Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Most látom,hogy lehet kapni nálunk HD4850 1Gb DDR3-ast.
Az mennyire jó videókártya?
És mire lenne elég manapság?
21k-ba kerül.Ez az oldal szerint nem rossz.
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html[/url]
KB 8800 GTX szint. [LINK] S HD 5750 is csak 8 %-al jobb nála. S viszonylag jól húzható is de inkább csak a memóriát lehet húzni. GPU nem bírja annyira. 100 Mhz kb GPU-ra(alap órajel 625) memóriára meg hát 150 de húztak rajta 250-et is de ez már eléggé kártyafüggő. Az 150 még oké szerintem. itt van még egy teszt:[LINK] Igaz 512-esek ezek a tesztekben lévők szóval+5%-ot mondjuk lehet számolni ha 1GB-os a kari. Használtan érdemes csak venni szerintem is😀 Bár teljesítményben tényleg kérhetnek érte 21k-t csak nincs DX11 támogatása😃
Kukakaki: Ha tudsz alkudjál belőle😃 Mégiscsak használt de am HD7750 és HD 7770 között van teljesítményben.
Nem olyan rossz kártya,csak sokat fogyaszt eg kicsit...
Amúgy meg mivel nincs DX11-es támogatás,az azt jelenti,hogy nem indulnak el a DX11-es játékok?(bár ez költői kérdés,mert úgy tudom igen) De akkor meg mi a problem?
DX11-es játék nem indul el rajta😃 Nyávogni fog a játék a PS verzió miatt. Az AC3 (mert gondolom ez a példa.....) nem DX11-ben fut akinek DX10-es kártyája van. A textúráknál DX11-el elérhető a very high elvileg de DX10-es kártyáknál csak normal és high van.
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html[/url]
KB 8800 GTX szint. [LINK] S HD 5750 is csak 8 %-al jobb nála. S viszonylag jól húzható is de inkább csak a memóriát lehet húzni. GPU nem bírja annyira. 100 Mhz kb GPU-ra(alap órajel 625) memóriára meg hát 150 de húztak rajta 250-et is de ez már eléggé kártyafüggő. Az 150 még oké szerintem. itt van még egy teszt:[LINK] Igaz 512-esek ezek a tesztekben lévők szóval+5%-ot mondjuk lehet számolni ha 1GB-os a kari. Használtan érdemes csak venni szerintem is😀 Bár teljesítményben tényleg kérhetnek érte 21k-t csak nincs DX11 támogatása😃
Kukakaki: Ha tudsz alkudjál belőle😃 Mégiscsak használt de am HD7750 és HD 7770 között van teljesítményben.
Nem olyan rossz kártya,csak sokat fogyaszt eg kicsit...
Amúgy meg mivel nincs DX11-es támogatás,az azt jelenti,hogy nem indulnak el a DX11-es játékok?(bár ez költői kérdés,mert úgy tudom igen) De akkor meg mi a problem?
Amúgy meg ebben az árban van még:
HD6670 1Gb DDR5
GT640 1,2Gb DDR3
HD6570 4Gb DDR3 (oszt minek a lomposnak kell 4Gb???)
HD7750 2Gb DDR3
GTS450 1Gb DDR3
NVIDIA-s vagyok, milyen VGA-t érdemes venni, ami nem olyan nagyon drága, ilyen 70-80 ezer forint körül?
GTX 660 ti-t tudsz 80 körül venni.
Most nézem, hogy csak 192bites-be van(nak)?
192 bitest szerintem már nem éri meg venni, vagy de? 😆
NVIDIA-s vagyok, milyen VGA-t érdemes venni, ami nem olyan nagyon drága, ilyen 70-80 ezer forint körül?
GTX 660 ti-t tudsz 80 körül venni.
Egyébként nem most akarom lecserélni még a kártyát, előszőr a procit kellene.
SSD-t meg régóta akarok beszerezni, csak mindig amikor lenne rá pénz, mást is kellene cserélni a gépemben (mint most proci), de nagyon kellene mostmár az az ssd.
Meg fura is a dolog... 7850-et cserélni? Nagyon korrekt kártya.
Ez olyan, mint amikor valaki lecseréli az iPhone4-est iPhone5-re.
A 7850 még egy darabig elég lesz. Tuningot próbáltad?
Ennyit költesz a gépedre és nincs ssd-d? 😕
nite: 6870-ről váltásról 7850 1gb alá nem adnám.
Amúgy nekem pont hogy túl erős ez a kártya, nem használom ki.
De már ezt hagyom, nem lesz csere, túl sok a macera vele, meg túl keveset nyernék rajta
5850-nél nem jobb a 6870, de többet fogyaszt.
[LINK]
A két vga tdp-je wattra megegyezik. Egyébként milyen létjogosultsága lenne az újabb 6870-nek, ha többet enne és lassabb lenne a régebbi 5850-nél? 😃
Nos, gyengeelméjű azért nem vagyok. Az 5850-re értettem, hogy többet fogyaszt.
A többiben igazatok lehet, lehet, hogy gyorsabb a 6870, megtéveszteni én nem akartam senkit. Régebbről viszont az rémlett, hogy nem éri meg 5850-ről 6870-re váltani, mert ha elenyésző mértékben is, de gyorsabb az 5850.
Ennek ellenére én pontosan ezt tettem régebben és leváltottam az 5850-esem egy 6870-re.
[LINK]
[LINK]
Amúgy nem értem minek akarod a jó kártyát lecserélni egy gyengébbre...
Jobb a HD 6870 😃
[LINK]
A két vga tdp-je wattra megegyezik. Egyébként milyen létjogosultsága lenne az újabb 6870-nek, ha többet enne és lassabb lenne a régebbi 5850-nél? 😃
igen. Nem tudom, valahogy a HD7770 sokkal jobban tetszik, a különbség meg nem is akkora, viszont a HD5850 olcsóbb... Nem tudom mi legyen 😀
Sziasztok!
27 ezerért HD5850 vagy 31 ezerért HD7770?
Mennyire hangos egy referenciahűtő alapjáraton?
Én egyértelműen az 5850 et venném 😃 Nekem volt olyanom és nagyon jó kis kari 😃
Nekem direkt tetszik, ha egy vga nagy. 😃 Tiszteletet parancsol. 😜
27 ezerért HD5850 vagy 31 ezerért HD7770?
Mennyire hangos egy referenciahűtő alapjáraton?
Hali a Régi gépembe tudtok ajánlani egy aránylag jó videó karit mert ami most benne van azon már kezd meghalni a venti :SS és kéne egy másik max netezésre lenne használva nagyából ~10k körül tudtok mondani valami jót?
A válaszokat előre is köszönöm! 😃
HD 6450,HD 5570, GT 610, GT 620, HD 6570.
Max 10-12 volna rá!!!
Nem az a kérdés, hogy gyenge-e (viszonyítás kérdése), hanem, hogy 1440x900-as felbontáson abban a konfigban, egy mai modern játékban az a vga 100%-os kihasználtság közelében mozog-e, vagy a cpu miatt kevesebben. Ez nem szubjektív megítélés kérdése, könnyen mérhető dolog. Futtass egy monitorozó programot játék közben és nézd, hogy mekkora a gpu terheltség. Ezen kívül a processzor órajelének változtatására hogyan változik az fps érték? Ha a magasabb processzor órajellel magasabb fps számot kapsz, akkor bizony visszafogja a cpu a vga-t.
Ajánlom ezt a cikket: [LINK]
Érdemes végignézni a grafikonokat. A 6950-es kb a gtx570-nek felel meg (picit talán gyengébb). Még 1920x1080-on is komoly különbségek vannak az egyes processzorokkal mért eredmények között, 1440-en még durvább differencia lenne. Az 1440x900 kb 1,3 mpixel, míg a full hd, 2,07, ami majdnem 60% többlet. Nagyon nem mindegy. 😀
Aha így már értem. Nem vagyok azért annyira jártas ebben a témában! Bocs, ha kicsit hülyén lett megfogalmazva a kérdésem.
Amúgy egy ilyen monitorozó programot tudnál linkelni, mert akkor lefuttatnám, hogy mi mit és hogyan használ ki.
[LINK]
Nem az a kérdés, hogy gyenge-e (viszonyítás kérdése), hanem, hogy 1440x900-as felbontáson abban a konfigban, egy mai modern játékban az a vga 100%-os kihasználtság közelében mozog-e, vagy a cpu miatt kevesebben. Ez nem szubjektív megítélés kérdése, könnyen mérhető dolog. Futtass egy monitorozó programot játék közben és nézd, hogy mekkora a gpu terheltség. Ezen kívül a processzor órajelének változtatására hogyan változik az fps érték? Ha a magasabb processzor órajellel magasabb fps számot kapsz, akkor bizony visszafogja a cpu a vga-t.
Érdemes végignézni a grafikonokat. A 6950-es kb a gtx570-nek felel meg (picit talán gyengébb). Még 1920x1080-on is komoly különbségek vannak az egyes processzorokkal mért eredmények között, 1440-en még durvább differencia lenne. Az 1440x900 kb 1,3 mpixel, míg a full hd, 2,07, ami majdnem 60% többlet. Nagyon nem mindegy. 😀
Aha így már értem. Nem vagyok azért annyira jártas ebben a témában! Bocs, ha kicsit hülyén lett megfogalmazva a kérdésem.
Amúgy egy ilyen monitorozó programot tudnál linkelni, mert akkor lefuttatnám, hogy mi mit és hogyan használ ki.
Fúú, nem is tudom. Talán az ati tray tools tud ilyet. Vagy az msi afterburner. Vagy valaki majd mond valami okosat, én ritkán szívok ilyenekkel. 😀
1440-en elég combos cpu limited van, egy gyengébb vga-val is kapnál annyi fps-t, mint most.
Azt azért nem állítanám, hogy full hd-ra kevés az 1gb vram, érdemes megnézni pár tesztet. Főleg több monitornál, meg extrém magas felbontásokon kell a 2x annyi. Persze időtállóbb a 2gb, de egy 7850 jobb vétel sztem a 6950-nél. Húzni kell rajta még 15-20%-ot és máris a 7870 szintje közelében vagy, halk hűtéssel, kis fogyasztással. 😀
Azért annyira cpu limitem nincsen. Phenom x4 965 procim van, ami azért jól megy.
Ezt letesztelted, vagy csak gondolod? 😀
Elsősorban gondolom 😆😊 Amúgy meg ne hinném, hogy annyira gyenge processzor lenne 😶
1440-en elég combos cpu limited van, egy gyengébb vga-val is kapnál annyi fps-t, mint most.
Azt azért nem állítanám, hogy full hd-ra kevés az 1gb vram, érdemes megnézni pár tesztet. Főleg több monitornál, meg extrém magas felbontásokon kell a 2x annyi. Persze időtállóbb a 2gb, de egy 7850 jobb vétel sztem a 6950-nél. Húzni kell rajta még 15-20%-ot és máris a 7870 szintje közelében vagy, halk hűtéssel, kis fogyasztással. 😀
Azért annyira cpu limitem nincsen. Phenom x4 965 procim van, ami azért jól megy.
Ezt letesztelted, vagy csak gondolod? 😀
Szerintem is inkább 7850😀 Jól húzható és tényleg néztem teszteket én is s ugyanúgy teljesített az 1Gb-os mint 2 GB-os még Full HDban is. 2560x1600-nál kiütközött a 7850 2GB VRAM előnye de akkor is 5%ban. 6950 is csak itt tudott előzni de tetves 1%-al jobb csak..😆
[LINK]
Am igencsak figyelemreméltó a GPU tuning ennél a Club3D kártyánál😃 Nem semmi😃
Hát ha összejön a csere, akkor belemegyek! 😀 Főként fogyasztás miatt is. Amúgy meg sokkal jobb lesz majd, mert 12.8-as driver van a gépemen, ami nagyban megnöveli az amúgy sem kis teljesítményt.
Köszönöm a válaszokat!
[LINK]
Am igencsak figyelemreméltó a GPU tuning ennél a Club3D kártyánál😃 Nem semmi😃
Sziasztok!
Nos lenne egy olyan dolog, hogy hardverapro-n beszélek egy sráccal, aki azt mondja, hogy 1-1 elcserélné a kártyáját az enyémmel. Nos nekem egy 2GB-os MSI HD6950 POWER EDITION/OC VGA-m van, neki pedig egy SAPPHIRE HD7850 1GB DUAL X. Nos az lenne a kérdésem, hogy megérné elcserélni ?
Szerintem megéri. Kevesebbet fogyaszt és újabb is 7850 és valamivel még gyorsabb is a VRAM meg felbontásfüggő, hogy menyire fontos a 2GB😃
Jelenleg még csak 1440x900-on játszok mindenen, mivel ennyit bír a monitorom. De egyszer úgy is 1080p-s monitor lesz, akkor meg már lehet kevés lesz az 1GB.
Bár fogyasztásban/teljesítményben jobb a 7850 az 100%.
Sziasztok!
Nos lenne egy olyan dolog, hogy hardverapro-n beszélek egy sráccal, aki azt mondja, hogy 1-1 elcserélné a kártyáját az enyémmel. Nos nekem egy 2GB-os MSI HD6950 POWER EDITION/OC VGA-m van, neki pedig egy SAPPHIRE HD7850 1GB DUAL X. Nos az lenne a kérdésem, hogy megérné elcserélni ?
Szerintem megéri. Kevesebbet fogyaszt és újabb is 7850 és valamivel még gyorsabb is a VRAM meg felbontásfüggő, hogy menyire fontos a 2GB😃
Hali a Régi gépembe tudtok ajánlani egy aránylag jó videó karit mert ami most benne van azon már kezd meghalni a venti :SS és kéne egy másik max netezésre lenne használva nagyából ~10k körül tudtok mondani valami jót?
Mennyi pénzed van rá?
~10-12k szánok rá max!