Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Blint92 írta:
Üdvözletem Uraim!
Kb 25k állna rendelkezésre, hogy VGA-t vegyek...
NVIDIA karit szeretnék, ASUS gyártással.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen kategbe használt ( pl.: 550 ti top) 500-s széria vagy ilyen árban új 600-s széria?!
A segítséget előre is köszönöm!

Használtan Gtx 460, új ennyiért nagyon gyenge.😕
0
0
0
0
Blint92 avatar
Üdvözletem Uraim!
Kb 25k állna rendelkezésre, hogy VGA-t vegyek...
NVIDIA karit szeretnék, ASUS gyártással.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen kategbe használt ( pl.: 550 ti top) 500-s széria vagy ilyen árban új 600-s széria?!
A segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
http://www.youtube.com/watch?v=bqB2IR34ff4
itt a tesztje a 7950nek de eyefinty szintén😀

full hdban meg lesz az nem tudom neked milyen procid van tessék:
http://www.youtube.com/watch?v=6NjJpKkqWDE
0
0
0
0
bendeguz avatar
köszi tehát azt mondod h erősebb a hd7950 csak bf3-ban és gta4-ben jobb az nvidia okés remélem azért hd7950 bírni fogja bf3-ban az ultrát 60fps-el venni vagy legalább high-on 😃 de azért kössz akkor a sapphire hd7950 vapor-x lesz
0
0
0
0
no avatar
meggyoztetek.marad a sapphire hd 7770 vapor-x.meg is rendelem magamnak.koszontem a segitseget
0
0
0
0
no avatar
bendeguz gtaben és bf3ban is veri mert a kepler architectura jobban fekszik neki de tudtommal az össze többi játékban a 7950es a jobb
0
0
0
0
no avatar
radeon 7770 oc teszt
http://www.youtube.com/watch?v=Vdl5J8oegik
radeon 7770 eyefinty teszt:
http://www.youtube.com/watch?v=EJmxac9Iv9k
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali az lenne a kérdésem melyik kártya tartósabb melyik jobb hosszú távra melyik fogja tovább bírni maxon a játékokat kb fullhd-ban msi gtx660ti TF 3gb vagy sapphire hd7950 3gb vapor-x ? annyit tudok h bf3-ban és gta4 ben veri a gtx660ti a hd7950-et de kíváncsi vagyok h ezt még sok játékban van így vagy kb ugyanazt tudják de nekem videózásra kéne szal nem ártana ha bf3-ban több az fps-em de lehet h későbbi játékokban vissza ütne meg bf4 lehet jobban szeretné a hd7950 szal valaki segítsen eldönteni pls előre is köszi a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
nem nagyon szeretnek hasznaltan venni ilyen dolgokat.ki tudja az elozo tulaj hogyan hasznalta,mennyire huzta fel,stb.szamitogeppel kapcsolatos dolgokat csak ujjonan veszem meg
0
0
0
0
Osynho avatar
Nm 😀 Egyébként használtan, garanciálisan lehet kapni 6850/6870-est, 5850/5870-est, esetleg gtx460-at az új 7770-es árában. Érdemes körbenézni.
0
0
0
0
Osynho avatar
[LINK]

9 féle játékkal és egyéb benchmarkokkal tesztelték őket, szöveges bemutató az elején, szöveges összefoglaló/vélemény a végén. Képek, tuning, melegedés, zajszint, fogyasztás szintén kivesézve. Ennél több szerintem nem kell. 😀

Külön a 7770-re:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
ezen a prohardveren semmi ilyen benchmark fele nincsen?csakmert nem talaltam
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem hiszem, hogy mindenhol más eredmény születne, max máshogy tesztelnek. 😀 Ez azért elég objektív dolog. Mondjuk a frissebb driver beleszólhat az eredménybe. Prohardvert nézd meg.
0
0
0
0
no avatar
hat azt nagyon jol tudom.tudnal valami linket kuldeni,ahol tudok nezni ilyen teszteket?csakmert sok ilyen oldal van,de mindehol mas eredmeny jon ki.es ilyen tesztekben meg lehet bizni?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hogy mire költsd a pénzedet, azt te tudod. 😀 Rengeteg teszt van 7770-esről és más vga-król is, pontosan be lehet lőni, hogy mire lesz elég. Hogy neked mi kell, azt megint te tudod. Viszont a gt220-al nem sokra mész. 😀
0
0
0
0
no avatar
biztos igazad van,ehhez ennyire mar nem ertek.na de akkor szerinted mit cisnaljak?varjak a kartyara,vagy vegyek most valamilyet?felek,h.a jatek,ami msot jon ki,nem fog meg lowon sem menni
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért lenne minden másban jobb? Nem lehet így összehasonlítani a 2 vga-t! Almát a körtével. Ezek csak számok. Gyorsabb a 7870-es.
A memória sávszél számít, amit a busz és a memória sebessége ad ki.
0
0
0
0
no avatar
ja es olyan kerdes,h.a bit sokat szamit a kartyaknal?csakmert most vetettem ossze az evga gtx660-ast a 7870-el. a kulonbseget sorrendben irom:gpu:1046-1000,memory clock:6800-4800,192bit-256bit,3gb gddr5-2gb gddr5.szoval az evga a bit-en kivul minden masban jobb.es arban ugyanaggyi
0
0
0
0
no avatar
mivel a mostani kartyam edes keves a jatekokhoz,ezert mindenfele keppen kell valami uj.mar hozzaszoktam,h.full hd-ben jatszok,es minden kikapcsolva,h.birja a kartyam.de talalkoztam mar 1jatekkal eddig,amit lowon 1200as felbontason sem tudtam jatszani,es azert muszaj mar lecserelnem.csak mi legyen a helyes dontes.vegyek most a 2bol valamelyiket,amit irtam,vagy varjak egy par honapot,es komolyabbat,amig ossze szedem ra a penzt
0
0
0
0
Osynho avatar
A 660-asnál jobb a 7870-es 😀
Nem tudom mik az igényeid. Mennyire vagy hajlandó kompromisszumot kötni grafika terén. Felbontást se írtál. A 7770-essel full hd alatt, élsimítás nélkül bőven el leszel egy darabig. Én a 6870-semet 2 évig nyúztam, és még most is megállná a helyét, csak kis pénzért tudtam cserélni 7850-esre, ezért ment.
Geforce 2 pro óta nem volt nvidiám, de semmi bajom az ati-val(amd). Sőt! 😀
0
0
0
0
no avatar
csak nem tudom meg-e szoknam az ati kartyat.eddig mindig is nvidiam volt,es azokkal meg voltam elegedve.es habar eredetileg mast akartam volna venni,de arra nincs penzem,es jon ki egy jatek hamarosan,es azt szeretnem rendesen jatszani.de viszon azt sem szeretnem,h.fefl even belul ne menjenek a jatekok a kartya,mert nem szeretnek megint ujat venni.evga gtx660 volt tervben,csak nem jon ossze.es vagy varok ugy 2-3honapot,vagy most veszek a kivalasztottakbol valamelyiket.szerinted?
0
0
0
0
Osynho avatar
Tök mindegy, ha a 7770-es a gyorsabb, kb ugyanannyi pénzért. 😀

Egyébként tök más architektúra a 2, így nem lehet összehasonlítani olyan módon, ahogy te gondolod.
0
0
0
0
no avatar
mivel jobb?csakmert en neztem a ket kartyat,az egyiknek a gpu-ja jobb,a masiknak meg a memory clockja.es en ugy vettem eszre a memory clock jobban szamit a jatekoknal.vagy nincs igazam?
0
0
0
0
Osynho avatar
htcevo3d írta:
helotok.egy kerdes:asus gtx650 vagy sapphire hd7770 vapor-x?

7770
0
0
0
0
no avatar
helotok.egy kerdes:asus gtx650 vagy sapphire hd7770 vapor-x?
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Reincarnation írta:
üdv a Sapphire hd7770 az egyazegyben ugyan az mint az OC-s csak nincs gyárilag meghúzva?

valamint érdekelne hogy valki használta e a szintén sapphire hd7770 vapor-x et érdemes-e ezt venni a jobb hűtés miatt meddig lehet még azt huzni vagy már értelme sincs.

Van alapórajeles GHz Edition és van olyan is ami gyárilag emelt órajeles GHz Edition. Úgy van ahogy mondod, órajelben van különbség, legtöbbször nem is túl nagy mértékű a túlhajtás, 7770-ek amúgy is jól húzható kártyák úgyh ha van egy ambíciód akkor érdemes alapórajeleset venni jó hűtéssel és magad megrángatni Afterburnerrel!
0
0
0
0
no avatar
üdv a Sapphire hd7770 az egyazegyben ugyan az mint az OC-s csak nincs gyárilag meghúzva?

valamint érdekelne hogy valki használta e a szintén sapphire hd7770 vapor-x et érdemes-e ezt venni a jobb hűtés miatt meddig lehet még azt huzni vagy már értelme sincs.
0
0
0
0
no avatar
Milyen videókártyát vegyek?

Ilyet-e! Az ár/érték új királya! gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6318
0
0
0
0
cseszka avatar
Én inkább csak megcsörgetem,erre az a valaki meg vissza hiv.😆😂Eléggé bevált dolog.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Synda Rebirth írta:
TaylorXIII írta:
Egyébként én soxor tényleg nem értem egyes emberek mit várnak a 25 ezres videokártyáktól😃 bezzeg a telefonra ki*** 40-50 ezret is mert az menő az kell mikor az csak egy kicseszett telefon bakker. Telefonálsz vele meg SMS-t írsz azt kész. Térképnek ott térkép vagy google map és telefonon játszani? ezen mindig kikészülök. Hát nem elég a gép előtt vagy a konzol előtt játszani? Hová tart ez a világ.....

😆
Jogos. lehet paraszt vagyok,de én még Sms-t sem szoktam írni, csak telefonálok vele.😂

Én sem írok SMS-t. S nem is tudok gyorsan írni SMS-t. Egy 10 éves szerintem simán lepipál😃 De a telefonom sem épp erre lett kitalálva. PL egy pont beírásához 3-4 gombot kell megnyomni.... igaz a menő trendi SMSekben nem szokás írásjeleket nagy és kisbetűt egész szavakat használni😃

Úgyszintén, hamarabb elmondom mint leírom.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Synda Rebirth írta:
TaylorXIII írta:
Egyébként én soxor tényleg nem értem egyes emberek mit várnak a 25 ezres videokártyáktól😃 bezzeg a telefonra ki*** 40-50 ezret is mert az menő az kell mikor az csak egy kicseszett telefon bakker. Telefonálsz vele meg SMS-t írsz azt kész. Térképnek ott térkép vagy google map és telefonon játszani? ezen mindig kikészülök. Hát nem elég a gép előtt vagy a konzol előtt játszani? Hová tart ez a világ.....

😆
Jogos. lehet paraszt vagyok,de én még Sms-t sem szoktam írni, csak telefonálok vele.😂

Én sem írok SMS-t. S nem is tudok gyorsan írni SMS-t. Egy 10 éves szerintem simán lepipál😃 De a telefonom sem épp erre lett kitalálva. PL egy pont beírásához 3-4 gombot kell megnyomni.... igaz a menő trendi SMSekben nem szokás írásjeleket nagy és kisbetűt egész szavakat használni😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:

😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
no avatar
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:
Asus EAH5770 CuCore 1GB hogy bírná a GTA 4-nél az icenhanchert? 😀

nem tudom mi az a icehancher de jól bírná.

Egy grafikai mod 😀

Nem bírná, kevés hozzá, tapasztalat.😉

Hány fps-t kaptál vele? 😀

Max 7 FullHd felbontáson, persze minden maximumon... minimumot nem tudta lemérni a Fraps.😆

Szerk: de Gta 4 alapból xarul optimizált játék, meg maga a játék sem ér 2 forintnál többet, pedig anno megvettem, rá kb 4 hónapra már játszani is tudtam vele, 17. patch után.😶

Mondjuk nekem csak 1280x1024-ben használnám 😀

Úgy nem próbáltam, valószínű jóval több Fps lenne.

Na mind 1 sztem megveszem. Csak nem akar engedni a gyerek 17.000-ből 😞

Ha jó állapotban van megér annyit, másik gépemben pont olyan kártya van csak Sapphire, mindent visz fullHd felbontáson némi kompromisszummal.😜

Milyen kompromisszumok? 😀

Pl nem Ultra felbontás hanem High.
Élsimítás mellett vége van, azt végképp nem szereti.😆

Itt van pár vidi ez 5770-el készült.😉

[movie=youtube]jTQHUscVoUA[/movie]
0
0
0
0
molfer98 avatar
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

Max 7 FullHd felbontáson, persze minden maximumon... minimumot nem tudta lemérni a Fraps.😆

Szerk: de Gta 4 alapból xarul optimizált játék, meg maga a játék sem ér 2 forintnál többet, pedig anno megvettem, rá kb 4 hónapra már játszani is tudtam vele, 17. patch után.😶

Ha jó állapotban van megér annyit, másik gépemben pont olyan kártya van csak Sapphire, mindent visz fullHd felbontáson némi kompromisszummal.😜

Milyen kompromisszumok? 😀
0
0
0
0
no avatar
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
molfer98 avatar
TaylorXIII írta:
Szerintem ha nem enged akkor is megéri.

Tudom hülye kérdés de a gta 5-re lesz esélyem?? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem ha nem enged akkor is megéri.
0
0
0
0
gabi86 avatar
TaylorXIII írta:
gabi86 írta:
Kösz mindenkinek megérkezet beraktam a gigabyte hd7850 jó választás volt szerintem !!!

Nincs mit😃 Te akartál RAM-ot is venni, nem? vettél?

Aha még nem azután még utánajárok rendesen! 😀
0
0
0
0
molfer98 avatar
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
no avatar
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
molfer98 avatar
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
no avatar
molfer98 írta:
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
molfer98 avatar
Synda Rebirth írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
no avatar
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀

0
0
0
0
molfer98 avatar
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Egy grafikai mod 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:

0
0
0
0
sisko avatar
gabi86 írta:
Kösz mindenkinek megérkezet beraktam a gigabyte hd7850 jó választás volt szerintem !!!

Gratulálok,jó az a kártya,jó játszadozást ! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gabi86 írta:

Nincs mit😃 Te akartál RAM-ot is venni, nem? vettél?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció