Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Flash avatar
6 magos AMD, vagy i7-930 ez itt a kérdés? 😀
0
0
0
0
almos avatar
nyaloka írta:
i5-750ről véleményetek?

Nagyon erős proci,és nagyon is jó,de én maradok akkor is az AMD-nél,és ha vennél azt ajánlanék😃
0
0
0
0
no avatar
i5-750ről véleményetek?
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerintem, ha 2 magosat veszel, akkor az 5ös és 6os széria is jó. E7200-nak kicsi a szorzója, szal olyat ne vegyél.

Bsmarcona: ha vga limited van, akkor lehet akár 6ghz-es E8400-ed, akkor se lesz több fps-ed. Pont ezért nyerőbb egy 4 magos cpu. Bár nem feltétlenül S775-ben...
0
0
0
0
Moose avatar
köszi a segitséget ...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Még nézegettem a 7-es szériában is.A 7200-as 15 000ft környékén a 8400-as meg 20 000ft környékén van.Elég a 7-es széria is?
0
0
0
0
@insane666 avatar
konsti írta:
h lenne jobbb a e8400? a q8400 jobb mert ugyebár négymagos és hát nem mind1 h 2 vagy 4 mag 😀

Az olyan játékokban ami csak 1-2 magot használ e8400 veri Q8400-at.
Amik viszont kihasználják rendesen négy magot (GTA IV, BadCompany2, Arma 2 stb.) ott Q8400 nagyobb fps számot fog produkálni. Felhasználás szempontjából is lehet e8400 erősebb.
De egyébként mindkettő ku.va jó proci 😜
0
0
0
0
zelcsi avatar
gyenesmartin írta:
Na jó akkor lesz a core 2 duo.És majd 2-3 év múlva veszek egy 6 magos konfigot.

meg leszel vele elégedve teljesen! 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Na jó akkor lesz a core 2 duo.És majd 2-3 év múlva veszek egy 6 magos konfigot.
0
0
0
0
Osynho avatar
Úúú, így, hogy drágább a kvad, még nehezbb a kérdés 😀 Dobj fel egy huszast 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Játékra meg programokra melyik a jobb?A 8400-as 20 000ft a q8400-as meg 25 000ft.
0
0
0
0
Osynho avatar
Azért így általánosságban összehasonlítani egy 2 és 4 magos cpu-t és kijelenteni, hogy ez vagy az jobb, elég nagy butaság. Felhasználás és alkalmazás függő. Egy haverom 3D-zik és most cseréli le a 4 magos Athlon II-jét az új, 6 magos Phenom-ra. Neki például nem téma egy 2 magos, hiszen így is napok óta megy 100%-on mind a 4 mag 😀 Viszont, ha csak olyan programokat futtat vki, amik nem használják ki a 2-nél több magot, annak jobb vétel egy magasabb órajelű, dual core, főleg, h tuningban is többet mennek ezek. Ebben az esetben viszont felmerül a kérdés, h pl egy játék esetén valóban szükséges-e egy 4ghz-es órajel, amikor eleve vga lmit van? Szerintem felesleges. Szóval 1680-ra és felette jobb választás egy tuningolt 4 magos, főleg ha az egy árban van a 2 magossal. Az újabb alkalmazások is egyre inkább fogják támogatni a több szálas működést.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Na ezért nemtudok énse dönteni a kettő közül.
0
0
0
0
kakas avatar
CPU:Intel Core i5-750 2660MHz LGA1156-->51k
Motherboard:Gigabyte GA-H55M-UD2H 1156-->25k
0
0
0
0
Moose avatar
Valaki nem tudna nekem ajánlani egy jobb procit a mostaninál olyan 50 ezer ft-ig, inkább dolgozni szeretnék vele Adobe PS Premierel meg persze néha játszani is 😃
Mostani procim:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 2.80GHz-2,80GHz
Alaplap:
Gigabyte S-series P31-ES3G Dual BIOS FSB 1333 DDR2 1066

Esetleg ha az alaplap se jó szoval azt is cserélni kell akkor egy ajánlatot arra is 😃 Elképzselésem nem nagyon van ezért kérek segitséget
0
0
0
0
pakai93 avatar
az e8400 erősebb de a négy mag azért csak négy mag 😀
0
0
0
0
almos avatar
Hát szerintem a q8400 az erősebb!
0
0
0
0
kakas avatar
Énis láttam ezt a tesztet...
0
0
0
0
zelcsi avatar
attól függ mire akarod használni leginkább! 😉 : http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=89
0
0
0
0
kakas avatar
E8400-nak nagyobb a gyorsító tárja,magasabb órajel.
De erősebb 2magos veri a kisebb quad procikat.
0
0
0
0
konsti avatar
h lenne jobbb a e8400? a q8400 jobb mert ugyebár négymagos és hát nem mind1 h 2 vagy 4 mag 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Melyik a jobb?Intel e8400 vagy q8400?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
de halottam,hogy lehet már c2-es steppingel 125 W-osat is kapni
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
plash írta:
Miben különbözik a AMD Phenom IIx4 955 black edition az ugyan ilyen típus jelzésű c3 stepping kiegészítésű másiktól...
(Amúgy milyen ez a proci, mert ilyet szeretnénk az új gépbe...)

A Black Edition jelölés szorzózár mentességet jelent.
A Stepping az pedig a fogyasztást fémjelzi: C2=140W; C3=125W. Ezáltal, a C3-as elvileg jobban tuningolható és hűvösebb (elvileg, mert szerintem 15 W nem váltja meg a világot😂😉.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
sokkal "tuning barátabb"
0
0
0
0
Osynho avatar
"egyik játék se hajtja ki a procit" ez mekkora szöveg 😃 A nem BE-s proci szorzó lockos, viszont a C3 stepping jobb, mint a C2.
0
0
0
0
zsivko avatar
plash írta:
Miben különbözik a AMD Phenom IIx4 955 black edition az ugyan ilyen típus jelzésű c3 stepping kiegészítésű másiktól...

nekem konkrétan ilyenem van és nagyon elégedett vagyok. egyik játék se hajtja ki a procit. nézd meg a profilomban.
0
0
0
0
plash avatar
0
0
0
0
roberto888 avatar
Gondolom itt a Pentium Dual Core E6500-ról van szó, és az jobb mint az Athlon!😀
0
0
0
0
konsti avatar
Kmisi99 írta:
Az intel ezen procija már elavult és lga 775 ös lapba lassan erősebb procit már csak használtan lehet venni. Az amd be meg még csak nemrég gyártják a 6 magos procit
de teljesitménybe e6500 sokkal jobb az athlonnal ..szoval ha erre van pénze akk mindenképp intelt vegye meg.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
konsti írta:
én meg szintén ugyanezt magyaráztam h de igenis ha már az i5-tel van szembe állitva akkor is nagy a külömbség mert az i5 viszont nem sokkal marad el az i7-el szembe 😀

oksa akkor jól félreértettük egymást mind1 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az intel ezen procija már elavult és lga 775 ös lapba lassan erősebb procit már csak használtan lehet venni. Az amd be meg még csak nemrég gyártják a 6 magos procit
0
0
0
0
konsti avatar
mindenképp az intelt 😀
0
0
0
0
szecskkaa avatar
csáó
intel pentium dual core E6500 vagy amd athlon II x2 250?
melyiket érdemes megvenni?
0
0
0
0
konsti avatar
én meg szintén ugyanezt magyaráztam h de igenis ha már az i5-tel van szembe állitva akkor is nagy a külömbség mert az i5 viszont nem sokkal marad el az i7-el szembe 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Lol azt akartam írni,hogy 955-nél konvertálásban egy i5 nem sokkal gyorsabb,de gyorsabb,csak ha i7-tel van szembe állítva a 955 akkor az i7 sokkal gyorsabb 😆 😉
0
0
0
0
konsti avatar
mind1 spongyát rá 😀 értem már😀 de amugy tényleg nicns nagy külömbség i5 és i7 között 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
nem,akarok paraszt lenni,de előbb meg kell érteni mit írtam 😀
0
0
0
0
konsti avatar
Hitoshi írta:
játékban nincs különbség,de ha már rendelerésről van szó akkor I5,de még ott sincs akkor különbség mint egy I7 között
nem akarok paraszt lenni de az mért van h egy sorral feljebb irja le ugyanazt az ember és mások alatta megismétlik? és amugy de igenis nagy külömbség van rendelésben 955 -ös phenom és i5 között ...i5 és i7 között viszont nincs sok .
0
0
0
0
Hitoshi avatar
játékban nincs különbség,de ha már rendelerésről van szó akkor I5,de még ott sincs akkor különbség mint egy I7 között
0
0
0
0
konsti avatar
I5 750 ...játékban egyenlöek vagy néha egyik néha másik jobb de minden másban sokkal jobb az i5 😀
0
0
0
0
villamdavid avatar
Melyik a jobb normál esetben,tehát nem húzva! a Phenom x4 955 vag az i5 750???
0
0
0
0
twoKgames avatar
szecskkaa írta:
csáó
valószínűleh majd az új gépemben egy amd athlon II x3 435 -ös processzor lesz ami alapból 2,9ghz-en ketyeg.
nos majd ha a proci meglesz majd szertném húzni kb 3.5ghz-ig
és a kérdésem az lenne hogy milyen processzorhűtőt ajánlanátok nekem ehhez a procihoz hogy a hőmérséklete terhelve max 55-60 legyen(max 10000 ft )
előre is thx a választ

athlon-t nem szabad ennyire tuningolni, mert hamar tönkremegy, én a te helyedben 3.3Ghz-ig húznám, ha annyira kihasználod...
0
0
0
0
szecskkaa avatar
csáó
valószínűleh majd az új gépemben egy amd athlon II x3 435 -ös processzor lesz ami alapból 2,9ghz-en ketyeg.
nos majd ha a proci meglesz majd szertném húzni kb 3.5ghz-ig
és a kérdésem az lenne hogy milyen processzorhűtőt ajánlanátok nekem ehhez a procihoz hogy a hőmérséklete terhelve max 55-60 legyen(max 10000 ft )
előre is thx a választ
0
0
0
0
almos avatar
Hát +1 mag,szóval az x3-as Athlon!
0
0
0
0
SkyWolf avatar