Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nOmAd6 avatar
Köszönöm szépen, azt hiszem,hogy megoldódott a probléma BIOS frissités után!Nagyon szépen köszönöm!!!
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Koni : én 3 napja jártam így.Win 10-et raktam fel egy gépre.Telepítés után felállt a rendszer,de újraindítás után nem indult csak a ventik pörögtek,BIOS-ig sem jutott el csak BIOS reset után.Akkor is csak a következő újraindításig Darabokra szedtem de semmi hibát nem láttam.Utána csináltam egy BIOS frissítést és megoldódott a probléma.Sztem megér egy próbát nálam bejött.Egy Giga H75-ös lap volt.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem akkor az alaplappal nem stimmel valami... garis még?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Ahol van a kis CMOS chip és ott van két pici tű, azon a tűkön nincs rajta az a kis valami, lehet leesett az is lehet a hiba?
UI: most nézem hogy nem minden alaplapon van rajta a tűkön az a pici dolog. Megpróbálok egy BIOS resetet
UI: nem segített az sem.. Érdekes ilyesmivel még nem találkoztam. Valakinek valami más ötlet. Egy AIDA esetleg segíthetne megtudni valamit egy system stresszel?
UI:Aida stabilitás stressz sem talált semmit.. Lövésem sincs hogy szoftveres vagy hardveres e a dolog
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Azért én egy bios resetet megprobálnék
0
0
0
0
Bronson avatar
elég csalafinta hibának hangzik, nehéz lesz kiszűrni mi lehet pontosan a baj... de egyenként zárd ki a hibákat és meglesz.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Lehet. Érdekes a dolog mert a BIOSB-ban nem volt állítva semmi, minden alapon van. El fogok nála menni és lefuttatok egy memtest-et. Én is a BIOS-ra gyanakodom mert utána minden megy normálisan ha sikerül bejönnie nem fagy ki, játékok is mennek simán. Esetleg gondoltam arra hogy az alaplap e a hibás valami az áramnál, nem tudom.
0
0
0
0
Bronson avatar
futtasson le egy memtest-et, akkor kiderül a ramok e a hibásak. de elég fura, mert ha csak indulásnál van ez, akkor nem kéne hogy hibásak legyenek... lehet valami a biosban nem stimmel a ram profilokkal...
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Helló. Az egyik barátom darabonként rakta össze. Minden ment jól de kb három hét után hirtelen kikapcsolt a gép. Mikor bekapcsolja, a ventik pörögnek de kép nincs. Nos megcserélte a RAM-okat és akkor bejön a kép, de mikor kikapcsolja és újra be akkor ismét fekete minden semmi írás. Ha ismét megcseréli akkor megint megy de csak addig míg ki nem kapcsolja. Próbálta egy rammal is ugyan az a helyzet, ha kiteszi és vissza be akkor megy. A táp szerintem nem hibás mivel játékok simán mennek meg minden de nem tudom ezt pontosra. A videókártya simán át futott az unigine heaven teszten. Az alaplap Gigabyte b85 hd3, a rammok Kingston 8GB 1600MHz. A táp corsair vs550. Van ötlet hogy a RAM vagy az alaplap e a hibás? Esetleg valami más? Az USB cuccokat mindent kihúzott a gépből akkor sem megy szóval az kilőve.
0
0
0
0
zsolo avatar
Thespartan

idáig simán jó volt hozzá minden, érdekes..na mindegy, hagyjuk!!!!
0
0
0
0
no avatar
stainless:
Nekem megteszi játékra a tescos is, kézbeillik az is.
0
0
0
0
no avatar
Bronson:
4 évig bírta a kicsike, csoda.
0
0
0
0
Ironmask avatar
megkérdeztem egyik ismerősömet, aki benne van a pc világban és azt mondta, hogy létezik színváltós gépház és mondta, hogy ettől nincs baja a gépnek.
0
0
0
0
Bronson avatar
Tescos egér és csodálkozol hogy kaka...? 😊
0
0
0
0
no avatar
Srácok, akinek fájl mozgatás közben cseszekszik az egere, elengedi a fájlot magától, vagy 1-et kattint 1 fájlra, és elindítja, annak tönkrement az egere, most lett új egér, is hibátlanul működik 😀
0
0
0
0
Thespartan avatar
zsolo:Akkor miről beszélünk?! 😠 😃 Ha csak a F1-nél csinálja,akkor azzal lesz a baj,nem mással....logikus.Akkor vagy rossz a 2 verzió eleve vagy pedig a gép valamelyik alkatrésze nem kompatibilis a F1 ezen verziójával. Stimm.
0
0
0
0
Krissz avatar
Ezért nemjó komplett gépet venni, vagyis ami előre összevan állítva
0
0
0
0
Bronson avatar
az a hdd led-je szerintem... csak nem tudom eddig miért nem vetted észre, vagy miért nem funkcionált...
0
0
0
0
Ironmask avatar
Üdv mindenkinek!Na most olyan kérdésem volna, hogy én vettem egy új asztali gépet az emag-ról.És a múlt héten újra kellet telepítsem vírus miatt.És azóta a gépház elején a bekapcsoló gombnál piros színnel villog/világít, de előtte viszont kékkel villogot.Ez jelenthet problémát?
Gép hiba?Meg volt egy ram csere is 4 gigáról 8-ra.

Ilyenem van:

https://www.google.hu/search?q=serioux+performance+v16&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL8bKBiv7JAhUFiRoKHYr0D0EQ_AUIBygB&biw=1440&bih=755#imgrc=lFBYeQT9g5xKSM%3A
0
0
0
0
Su Metal avatar
Nos, a korábbi nvidia fx x1500 - 3D gondja megoldódott. visual+ miatt nem volt ok, thx.
0
0
0
0
zsolo avatar
2 féle verzió megvan 😆 érdekes...

megnéztem amikor beesik az fps-em, CPU: 39-40 fok, GPU: 53-55 fok, szal nem melegszik túl!
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor szedj le egy másikat, lehet rossz törés, ennyi...
0
0
0
0
zsolo avatar
de a többi játéknál teljesen jó, csak az F1 2015-nél csinálja, nem poros, megnéztem, nemrég kell kitakarítva!
0
0
0
0
readywer avatar
Thespartan: Igen igazad van abban, hogy ha a takarításkor sem oldódik meg a probléma meg kell próbálni amit te írtál, de nem írta azt, hogy kitakarította a házat, pedig neki fontos lenne a rendszeres takarítás, mert neki egy Cooler Master Silencio 551 háza van aminek szerintem nem túl jó a hűtése (hangszigetelt, ha nem nyitja ki az ajtót akkor az első venti nem nagyon tud szívni,meg ez egy kicsi ház). Ja és a porszűrőket sem árt néha kimosni, mert ha nem tesszük azt akkor hiába tiszta a ház belseje, ha a levegő se ki se be nem tud menni.
0
0
0
0
Thespartan avatar
readywer:Igen mindezek előtt persze nem árt kitakarítani a gépet szoftveresen is meg hardveresen,de én nálam minden megvolt azt hittem a túlmelegedés okozta a droppokat,kitakarítottam a vga hűtőventillátorait,a prociét is alaplapot,procira még külön mx4-es hűtőpasztát tettem,de nem ez volt a baj! 😃 Szóval nem feltétlen kell neki állni takarítani,de ha látszólag vastag porhegyek vannak akkor nyilván nem árt.
0
0
0
0
readywer avatar
Zsolo:
Mielőtt kipróbálod Thespartan módszerét takarítsd ki a a gépet a portól, mert szerintem vagy a gpu vagy a proci túlmelegszik és emiatt elveszi a teljesítményt.
Itt egy példa arra amit mon dok (viccs megfogalmazással): [LINK]
0
0
0
0
Thespartan avatar
Tudom mi volt nálam a probléma!Akinek hasonló problémája volt fps dropra,az nézzen szét a BIOS-ba esetleg,nekem azzal volt probléma,minden lehetséges dolgot ki akartam küszöbölni,nem bírtam rájönni mi a baj,de valahogy a proci volt gyanus számomra ... és az is volt.BIOS-t frissítettem korábban és jó volt egy ideig majd hibás volt és aztán vissza frissítettem ezt így időközönként felváltva.. és egyszer csak gépről frissítettem BIOS-t nem usb-ről flashként és stabil lett a gép úgynézki.A fő ok a processzor volt,el volt kalibrálva a Voltage 1-2 helyen és most jó. 😀
0
0
0
0
zsolo avatar
eddig semmi baja nem volt neki! más játékoknál jó!
0
0
0
0
no avatar
zsolo:
Hűtőt kell venni rá.
0
0
0
0
zsolo avatar
readywer

és az ellen mit lehet tenni...??
0
0
0
0
no avatar
valaki help az egérrel kapcsolatban, eléggé idegesít, még windows újrarakás után sem változott, lehet hogy az egérnek van problémája?
0
0
0
0
readywer avatar
Nem lehet , hogy túlmelegszik a videókártya és vissza vesz a teljesítményből? 😉
0
0
0
0
zsolo avatar
van egy olyan gondom, hogy amikor F1 2015-el játszok akkor, kb 10-15 perc után 60-ról már csak 25-30 fps-em van, ami kb játszhatatlan, mi lehet a gond? VGA driver? legújabb van fenn!
0
0
0
0
Puffin avatar
TrentonG: driverek jók, frissek?
0
0
0
0
no avatar
reszler112233:
Próbáltam 5 perce USB-s egérrel is, mozgattam, lézeres volt az, de semmi, persze ha a kezemen mozgattam, akkor előjött, ha az egérpadon, azon a textil valamin vagy mi ez, azon mozgattam, akkor semmi nemvolt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
TrentonG:

Próbáld ki másik egérrel.Vagy másik USB portba.(Már ha USB-s az egér és nem hagyományos PS2 csatlakozójú.)
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen 400w-os táp...? -.- ha valami alja, akkor lehet már a 6850-nek sem volt elég...
0
0
0
0
Puffin avatar
Az egy dolog hogy 400W-os. Márka, típus? Csak mert nem mindegy hogy elbírja-e a GTX670-et.
0
0
0
0
no avatar
3 hónapja használom ezzel a táppal 400 W-os, eddig semmilyen gondot nem produkált !
Tegnap 3D filmezés közben, egyszer csak lefelezte a képet.. újra indítottam utána rendesen működött, felvettem a hűtést rajta... ma újra indítás után, a képen látható jelenség fogadott.
0
0
0
0
Bronson avatar
RolePlay : esetleg vizsgáltasd be, ha nem kerül sokba, javíttasd meg, jó lesz tartalékkártyának! de ha van rá zsé, akkor a gtx 670 jó választás! és igen, a táp kérdés...
0
0
0
0
Puffin avatar
RolePlay: milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
srácok, húzom a fájlt, erőből nyomom a bal egérgombot, és magától elengedi a fájlt.. mondom a jó édes szüleidet aztat.. win 8.1-en nemvolt ilyen, 7-en mutatkozott elősször, de már felidegel, mert nembírok miatta modellező programmal rendesen kamerát forgatni, meg ilyesmik.. iobit advanced shitstemcarét futtattam le, de már azelőtt is ilyen volt, mi lehet a gond srácok? hozzáteszem, 2 hetes windows
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Várom a tanácsokat 😃 Nyílvánvaló, hogy VGA hiba.. alaplapiról tökéletesen megy a gép.
Érdemes javítani? Radeon HD6850 256 bit 1GB... vagy vegyek újat?
Amire gondoltam az EVGA GTX 670 2GB GDDR5 256bit 45 ezerért.

HIBA : https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t34.0-12/12435758_600829506731604_1968004601_n.jpg?oh=060dbf370a59651b66bf63bdc08f6598&oe=5680D64A
0
0
0
0
readywer avatar
Én nyár elején vettem a gépet ...
0
0
0
0
Thespartan avatar
Szerintem addig tisztázatlan lesz a dolog míg nem kerül bele új cucc a gépbe...
Idegesítő,hogy nincs konkrétum mi a baj ez a legrosszabb
0
0
0
0
readywer avatar
Hát ez így tényleg 😆 az az fps, csak sajnos megoldás nincsen egyenlőre. 😞
0
0
0
0
Thespartan avatar
Az a baj ugyanaz a probléma.. letöröltem újratettem a drivert és ugyanaz! 😃 Hát így aztán végképp felidegesít mikor már minden lehetséges dolgot felvázolok/unk és sz*r se történik... Mellékesen tudod mi a vicc? Felnyomtam a GTA 5-öt most úgy,hogy már minden maxon és 2x élsimítás ugyanannyi az fps-em ...
0
0
0
0
readywer avatar
Nekem azok is be vannak kapcsolva én meg úgy értem, de remélem majd valaki tud nekünk segíteni, mert nekem nem annyira jó, hogy a wot meg a war thunder csak úgy fut normálisan, ha folyton újrarakom a drivert.
0
0
0
0
Thespartan avatar
Úgyértem a very high-ot,hogy élsimítás nincs,illetve ki van kapcsolva valami High shadow resolution
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció