Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ricshard004 avatar
Gondolom mert 65W-s TDP-vel bírnak.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert energiatakarékosak.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, most láttam 2 új AMD procit:

-Phenom II 905e
-Phenom II 910e

4 magosak, kisebb órajelekkel mint a 955 vagy a 965, de akkor miért drágábbak?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!! 1 kis segítséget szeretnék kérni.

Alaplapom:Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6

Ehhez keresnék CPU-t.

Most a gyári Genuine intel CPU 2160 van benne, ez 2x1.8-as sajnos ez nekem már nagyon kevés.

Kérem segítsetek, fontos lenne.

Üdv: Kővári Zoltán
0
0
0
0
kakas avatar
daviddeska írta:
sziasztok.
ti le cserélnétek az intel q9550-et egy amd p2 x6 1055t-ra?
játékra,konvertálására is használom a gépet, játszok is rajta elég keményen. szoval szerintetek el cseréljem ?

Szerintem még ne válts! Mert jelenleg felesleges.1-2 évet még bőven várhatsz,addigra már Bulldozer is kint lesz,és ha megfelelő áron van,akkor célszerű lecsapni rá!
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.
ti le cserélnétek az intel q9550-et egy amd p2 x6 1055t-ra?
játékra,konvertálására is használom a gépet, játszok is rajta elég keményen. szoval szerintetek el cseréljem ?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát nemsok 450W-os Chieftec van a piacon 25000 Ft-ért 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Magán a tápon ott figyel a típus. 25 ezer HUF? 😲 Miből van, aranyból?
Nem érdemes alapon használni sztem ezt a procit, mert limited lesz valszeg. Bár ezt ki kell tapasztalni.

Miért kellene aranyból lennie ahhoz, hogy 25eFt legyen? 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
a limit az az amikor kevés az egyik hardver a másikhoz vagy maga a hardver kevés és a játékban limit lesz pl,: 30fps nél nem megy feljebb
amúgy meg akkor is átvertek a táppal mert gigabyte 460 as táp kb azt tudja mint a tiéd csak 10k akárhol.....és az is felvan szerelve mindennel
core 2 quad q8300 2,5ghz alapon tényleg nem valami ***a 3ghz-en már valami és a tápot vinné szerintem...ha ez a tápod akkor igen [LINK]
0
0
0
0
Raziel24 avatar
limited alatt mit értesz?A mostaninál csak jobb lenne vagy nem?
(Nincs kedvem szétcsavarozni a gépet,amúgy ajándékba kaptam brattyótól állítólag minden bizbasz védelem meg extra benne van ami egy tápban lehet nem értek hozzá:S)
0
0
0
0
Osynho avatar
Magán a tápon ott figyel a típus. 25 ezer HUF? 😲 Miből van, aranyból?
Nem érdemes alapon használni sztem ezt a procit, mert limited lesz valszeg. Bár ezt ki kell tapasztalni.
0
0
0
0
Raziel24 avatar
hát a tipusárol gözőm nincs😃 a dobozára csak az van ráírva hogy Chieftec meg ilyen baromságok hogy high efficiency meg powerfull meg csatlakozok tipusa SLI Ready stb stb
Amúgy 25 ropi volt

Minden alapon, Pl:Left 4 dead 2 ,Far cry2, Dirt2 stb Legmagasabb beállításokkal
0
0
0
0
Osynho avatar
A táp pontos típusát még mindig nem árultad el... Azt meg, hogy mennyivel gyorsulna, nem lehet így megválaszolni. Milyen játékban, milyen beállításokkal, tuningolva, vagy alapon stb?
0
0
0
0
Raziel24 avatar
Szóval azt mondod vinné pl a q8300-at?
És ez már jelentősen dobna fps-n?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát mivel az én 360-as tápom vígan viszi a húzott Phenom II X4-et, nem hinném, hogy a 450-es Csifi megfeküdne 😃
Azért a pontos típust jó lenne tudni.
0
0
0
0
Raziel24 avatar
A táp Chieftec 450 W (nemrég lett cserélve)
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, ha a táp is colorsit, akkor tök mindegy hány wattot hazudnak rá, én nem tennék rá quadot (mondjuk kb semmit se, de az más tészta 😃 ). E5300ről nem sok értelme van E7600-re váltani, bár a magasabb fsb + picit több cache jelent pár százalákot, összességében elhanyagolható a javulás, főleg tuning nélkül. Inkább húzzad szénné a kis kórót, azt szereti a fajtája. 😎
0
0
0
0
Raziel24 avatar
😃 Szerintem nem, persze lehet rosszul gondolom, de ha el is bírná árban még mindig hibádzik
0
0
0
0
Cooley avatar
Az én véleményem az, hogy verd szájba azt az embert, aki azt mondta, hogy nem bírná el a tápod a 4magos procit. 😀
0
0
0
0
Raziel24 avatar
Sziasztok! A következő kérdésben vagyok kiváncsi a véleményetekre.Jeleneleg egy "Intel E5300 2,6GHz Dual core 2MB L2 cache" procim van.Szerintetek érdemes lenne váltanom egy "E7600 3,06Ghz Core 2 Duo 3MB L2 cache" procira?Jelentős lenne a változás vagy csak alig észrevehtő? 4 magost már nem bírna a tápom, alaplapot pedig nem akarok cserélni(tehát AMD kilőve) és ennek az ára az amit max még áldoznák erre a gépre.
Szóval megérné-e váltani vagy nem?
0
0
0
0
Osynho avatar
zola1995 írta:
Milyen processzort tudnátok ajánlani a gépembe amivel mennek az újjab játékok?
Ja és szntetek mit kéne még bele venni?

Hááát, abba az alaplapba én már nem tennék új cpu-t. Szal lap+ram+proci+vga csere nem ártana 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Osynho írta:
Nekem SB710 déli hidas a lapom és megy a magok feloldása 😃

Elírtam... 😆 SB710 kell minimum 😃
0
0
0
0
zola1995 avatar
Milyen processzort tudnátok ajánlani a gépembe amivel mennek az újjab játékok?
Ja és szntetek mit kéne még bele venni?
0
0
0
0
herbyke avatar
Sokan mondják, hogy az ACC kell a magfeloldáshoz.
Nekem Disabled , mégis Deneb X4 lett az AthlonII X3 ból.
EC firmwaret kell normálról speciálra állítani legalábbis MSI lapnál.
0
0
0
0
Osynho avatar
Nekem SB710 déli hidas a lapom és megy a magok feloldása 😃
0
0
0
0
almos avatar
Az nem túl jó,mert unokatesómnak M2N68-SE-je van.az meg 630a chipsetű, majd akkor lehet szerzek neki valami normális lapot 😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Legalább egy SB750 chippes lap kell a magfeloldáshoz 😀
0
0
0
0
almos avatar
Szóval akkor az AMD Sempron 140 kétmagositható? ha igen,akkor csak 7** chipsetes lappal?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hoppácska 😆 😆 elírtam, ha sikerül KÉT magosítani akkor lessz X2-ese. 😃 Köszi hogy szóltál 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Ha 4magosítja X2-ese lesz? 😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
loos: volt dolgom 140es Sempronnal nem rossz kis proci, játszani nem fogsz rajta tudni de netre megfelő, főleg ha sikerül kétmagosítani akkor lessz egy Athlon II X2 440-ed. 😉
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Megnéztem a géped, és nem értem mit akarsz ezzel a procival?😕 Mert ha ezt megveszed, akk kellene egy új grafikus is ( mondjuk az új procidhoz egy ATI X1650Pro tökéletes lenne😀😉. A kettő egyben ok, de csak procit venni felesleges😕
0
0
0
0
Cooley avatar
Az ilyen jellegű kérdéseket inkább a Tuningműlyen témában tedd föl! 😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok hogy lehet egy 3ghz-s procit felhuzúzni 3.3-ra mert hallotam erről az enyém egy AMD-s
0
0
0
0
kakas avatar
nemkrisz11 írta:
Mi a véleményetek az Intel i5 760-ról?
Mostanában nem igazán néztem az árakat, meg az új cuccokat, így nem igazán tudom hogy milyen...megéri a pénzét mint a 750?

Azt vedd amelyik az olcsóbb! Csak órajel különbség van köztük,az i5-760 csak 0,5-1 FPS-e adna többet,de ha a 750-et felhúzod azis jó!
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Mi a véleményetek az Intel i5 760-ról?
Mostanában nem igazán néztem az árakat, meg az új cuccokat, így nem igazán tudom hogy milyen...megéri a pénzét mint a 750?
0
0
0
0
no avatar
Kösz a sok tippet,majd eldől milyen lesz)
0
0
0
0
kakas avatar
Vegyél egy Corsair A70-et!
0
0
0
0
akos328 avatar
Értem én, azt is tudom hogy nem személyes véleményt kért, de nekem jobban fekszenek a normál bordás coolerek.
A másik probléma az a mérete...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
berki_zsolt írta:
Tesla GoD írta:
akos328 írta:
Hát a Noctua hűtő baromi nagy, míg a másik szépen illeszkedik, és sztem jobban elvezeti a hőt, ha rögtön a hűtőborda kapja, míg a másikkal ellentétben, ahol 3-4 hőcső vezeti a hűtőbordához.
éppen hogy a hőcsövek vezetik el jobban a hőt, nem poénból áll ki minden jobb léghűtőből jópár darab

ÉS ebből a Noctuából rengeteg áll ki, és a súlya is elég jó, ami nem hátránya egy hűtőnek.
Szóval ha van rá keret, a Noctuát vedd!
vagy egy Frio-t, ami kb ugyan ennyi, de még jobb
0
0
0
0
kakas avatar
Persze csak akkor vedd meg,ha befér a házadba!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Tesla GoD írta:
akos328 írta:
Hát a Noctua hűtő baromi nagy, míg a másik szépen illeszkedik, és sztem jobban elvezeti a hőt, ha rögtön a hűtőborda kapja, míg a másikkal ellentétben, ahol 3-4 hőcső vezeti a hűtőbordához.
éppen hogy a hőcsövek vezetik el jobban a hőt, nem poénból áll ki minden jobb léghűtőből jópár darab

ÉS ebből a Noctuából rengeteg áll ki, és a súlya is elég jó, ami nem hátránya egy hűtőnek.
Szóval ha van rá keret, a Noctuát vedd!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akos328 írta:
0
0
0
0
akos328 avatar
legyena coolermaster cooler
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
villamdavid írta:
berki_zsolt írta:
LagMatyi írta:
Üdv,
Az lenne a kérdésem hogy milyen proci ventilátort/hűtőt (kinek hogy teszik) vegyek egy Pheom II X4 955-re?

olcsóbb: [LINK]

drágább: [LINK]

Ami eleve rajta van az nem jó?

Annyira nem igazán jó. 😶
HAngos, és nem hűti le normálisan. 😶
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
villamdavid avatar
berki_zsolt írta:
LagMatyi írta:
Üdv,
Az lenne a kérdésem hogy milyen proci ventilátort/hűtőt (kinek hogy teszik) vegyek egy Pheom II X4 955-re?

olcsóbb: [LINK]

drágább: [LINK]

Ami eleve rajta van az nem jó?
0
0
0
0
azbizony avatar
Egy C2Q Q8300 kb milyen AMD procival van 1 szinten? és egy kis tuningal milyen VGA-kat tud kihajtani?? előre is kösz 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció