Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarthRoni avatar
Patrik91 írta:
Érdemes másik procit vennem?
Van most egy MSI K8N SLI alaplapom...
Ezeket támogatja:Athlon 64, Athlon 64 FX, Athlon 64 X2
Megéri venni egy másik procit(PL. AMD X2 6000+ , 6400+)
Vagy vegyek másik alaplapot és abba egy keményebb cpu-t??
Szerintetek?

megy PÜ, és a helyedben, alaplapot vennék, és egy Phenom II x2-t vagy ilyesmit vennék bele, mondjuk egy 550-et vagy 555-öt, amiknek lehet letiltott magot nyitni, az jó üzlet lenne 😀
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Érdemes másik procit vennem?
Van most egy MSI K8N SLI alaplapom...
Ezeket támogatja:Athlon 64, Athlon 64 FX, Athlon 64 X2
Megéri venni egy másik procit(PL. AMD X2 6000+ , 6400+)
Vagy vegyek másik alaplapot és abba egy keményebb cpu-t??
Szerintetek?
0
0
0
0
czene avatar
Köszönöm a válaszokat.Akkor maradok az e7400-nál.
0
0
0
0
kakas avatar
czene írta:
czene írta:
Miért kúrta el?

Most jobban azért szeretnék procit venni,hogy vigye rendesen az új F1 2010-et.Az E7400 menne szerinted rendesen?

Melegszik
Hamar feladja a szolgálatot
Itt még azis közrejácchat,hogy ez a proci a legelső C2Q asztali 4 magos procija az intelnek,tehát tényleg nagyon régi,de olvass róla tesztet,ott több infót megtudhatsz róla!
[LINK]
[LINK]
Az E7400 az simán bírni fogja az F1-et!
0
0
0
0
azbizony avatar
czene írta:
czene írta:
Miért kúrta el?

Most jobban azért szeretnék procit venni,hogy vigye rendesen az új F1 2010-et.Az E7400 menne szerinted rendesen?

Tuti vinné az a proci az F1 et.
0
0
0
0
czene avatar
czene írta:
Miért kúrta el?

0
0
0
0
kakas avatar
czene írta:
kakas írta:
Q6600,de mondtam,hogy nem éri megvenni!

Azért mert melegszik.Én elég jókat olvastam erről a prociról.Igaz,hogy nem mai darab,de a mostani procimtól jóval jobb nem?

Jobbnak jobb,de mint már mondtam,az intel elkúrta sajnos ezt a Q6600-at,ezért nemérdemes megvenni!
De ha nagyon akarod,megveheted!
0
0
0
0
czene avatar
kakas írta:

Azért mert melegszik.Én elég jókat olvastam erről a prociról.Igaz,hogy nem mai darab,de a mostani procimtól jóval jobb nem?
0
0
0
0
kakas avatar
0
0
0
0
czene avatar
kakas írta:
czene írta:
Megvan adva.4CoreDual-Sata2( asrock )

Maradjon inkább az E7400

Az E7400 jobb mint a Q6600?
0
0
0
0
kakas avatar
czene írta:

Maradjon inkább az E7400
0
0
0
0
czene avatar
0
0
0
0
kakas avatar
czene írta:
De kell mert a mostani alaplap csak 1066-os a q9400 pedig 1333-as

Írd már le pontosan az alaplapodat!
Néztem a gépednél, de semmi infót nem adtál meg róla!
0
0
0
0
czene avatar
De kell mert a mostani alaplap csak 1066-os a q9400 pedig 1333-as
0
0
0
0
kakas avatar
czene írta:
Csak ahhoz alaplapot is cserélnem kellene és azt nem akarok azért gondolkodom ezen a két procin.

Nem kell cserélned,mert a Q9400 is LGA775...
0
0
0
0
czene avatar
Csak ahhoz alaplapot is cserélnem kellene és azt nem akarok azért gondolkodom ezen a két procin.
0
0
0
0
kakas avatar
Q6600 a jobb,de én nem ajánlom!
1.régi/elavult
2. szószerint elcseszték a procit,szal nem tudom mit csinált az intel😃
3.rengetek probléma van vele:nagyon melegszik....
Inkább vegyél egy Q9400-at!
0
0
0
0
czene avatar
Üdv.szerintetek melyik a jobb proci e7400 vagy q6600?
e7400 15-20e körül lehet venni,q6600 25e körül.Melyiket érné meg jobban?Köszönöm előre is a válaszokat.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát úgy h x kérdezte milyen procit vegyen, y ajánlott procit lappal, z belekötött h milyen má az i példálózott vele h az jó, s(ez vok én) átvitte a példát 1 tápra, h szemléltesse a helyzetet, valahogy így...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
már irni akartam hogy legyen vége az offnak de akkor most megírom OFF VÉGE 😆
0
0
0
0
kakas avatar
Most processzor vásárlás témába hogy kerül bele a táp?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a tápoknál mi számít nem rossznak? h csak enyhe füstszag szállingózik a házból?😂
0
0
0
0
philips20 avatar
én most vettem egy FSP Group 85 Plus Everest 600W nem rossz aztkell mondjam 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ja gabatáp for4ver, tesómnak mercury van az sem jobb 😆, de akkor vegyen p6t ws professional-t 70 ezerért....😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ez igaz, nekem meg 5 évig volt GABA tápom, és még mai napig is működik(meg a Vargáné és társa is😂😂😉, de attól függetlenül milyen má?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nekem 4 éven keresztül asrockom volt akkor cseréltem mikor hd 4770-et cseréltem a tesóm gépébe és tökéletesen müködött ne mind1 is aki ennyiér vesz procit az igaz hogy vehet jobb alaplapot is
0
0
0
0
kakas avatar
Tesla GoD írta:
én már csak azért se vennék Asrock-ot, mert a lapjaik 90%-a eszméletlenül ocsmányul színes....

Jogos...
Nem normális aki i7-et Asrockba rak😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én már csak azért se vennék Asrock-ot, mert a lapjaik 90%-a eszméletlenül ocsmányul színes....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
azért irtam azt mert így kialakíthatna a egy 5850cf-et....
0
0
0
0
kakas avatar
Kmisi99 írta:
kakas írta:
i7-975 nagy felesleg lenne jelenleg,ki az a hülye aki i7-es gépet Asrock alaplappal használna..

Az asrock már nem olyan szar mint 5+ éve igencsak kiválók az új alaplapjai!

A mostani alaplapjai nem rosszak valóban...De akinek már van pénze i7-975-re annak minimum van még egy P6T DV 2-re is..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kakas írta:
i7-975 nagy felesleg lenne jelenleg,ki az a hülye aki i7-es gépet Asrock alaplappal használna..

Az asrock már nem olyan szar mint 5+ éve igencsak kiválók az új alaplapjai!
0
0
0
0
kakas avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
300k-ból proci +alaplap???tuti hogy a NASA-nak dolgozol.(vagy a SNASA-nak 😆😉ez 975 [url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=core+i7+975&x=0&y=0[/url] ez+alaplap [LINK] összesen 232 vagy ha a 184Eft-s 975-t veszed akkor akkor 224 és a maradékból egy HD 5850 és lesz CF-ed!!!!!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
cruelkiller írta:
Sziasztok
van 300 valahány ezer forintom és abbol szeretnék venni procit jelenleg intel core duo 3.33GHz-m van és azon gondolkozom hogy intel core i7 extreme vagy intel core i7 lenne a jobb. Természetesen intel core i7-el is sokáig beérem szóval melyik lenne a jobb? A gépemhez is írjatok hogy milyen cucokkal lehetne még jobb köszi!
sztem csapj meg engem úgy 50-60 ezrerrel és mindjárt jobban kijön a konfigom, te meg 250-ből is tudsz fejleszteni bőven😜
pl egy i7 975 OEM+ jó lap+ proci hűtő kijön 250-ből😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Alaplap nélkül cseszheti. 😀
0
0
0
0
almos avatar
Annyiért vegyél Intel i7 980X-et!
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát ha abból csak procit veszel, akkor csak egy drága dísz/porfogót veszel. 😃
0
0
0
0
cruelkiller avatar
Sziasztok
van 300 valahány ezer forintom és abbol szeretnék venni procit jelenleg intel core duo 3.33GHz-m van és azon gondolkozom hogy intel core i7 extreme vagy intel core i7 lenne a jobb. Természetesen intel core i7-el is sokáig beérem szóval melyik lenne a jobb? A gépemhez is írjatok hogy milyen cucokkal lehetne még jobb köszi!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
aha értem, akkor majd azt veszem, de egyenlőre más dolgok fontosabbak, köszi
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
értem köszi, akkor még a cooler master hyper 212 plust nézem vagy mi a neve 😃

Jól mondod,nekemis az van! Nagyon megvagyok vele elégdeve!Viszont ha olyan gépházad van akkor kikell szedned az alaplapot,és csak úgy tudod rárögzíteni!
Én azt mondom neked,hogy vedd meg a 212 PLUS-ot,mert ha később komolyabb tuningba akarsz belevágni,akkor nem kell újat venned!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
értem köszi, akkor még a cooler master hyper 212 plust nézem vagy mi a neve 😃
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
sziasztok, erről a procihűtőről mi a véleményetek? [url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=7025&back=Floppy%20Drive[/url]

Jó hűtő!Nekem alapórajeleken+üresjáratban 20 fok körül tartotta a procit!
Viszont komolyabb tuninghoz már kevés lenne!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sziasztok, erről a procihűtőről mi a véleményetek? [url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=7025&back=Floppy%20Drive[/url]
0
0
0
0
azbizony avatar
Tesla GoD írta:
és kapsz helyette egy nagy ló**** na jó csak viccelek 😂😂

😆😆 remélem nem azt kapok 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
és kapsz helyette egy nagy ló**** na jó csak viccelek 😂😂
0
0
0
0
azbizony avatar
Majd meglátjuk 😃 úgy is holnap itt a szülinapom és várom a nagy lóvét 😆
0
0
0
0
kakas avatar
azbizony írta:
Egy Q8400 hoz jó lenne ez a hűtő Cooler Master Hyper TX3 s775/754/939/AM2?? Mert elég jónak néz ki és csak 5 ezer 😃 vagy sok 5 ezerért? Am azt gondolom hogy jó hozzá mert oda van írva a 775 csak majd ha meglenne a proci akkor húzni akarom egy kicsit és azért néztem ezt a hűtőt. köszi a választ előre is 😃

Nemrossz,alapórajelen remekül hűt!
Ha komolyabb tuningot akarsz,érdemesebb lenne beruházni egy cooler master hyper 212 plusra,csak egy kicsit drágább😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Egy Q8400 hoz jó lenne ez a hűtő Cooler Master Hyper TX3 s775/754/939/AM2?? Mert elég jónak néz ki és csak 5 ezer 😃 vagy sok 5 ezerért? Am azt gondolom hogy jó hozzá mert oda van írva a 775 csak majd ha meglenne a proci akkor húzni akarom egy kicsit és azért néztem ezt a hűtőt. köszi a választ előre is 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
pl az összes gyártásban levő AMD chipsetes msi lap tud magot feloldani....
0
0
0
0
Bauxit avatar
tovább olvastam a AMD 970T után és azt irták, hogy:
"tehát megfelelő alaplappal feloldhatjuk a zárt CPU magokat és akár teljes értékű, 3,5GHz-es X6 boldog tulajdonosai lehetünk."
szval lehet hogy olyan alaplapot veszek amivel nem is lehet majd felodlani a 6 magot?:S
Szerintetek honnan lehet majd tudni milyen alaplapot kell majd venni? mert akkor ha lehet olyat veszek
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció