Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Üdv,
Az lenne a kérdésem hogy milyen proci ventilátort/hűtőt (kinek hogy teszik) vegyek egy Pheom II X4 955-re?
Scythe Mugen II v Ninja 3 hűtőket ajánlom, bár bazi nagyok, de szerintem az egyik legjobb léghűtés!
jha amiket előttem ajánlottak is jó hűtők, szal válogathatsz😀
Üdv,
Az lenne a kérdésem hogy milyen proci ventilátort/hűtőt (kinek hogy teszik) vegyek egy Pheom II X4 955-re?
olcsóbb: [LINK]
drágább: [LINK]
Arany középút (árban): [LINK] A legjobb hűtők közé tartozik.
Üdv,
olcsóbb: [LINK]
drágább: [LINK]
http://www.anandtech.com/bench/Product/55?vs=53
Azt elismerem, h a q8400 az újabb típus és jobb is, valamivel drágább is, mint a q6600 (6-8 ezer ft), és ha van rá keret, akk az jobb vétel, ráadásul annak nem feltétlenül kell olyan jó hűtő, mint a zalman 9500 ( ami kb 12 ezer ft, de q8400-ra már 6-7 ezerért lehet optimális hűtőt venni)
Kétség kívűl, vannak ettől jobb procik is, lévén ez volt az intel első négymagosa otthoni gépekre! épp ezért a vita kedvéért leírnám gyorsan először is a FONTOS hiányosságait.
Hozzáteszem, én már ezt a procit használom immár 3 éve, így talán ér valamit a véleményem.😀
Ez a proci két, régebbi típusú core 2 duo "összeboronálás", tulajdonképpen 2 drb 2 maos procit hoztak össze egy tokban. Épp ezért, alap órajelen valamivel lassab, mint mondjuk egy alap órajelű e8500-as, és több áramot is fogyaszt. Mondjuk azt, h nem tudja az SSE4.1-et, egy otthoni, a számítógépet játékra használó felhasználó nem fogja észrevenni, de vegyük ide, ha már szóba került😉
Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat, csak egy-kettőre térnék ki.
1. Régi/Elavult : hát mondjuk én ezt nem mondanám egy olyan procira, ami kitudja hajtani az ATI HD 5770-et, és gond nélkül elviszi a legújabb játékokat is, mint pl a Maffia 2, Civilization 5, stb sorolhatnám.
2. Hamar felmondják a szolgálatot : mint mondtam, már 3 éve megvan, az első két évben használtam alap órajelen, majd úgy egy éve húztam fel 3.51 GHz-re, és eddig semmi gondom nem volt vele. Ezzel egyúttal válaszoltam arra is, hogy a procival sok probléma lenne, ami nevetséges...
3. Melegedés: tény, hogy a kettő kétmagos prociból összehozott q6600 jobban melegszik, mint az újabb típusok, amiért - a 65 nm technológia mellett - megintcsak a két core 2 duo proci összeboronálása a hibás. Ez azonban könnyen kiküszöbölhető, egy Zalman 9500 tökéletes hűtést biztosít. Nem a levegőbe beszélek, nekem is ilyen hűtőm van, és a proci 3.51 GHz-en ezzel a hűtővel nem melegedett tovább 61 foknál 4-5 óra Crysis-ozás után, mi bőven a megengedett határon belül van.(71 fok)
Szóval, ha még mindig a q6600 és az e8500 között gondolkozol, akk én a négymagos intelt javaslom😀
Köszi a vállaszokat, kb itt is az a helyzet, mint más fórumokon, vagyis megosztottak a vélemények.😀
Máshol is azt írták, h alap órajelen az e8500-at jobban megéri, viszont egy felhúzott q6600-as már sokkal erősebb.
Jobb quadot sajnos nem tudok venni, ebben az árban még max egy q8400-as van, de az is "csak" 4mb gyorsítóval, szemben a q6600 8mb-jával, úgyh szerintem a quad mellett fogok dönteni.
Köszönöm a válaszokat😀
Csakhogy a 8400as 45nm-es, s 333MHz az FSB-je, SSE4.1-et is tud,...! Vagyis sokkalta jobb mint a 6600as!
Máshol is azt írták, h alap órajelen az e8500-at jobban megéri, viszont egy felhúzott q6600-as már sokkal erősebb.
Jobb quadot sajnos nem tudok venni, ebben az árban még max egy q8400-as van, de az is "csak" 4mb gyorsítóval, szemben a q6600 8mb-jával, úgyh szerintem a quad mellett fogok dönteni.
Köszönöm a válaszokat😀
Két proci között ingázok, segítség kellen.
Szóval melyik lenne jobb választás ( kb egy árban mozognak):
Intel Core 2 Duo e8500 3.16 GHz vagy Intel Core 2 Quad q6600 2.4 GHz?
Kevés kompromisszummal jó üzletet lehet ott bizniszelni. 😜
Nem tudom, hogy az:
-Intel L1156 Core i3-530 2.93GHz BOX
vagy
-AMD Athlon II X4 635 AM3 BOX
a jobb segítetek eldönteni??? meg kompatibilisek ezzel az alaplappal?? MSI 760GM-E51
húúúú ás azért adjon ki ezrekkel többet? .....OK
Pénzkidobás -.-
Nem mondtam,hogy adjon ki több ezret!Csak azt,hogy az a kis órajel +teljesítmény...
most nézem, annak mi értelme h a 760-as olcsóbb mint a 750-es?
Előfordulhat,hogy olcsóbb!
De ez üzlettől is nagyban függ!
Pénzkidobás -.-
Nem mondtam,hogy adjon ki több ezret!Csak azt,hogy az a kis órajel +teljesítmény...
most nézem, annak mi értelme h a 760-as olcsóbb mint a 750-es?
Pénzkidobás -.-
Pénzkidobás -.-
Kösz,mivel úgy is csak félévkor vehetek új gépet akkor arra gyűjtök(úgy is jön a mikulás,szülinapom,karácsony😃😉
Ha i5-öt akarsz mindenféleképpen,akkor inkább vedd az i5-760-at,csak órajelben különbözik a 750-től!
Csak azért mondom,mert jelenleg a 760 50 körül megkapható,és egy kis plusz teljesítmény is kapnál!😉
hát szerintem Inteleknél az a kis órajel különbség nem számít, úgy lehet húzni őket mint a fene, akkor minek adjon ki többet azért, amit otthon is lazán meg tud csinálni ingyen?
Egy nagyon picit számít!
Max fél FPS-el lesz több a játékban
Vantageba meg pár 10 pont!
Kösz,mivel úgy is csak félévkor vehetek új gépet akkor arra gyűjtök(úgy is jön a mikulás,szülinapom,karácsony😃😉
Ha i5-öt akarsz mindenféleképpen,akkor inkább vedd az i5-760-at,csak órajelben különbözik a 750-től!
Csak azért mondom,mert jelenleg a 760 50 körül megkapható,és egy kis plusz teljesítmény is kapnál!😉
hát szerintem Inteleknél az a kis órajel különbség nem számít, úgy lehet húzni őket mint a fene, akkor minek adjon ki többet azért, amit otthon is lazán meg tud csinálni ingyen?
De azt a + frekit a 750re is ráhúzhatod s még spórolsz is. 😉
Szerintetek az Intel Core i5 750 2.66Ghz játékra megéri,nagy teljesítményt nyújt,és jól overclockolható?
Megéri!
Nagyon erős proci,játékra alkalmas!
Tuningolható!
i7-ből amit úgy érdemes megvenni az a 920-as, de játéknál az se nyújt nagy pluszt..
Én i7-920 helyett, inkább i7-860 esetleg 870-et vennék!
én nem ragazkodok, szeretem az AMD-t nagyon, csak nem tudom h a jövőben mennyire fogják támogatni a játékok, ha ennyivel jobb az intel, ha nem muszály, nem váltanék
Miért ne támogatnák?
Egyrészt az AMD ár-érték arányban verhetetlen, azonos áron tuti, hogy erősebb procit veszel AMD-ből, mint intelből, mellesleg az alaplap is olcsóbb...
Nincsen semmiféle gond az AMD háza táján, egyedül az történik jelenleg, hogy az érkező BULLDOZER miatt muszáj lesz foglalatot váltaniuk, mert nem akarják a sebességet feladni a kompatibilitásért cserébe (meg lehet nézni, hogy eddig is kitettek magukért - AM2/AM2+/AM3), most sok-sok év után megjátssza azt az AMD, amit az Intel évente-kétévente...
Pl.: tavaly ősszel kijött az LGA1156, úgy néz ki jövőre jön az LGA1155 és még véletlenül sem lesznek kompatibilisek egymással.
Filozófiák:
AMD - Jó áron és minőséget!
Intel - Fizess és tejelj, cserébe villoghatsz a kórájhéttel!
Sziasztok, egyre inkább olvasom a híreket, és azt látom h az AMD kakiban van... szerintetek ha következőre procit kell vennem, váltsak majd Intelre? mert nem hiszem h támogatnának egy olyan céget, ami még nyereséget is alíg tud kicsikarni és a konkurencia kb 90%-ban uralja a piacot (csak mondtam egy számot)
szal inkább váltsak majd intelre szerintetek?
Ha csak jáccol a gépeden,akkor megteszi az AMD is! Esetleg később beújíthatsz egy 965BE-970be is!
Ha nagyon ragaszkodsz az Intelhez,hát vedd azt!
De ez megint pénztárca függő...
szal inkább váltsak majd intelre szerintetek?
köszi a gyors válaszokat😃
Intel S775 Core2 Quad Q8300 2,50GHz
a www.bluechip.hu -n pedig 10-13 között AM3-as GigaByte lapok, én is most onnan rendeltem.
és ha esetleg nincs Phenomra pénzed, az Athlon II-esek is nagyon jók, x2, x3, x4-es vmelyikét