Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Néztem teszteket a Core I3-ról és az Athlon II X4-ről és nagyjából ugyanannyit teljesítenek a tesztek alapján.Tehát maradok az i3-nál 😀.Köszi 😀
Azért még ehhez azt is tegyük hozzá,hogy az Athlon 4 magos (X4 640-ről beszélek) míg az i3- sorozat "csak" 2...
De a te döntésed,attól függ,hosszú távra, vagy még hosszabb távra tervezel!!!.... 😃 😂 (Meg persze,hogy mire használod leginkább!)
Athlon II 635 @3,6GHz
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=456128&thumb=false&iehack=.jpg
[/url]CPU:11768
i3 530 @ 3,8
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=471993&thumb=false&iehack=.jpg
[/url]CPU:10955(mondjuk 4GHz-n kb egy szinten vannak)
De az Athlonnak sem itta vége,léghűtéssel simán a 3,8GHz is megvan...
Nem csak úgy mondom,néztem teszteket is,sőt még Vantage-ban is több pontot kap.
komoly? belinkelhetnéd a teszteket
Játékokra tökéletes az Athlon is,sőt 3,5GHz-re simán felhúzod,akár gyárival is,és úgy már alázza a 4GHz-s i3-at.
nem gondolod komolyan ugye hogy egy 3.5Ghz-s Athlon legyőz egy 4Ghz-s I3mat? még ha Athlon II ről is van szó nem hiszem ez reális lenne
szerintem elirtad..... az athlon x4 640 csak 23k 😆
amit irtál az jobb az a lap....azthittem 40k ból akarsz venni, de mind1 ez igy összesen 42k és ez jó így
Igazad van, elírtam😀
22.170
[LINK]
Amúgy ez nem jobb az athlonnál?
AMD Phenom II X2 555 Box AM3
Így alapból nem,mert csak 2 magos,de lehet 4 magosítani ,s akkor egy Phenom X4 955-öt hozhatsz ki belőle!
A gigás alaplappal, amit linkeltem, azzal lehet 4magosítani?
amit irtál az jobb az a lap....azthittem 40k ból akarsz venni, de mind1 ez igy összesen 42k és ez jó így
Igazad van, elírtam😀
22.170
[LINK]
Így alapból nem,mert csak 2 magos,de lehet 4 magosítani ,s akkor egy Phenom X4 955-öt hozhatsz ki belőle!
Igazad van, elírtam😀
22.170
[LINK]
ennyiből egyértelmű hogy amd....
AMD Athlon II X4 640 Box 23.820,-
MSI 870-C45 16.350,-
40.170,-
És ehhez mit szólsz?
AMD Athlon II X4 640 AM3 Box 42.170
Gigabyte GA-880GM-UD2H 18.180
Melyik a jobb alaplap?
AMD Athlon II X4 640 Box 23.820,-
MSI 870-C45 16.350,-
40.170,-
szerintem E6600
Köszönöm a választ !
Amúgy mennyi pénzed lenne a gépre?
Csak korábban olvastam, hogy az 1156-os lapnál említette Tesla GoD, hogy ha processzor csere van, akkor már lapot is kell venni, mert akkor 1366-os foglalatú lapot kell venni. Erre hoztam párhuzamnak az AMD-t. Ott ezidáig egy lapba rengeteg processzor belement (néha bios-frissítéssel) de ha jön az AM3+, akkor kell lapot cserélni
kipróbálok sok konfigurációt és a lehető legjobb próbálom összerakni a rá szánt pénzből
Pl phenom II x4 majdnem a core i3 560 árában van, és azért a phenom II sokkal jobb...
Intel Core i3-530 / 4 MB (2.93 GHZ / 4 MB) (s1156)
Intel Core i3-560 / 4 MB (3.33 GHz / 4 MB) (s1156).
A gép Gamer PC lenne viszont Core i5 már nem fér bele a keretbe, de olyan kellene amit kb 1-1.5 évig nem kell tuningolni.
INTEL CORE I5-760 (2,8GHz) CPU-ról mi a véleményetek lehet h ilyet újítok be játékra lenne főképp!??
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb megvenni?
2 magos Intel Dual Core, Intel Core2 Duo, Intel Core 2 Quad, Intel Core i, vagy 4 magos Amd Athlon II, Amd Phenom II.
Ha játszani akarsz, és szerényebb a keret akkor phenom II (ez is tud mindent), ha sok pénzed van, mindenképpen Intel Core i5 vagy i7
Melyiket érdemesebb megvenni?
2 magos Intel Dual Core, Intel Core2 Duo, Intel Core 2 Quad, Intel Core i, vagy 4 magos Amd Athlon II, Amd Phenom II.
almos : én a helyedben nem cserélném le a Phenomot még ha az az egyes is egy Athlon-ra. nekem Phenom X3-as om van de nem vennék egy Athlon X4-es mert 4 magos és magasabb az órajele. szerintem Phenom II-be gondolkozzál. Az ára pedig (2009-ben adták el 26k-ért) most kb 10k. szerintem de ne vedd kp-nek.
ezt csak átmeneti megoldás lenne,nyár végén szeretnék valami komolyabb processzort, mondjuk Bulldozert vagy i5-öt legalább. Most láttam,hogy ez ilyen olcsó,85eu én meg ha 60eu-ért el tudnám adni a mostanit,akkor csak 25-el kellene kipótolni és kapnák egy jobb processzort. De ezt is csak azért kell,mert nem birom a mostanit húzni rendesen,mert az alaplapom nem engedi,de lapot nem akarok venni,viszont az Athlont ahogy számoltam simán felhúzom 3,4GHz-re.Szóval ezért gondoltam cserélni...
Sziasztok, most láttam 2 új AMD procit:
-Phenom II 905e
-Phenom II 910e
4 magosak, kisebb órajelekkel mint a 955 vagy a 965, de akkor miért drágábbak?
Azért,mert ott van mögöttük az e- jelzés,ami azt jelenti,hogy: Annyi feszt adsz neki,amennyi jól esik,de most komolyan!!!!! Órajeleit magyarul csúnyán fel lehet húzni....
(HV -hardverteszt-es videóban mondta ,az állandó ,fő-fő tesztelő)
És szerintetek mennyiért birnám eladni az AMD Phenom X4 9550-et?
Mert energiatakarékosak.
ja értem köszi a válaszokat
sziasztok.
ti le cserélnétek az intel q9550-et egy amd p2 x6 1055t-ra?
játékra,konvertálására is használom a gépet, játszok is rajta elég keményen. szoval szerintetek el cseréljem ?
Én Q9450ről váltottam 1055T-re
Konvertálásban gyorsabb mivel 6 mag azért ott van, de játékokban csak a GTA4 menne jobban, a többi szinte ugyanúgy.