapba : GIGABYTE MA785GM-US2H - AMD 785G/SB710, VGA + PCIe x16, DDR2 1200, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, FW, DVI, HDMI, mATX, scAM3 bele megy-e ez a proci ? AMD Phenom II X4 940 Quad-Core Black Edition (125W), 3000MHz, BOX, socket AM2+ (Deneb)

Igen, belemegy! 😉
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hy all!
azt szeretném kérdezni, hogy ebbe a lapba : GIGABYTE MA785GM-US2H - AMD 785G/SB710, VGA + PCIe x16, DDR2 1200, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, FW, DVI, HDMI, mATX, scAM3 bele megy-e ez a proci ? AMD Phenom II X4 940 Quad-Core Black Edition (125W), 3000MHz, BOX, socket AM2+ (Deneb)
0
0
0
0
sagesz93 avatar
tomiking120 írta:
Hello veni akkrok egy Proceszort Skacok Intel Core 2 Duo E7500 2x 2.93GHz Boxed Ez lenne az 😆😀 de amugy jó vagy nem ?😃?

S775, ami kezd elavulni.
Én nem venném már meg, de amúgy jó proci.
0
0
0
0
no avatar
Hello veni akkrok egy Proceszort Skacok Intel Core 2 Duo E7500 2x 2.93GHz Boxed Ez lenne az 😆😀 de amugy jó vagy nem ?😃?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
villamdavid írta:
Jan88 írta:
Nincs több kérdésem. Igen drága az Intel, de engem sem érdekel, nyáron majd megfizetem, csak azért, hogy megkapjam azt a fantasztikus teljesítményt, amit egy i7-es gép ad a gazdájának.😆

Egyetértek,tényleg minőségi de sajnos egy IGEN DRÁGA márka!!!! Reméljük egyszer kapunk olyat is hogy nagy minőség(teljesítmény) alacsony ÁR!

AMD, alaplapban asrock pont ezért van.
Én is erre fogok fejleszteni húsvétkor.
Egy asrock 780-as lap, meg egy amd 5000+ amiből tudok csinálni egy 4magost feloldva mellé a 6mb l3-t.
AMD-re egy igazmondás:
Olyan az AMD proci, mint a dinnye.
Sosem tudni mennyi mag van benne.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
Nincs több kérdésem. Igen drága az Intel, de engem sem érdekel, nyáron majd megfizetem, csak azért, hogy megkapjam azt a fantasztikus teljesítményt, amit egy i7-es gép ad a gazdájának.😆

Egyetértek,tényleg minőségi de sajnos egy IGEN DRÁGA márka!!!! Reméljük egyszer kapunk olyat is hogy nagy minőség(teljesítmény) alacsony ÁR!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Kmisi99 írta:
Én nem egészen értek egyet. Az lehet hogy drága az intel naés? Megteheti mert akinek a lehető legerősebb kell akkor az intelt vesz és annak van pénze. Az új i3-i5 ösösk egész jó áron vannak. Amúgy meg nem csak a jelen pillanatban kéne gondolkodni. Gondoljunk vissza csupán egy fél évet az intel uralta a piacot az lga 775 nagyon jó áron volt szanaszét verte az amd-t. Aztán jöttek a phenom 1 el na itt hatalmasat buktak. Na meg ott van az ati amit már az amd rég felvásárolt ő mit csinál jó drágán adja a dx11 et mert nincs konkurencia abban a kategórián Az intel is ezt teszi az i7 el. Na van még kérdés?

Az intel rendszer maga a drága. Szóval az alaplap is mellé.
Az amd-hez meg milyen olcsó lapok vannak, és visszafele kompatibilis, az intel meg csinál egy csomó foglalatot, persze azért hogy ezzel is több pénzt szerezzenek, és ha sikerül nekik eladni(sikerül) akkor meg is érdemlik.
az intel meg le van maradva int. vga fronton, mint a borravaló 😃
0
0
0
0
villamdavid avatar
Kmisi99 írta:
Én nem egészen értek egyet. Az lehet hogy drága az intel naés? Megteheti mert akinek a lehető legerősebb kell akkor az intelt vesz és annak van pénze. Az új i3-i5 ösösk egész jó áron vannak. Amúgy meg nem csak a jelen pillanatban kéne gondolkodni. Gondoljunk vissza csupán egy fél évet az intel uralta a piacot az lga 775 nagyon jó áron volt szanaszét verte az amd-t. Aztán jöttek a phenom 1 el na itt hatalmasat buktak. Na meg ott van az ati amit már az amd rég felvásárolt ő mit csinál jó drágán adja a dx11 et mert nincs konkurencia abban a kategórián Az intel is ezt teszi az i7 el. Na van még kérdés?

Ez is igaz!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
villamdavid avatar
sagesz93 írta:
villamdavid írta:
Jan88 írta:
Akkor jó.😆

Kíváncsi leszek az AMD,mit fog kitalálni mert azon az oldalon is látszik,hogy az Intel lassan el akar húzni,de hiába akar elhúzni ha mindent "gigászi"(nagyon magas) áron ad!

az amd nagyon jól elvan, és jól csinálja a dolgait szerintem.
intel meg olyan mint az nvidia, azthiszi hogy ő raj, és adhatja drágán a dolgait.(még adhatja mert megveszik, de mikor az amd-nél van 13körül 4magosítható proci, nemtudom ki az a hülye aki intelt vesz)
Jó, az intelnél is vannak jó cuccok, de az árak nagyon lassan mennek le.

Szó szerint IGAZ!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
villamdavid írta:
Jan88 írta:
Akkor jó.😆

Kíváncsi leszek az AMD,mit fog kitalálni mert azon az oldalon is látszik,hogy az Intel lassan el akar húzni,de hiába akar elhúzni ha mindent "gigászi"(nagyon magas) áron ad!

az amd nagyon jól elvan, és jól csinálja a dolgait szerintem.
intel meg olyan mint az nvidia, azthiszi hogy ő raj, és adhatja drágán a dolgait.(még adhatja mert megveszik, de mikor az amd-nél van 13körül 4magosítható proci, nemtudom ki az a hülye aki intelt vesz)
Jó, az intelnél is vannak jó cuccok, de az árak nagyon lassan mennek le.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
Akkor jó.😆

0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
Láthatod, hogy melyik proci milyen erős. Szerintem érdekes.😆

Szerintem is érdekes!
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
Igen, jok azok az i3-as procik is, jól szét kell nézni, amikor ennyi pénzt akarsz költeni. Én több hónapig nézelődtem, ezerrel olvastam a teszteket, és csak utána vettem meg a gépet.😆
És szerinted ,te meiket választanád a 955 vagy az i3 -mat?
0
0
0
0
villamdavid avatar
Viszont találtam egy Intel-t ami makacskodik a 955-el méghozzá az i3 530! : http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=88&p2=118&c=1
0
0
0
0
villamdavid avatar
Köszi legyen igazad!!!!!!!!!!
0
0
0
0
villamdavid avatar
Remélem megváltoztatja legalább azon a napon amikor megyünk az ottani boltot!
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
Jó lesz nagyon, de vigyázz, mert a magfeloldás után nem mindig marad stabil a rendszer. Nekem szerencsém volt. Ha biztosra akarsz menni akkor veszel egy rendes 4 magosat. Ezt azért írtam le neked, hogy ha nem lesz stabil a cucc a magnyitás után, akkor marad a 2 mag!!!!!!!!!!!!!!

Azért is választottam inkább a :AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition ,de természetesen még erősen fogok gondolkodni,nem kis összegről beszélgetünk!
0
0
0
0
villamdavid avatar
Nemtudom, húsvét után megyünk,nemtudom addig változhatnak még valamennyit az árak??? (lefelé)????
0
0
0
0
sagesz93 avatar
villamdavid írta:
Jan88 írta:
Viccelsz? A 955 nagyon faxa proci!😆 Az én 4 magosom is állat gyors! Total Commanderben iszonyatosan gyorsan másol!

Hát akkor szépen lassan el van döntve akkor az lessz és ezek:Memória: 2X2Gb DDR3 2048/1333 DDR3 Kingston:4GB
Videókártya: ATI Radeon 5750 ASUS EAH5750 FORMULA/2DI/1024MB DDR5
Alaplap: ASUS M4A785TD-V EVO és akkor meg is lennénk + még egy TÁP! Szerintetek jó összeállítás!????????????????

Ja, nem lenne gyenge.
Mondjuk én vga-ból még nem vennék 5xxx-et, mivel még nem jó az ár/érték aránya, de jó lesz! 😃
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
Viccelsz? A 955 nagyon faxa proci!😆 Az én 4 magosom is állat gyors! Total Commanderben iszonyatosan gyorsan másol!

Hát akkor szépen lassan el van döntve akkor az lessz és ezek:Memória: 2X2Gb DDR3 2048/1333 DDR3 Kingston:4GB
Videókártya: ATI Radeon 5750 ASUS EAH5750 FORMULA/2DI/1024MB DDR5
Alaplap: ASUS M4A785TD-V EVO és akkor meg is lennénk + még egy TÁP! Szerintetek jó összeállítás!????????????????
0
0
0
0
villamdavid avatar
a 955-el kibínám egy kis ideig?
0
0
0
0
villamdavid avatar
sagesz93 írta:
villamdavid írta:
sagesz93 írta:
villamdavid írta:
Jan88 írta:
villamdavid írta:
Sziasztok!
Énis gondban vagyok procival is és meik az a proci szerintetek ami mostmár viszonylag tudok árt is mondani 30000-38-40000FT között van!???????????? (Én gondoltam egy AMD Phenom II X4 925 AM3 2,8GHz BOX!)

Vegyél egy Phenom II X2 550-et, nekem is olyan van, megnyitod a +2 magot és 4 magos procid lesz, és cak 20-25e Ft a kicsike!
De ha 40 e Ft van akkor vehetsz phenom II X4 965-t is! Talán kijön 40-ből, ha nem akarod az X2 550-et.😆

Ok,és hogy nyitom majd meg azt a +2 magot???

Kell hozzá egy olyan alaplap, amiben van advanced clock calibration.
Meg egy proci, amiben a lezárt magok jók.
Meg egy kis hozzáértés.
Röviden.

Ja értem ,nálad amivel játszol(nagy gépigényű játékra gondolok)szépen viszi????
Amúgy találtam egy-et :AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition ez vagy ez még:AMD Phenom-II 945 X4 AM3 Box
JÁTÉK-ra kellene ,úgy hogy egy -két évig ne keljen cserélni!

955 BE atomjó cucc. ^^

Kecskemétről vennénk az ottani oldalon:http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=8508&back=CPU 39 500 FT-jelenleg!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
villamdavid írta:
sagesz93 írta:
villamdavid írta:
Jan88 írta:
villamdavid írta:
Sziasztok!
Énis gondban vagyok procival is és meik az a proci szerintetek ami mostmár viszonylag tudok árt is mondani 30000-38-40000FT között van!???????????? (Én gondoltam egy AMD Phenom II X4 925 AM3 2,8GHz BOX!)

Vegyél egy Phenom II X2 550-et, nekem is olyan van, megnyitod a +2 magot és 4 magos procid lesz, és cak 20-25e Ft a kicsike!
De ha 40 e Ft van akkor vehetsz phenom II X4 965-t is! Talán kijön 40-ből, ha nem akarod az X2 550-et.😆

Meg egy kis hozzáértés.
Röviden.

Amúgy találtam egy-et :AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition ez vagy ez még:AMD Phenom-II 945 X4 AM3 Box

955 BE atomjó cucc. ^^
0
0
0
0
villamdavid avatar
sagesz93 írta:
villamdavid írta:
Jan88 írta:
villamdavid írta:
Sziasztok!

Meg egy kis hozzáértés.
Röviden.

0
0
0
0
ReSeth avatar
4mag , vagy elég a 3 ?
AMD Phenom II X4 940 Quad-Core Black Edition (125W), 3000MHz, BOX, socket AM2+ (Deneb) - 132 euro

AMD Phenom 8750 X3 Triple-Core (95W), 2400MHz, BOX, socket AM2+ (Agena) - 84 euro

game-re kéne
0
0
0
0
sagesz93 avatar
villamdavid írta:
Jan88 írta:
villamdavid írta:
Sziasztok!

Meg egy kis hozzáértés.
Röviden.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jan88 írta:
villamdavid írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
villamdavid avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
totya003 avatar
Szerintetek megérné lecserélni a procimat egy E7400 v E7600-ra?😕😕
0
0
0
0
sagesz93 avatar
GeForce 9500 GT írta:
Ha vennék egy DX 11-es vga-t elkellene ez a proci ahhoz hogy ki tudjam használni a vga-t: AMD Phemon II X4 940 AM2+ @ 3 GHz

Az attól is függ milyet veszel...
Mondjuk egy 5570-t az én gépem is kihajt.. egy 5970-et pedig az a phenom nem hajt ki 😃
0
0
0
0
Creelien avatar
Ha vennék egy DX 11-es vga-t elkellene ez a proci ahhoz hogy ki tudjam használni a vga-t: AMD Phemon II X4 940 AM2+ @ 3 GHz
0
0
0
0
@insane666 avatar
Én személy szerint Core 2 Duo e8400-at ajánlok mindenkinek 😃.
Megéri az árát, és ku.va erős. 2 magos, magonként 3.0 Ghz, 6mb l2 cache.
0
0
0
0
Badtor avatar
Egy Phenom- 2 945 X4-es proci mellé melyik lenne az a legerősebb vga amit még kihajtana teljesen?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
akinho94 írta:
Peterboy90 írta:
szecskkaa írta:
Sziasztok
Szeretném kikérni a véleményeteket erről a prociról:
amd athlon II x4 620
megéri-e megvenni?
előre is thx

hát azén procim odaveri ezt magason... neméri meg..főleg ha játékra kell..
bizonyiték ...teszt..... [url]http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=106&p2=118&c=1[/url]

😆
hát azért nem olyan magasan maradjunk annyiban. A te procid csak virtuálisan 4 magos, drágább volt, hozzá az alaplap szintén.. És a 620 megy alulfesszel 3,4-et. az meg már elég 😉 De én pl. alap 2,6GHz-en használom és elég játékra is 😀

így van, jó a core I sorozat, de még olyan mint az ati 5xxx: DRÁGA.
Majd ha lemegy, jó árverseny alakul ki az amd-vel.
0
0
0
0
akinho94 avatar
Peterboy90 írta:
szecskkaa írta:
Sziasztok
amd athlon II x4 620
megéri-e megvenni?
előre is thx

bizonyiték ...teszt..... [url]http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=106&p2=118&c=1[/url]

😆
hát azért nem olyan magasan maradjunk annyiban. A te procid csak virtuálisan 4 magos, drágább volt, hozzá az alaplap szintén.. És a 620 megy alulfesszel 3,4-et. az meg már elég 😉 De én pl. alap 2,6GHz-en használom és elég játékra is 😀
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
szecskkaa írta:
Sziasztok
amd athlon II x4 620
megéri-e megvenni?
előre is thx

0
0
0
0
albert2 avatar
Peterboy90 írta:
sziasztok hol lehet megnézni a cpu queent? everestben?

igen, ott. menj bal oldalon a sebesség-re és ott a cpu queen, frissítés gomb, és máris láthatod a géped eredményét 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció