Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Le szeretném cserélni a mostani procimat (X2 6000+) egy ilyenre: AMD Phenom II X2 555 3,2GHz BE
Viszonylag keveset fogyaszt, olcsó, és a kártyámmal (HD 5750) egész jó páros lennének. [url]http://www.tomshardware.com/reviews/balanced-gaming-pc-overclock,2699-8.html[/url]
+ még ha szerencsém lesz akkor tudok belőle csinálni egy 955-öt.
Vélemények?
Szer.: igen eléggé jó lenne ha ezt megvenné csak hát nem bonyolult egy procit beszerelni???? amugy azért akar venni egybe egy konfigot hogy ne keljen darabokba venni mer nem nagyon ért hozzá....amógy 135k-ja van max!!!!
Hogy mene már bele mikor most amd proci van benne??? meg am2-es foglalatú, úgy hogy amd-st kell venned!
Szerk.: hogy jár jobba egyik ismerősőm ha veyz egy X4 630 at 25k+Gigabyte GA-M52L-S3P 14k ért
vagy ha vesz X2 555 et 18k + Asus M4A77 19k és 4 magositaná..vagy csak a BE-t lehet???
Phenom x550 et és 555 öt lehet ja és vegyen pretestedest!! Ezt egy abszolút megbízható csávó különböző terhelési teszteknek veti alá úgy hogy 4 magosítva van és így semmi kockázat nincs! Itt a hirdetése
[LINK]
én tőle vettem az enyémet [LINK]
és ajánlom a figyelmébe mert megbízható a srác
Hogy mene már bele mikor most amd proci van benne??? meg am2-es foglalatú, úgy hogy amd-st kell venned!
Szerk.: hogy jár jobba egyik ismerősőm ha veyz egy X4 630 at 25k+Gigabyte GA-M52L-S3P 14k ért
vagy ha vesz X2 555 et 18k + Asus M4A77 19k és 4 magositaná..vagy csak a BE-t lehet???
Phenom x550 et és 555 öt lehet ja és vegyen pretestedest!! Ezt egy abszolút megbízható csávó különböző terhelési teszteknek veti alá úgy hogy 4 magosítva van és így semmi kockázat nincs! Itt a hirdetése
[LINK]
955 gagyi ??? 😲
Ezen a beköpésen Én is elcsodálkoztam!
NEm csodálkozhattál, mert Te már tudod, hogy utálom azt.😆
De Én még anno csodálkoztam el! 😆
955 gagyi ??? 😲
NEm csodálkozhattál, mert Te már tudod, hogy utálom azt.😆
955 gagyi ??? 😲
nehogy már öcsémnek jobb procija legyen mint nekem akkor az enyémet belerakom az övébe!!
Proci [LINK]
Táp: [LINK]
58k és az enyém lesz neki meg a tép amit veszek az meg az enyém!!!!!!!!!
Azt nem mondtad, hogy a kisebbségi érzést is be kell építeni az ajánlatba 😆
Proci [LINK]
Táp: [LINK]
58k és az enyém lesz neki meg a tép amit veszek az meg az enyém!!!!!!!!!
milyen procit +táőpot ajánlotok 60k-ból ehhez a géphez mer márt a régit megveszik...https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=25829 olyat akarok amivel mediumon 1280X1024 elmennyen minden az öcsémnek!
Phenom II X4 955BE és egy Gigabyte Superb 460W -os táp sztem kijön 60k-ból és teljesen elegendő.
955 gagyi ??? 😲
Az. 😶 NEm igaz. Nekem akkor is kell az I7.
Intelt nemveszek😀
Már haver szereli össze a gépemet,szóval...marad az amd.😀
Azzal is jól jársz 😀 A céges gépemben Core 2 Duo E6550 van, de elég gyatra. Sok esetben a régi 1 magos A64 3800+ -om gyorsabb volt!
Nem a proci végett tűnt lassúnak a gép!..hanem a HDD végett!..mindig ez van, jáááj sz@r a procim mert lassú a gép, a francokat!..ha a HDD nincs karbantartva akkor lehet akármilyen procid, akkor is lassú lessz a gép!
Ez nem igaz, mert most formáztam le a gépemet, és még mindig nagyon lassú, és szerintem a gagyi processzor miatt.
Intelt nemveszek😀
Azzal is jól jársz 😀 A céges gépemben Core 2 Duo E6550 van, de elég gyatra. Sok esetben a régi 1 magos A64 3800+ -om gyorsabb volt!
Nem a proci végett tűnt lassúnak a gép!..hanem a HDD végett!..mindig ez van, jáááj sz@r a procim mert lassú a gép, a francokat!..ha a HDD nincs karbantartva akkor lehet akármilyen procid, akkor is lassú lessz a gép!
Rendszergazda léttemre sértésnek veszem a hozzászólásodat 😀 Viccet félretéve (a sértésről) nem a HDD-vel van a gond. Tudom, mert 10 éve ezt csinálom, ebből élek 😀 Mellesleg a Vinyó fél éves, hibátlan mind fileszerkezet mind hardver oldalról. Teszteket futtattam, minden eredmény hozza egy másik vadiúj HDD eredményét. Nem beszélve arról, hogy húztam már rá egy friss image-et is. Mielőtt írok valamit előtte én körbejárom a dolgokat.
szerk: a Vinyó egy Seagate Barracuda 7200.12 SATA2 7200RPM, ami az otthoniban is van. Egy több ezer fős amcsi vállaltnál láttam már hasonló eseteket amit írtál, de én azért vagyok, hogy megoldjam és hidd el, hogy ez a proci egy fos 😀 Bár attól függ mihez képest 😀
Intelt nemveszek😀
Szerintetek a haverom jó üzletet csinált mikor elcserélte a 2 magos 1,6 GHz-s Celeronját egy egymagos Pentium 4-ért(HT) 3.0GHz-ért?
Háááát ha egy jó tuningos celeron és nem olyan kicsi a cacheja akkor simán ment volna az 2,6GHz re akár gyári hűtővel is! Szóval valószínűleg nem de nézz teszteket!
Még szép hogy jól tette!..mivel a Pentium 4esben van HT (mint az i szériában) s ráadásul nem volt számukra nagy akadály a 4GHz, szal jól tette, szerintem.
Egyáltalán nem tette jól, legalábbis amennyiben az a celeron Core architektúrára épült. Hiába lehet jobban pörgetni a p4-est, harmatgyenge a Core architektúrához képest. Még a pentium D is, ami fizikailag két magos, gyengébb egy jóval alacsonyabb órajelú Core2-es procinál. A HT a p4 esaetén nem ér még annyit sem mint az Core i szériánál:
"A Hyper-Threading egy olyan funkció, amire egyesek szívesen emlékeznek vissza, míg mások nem rajonganak érte; a Pentium 4-et jónéhány esetben lelassította. Amit meg kell érteni, az az, hogy a Core architektúra (azaz a Nehalem) jóval szélesebb back-end résszel rendelkezik, több a végrehajtó egység, több a potenciálisan kihasználatlanul álló erőforrás, tehát a HTT – ellentétben a Pentium 4-es tapasztalatokkal – ténylegesen javíthat a Core (Nehalem) processzorok teljesítményén."
És végül érdemes megnézni ezt a tesztet ahol egy fizikailag kétamgos, 3,4 GHz-es Pentium D950-et eléggé elver egy Core 2 Duo E6300-as 1,86GHz-en:
[LINK]
Inkább húzta volna fel azt a procit 2,4-2,6 GHz-re, sokkal előrébb lett volna.
Hoppácska, benéztem a magok számát, a 2es helyett 1est láttam 😳 😶..így most már vili toopa HSZ-e s igaza van
Egyébként szerintem is nagyon rossz üzlet volt! Most majd azt mondta,hogy karácsonyra vesz egy négymagos procit 😃
LOOL. És hűtőnek mehet ez?:
http://www.aqua.hu/revoltec-pipetower-advanced-cpu-huto-rk004-104391.html
Mert akkor jövőhéten megyek megvenni!
Sztem elég rá😎
http://www.aqua.hu/revoltec-pipetower-advanced-cpu-huto-rk004-104391.html
Mert akkor jövőhéten megyek megvenni!
Intelt nemveszek😀
Hát szerintem feljebb is lehet húzni,szóval talán mégjobb lesz,de majd meglátom,mert nemakarom nagyon megterhelni!
Hát egy E6400-as egyébként hasonló teljesítményt produkál alacsonyabb órajelen (Tipikus Intel effektus 😆😉, szóval ha egy E6400-ast veszel és azon tuningolsz (tuningolhatóbb mint az X2 AMD), akkor erősebb procit kapnál az AMD 6000+ -tól.
Akkor mivel van egy szinten?(azért kérdezem,mert ilyenem lesz)
A tomshardware szerint a Core2 Duo E6600 és az E6400 között van az említett AMD A64 6000+
Játékteszt: [LINK]
Feki, ha megnézed, még egy kétmagos Pentium D vel is rosszabbul járt volna. Játék alatt többnyire még a 3,9 GHz-re húzott PEntium D is elmarad az 1,86GHz-es Core 2-es mögött,vagy valahol annak a szintjén teljesít:
[url]http://prohardver.hu/teszt/a_core_2-es_rendszer_megmerettetik/jatekok.html
[/url]
Ez alapján a teszt alapján akkor egy amd athlon x2 64 3ghz-re húzva egy core 2 duo e6300-al van egy szinten?
Egy Athlon 64 X2 3Ghz-en (6000+) sokkal erősebb mint egy Core 2 Duo E6300-as proci (1,86Ghz)