Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Demoz avatar
toopa írta:
Feki, ha megnézed, még egy kétmagos Pentium D vel is rosszabbul járt volna. Játék alatt többnyire még a 3,9 GHz-re húzott PEntium D is elmarad az 1,86GHz-es Core 2-es mögött,vagy valahol annak a szintjén teljesít:
[url]http://prohardver.hu/teszt/a_core_2-es_rendszer_megmerettetik/jatekok.html
[/url]

Ez alapján a teszt alapján akkor egy amd athlon x2 64 3ghz-re húzva egy core 2 duo e6300-al van egy szinten?
0
0
0
0
toopa avatar
Feki, ha megnézed, még egy kétmagos Pentium D vel is rosszabbul járt volna. Játék alatt többnyire még a 3,9 GHz-re húzott PEntium D is elmarad az 1,86GHz-es Core 2-es mögött,vagy valahol annak a szintjén teljesít:
[url]http://prohardver.hu/teszt/a_core_2-es_rendszer_megmerettetik/jatekok.html
[/url]
0
0
0
0
Feki1991 avatar
toopa írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
almos írta:
Szerintetek a haverom jó üzletet csinált mikor elcserélte a 2 magos 1,6 GHz-s Celeronját egy egymagos Pentium 4-ért(HT) 3.0GHz-ért?

Háááát ha egy jó tuningos celeron és nem olyan kicsi a cacheja akkor simán ment volna az 2,6GHz re akár gyári hűtővel is! Szóval valószínűleg nem de nézz teszteket!

Még szép hogy jól tette!..mivel a Pentium 4esben van HT (mint az i szériában) s ráadásul nem volt számukra nagy akadály a 4GHz, szal jól tette, szerintem.

Egyáltalán nem tette jól, legalábbis amennyiben az a celeron Core architektúrára épült. Hiába lehet jobban pörgetni a p4-est, harmatgyenge a Core architektúrához képest. Még a pentium D is, ami fizikailag két magos, gyengébb egy jóval alacsonyabb órajelú Core2-es procinál. A HT a p4 esaetén nem ér még annyit sem mint az Core i szériánál:
"A Hyper-Threading egy olyan funkció, amire egyesek szívesen emlékeznek vissza, míg mások nem rajonganak érte; a Pentium 4-et jónéhány esetben lelassította. Amit meg kell érteni, az az, hogy a Core architektúra (azaz a Nehalem) jóval szélesebb back-end résszel rendelkezik, több a végrehajtó egység, több a potenciálisan kihasználatlanul álló erőforrás, tehát a HTT – ellentétben a Pentium 4-es tapasztalatokkal – ténylegesen javíthat a Core (Nehalem) processzorok teljesítményén."
És végül érdemes megnézni ezt a tesztet ahol egy fizikailag kétamgos, 3,4 GHz-es Pentium D950-et eléggé elver egy Core 2 Duo E6300-as 1,86GHz-en:
[LINK]
Inkább húzta volna fel azt a procit 2,4-2,6 GHz-re, sokkal előrébb lett volna.

Hoppácska, benéztem a magok számát, a 2es helyett 1est láttam 😳 😶..így most már vili toopa HSZ-e s igaza van
0
0
0
0
toopa avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
almos írta:
Szerintetek a haverom jó üzletet csinált mikor elcserélte a 2 magos 1,6 GHz-s Celeronját egy egymagos Pentium 4-ért(HT) 3.0GHz-ért?

Háááát ha egy jó tuningos celeron és nem olyan kicsi a cacheja akkor simán ment volna az 2,6GHz re akár gyári hűtővel is! Szóval valószínűleg nem de nézz teszteket!

Még szép hogy jól tette!..mivel a Pentium 4esben van HT (mint az i szériában) s ráadásul nem volt számukra nagy akadály a 4GHz, szal jól tette, szerintem.

Egyáltalán nem tette jól, legalábbis amennyiben az a celeron Core architektúrára épült. Hiába lehet jobban pörgetni a p4-est, harmatgyenge a Core architektúrához képest. Még a pentium D is, ami fizikailag két magos, gyengébb egy jóval alacsonyabb órajelű Core2-es procinál. A HT a p4 esetén nem ér még annyit sem mint az Core i szériánál:
"A Hyper-Threading egy olyan funkció, amire egyesek szívesen emlékeznek vissza, míg mások nem rajonganak érte; a Pentium 4-et jónéhány esetben lelassította. Amit meg kell érteni, az az, hogy a Core architektúra (azaz a Nehalem) jóval szélesebb back-end résszel rendelkezik, több a végrehajtó egység, több a potenciálisan kihasználatlanul álló erőforrás, tehát a HTT – ellentétben a Pentium 4-es tapasztalatokkal – ténylegesen javíthat a Core (Nehalem) processzorok teljesítményén."
És végül érdemes megnézni ezt a tesztet ahol egy fizikailag kétamgos, 3,4 GHz-es Pentium D950-et eléggé elver egy Core 2 Duo E6300-as 1,86GHz-en:
[LINK]
Inkább húzta volna fel azt a procit 2,4-2,6 GHz-re, sokkal előrébb lett volna.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
almos írta:

0
0
0
0
AxlZoli avatar
ricshard004 írta:
Magyar tesztekben nem jól szerepelt a 6 magos Amd
Dirt 2ben patch-el gyorsabb minden 4 magosnál😀

Azt írták is, hogy a 6 magosokkal volt egy kis gond, (software) de most a 4 magosokat kell nézni, azokkal minden rendben volt!
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Magyar tesztekben nem jól szerepelt a 6 magos Amd
Dirt 2ben patch-el gyorsabb minden 4 magosnál😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
AxlZoli írta:
nemkrisz11 írta:
Bizony,az i5-750 a legjobb vétel....nézzetek már rohadt teszteket! Lehagyja simán a 6 magos AMD-ket is! egyedül a legfelsőbb kategóriás i7ek erősebbek nála(meg néhány 200ezres cucc)...

Phenom II X4 965BE rengeteg játékban megveri még ha nem is sokkal az i5-750-et! Persze néhol az i5-750 teljesít jobban. Azért egyértelműen ne jelentsünk már ki ilyeneket, főleg ha nem is igaz! Ettől függetlenül valóban nagyon jó CPU az i5-750, de nemcsak az i7 erősebb nála, hanem sok esetben (főleg játékban) a Phenom II X4 965/955 is!

Ami engem igazol:

https://kepfeltoltes.hu/100809/batman_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/100809/dirt2_www.kepfeltoltes.hu_.png

És ami téged:

https://kepfeltoltes.hu/100809/re5_www.kepfeltoltes.hu_.png
érdekes, azx6-os AMD-k kicsit túlságosan is le vannak maradva, amit én néztem ott az 1090T kb egyenrangú volt a 980x el, főleg nagy felbontásban...
0
0
0
0
Demoz avatar
Kmisi99 írta:
Demoz írta:
Főleg GTA4,nameg Mafia 2 és mégcsak most jönnek az újabbak majd...

gta mafia just cause 2 battlefield metro 2033 DIRT 2 Test Drive Unlimited 2 Star Wars The Force Unleashed Ultimate Sith Edition Resident evil 5.............

BBC2-őt már láttam,hogy hogymegtudja szivatni az új gépeket is...dirt 2 maxon fut(joh 20 fps-el) amd athlon II x2 procival, 2gb rammal, hd4670-el 1920x1080-on...

Szerk.: am a gta-t,mafia-t csak példának írtam,de tudtam volna többet is........
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
almos írta:

0
0
0
0
utahl2 avatar
Kmisi99 írta:
Demoz írta:

gta mafia just cause 2 battlefield metro 2033 DIRT 2 Test Drive Unlimited 2 Star Wars The Force Unleashed Ultimate Sith Edition Resident evil 5.............

Köszi!
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Demoz írta:

0
0
0
0
AxlZoli avatar
nemkrisz11 írta:
Bizony,az i5-750 a legjobb vétel....nézzetek már rohadt teszteket! Lehagyja simán a 6 magos AMD-ket is! egyedül a legfelsőbb kategóriás i7ek erősebbek nála(meg néhány 200ezres cucc)...

Phenom II X4 965BE rengeteg játékban megveri még ha nem is sokkal az i5-750-et! Persze néhol az i5-750 teljesít jobban. Azért egyértelműen ne jelentsünk már ki ilyeneket, főleg ha nem is igaz! Ettől függetlenül valóban nagyon jó CPU az i5-750, de nemcsak az i7 erősebb nála, hanem sok esetben (főleg játékban) a Phenom II X4 965/955 is!

Ami engem igazol:

https://kepfeltoltes.hu/100809/batman_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/100809/dirt2_www.kepfeltoltes.hu_.png

És ami téged:

https://kepfeltoltes.hu/100809/re5_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
utahl2 avatar
Vagyis akkor inkáb már 4 magban gondolkozzak?
0
0
0
0
Demoz avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Már most van olyan játék ami kihasználja és egyre több lesz!
0
0
0
0
utahl2 avatar
a mostani világban vagy olyan fél év múlva már lesznek olyan játékok, melyek kihasznájlák a 4 magyot , vagy elég egy erős 2 magos proci?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
konsti írta:
berki_zsolt írta:
konsti írta:
Feki1991 írta:
Mort2195 írta:
Hello, én procik terén eléggé semmit tudó vagyok. Mivel most egy új gépet akarok venni és az legyen jó ezért kérnék néhány tippet hogy milyen procit vegyek? Valami nagyon jó kéne 😀

Ha kevés zestonból akarsz normális teljesítményt kihozni, akkor vmilyen AthlonII/i3..ha közepes teljesítmény kell akkor PhenomII/i5..ha nagyon nagy teljesítmény akkor i7
i5 közepes teljesitméy ..azért ezen jót röhögtem😀

Én meg azon, amit te írtál! Miért kell sarkítani a dolgokat? VAgy te az i5-öt is a csúcskategóriába sorolnád?
i5 750-et mindenképp.

De ez csak 1 a sok közül!..s Én az egész kategóriát rangsoroltam!

Mert akkor írhatnám az Athlon II-t is az i5 ellen ha sikerül az L3mas Cache-t s magokat nyitnod!
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
0
0
0
0
konsti avatar
berki_zsolt írta:
konsti írta:
Feki1991 írta:
Mort2195 írta:
Hello, én procik terén eléggé semmit tudó vagyok. Mivel most egy új gépet akarok venni és az legyen jó ezért kérnék néhány tippet hogy milyen procit vegyek? Valami nagyon jó kéne 😀

Ha kevés zestonból akarsz normális teljesítményt kihozni, akkor vmilyen AthlonII/i3..ha közepes teljesítmény kell akkor PhenomII/i5..ha nagyon nagy teljesítmény akkor i7

Én meg azon, amit te írtál! Miért kell sarkítani a dolgokat? VAgy te az i5-öt is a csúcskategóriába sorolnád?
i5 750-et mindenképp.
0
0
0
0
Vietcong avatar
Akkor milyet ajánlatok ami bele menne az alaplapomba meg jobban mennének vele a játékok mint az eddigi processzorommal?Többi alkatrészt nem akarnám benne csrélni csak a procit.Vagy többet érne az egész gépet lecserélni?Csak az a baj,hogy annyi többlet pénzem meg nincs!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Vietcong írta:
thug85 írta:
Vietcong írta:
Sziasztok!
Szerintetek ez a proci AMD Phenom X4 9550 belemenne az alaplapomba GIGABYTE GA-M56S-S3?Tudtommal igen de nem vagyok benne biztos.😊

Igen belemegy!
De itt egy lista a támogatott processzorokról! [LINK]

AMD Phenom x4 9550 mennyivel lenne jobb mint az eddigi AMD 5000 procim?Meg elég lenne e neki az eddigi gépem nézd meg a gépem adatlapját.Vagy mit kéne cserélnem a gépbe.

A Phenom I-et inkább kerüld!
0
0
0
0
Vietcong avatar
thug85 írta:
Vietcong írta:
Sziasztok!
Szerintetek ez a proci AMD Phenom X4 9550 belemenne az alaplapomba GIGABYTE GA-M56S-S3?Tudtommal igen de nem vagyok benne biztos.😊

Igen belemegy!

AMD Phenom x4 9550 mennyivel lenne jobb mint az eddigi AMD 5000 procim?Meg elég lenne e neki az eddigi gépem nézd meg a gépem adatlapját.Vagy mit kéne cserélnem a gépbe.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
konsti írta:
Feki1991 írta:
Mort2195 írta:

Az nem az Én gondom 😉
0
0
0
0
thug85 avatar
Vietcong írta:
Sziasztok!

Igen belemegy!
0
0
0
0
Vietcong avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
konsti írta:
Feki1991 írta:
Mort2195 írta:

0
0
0
0
konsti avatar
Feki1991 írta:
Mort2195 írta:

0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
Sky94 írta:
Kmisi99 írta:
Primo írta:
Aha, és mit ajánlanál? Mármint milyen márkát? Aminek jó az ár/teljesítmény aránya.

Gigabyte super B 460 at bátran ajánlom! Nagyon nagyon jó minőségű táp

Én nem ezt hallotttam😆

Hát nem tudom honnan hallottad de hülyeség! A világ legjobb minőségű tápjainak egyike van benne! 85% hatásfok mindenféle védelem minőségi kondenzátorok minden nagyon jó benne! Gondolom te a codegenről meg a vargáné és tsa tápról hallottál jókat nem?

Nem😆 A SuperB-ről sok jót hallottam, de írták, hogy már elég régi, és néhány embernek már tönkrement.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Sky94 írta:
Kmisi99 írta:
Primo írta:
Aha, és mit ajánlanál? Mármint milyen márkát? Aminek jó az ár/teljesítmény aránya.

Én nem ezt hallotttam😆

Hát nem tudom honnan hallottad de hülyeség! A világ legjobb minőségű tápjainak egyike van benne! 85% hatásfok mindenféle védelem minőségi kondenzátorok minden nagyon jó benne! Gondolom te a codegenről meg a vargáné és tsa tápról hallottál jókat nem?
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
Primo írta:

Én nem ezt hallotttam😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Primo írta:

0
0
0
0
Davenator avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Hááát.. Ez egy 300W-os táp, amire azt hazudják, hogy csúcson 600W-ra képes 😃 Nem túl bizalomgerjesztő. Én cserélném egy rendesebb 350-400W-osra.
0
0
0
0
Davenator avatar
Osynho írta:
Ez így kevés infó. Tegyél fel egy képet az adattáblájáról. Amúgy, mivel nóném a táp, mindenképpen ajánlatos cserélni.

Ilyen tápom van: http://www.lelong.com.my/powerlogic-magnum-300-high-power-300-600-watts-power-supply-unit-pc-11138426-2008-02-Std-P.htm
0
0
0
0
Hitoshi avatar
965- höz kell egy jó kis alaplap amin van jó erős hűtés, ha húzni akarod a processzort, viszont a táppal nem lesz gond
0
0
0
0
Bauxit avatar
sziasztok, most akarok venni 1 AMD-s alaplapot+ AMD Phenom II X4 965 nézzetek be hozzám, szerintetek elég lesz a tápom hozzá?? (vga-t is most vettem aminek elég nagy tápigénye van)
Pm-van vagy a gépemhez irjatok pls!!
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez így kevés infó. Tegyél fel egy képet az adattáblájáról. Amúgy, mivel nóném a táp, mindenképpen ajánlatos cserélni.
0
0
0
0
Davenator avatar
Na úgy néz ki h ezeket fogom megveni: Athlon II 250 X2 3,0 GHz Dob. proci és Gigabyte GA-M68M-S2P alaplap. A kérdésem az lenne, hogy kell-e tápot is cserélnem, vagy elég a mostani, amiről viszont csak annyit tudok, h powerlogic és ez van ráírva: 600W(kék betűkkel) 300W(narancs betükkel)?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintem abban az árkategóriában mindenképp Am3-as AMD-t válassz!
0
0
0
0
gumi avatar
helló mindenkinek !!!!!

Egy fontos kérdés game-re milyen prcoit vegyek?
nem tutom el dönteni, már el olvastam egy csomó össze hasonlítást az AMD-és az INTEL között de nem tudok dönteni, szóval egyöntetű választ szeretnék kérni, hogy GAME PC-HEZ:AMD AM3 Athlon II™ X2 VAGY INTEL PROCIT VEGYEK??????!!!!!!!! PROCIRA ÖSSZ. VISSZ- 20.000 FT-m van, a választ előre is köszönöm !!!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Mort2195 írta:

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
akkor ott van a e6600 21ezer ennyi....
0
0
0
0
no avatar
azbizony írta:
nitron: Ha 775 ös a foglalat akkor az általad kiszemelt proci is bele fog menni 😀

én is ugy gondoltam először csak aztán gondoltam h megnézem biztos ami biztos, de itt sajnos nem szerepel: [LINK]

most nem tudom mi tévő legyek mert ha megrendelem és nem lesz jó akkor besz*ptam 😢
0
0
0
0
azbizony avatar
nitron: Ha 775 ös a foglalat akkor az általad kiszemelt proci is bele fog menni 😀
0
0
0
0
no avatar
Hello! Mien 2 magos procit tudnátok ajánlani egy AsRock ConRoe1333-D667 R1.0 alaplaphoz?
(lehetőleg max 20ezer környékén)

mert én egy INTEL Dual Core E5400 2,70GHz 775 BOX-t néztem ki csak az nem szerepel az asrock oldalán mint támogatott proci😢

szerk.: ja és tudom h nem itt kéne kérdezni de ha tudnátok hozzá ajánlani 2GB-s RAM-ot is azt naon megköszönném😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
212 hogy pontosítsak 😃, amúgy jó hűtő az N520-s, csak szar a ventilátor rajta, szóval, ha megveszed + lecseréled rajta a ventiket ugyanott vagy mintha vettél volna egy Mugen 2 -t 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szerintem nem a legjobb akkor már CM Hyper 202 a prohardveren van tesztje!
0
0
0
0
kakas avatar
Erről a proci hűtőről véleményetek?
Cooler Master Hyper N520
https://tech-reviews.co.uk/images/andrew/reviews/n520/main.jpg
0
0
0
0