Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Silent Rain avatar
Kedves Evil21! Szerintem Csuz-li nak teljesen igaza van ha már váltasz akkor i7 mondjuk 4790K. Csupán egy dologra lennék csak kíváncsi ha nem haragszol?!
Mit jelent vagy hogy érted azt:
"nem érzed hogy elég a proci" ?
Ez miben merül ki vagy miben jelentkezik?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Evil21: Elvileg elégnek kellene lennie annak a processzornak, szerintem is elég jó, bár az igaz, hogy ez a verzió kifejezetten a kis fogyasztásra megy rá, de azért nem kellene problémának lenni vele. Az új játékok nem is az erős procira hajtanak, hanem a sok szálra. Ha már váltasz, akkor egy i7-re lenne érdemes, csak az ugye elég drága mulatság. Másik, erősebb i5 is jelentene némi előre lépést, de nem hiszem, hogy túl sokat észre vennél belőle.
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok nekem egy i5- 4570S procim van sokak azt mondják,hogy nekem erős a proci nem kell közel jövőben cserélni elbír mindent,de én azért ezt nem érzem Vga szerintem az már jó.Kérdésem az lenne mit ajánlotok nekem ami a legnagyobb játékhoz is bőven jó tokozásom 1150-es de nem baj ha kell alaplapot cserélni mert már az is ugye nekem már 3-éves mint a proci
0
0
0
0
no avatar
zelcsi:és úgy sem ha van mellette 8 gigamemória?
0
0
0
0
zelcsi avatar
Demo: sajnos semennyire!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! i5 3330(LGA1155)-ös procit néztem ki.Szerintetek az igp-je mennyire lenne jó egy COD Black ops 3 vagy BF3-hoz?1440x900-as felbontáson?
0
0
0
0
Puffin avatar
FoLey: annyiért FSP Hyper 500
0
0
0
0
FoLey avatar
16.000-ért már kapni Sirtec belsős Thermaltake Hamburg 530W-os tápot.

Ezek CWT és HEC belsős tápok.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Utánanéztem annak is, és valóban jobb a Corsair 450W VS450 tápegység. Árban meg tényleg ugyan ott van a kettő.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen. de most nézem a corsair vs 450 is abban az árban van és azon már van minden!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bronson erre gondoltál? 😀

EVGA 430W 100-W1-0430-KR tápegység
0
0
0
0
Bronson avatar
az igaz, de ez még a 12-13k kategória... 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
De az EVGA 500B-n már kettő darab 6+2 csati van és csak 16.000 ft.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem a harisnyázás a legnagyobb gondom, hanem hogy csak egy 6pin kábel van hozzá, ami a jövőbeni fejlesztés esetén átalakítós megoldást követel, valamint elég rövidek is... inkább evga 430 amit ajánlok... harisnyázott kábelek, 80+ hatásfok! igaz, ezen is csak 6+2 a tápcsati...
0
0
0
0
djsiegfried avatar
8350 nagyon jó választás.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Igyekszem minél jobbra 😀 csuz-li és Bronson segítségével sikerült is 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát remek masina lesz az biztos sok sikert hozzá;-)
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bronson igaz hogy nincsenek felöltöztetve, de ha teszi a dolgát akkor legyen ez a legnagyobb baj 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
táp helyett speciel mást néznék (belső jó, csak kábelek miatt), de nagyjából okés!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Akkor végre csak összeáll a gép 😃 Köszi mindegyikőtök segítségét 😀

Így állok jelenleg:
Spoiler!
Asrock 970 EXTREME3 R2.0 alaplap
AMD FX-8350 processzor
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória
MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 videokártya
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez
Chieftec Smart 450W GPS-450A tápegység
Zalman Z3 számítógép ház
Zalman CNPS5X Performa processzor hûtõ
0
0
0
0
Puffin avatar
chrono02: igen a specifikáció... 😆 Elindul vele a proci, csak semmi perc alatt felforr a VRM és jön a "throttling". 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono2: Igen ez már az a kategória, ami ide kelleni fog... 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Azt néztem újnak. Specifikáció szerint el kell bírnia az FX-8350-et. De néztem egy másikat, ennek már jónak kell lennie 😀 Asrock 970 EXTREME3 R2.0 alaplap
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono02: Nem csak, hogy 4 Ghz-es, hanem 8 szálas is és az utóbbi egy évben megjelent címeknél már mind a 8 használatban van a játékok alatt. Továbbra is inkább erős VGA, és nem erős processzor kell a játékokhoz, de egyre inkább igénylik a több szálat is.
u.i.: Amit Piero mond az igaz. Én azt vettem le, hogy ez a lap már meg van, azért nem említettem. Ha meg van, akkor jó, mert azért elbírja a processzort, de ha most veszel, akkor tényleg kicsit komolyabb kellene.
0
0
0
0
Puffin avatar
chrono02: az Asus M5A78L-M LX3 alaplap még mindig kevés a 8350-nek.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
csuz-li proci hűtőnek utánanéztem alaposabban, és jó is volt hogy mondtad hogy kevés lenne. Az AMD FX-8350 mellé kevés lenne. Megnéztem az általad ajánlott házat is. Annak a sima, tehát nem az általad javasolt Plus-t néztem, és lényegében 1 ventillátorral kevesebb van benne, de más különbséget nem igazán találtam, max az árában.

Bronson a Phenom II X4 965 helyére néztem egy másik procit, a fentebb is említett FX-8350-et. Az már alapból 4Ghz-es, így ha oda is jutok hogy húzni kéne, jobban kijön, mintha a 965-öt "kínoznám" 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
chrono2 : összességében elboldogulna a gtx 960 társaságában phenom 4ghz-en. 4,5 az már extrém annak a procinak és vízhűtés is kéne már... nem mondom hogy bizonyos játékokban nem lenne limit, de olyan nagy bottlenecking sem lenne...
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono02: Én azt a házat nem ismerem, de nem tűnik valami jónak. Az én ZALMAN ZM-Z3 Plus házamban 4 venti van és a felső kettő nagyon meghálálja magát: kéményként tolja a meleget kifelé. Az a meleg a te általad választott házban mid a tápba menne bele.
A hűtő is kevés. Ennek a procinak 125w a TDP-je, amit nem minden hűtő bír. Javasolnám a ZALMAN CNPS5X Performa-t, vagy az ALPENFÖHN Sella-t. Mindkettő olcsó, mindkettőt fel lehet rakni a gyári szerelékre, tehát nem kell a hátlapon bíbelődni támasszal és csavarokkal, csak rácsattintani a gyári hűtő helyére, és mindkettő bírj a a 125w-os tdp-t. Viszont húzni ezekkel sem lehet még a processzort.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Arctic Alpine 64 GT AMD processzor hûtõt és Aerocool V2X fekete-piros számítógép házat néztem. A házról tudom hogy jól szellőzik, mert egyik haverom is ilyet vett, és a "felesleges" DVD író helyét kihasználva, a kábeleket jól elrendezve jól szellőzik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono02: Nekem fx-8350 van. Azt kipróbáltam r9 290-el, azt még bírja, de annál többet szerintem nem nagyon (~ gtx 970-980 szint). Persze még húzni is lehet, ha van hozzá hűtés.
Elég meleg processzor, szóval nagyon kell neki a jól szellőző ház. A gyári hűtése is elég neki, lehűti rendesen egy jó házban, csak hangos, tehát ahhoz már tényleg érdemes külön hűtőt is venni, ha nem akarod hallgatni a sípolást.
0
0
0
0
Puffin avatar
chrono02: azt a lapot felejtsd is el FX8350 alá de gyorsan ha nem akarsz szívni vele!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Jaja. Gondolom azért egy biztos hűtés/tápellátás is volt mellette, hogy ennyit sikerült kihoznia belőle.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
chrono02: Azt hogy annyira felhúzd nagyon ki kell fogni, nálam a Phenom II 965 4GHZ fölött már nem volt stabil!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Néztem AM3+ alaplapot meg bele való procit is. Most itt tartok:
Alaplap: Asus M5A78L-M LX3 alaplap
Proci: AMD FX-8350 processzor

Procit elnézve van olyan erős, mint amit tegnap másik oldalon ajánlottak Intel oldalról, viszont legalább 20K-val olcsóbb.
A mostani Phenom II X4 965-öm gondolom OC-val se igazán birkózna meg a GTX 960-al. Bár olvastam olyat is hogy fölhúzta 4.5Ghz körülre és akkor is stabilan bírta még.
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono02: A Fiam gépében van 860K. Az nagyjából egy i3-3220 szintje, nem egy erős valami. Amit biztosan tudok, mert próbáltam, hogy az r9 270-et ki tudja szolgálni, de az ugye gyengébb, mint a gtx 960. Viszont a hűtőn nem izgulnék. Sima 95w-os TDP-je van, mint a legtöbb Intelnek, de tisztességes gyári hűtőt adnak hozzá, szóval nem nagyon hangos. (főleg, ha az enyémmel hasonlítom össze, ami egy felszálló vadászgép hangját is képes elnyomni terhelés alatt... 😀 )

Amit Bronson mond, nem hülyeség. A 860K kb a teteje annak, amit kaphatsz abba a foglalatba és mint fent írtam, nem épp erőgép. Az AM3+-ba legalább vehetsz aránylag olcsón egy olyat, ami biztosan kiszolgálja a gtx960-at. (Az fx-8350-et r9 290-el próbáltam, szóval addig tudom, hogy jó.)
0
0
0
0
Bronson avatar
én amúgy a helyedben vennék egy am3+ alaplapot (tudom hogy a jelenlegi is az, de az nem való komolyabb procikhoz) és meghagynám a phenomot, azt feltolnám 3,9-4ghz-re és kb ugyanott vagy... ugyanis az fm2+ zsákutca, így legalább a jövőben majd bővíthetnél fx-re is. az is zsákutca, de legalább van b terved... 😆
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Új hűtőt már néztem (tapasztalat hajtott, mivel a mostani Phenom II X4 965 gyári hűtője is kegyetlen hangos, így inkább itt is kerestem halkabbat). OC-val eddig még nem próbálkoztam, de valamikor ideje lesz elkezdeni 😀 Köszönöm mindkettőtök segítségét 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel k-s proci, veszel hozzá egy jobb hűtőt, kicsit megrottyantod az órajeleket és nem lesz gond! 😉
0
0
0
0
Arnybiro avatar
winrar Elsősorban Witcher 3, Fallout 4, AC: Syndicate ami érdekelne, és örülnék ha legalább High-on 50-60 FPS-t tudna produkálni 1080p-ben.

Ahogy észrevettem Fallout 4 és Witcher 3 is GPU igényes inkább, így ezzel talán nem lesz gond (de javítsatok ki ha tévedek, mert megfelelő konfig híján egyikkel sem játszottam sokat 😀 )
0
0
0
0
winrar avatar
chrono02: Mindkettő igaz. Cpu igényes játékoknál lehet limit, gpu igényesnél nem lesz gond. Tuninggal nem lesz gond Full HD-n.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Hali!
A kérdésem a következő lenne. Az alábbi processzor: AMD Athlon II X4 860K képes kihajtani egy MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 videókártyát? Olvastam olyat hogy igen, meg olyat is hogy nem. Ebből melyik az igaz? Természetesen mindegyik vásárlói vélemény volt.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nem babrálhatod, legalább az oldallapot vedd le, amig vissza nem adod...
0
0
0
0
OldHunter avatar
Talán találok rá valami megoldást.
Köszi szépen a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Szerintem használd alacsonyabb órajelen a procit, 4,1 helyett mondjuk csak 3,5 Ghz-n ketyegjen!
(Ez is egy megoldás lehet).
0
0
0
0
OldHunter avatar
Az a gáz, hogy az ismerősömé a gép, s sajnos össze vesztünk vele, így nagyon nem piszkálhatok bele, mert lehet, hogy hamarosan vissza kéri a gépet.
0
0
0
0
Bronson avatar
van pénzed venni jobb ventiket, vagy hűtőt?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció