Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szilard96 avatar
Na jó a cigány is a maga lovát dicséri!
De azért ezt jobb ha megnézitek és kiderül a külömbség!
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=XgOmMAasqto
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Én nemrégen amikor vásároltam az alkatrészeket (január), akkor is volt különbség bőven, főleg alaplapban. Az AMD proc volt 43 asszem, a lap pedig 34 hozzá. Ugyan ez i5-ben: 10-el drágább proci + 15-el drágább lap. Teljesítményben meg szinte ugyan az, akkor miért adjak 25-el ki többet? inkább elmegyek 1 hétvégére és elmulatom 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Az X4 Phenom II-esek a I5-ösök ellenfele,az I7 pedig már egy olyan kategória ami inkább rendelérésre van kitalálva,ebből már kilehet indulni.Szóval nézzük csak: egy 955-ös processzor 41e FT körül mozog, egy AMD-s (16e FT-tól) deszka valamennyivel olcsóbb,mint egy Inteles (legalább 20eFT).Ha azt nézzük,hogy játékra kellene,akkor bőven elég egy 4 magos Athlon II-es processzor is,és 635-ös processzor 26e FT körül mozog.Most nézzük mi a helyzet az Intelnél:Az i5-ösök 48e FT-tól kezdődnek,míg Athlon II 635 26e FT,Phenom II 955 proci meg 41e FT.Ebből remélem le lehet szűrni a levet....Összegezve:ha játékra kell a gép(ami ma már szerintem,az emberek 80% azért vesz gépet),akkor sokkal jobban megéri venni AMD-t mivel olcsóbb + ugyan azt a teljesítményt kapod,ha pedig konvertálásra,vagy egyéb nagy processzor igényű programokhoz kell a gép,akkor I7.Nekem ez a véleményem a mostani helyzetről. 😉
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Osynho írta:
Mik vannak itt😃 Kérek egy tesztet, ahol egy AMD és egy Intel proci össze van hasonlítva és az előbbi hamarabb "kisül" 😃

"AMD Phenom II nagyon jó proci s még az Athlon II is de Intelböl a Core 2/ Quad és az i3, i5, és i7 azért veri az AMD-t"

Veri, de miben? Meg mennyiért?

Még hozzátenném: melyik Intel és melyik AMD-t? 😀

Egyébként van itt a gépigényen egy 3DMark Vantage teszteredmények fórum. Ott meg lehet nézni, hogy mi ver és mit 😀

Link a legfrissebb eredményekhez: [url]http://www.gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=723&rowstart=620#post_111989[/url]
0
0
0
0
Osynho avatar
Mik vannak itt😃 Kérek egy tesztet, ahol egy AMD és egy Intel proci össze van hasonlítva és az előbbi hamarabb "kisül" 😃

"AMD Phenom II nagyon jó proci s még az Athlon II is de Intelböl a Core 2/ Quad és az i3, i5, és i7 azért veri az AMD-t"

Veri, de miben? Meg mennyiért?
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Ami a Phenom II X4-et megfoghatja az az i5-750 és nem a 650. Ha intelt szeretnél akkor az i5-750-et válaszd. (de az sem minden esetben gyorsabb!)
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Igazad van CatchO Intel drága is de jó is, magasabb hőmérsékletet megbírnak mint az AMD, mondjuk az AMD Phenom II nagyon jó proci s még az Athlon II is de Intelböl a Core 2/ Quad és az i3, i5, és i7 azért veri az AMD-t
0
0
0
0
planbmokus avatar
CatchO írta:
i5. 2 magos, de képes 4 szálon dolgozni. Hiába van a 4 magos AMD ugyanannyi pénzért, az Intel prociknak hosszabb az élettartama (AMD-k hamar kisülnek). Ráadásul az i3, i5, i7esek sokkal újabb technológiával készülnek... hiába tűnik az amd sokkal jobbnak ugyanannyi pénzért, intel sokkal jobb procikat csinál.

Te eddig a holdon éltél? 😃
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem tudom mire alapozod ezt, hogy az AMD hamar kisül!
Nekem az utolsó 3 AMD-s gépem a mai napig üzemel, és mind húzva van! Ellenben Intelem szált már el, mégsem mondom azt, hogy az Intel hamar elsül!
0
0
0
0
Ricko avatar
igen én is a AMD mellett döntök😃
0
0
0
0
kakas avatar
i5 jobb
És igen,2magos,de én a helyedbe AMD mellet döntenék.
0
0
0
0
Ricko avatar
INTEL Core i5 650 3,20/1156 4M oem
AMD AM3 945 x4
melyk a jobb?
0
0
0
0
Vic avatar
DE ne s775 linkelj neki mert ha a lapja marad akkor s478-as proci kellneki amiből csak 3.0-as van ha én jól tudom. Hiűba vesz s775 soha nem fogbelmenni a lapba ha csak nem cseréli le azt is.
0
0
0
0
zsivko avatar
Hitoshi írta:
ryan010 írta:
Sziasztok,kicsit újítanék a gépemen,a célom a gta 4 futtatása,de semmiképp nincs pénzem teljesen új gépet venni.
processzorcserét tartom a legfontosabbnak..nem tudom h a gta 4 et lehetséges e futtatni ezen a gépen,de nagyon remélem😀
segitsen aki tud hogy milyen procit vegyek ami belemegy ebbe a foglalatba és nem is túl drága.A gépemhez irjátok a választ lehetöleg.
Köszi aki segit.

hát pedig,ha akarsz valami komolyabb processzort,akkor ott szinte mindent le kell cserélni,főleg a VGA-t mert egy 4 magos phenom nem tudna mit kezdeni egy ilyen VGA-val mint a tied 😕

Én is átnéztem a profilodat és sajnos eggyet kell értenem Hitoshi-val.
0
0
0
0
ceni98 avatar
thx de már találtam 8000-ért😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ryan010 írta:
Sziasztok,kicsit újítanék a gépemen,a célom a gta 4 futtatása,de semmiképp nincs pénzem teljesen új gépet venni.
processzorcserét tartom a legfontosabbnak..nem tudom h a gta 4 et lehetséges e futtatni ezen a gépen,de nagyon remélem😀
segitsen aki tud hogy milyen procit vegyek ami belemegy ebbe a foglalatba és nem is túl drága.A gépemhez irjátok a választ lehetöleg.
Köszi aki segit.

hát pedig,ha akarsz valami komolyabb processzort,akkor ott szinte mindent le kell cserélni,főleg a VGA-t mert egy 4 magos phenom nem tudna mit kezdeni egy ilyen VGA-val mint a tied 😕
0
0
0
0
ceni98 avatar
nekem egy 3.2 pentium 4 ára kéne
pls help
0
0
0
0
ryan010 avatar
Köszi aki segit.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
oksi tehat nem😞
Azert koszi😀
0
0
0
0
zsivko avatar
deadly_cross írta:
almos írta:
Szerintem 965 biztos jó lesz még egy darabig!Bár ha az x6-os ugyanannyiba kerül,akkor azt vegyed!Hülyeség lenne 4 magost venni,ha ugyanannyiba kerül a 6 magos is...

Hat igen csak az alaplapom nem tudom elbírja e a 6 magot😞

Nézd meg ezt.

[LINK]
0
0
0
0
deadly_cross avatar
almos írta:
Szerintem 965 biztos jó lesz még egy darabig!Bár ha az x6-os ugyanannyiba kerül,akkor azt vegyed!Hülyeség lenne 4 magost venni,ha ugyanannyiba kerül a 6 magos is...

Hat igen csak az alaplapom nem tudom elbírja e a 6 magot😞
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
zsivko avatar
deadly_cross írta:
jah akkor jo😀 ám a 965 is jó lesz pár évig nem?😀

Nekem 955 BE van és egyik játék se tudja jobban mint 50% leterhelni.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
jah akkor jo😀 ám a 965 is jó lesz pár évig nem?😀
0
0
0
0
zsivko avatar
deadly_cross írta:
miert?vagyis tom,hogy meg nincs ami kihasznalja a 6 magot sot meg 4 et se nagyon😀 de picit elore is tervezek en nem csak igy mostanra😀

Szerintem akkor éri meg 6 magost venni amikor 32nm lesz.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
miert?vagyis tom,hogy meg nincs ami kihasznalja a 6 magot sot meg 4 et se nagyon😀 de picit elore is tervezek en nem csak igy mostanra😀
0
0
0
0
zsivko avatar
deadly_cross írta:
zsivko írta:
deadly_cross írta:
udv😀
Szerintetek az alaplap elbirna a 6 magos amd procit?
Es melyik jobb a Phenom II 965 Black Edtition vagy a AMD Phenom II X6 1055T 2.80/3.30 GHz.
Mert a másik hiába 6 magos de az aruk egyforma😲

Remélem ez segíteni fog.
[LINK]

Hat elolvastam de nem igazan jöttem ra,hogy most meik lenne jobb vagy miert:$

Ezzel a tesztel azt akartam megmutatni hogy még nincs értelme 6 magos procit venni. Én a 965BE venném meg és várnék egy újabb generációjú 6 magos procira.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
zsivko írta:
deadly_cross írta:
udv😀
Es melyik jobb a Phenom II 965 Black Edtition vagy a AMD Phenom II X6 1055T 2.80/3.30 GHz.

Remélem ez segíteni fog.
[LINK]

Hat elolvastam de nem igazan jöttem ra,hogy most meik lenne jobb vagy miert:$
0
0
0
0
zsivko avatar
deadly_cross írta:
udv😀

Remélem ez segíteni fog.
[LINK]
0
0
0
0
deadly_cross avatar
udv😀
0
0
0
0
toopa avatar
villamdavid írta:
berki_zsolt írta:
Az nem alkalmas a 4 magosításra, akkor szerintem az Athlont rendeld.

Ez a Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX alkalmas a több magosításra???? És egyébként a Phenom 955,vagy 965-öt nem lehet,hogy lehet 5,vagy 6 magosítani???? Ezt tudja valaki??

A következő cikkben le vannak írva melyik processzorok esetén van lehetőség magfeloldásra:
[LINK]
0
0
0
0
villamdavid avatar
Hitoshi írta:
elvileg,igen

Bocs utánna még szerkesztettem a hozzászólásomat,meikre mondtad,hogy igen??? Arra,hogy az a lap képes több magosításra(magokat nyitni),vagy arra,hogy a 955,vagy 965 -ben még lehetnek letiltott magok??
ja jólvan,nem szóltam! 😉 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
elvileg,igen,és a 955,965 nem alkalmas erre mivel az már eleve 4 magos,de a X2 550 BE proci már alkalmas a 4 magosításra,vagy az olyan proci,ami a Callisto kód nevet kapta,legalábbis az a gyakoribb,de ne vedd 100%-ra ezt a 4 magosítást,mert ha szar a 4./3. mag akkor nem lehet
0
0
0
0
villamdavid avatar
berki_zsolt írta:

Ez a Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX alkalmas a több magosításra???? És egyébként a Phenom 955,vagy 965-öt nem lehet,hogy lehet 5,vagy 6 magosítani???? Ezt tudja valaki??
0
0
0
0
Osynho avatar
Ipon-nál is összerakják. Amúgy, ha olcsóbb lapot szeretnél, akkor Asrock.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
De ez nagyon jó alaplap! 😉
0
0
0
0
no avatar
köszi ez jó lesz csak üzletből rendelem mert ott ingyen összerakják és ott 25 szóval nem biztos hogfy ez lesz de lehet.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
[LINK]

Ezt találtam, kicsit drágább, de emellé rendelheted aphenom procit!
0
0
0
0
no avatar
és mennyiért tudnál alaplapot ami alkalmas rá?mer a haverom 15-ért rendelt asszem gigabytot.tudnál nekem egy olyat keresni max.20 ezerér ami kompatibilis a többi cuccal amiket kiirtam most gépemnek.mert az lesz megrendelve nézd meg őket.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
0
0
0
0
no avatar
hát most rendelek mindenből teljesen újat prociból alaplapból vidikártyából meg ramból elméletileg ilyen alaplapom lesz:

Gigabyte GA-MA770T-UD3 AM3
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Milyen alaplapod van? HA alkalmas a 4 magosításra, akkor a Phenomot kell venni, ha nem alkalmas a 4 magosításra, akkor meg az Athlon a jó választás.
0
0
0
0
no avatar
szerintetek melyik proci a jobb az AMD Phoenom II X2 545 AM3 vagy az AMD Athlon II X3 435 AM3 ?????😆 SŰRGŐS
0
0
0
0
Flash avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok. Bocsi ,hogy ide írok de nem tud valaki eladó 4magos AMD processzort. Ha van valaki aki tud az kérem jelezze már nekem. Köszi

Nézzél körül Hardwareaprón!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Bocsi ,hogy ide írok de nem tud valaki eladó 4magos AMD processzort. Ha van valaki aki tud az kérem jelezze már nekem. Köszi
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció