Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mit jelent vagy hogy érted azt:
"nem érzed hogy elég a proci" ?
Ez miben merül ki vagy miben jelentkezik?
Ezek CWT és HEC belsős tápok.
EVGA 430W 100-W1-0430-KR tápegység
Így állok jelenleg:
Spoiler!
AMD FX-8350 processzor
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória
MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 videokártya
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez
Chieftec Smart 450W GPS-450A tápegység
Zalman Z3 számítógép ház
Zalman CNPS5X Performa processzor hûtõ
u.i.: Amit Piero mond az igaz. Én azt vettem le, hogy ez a lap már meg van, azért nem említettem. Ha meg van, akkor jó, mert azért elbírja a processzort, de ha most veszel, akkor tényleg kicsit komolyabb kellene.
Bronson a Phenom II X4 965 helyére néztem egy másik procit, a fentebb is említett FX-8350-et. Az már alapból 4Ghz-es, így ha oda is jutok hogy húzni kéne, jobban kijön, mintha a 965-öt "kínoznám" 😀
A hűtő is kevés. Ennek a procinak 125w a TDP-je, amit nem minden hűtő bír. Javasolnám a ZALMAN CNPS5X Performa-t, vagy az ALPENFÖHN Sella-t. Mindkettő olcsó, mindkettőt fel lehet rakni a gyári szerelékre, tehát nem kell a hátlapon bíbelődni támasszal és csavarokkal, csak rácsattintani a gyári hűtő helyére, és mindkettő bírj a a 125w-os tdp-t. Viszont húzni ezekkel sem lehet még a processzort.
Elég meleg processzor, szóval nagyon kell neki a jól szellőző ház. A gyári hűtése is elég neki, lehűti rendesen egy jó házban, csak hangos, tehát ahhoz már tényleg érdemes külön hűtőt is venni, ha nem akarod hallgatni a sípolást.
Alaplap: Asus M5A78L-M LX3 alaplap
Proci: AMD FX-8350 processzor
Procit elnézve van olyan erős, mint amit tegnap másik oldalon ajánlottak Intel oldalról, viszont legalább 20K-val olcsóbb.
A mostani Phenom II X4 965-öm gondolom OC-val se igazán birkózna meg a GTX 960-al. Bár olvastam olyat is hogy fölhúzta 4.5Ghz körülre és akkor is stabilan bírta még.
Amit Bronson mond, nem hülyeség. A 860K kb a teteje annak, amit kaphatsz abba a foglalatba és mint fent írtam, nem épp erőgép. Az AM3+-ba legalább vehetsz aránylag olcsón egy olyat, ami biztosan kiszolgálja a gtx960-at. (Az fx-8350-et r9 290-el próbáltam, szóval addig tudom, hogy jó.)
Ahogy észrevettem Fallout 4 és Witcher 3 is GPU igényes inkább, így ezzel talán nem lesz gond (de javítsatok ki ha tévedek, mert megfelelő konfig híján egyikkel sem játszottam sokat 😀 )
A kérdésem a következő lenne. Az alábbi processzor: AMD Athlon II X4 860K képes kihajtani egy MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 videókártyát? Olvastam olyat hogy igen, meg olyat is hogy nem. Ebből melyik az igaz? Természetesen mindegyik vásárlói vélemény volt.
Köszi szépen a válaszokat! 😀
(Ez is egy megoldás lehet).