Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
az jó ár érte, szerintem azzal is elleszel!
0
0
0
0
R3mZy avatar
Sajnos ez sima 2500 de 25-30 között tudnám megvenni.
0
0
0
0
Bronson avatar
a 8350 elég drága használtan, konkrétan nem éri meg... i5 2500k 35-39k között mozog, az mellé egy jó lap és nyugodt vagy.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Igen használtan. Az i5 kicsit olcsóbb is lenne, de vennék hozzá rendes alaplapot is akkor! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
egyik se... i5 4460 jelenleg ugyanannyi mint a 8350, az jobb választás! vagy használt lenne amit te mondasz? ha igen, akkor meg i5 2500 de k-s ne sima
0
0
0
0
Puffin avatar
R3mZy: ha a jelenlegi lapodba akarsz 8350-et venni azt felejtsd el!
0
0
0
0
R3mZy avatar
Üdv szakértők segitségét kérném!
Szerintetek milyen processzort vegyek? AMD 8350 vagy I5 2500
GTX 770 mellé 😀
0
0
0
0
tomeek1 avatar
NeXTGeneration: Persze, hogy fontos az ár is. Szívesen meghallgatok bármi érvet, mert még magam sem tudom pontosan, hogy milyet akarok...Olyat akarok, amihez nem kell nyúlni egy darabig...Gondoltam, hogy új, fejlett processzor, ezért gondolkodok előre...
0
0
0
0
gbsz777 avatar
tomeek1: Én azért nem mert elég drága az előző generációhoz képest. De ha neked nem gond az ár felőlem azt is vehetsz.

De előbb olvasd el ezt: [LINK]
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Evil21: Ha teli van a winyo és/vagy rég volt telepítve a Windows, akkor ezek mindenképpen rásegíthetnek arra hogy időnként beakadjon egy játék vagy hogy kevesebb fps-el menjen, sőt. Ahogy mondtad hogy jóval gyengébb gépen ugyan úgy futnak a játékok mint a tiéden, akkor az már gyanús! Ott valami más lesz a probléma! Ha az én 2 magos 2.8 ghz-es procimon elfut tökéletesen élvezhető sebességgel (közepes beállításokkal) a Witcher 3 (egy jobb videokártyával lehet hogy még több fps-t ki lehetne belőle szorítani) , akkor egy 4 magos 3.6 ghz-es Pentium procira senki ne mondja hogy nem elég erős! Szóval én a helyedben nem hamarkodnám el azt az új procit.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
NeXTGeneration: indokold meg kérlek, hogy miért nem vennél? Én mindig előre gondolkodok...Bukni nem hinném, hogy buknék rajta...
0
0
0
0
Puffin avatar
assasin65: mennyi pénzed van rá?
0
0
0
0
gbsz777 avatar
tomeek1: Én a helyedbe nem vennék még Skylake processzort. Inkább az előző generációt ajánlom, abból is az i5 4690K és az i7 4790K ezek a procik még bőven elegendőek lesznek az elkövetkezendő 4-5 évben.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Szerintetek egy i5-6500 procival, hogy mennének a játékok (VGA-ból egy R9 380 vagy R9 380X-re gondoltam) és meddig lenne elég ez a processzor???
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Ha alaplapot is cserélnél, akkor az i7 4790K-t ajánlanám. Persze az ára is megvan, de sokáig szolgálna téged jó teljesítménnyel.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Most egy AMD Phenom ii x3 B75 processzorom van, de szeretnék egy erősebbet főleg játékokhoz. Mit ajánlotok?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zsoltdeak17: A 860K egy i3 szintjét tudja és abba a lapba az a csúcs, annál jobb nem lesz. Érdemesebb i3-at venni, mert akkor még van lehetőség további fejlesztésekre. Első generációs i5 nekem volt, (i5-760) azért a processzorért nemhogy 30-at, de háromezret sem adnék. Szóval inkább egy harmadik generációs i3 (a 860K nagyjából a 3220-as szintje amúgy is), aztán mehet i5, vagy i7 is, ha okosan választasz alaplapot.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Rohadjak meg, az a + lemaradt... 😊 😆
0
0
0
0
winrar avatar
zsoltdeak17: FM2-be X4 760K a legjobb, FM2+ foglalatba X4 860K.
A kettő közül 860K. Első generációs i5 se rossz, bár jóval gyengébb, mint egy 2. genes. Emellett 1156-hoz nehéz lesz alaplapot találni.
0
0
0
0
Falusi420 avatar
Értem, köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
2. vagy 3. generációs i3 használtan, 15-20 ezer forint vagy 2. generációs i5 kb. 30 ezer forint.

X4 860K jó proci de FM2 foglalatba tudtommal az a legjobb...
0
0
0
0
Falusi420 avatar
Esetleg egy Intel Core i5-760 2.8GHz LGA1156?
0
0
0
0
rtitusz avatar
Én egyiket se javasolnám már. Egy második-harmadik generációs i5-nek sincs már ára.
0
0
0
0
Falusi420 avatar
Sziasztok!
Mostanában újítanék gépet és 2 processzort néztem ki, az lenne a kérdés melyik éri meg jobban.
Főként játékokra kéne.( Tudom nem a legjobbak, de most na, ez van 😃 )

AMD Athlon II X4 860K 3.7GHz FM2+ Processzor
Intel Core 2 Quad Q8400 2.26GHz LGA775 Processzor

Vagy esetleg tudnátok-e ajánlani kb. ebben az árkategóriában jobbat/jobbakat?
0
0
0
0
Subaru avatar
NagatoKun
videókártyát
0
0
0
0
csuz-li avatar
NagtoKun: Azon túl, amit zsoltdeak17 írt, még azt is vedd figyelembe, hogy - bár ezt nem nagyon reklámozza, - az AMD valójában leállt a HD 7xxx sorozatnál régebbi VGA-k támogatásával. Szóval használtból is már csak ezt, vagy ennél újabbat érdemes nézni. Főleg, mert ezek mindegyike képes a dx12-t is támogatni, míg az előző architektúrával szereltek alapból nem és támogatás hiányában nem is lesz megoldva a dx12 támogatásuk.

Szerk: VGA-t cserélj előbb. Nem, mintha az a processzor nagy durranás lenne, de játéknak még mindig inkább VGA kell, mint processzor. (Mondjuk a G sorozatot én nagyon nem szeretem, mert árverésnek és nagyon rossz terméknek tartom)
0
0
0
0
NagatoKun avatar
Videokártyát vagy processzort vegyek először ?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Új játékokhoz kevés, még 720p-ben is.
0
0
0
0
NagatoKun avatar
És egy Asus HD6670 1GB Gddr5 128bit videokártya jólenne a processzor mellé játékra?
0
0
0
0
Evil21 avatar
NagatoKun ha egy picit még meg tudod toldani a pénzt akkor meg tudnád venni a GIGABYTE Radeon R7 360 OC 2GB GDDR5 ez a kártya is szerintem szépen dolgozik és a compker-be most csak 33.850+1500 futár gyorsan megbízhatóan dolgoznak én innen rendeltem a dolgaimat a géphez Hétfői nap adtam le Szerdán már raktam össze a gépem 3-év Garanciával dolgoznak,de a választásod a tied sok jó portai is van azért néz körbe lehet olcsóbb jobb kártyát is találsz
0
0
0
0
RIbeni avatar
NagatoKun: Ha nem félsz a használt hardverektől, akkor javaslom, hogy használtan vegyél, mert ennyi pénzért már egész jó videókártyát tudsz venni, ami a proci mellé megfelelő... pl. egy HD 7850. Mert ennyi pénzből újan csak egy R7 250, vagy egy GT 740 jönne ki...
0
0
0
0
NagatoKun avatar
milyen videokártyát ajánlotok ehez a processzorhoz? 25-30ezer körül.
0
0
0
0
RIbeni avatar
NagatoKun: A GT730-at nem megsértve, ebben az esetben nem a processzor lesz az elsődleges tényező a játékoknál.
0
0
0
0
NagatoKun avatar
Egy GIGABYTE GeForce GT730 2GB GDDR3 128bit PCI-E videokártya lenne mellé
0
0
0
0
RIbeni avatar
NagatoKun: Igen, jó játékra természetesen. Ár / teljesítmény arányban egy nagyon jó processzor. Milyen VGA lenne mellette?
0
0
0
0
NagatoKun avatar
ez a processzor jó lenne játékra?

AMD FX 4-Core FX-4300 Socket AM3+ 3.8 GHz 4mag
0
0
0
0
Evil21 avatar
Hát mit is írhatnék még meglátjuk mikorra tudom megszerezni akkor a procit lapot ramot karácsonyra már vettem tápot,házat VGA-t az már jó proci hűtő remélem jó lesz az i7-re is
0
0
0
0
danee23 avatar
Skylake hivatalossan nem témogatja a DDR3-at csak a DDR3L-t, ami kisebb feszültségen működik.
Ez 2 okból Nem jó!
1. Senki sem használ most DDR3L-t mindenki a sima DDR3al nyomatja, szóval nincs igazi opció arra hogy a régi rammal új lapra és procira válts.
2. Hogy ezt áthidalják egyes alaplapgyártók mégis engedélyezték a DDR3 használatát. Ez viszont azért rossz mert a memóriavezérlő a prociban van, ami így a fentebb említett okok miatt nagyobb feszültségen kell hogy üzemeljen mint amire előrelátták(DDR4 még kisebben megy mint a DDR3L), és idővel károkat okozhat.
Szép napot.
Amúgy meg ha valamikor akkor most érdemes DDR3ba fektetni, rég nem volt ilyen olcsó.
És érdemes lehet 1150 foglalatba is ha a jövőben akarsz még win7est használni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Ebben igazad van. Ha már egyszer úgy is új alaplap kell, meg új processzor, akkor tényleg érdemes a memóriát is hozzá igazítani. Én, ha már új alaplapot és processzort kell vegyek, az egész gépet egyben szoktam cserélni és eladom a régit.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tudom hogy van DDR3 hozzá de ha már tudja a DDR4-et akkor miért maradna az ember a DDR3 nál hogy egy év múlva megint lapot meg ramot cseréljen?
0
0
0
0
Evil21 avatar
Zoli73 van DDR3-as ramok az 1151-es tokozású procihoz http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/f:socket-1151-foglalat,ddr3-memoria/
0
0
0
0
csuz-li avatar
Evil21: Én a 4790-re szavaznék a kettő közül több okból:
1. Nem kell feltétlenül alaplapot cserélni. (Még a régi procival csinálj egy BIOS frissítést és csak úgy rakd be az újat, hogy támogassa a lap)
2. Az új Intel prociknak még vannak gyerekbetegségei, ami nem nagy probléma, de az alaplapgyártóknak még utol kell érni (pl.: új BIOS-ok és keret a proci körül, hogy ne vetemedjen meg.)

Persze építhetsz gépet a 6700 köré ddr4-es ramokkal, meg minden; nem akarlak erről lebeszélni, csak ugye nem mindegy, mennyibe kerül az egész fejlesztés.

Zoli73: Támogatja az a DDR3-as ramokat is 1333/1600-ast, mint a régiek.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Evil21 De ha Skylake procit veszel, akkor nem csak lapot de ramot is cserélned kéne!
0
0
0
0
Evil21 avatar
van kettő választásom az i7-ben Intel Core i7-4790K és a Intel Skylake Core i7-6700K ez már ugye 1151-es tokozású Szerinted? Approx : úgy értem hogy pl ha játékokat telepítek fel nem annyira gyors már mint annak idején mikor még fény korát élte és van még egy olyan észrevételem hogy vannak nálam kisebb gépek is majdnem ugyan olyan fps-t érnek el mint én 1-2 érték különbség van
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció