Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
a fentebb említett proci mellé ezt az alaplapot akarnám megvenni, gondoltam kikérem a véleményeteket :) [url]http://3t.hu/product_info.php?cPath=11_69_342&products_id=12412[/url]
0
0
0
0
almos avatar
Még nem nagyon,de pár éven belül nagy szerepe lehet már!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
lehet hogy hülyeség de az L3 cache-nek van kihasználtsága??
0
0
0
0
zsolo avatar
Phenom 945 is jó😉 nem is drága😃
0
0
0
0
almos avatar
Nagyon jó processzor!
0
0
0
0
Devis avatar
nektek erről mi a véleményetek? :) [url]http://3t.hu/product_info.php?cPath=11_66_84_343&products_id=11739[/url]
0
0
0
0
villamdavid avatar
Bauxit írta:
akkor várok 1-2 hónapot

lol utána néztem a 970T-nek:😃 érdemes lesz várni 3.5 GHz alapon?😜 😲 +6magosként is használatos lesz😃 tuti megvárom és megveszem

Állítólag árban a 955-965 között lehet/lesz,engem is nagyon érdekel!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
sztem nekem is az lesz, majd meglessük mit lehet kihozni belőle😜
0
0
0
0
Bauxit avatar
akkor várok 1-2 hónapot

lol utána néztem a 970T-nek:😃 érdemes lesz várni 3.5 GHz alapon?😜 😲 +6magosként is használatos lesz😃 tuti megvárom és megveszem
0
0
0
0
Cooley avatar
Elvileg szeptember 21-én lesz a bemutató, utána nemsokkal piacra dobják, de akkor annak még be kell érnie M.o.-ra is, hát én 2 hónapot saccolnék. De 21-én úgyis megtudjuk. 😃
0
0
0
0
almos avatar
De szerintem 1 évet még kibir az E8400! De mondjuk a 970T-t a legjobb négymagos AMD-nek igérik!
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Hát nem jövőre jön?

De, de hol van az még? 😃

Bauxit: Szerintem körülbelül a 965 árán lesz, de a régi Phenom II-k meg olcsóbbak lesznek.
0
0
0
0
Bauxit avatar
970T mikor jön és mennyibe fog kerülni???? mert 965 nagyon jó árban van (42k)
0
0
0
0
almos avatar
Hát nem jövőre jön?
0
0
0
0
Cooley avatar
A bulldozer egy csöppet még odébb van. 😆
0
0
0
0
almos avatar
Egyértelműen még a 965 a jobb,én pedig a Bulldozert várnám meg a helyedben. Persze,most sem lenne rossz döntés a 965!
0
0
0
0
Cooley avatar
965, mert nagyon órajeleken megy, és még nem nagyon van olyan játék, aminek szüksége lenne magra. 😀 De én a helyedben megvárnám a 970T-t.
0
0
0
0
Bauxit avatar
játékra melyik a jobb?:

AMD Phenom II X4 965 dobozos AM3 Black Edition (140W)

AMD Phenom II X6 1055T dobozos Socket AM3

Ez a kettő van már csak számításban... segítsetek pls, köszi
0
0
0
0
kakas avatar
Most nézem,Scythe Ninja 3 bruttó: 13k...
Lehet hogy ez lesz a 2 helyett😃
0
0
0
0
almos avatar
Énis az Intelt javaslom!
0
0
0
0
Cooley avatar
Attól függ milyen az alaplapod, de ha alaplap is új lesz, akkor szerintem az Intelt válaszd.
0
0
0
0
no avatar
AMD Athlon 64 X2 5200 AM2 BOX 17e
AMD X2-A64 AM2 6000+ Dual Core BOX 18,5e
Intel E6300 Dual-Core Box 19
ezt a hármat néztem ki
Melyik lenne a legjobb döntés?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
árgépen most 30K háááát...nem tom jó üzlet volt-e...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Meséltem már én 10k ba adtam el a E8200 garisan 😆D
0
0
0
0
almos avatar
20-ért kapsz E6500-t vagy E6600-t, szerintem azok sem lennének rossz választások,25-ért meg ha nagyon szerencsés vagy akkor E7400-t...de az E6500 is nagy lépés lenne a mostanihoz képest,szóval szerintem jó döntés lenne az is. Viszont ha komplett gépet akarsz venni,akkor irj a másik topicba és összedobunk valamit,100-ért már egész jó vasat összerakunk 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát nem azért irtam hanem mert az intel rohadt drága, ha összeállt minden írj milyen gépet vegyek topicba majd segítenek a hozzá értő urak akik nekem is segítettek mikor én vettem gépet de az az e7400 nem rossz
0
0
0
0
no avatar
Quadgame94 írta:
Kimbron irta: Ha segítesz megmondani hol nézzem akkor írom isSmiley Egyébként asus p5ld2 az alaplapom ha ez segít

hát intelt 20e ért? nem könnyü de a beleadnám a régi procimat azt jelenti hogy eladod??? ja és ha kapsz érte 5k-t akkor 25k -ért Intel pentium dual-core E5700 22eFt vagy Core 2 Duo e7400 27K de hardver aprón találsz használtan is mert 25k intelnél nem pénz procira sztem....

Igen ez azt jelentené hogy a júniusban összerakott gépemből a nem oly öreg procimat beleadnám és akkor ugy kalkulálnék hogy az érte kapott pézt+a saját kpmat adnám bele.😀 lényegében ennyit szánok rá... nem vagyok milliomos de még egy rambővítés és egy új vga is belenne kalkulálva ami pld szintén nem idősebb 3 hónapnál csak ahogy nézem a jobb játékokhoz már ezek a hardverek is kevesek.😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kimbron irta: Ha segítesz megmondani hol nézzem akkor írom isSmiley Egyébként asus p5ld2 az alaplapom ha ez segít

hát intelt 20e ért? nem könnyü de a beleadnám a régi procimat azt jelenti hogy eladod??? ja és ha kapsz érte 5k-t akkor 25k -ért Intel pentium dual-core E5700 22eFt vagy Core 2 Duo e7400 27K de hardver aprón találsz használtan is mert 25k intelnél nem pénz procira sztem....
0
0
0
0
Hitoshi avatar
nana!! GTA IV-ben sokat számít ha 2magosról 4 magos procira váltunk 😆
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
Kimbron írta:
Szevasztok!

Sztetek milyeh procit vegyek olyan 15-20e + az én Intel Pentium 4 524 3077Ghz emet beleadva, figyelembe véve az ár/teljesítmény arányát és hogy a mai játékok is lazán fussanak vele???

Milyen foglalatú proci kellene (megérzésem szerint 775 😀😉? A legjobb az lenne ha megadnál egy gépet.

Ha segítesz megmondani hol nézzem akkor írom is😀 Egyébként asus p5ld2 az alaplapom ha ez segít
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kimbron írta:
Szevasztok!

Sztetek milyeh procit vegyek olyan 15-20e + az én Intel Pentium 4 524 3077Ghz emet beleadva, figyelembe véve az ár/teljesítmény arányát és hogy a mai játékok is lazán fussanak vele???

Milyen foglalatú proci kellene (megérzésem szerint 775 😀😉? A legjobb az lenne ha megadnál egy gépet.
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok!

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
forestgreen irta: És teljesítményben mekkora javulást várhatok az új procitól a 6000+ x2-höz képest?

hát most hogy megnéztem a gépedet és a hd 5750-et simán kihajtja az a proci szerintem meg gyükts még pár ezret és vegyél proci+vga kombót, hiszen nem fogsz nyerni +10fps-t az biztos toom mert az öcsém gépébe beleraktam az én procimat éa a hd4770-el +4fps-t mért gta iv benchmarban de ha tévedek akkor írjátok meg
0
0
0
0
Lizard avatar
[quote][b]forestgreen írta:[/b]
És teljesítményben mekkora javulást várhatok az új procitól a 6000+ x2-höz képest?[/quote

Én 5000+-os után váltottam a 965-re és hát érezni fogod a különbséget az biztos! Ha játékok terén annyira még nem is, de egyéb alkalmazásoknál azér odaver majd!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
forestgreen írta:
És teljesítményben mekkora javulást várhatok az új procitól a 6000+ x2-höz képest?

A mostani VGA-dhoz szinte teljesen felesleges egy nagyobb proci, szinte alig lenne gyorsulás játékok alatt.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Feki1991 írta:
forestgreen írta:
És teljesítményben mekkora javulást várhatok az új procitól a 6000+ x2-höz képest?

Proci csere nem hoz akkora teljesítmény javulást mint egy VGA csere de ha a 6000est lecseréled egy 955BE-re, azt azért meglehet majd érezni! 😃

Tanusíthatom! 😉
0
0
0
0
Feki1991 avatar
forestgreen írta:

Proci csere nem hoz akkora teljesítmény javulást mint egy VGA csere de ha a 6000est lecseréled egy 955BE-re, azt azért meglehet majd érezni! 😃
0
0
0
0
forestgreen avatar
0
0
0
0
Lizard avatar
forestgreen írta:
Hali!

Valaki korábban írta már nekem, hogy az AMP+-os lapomba belemegy a phenom II és az Athlon II is.

Nos, hozzáértő emberkék jóváhagyását kérem...

Alaplapom:
MSI K9A2GM AM2+ (DDR2 1066-ot tud) nekem DDR2 800 van

jelenleg egy Athlon x2 6000+ muzsikál rajta.

Kinéztem néhány procit: (mind AM3-as)

AMD Phenom II 555 3.20Ghz AM3 BOX
AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX
AMD Phenom II 925 2.80Ghz AM3 BOX
AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition

Tutira akarok menni, nem akarom, hogy megveszem, és futhatok lapot, meg memóriát venni...

A segítséget előre is köszönöm...

igen ebbe a lapba belemennek az AM3-as procik, szal a pénztárcád dönti el melyik procit választod!
Ha belefér természetesen vedd a legjobbat..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX nekem ez van és nagyon király proci szerintem nagyon meg éri...955 az ugyan az csak magasabb órajeleken...nem veszel észre változást magfeloldás meg vagy be jön az 555-nél vagy nem szóval válaszd a biztosat árgépen 33250 FT
0
0
0
0
forestgreen avatar
Hali!

Valaki korábban írta már nekem, hogy az AMP+-os lapomba belemegy a phenom II és az Athlon II is.

Nos, hozzáértő emberkék jóváhagyását kérem...

Alaplapom:
MSI K9A2GM AM2+ (DDR2 1066-ot tud) nekem DDR2 800 van

jelenleg egy Athlon x2 6000+ muzsikál rajta.

Kinéztem néhány procit: (mind AM3-as)

AMD Phenom II 555 3.20Ghz AM3 BOX
AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX
AMD Phenom II 925 2.80Ghz AM3 BOX
AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition

Tutira akarok menni, nem akarom, hogy megveszem, és futhatok lapot, meg memóriát venni...

A segítséget előre is köszönöm...

0
0
0
0
Feki1991 avatar
almos írta:
forestgreen írta:
már a "mennyit érnek ezek az alkatrészek" topikban felvetettem hogy processzort akarok cserélni.

Jelenleg egy Athlon X2 6000+ procim van.
20-30 ezer forintot szánnék processzor vásárlásra. AM2+ alaplapom van amibe elvileg belemennek az AM3-as procik. Van ebben az árkategóriában (és ha igen, hol) olyan processzor , amivel tudnék előrelépni?

Az biztos, hogy a Phenom II 555-nel járnál legjobban,de csak ha a lapod tud magotfeloldani, tehát 7** chipsetje van. Ha pedig nemtud,vagy nem akarsz azt venni, akkor 26k-éert van AMD Athlon II X4 640, ezt ajánlanám abban az árban.

Nemcsak a 700as szériájú chipsettel lehet magot nyitni!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
forestgreen írta:
már a "mennyit érnek ezek az alkatrészek" topikban felvetettem hogy processzort akarok cserélni.

20-30 ezer forintot szánnék processzor vásárlásra. AM2+ alaplapom van amibe elvileg belemennek az AM3-as procik. Van ebben az árkategóriában (és ha igen, hol) olyan processzor , amivel tudnék előrelépni?

HA nem tudsz 4 magosítani a lapoddal, akkor semmi képpen ne vegyél 2 magos Phenom II-t. Azzal a cpuval nem fogsz teljesítmény javulást tapasztalni, mert semmivel sem izmosabb, mint a mostanid( persze ez csak akkor igaz, ha 2*1 Mb a mostani L2 cache-ed)
Mindenképp egy 4 magos Phenom II lenne a legideálisabb választás.
0
0
0
0
almos avatar
forestgreen írta:

Az biztos, hogy a Phenom II 555-nel járnál legjobban,de csak ha a lapod tud magotfeloldani, tehát 7** chipsetje van. Ha pedig nemtud,vagy nem akarsz azt venni, akkor 26k-éert van AMD Athlon II X4 640, ezt ajánlanám abban az árban.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Ha az alaplapod támogatja a magnyitást akkor abban a szegmensbe a Phenom X2 555 lenne szerintem egy jó választás,mert ebből már ki lehetne hozni magnyitással egy 15 ezerrel drágább procit is a Phenom X4 955-öt..
0
0
0
0
forestgreen avatar

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát csak rádobtak pár logót aztán ha tetszik az egyik vedd meg😆
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Én meg láttam már AMD-s robogót 😆 OFF vége 😊
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hmm vajon mennyire jó a gyári fűtése, hány Olf-osra tudod izzadni benne magad komoly terhelés alatt?😂
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció