Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
a 32nm es hűvösebb valamivel de a 45 öst se kell félteni hogy melege lesz!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
az csak a gyártási technológia...
0
0
0
0
gabi86 avatar
de az nem befolyásolja hogy az 45 nm a másik kettő meg 32nm?

[url]http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=42915,43556,43550,43546,[/url]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
core i5 750 azért mert a többi csak 2 magos!
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok srácok , csajok!

Azt szeretném megtudni hogy szerintetek melyik proci a jobb és miért :

1: intel core i5 660
2: intel core i5 650 árban ez a legjobb
3: intel core i5 750
0
0
0
0
azbizony avatar
Fúúú köszi srácok 😃 Majd informálódni próbálok ezekről a dolgokról 😃 Csak nagyon nem értem amit mondtál Osynho 😆 Pendrive van de honnan tudom nekem milyen BIOS kell?? Inkább küldenél egy üzenetet mert ez a téma nem igazán erről szól 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
pendrive -> fat filerendszer ->rámásol - > bios alapbeállytások visszaállítása (tuning nélkül) -> restart - >ujra bios - > q flash (asszem F8)- betallóz a biost->imádkozás-> kész
0
0
0
0
sunny474 avatar
azbizony: esetleg a gigabyte-nak nincs vmi külön húzó progija? mert énis sokat szoptam azzal h nemtudom húzni az i7-esemet de végül rájöttem h biosba kikell kapcsolni a cpu speeder meg vmi turboV cuccot....mert hát ugye gyártó alap húzó progija nemsok mindent ér és így végül 2,66-ról simán megy 4ghz-n.....am meg amíg bevolt kapcsolva biosba ez a cucc addig nekemis ugyanazt csinálta mint neked
0
0
0
0
DarthRoni avatar
azbizony üzeni: NEM 😆 cod 6-ozik mérgében így a szóvívője lévén beszélek 😃 2 headshot között kérdezi hogy hogyan kell Biost frissíteni? 😀

tudom h Asus-nál pofon egyszerű, mert ott windows-ból is lehet, de gigabyte-nál nem tudom
0
0
0
0
Osynho avatar
Az a gond, hogy elég egyszerű a bios, szal nincsenek rejtett beállítások (legalábbis a nem láttam a képen) és igazából ilyen beállításokkal mennie kellene. Nekem P35-DS3-am volt, ott is tök egyszerű volt a tuning. E5200 simán ment 4ghz-et. Nem tudom nálad mi lehet a gond. Ha tudsz szerezni kölcsön másik tápot, ramot, procit, esetleg tesztelhetnéd, melyik a gond. Bios-t frissítettél?
0
0
0
0
azbizony avatar
Mindent úgy csináltam ahogy mondtátok de semmi... ugyan azt csinálja 😞 De azért közi 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Autón ne hagyd, mert elmászik az fsb-vel és instabil lehet. Fixáld 100-ra!
0
0
0
0
azbizony avatar
Osynho írta:
Ugyanígy kell húzni egy Quadot is, ha most nem megy, akkor több mint valószínű, hogy később se fog 😀. Esetleg írd le a pontos beállításokat, amiket próbáltál. Pci-e frekit fixáltad 100-ra?

Hát ez igen 😃 Valaki azt mondja tegyem 100 ra valaki meg hogy autora 😃 nem mertem mert valaki azt mondta tegyem valaki meghogy ne
0
0
0
0
Osynho avatar
Ugyanígy kell húzni egy Quadot is, ha most nem megy, akkor több mint valószínű, hogy később se fog 😀. Esetleg írd le a pontos beállításokat, amiket próbáltál. Pci-e frekit fixáltad 100-ra?
0
0
0
0
azbizony avatar
kailee írta:
azbizony írta:
Osynho írta:
A mostani cpu-t se tudtad húzni vele?

A mostani procimat sem tudom húzni pedig mások a G31 el csinálna olyan tuningot hogy égnek áll a hajam 😞😞 beállítok mindent F10 újraindul a gép elkezd bekapcsolni megint kikapcsol aztán végre bekapcsol és hoppá semmi változás minden alapon van 😞

valószínű azért indul újra mert vagy túl húztad vagy csak a MHz húztad párhuzamosan kell valamivel aszem ventilátorral vagy nem is tudom mivel de csak magát a MHz et nem lehet

Hát túl nem húztam sztem mert elsőre csak 2.4 ről 2,45 re akartam de semmi. Akkor nem tom mit rontok el...
0
0
0
0
kailee avatar
azbizony írta:
Osynho írta:

A mostani procimat sem tudom húzni pedig mások a G31 el csinálna olyan tuningot hogy égnek áll a hajam 😞😞 beállítok mindent F10 újraindul a gép elkezd bekapcsolni megint kikapcsol aztán végre bekapcsol és hoppá semmi változás minden alapon van 😞

valószínű azért indul újra mert vagy túl húztad vagy csak a MHz húztad párhuzamosan kell valamivel aszem ventilátorral vagy nem is tudom mivel de csak magát a MHz et nem lehet
0
0
0
0
azbizony avatar
Osynho írta:
Hát az érdekes és szomorú egyben 😀

Nekem mondod... rem ha megveszem véletlen a Q8300 at akkor azt bírom húzni valamennyire 😃.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát az érdekes és szomorú egyben 😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
balint435 írta:
Lizard írta:
dajoker írta:
hello sztetek melyik a jobb?
INTEL Core i5-650 3.20Ghz 1156 BOX vagy
AMD Phenom II X6 1055T 2.80Ghz AM3 BOX
mert árban ugyan annyi.

Az inteles proci "csak" 2 magos, így én inkább az AMD-t szimpatizálom!

Ha megnézed akkor az amd proci az hat magos (x6)
ez egyben a legolcsóbb hatmagos proci, nekem is ez lesz 😃
jó vétel az 1055T, jól húzható, és mégis 6 magja van, én is azt tervezek venni😃
0
0
0
0
balint435 avatar
Lizard írta:
dajoker írta:
mert árban ugyan annyi.

Ha megnézed akkor az amd proci az hat magos (x6)
ez egyben a legolcsóbb hatmagos proci, nekem is ez lesz 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
azbizony avatar
Osynho írta:
Hát alkalmazásfüggő. Kb egy szinten lehetnek. Nézz teszteket a neten. Mennyiért vennéd? G41 nem igazán való durvább quad tunigra.

Hát mi számít dúrvának??? Mert én már akkor is boldog lennék ha sikerülne 3Ghz ra húzni. De ez az alaplap vagy nem tom mi egy kicsi tuningot sem engedett. 500mhz- az nem sok tuning vagy igen?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát eltérést csak teszteken látni, gyakorlatban kétlem hogy önerőből erősebbnek/gyengébbnek éreznéd
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát alkalmazásfüggő. Kb egy szinten lehetnek. Nézz teszteket a neten. Mennyiért vennéd? G41 nem igazán való durvább quad tunigra.
0
0
0
0
azbizony avatar
Phenom II 4 magosnál? akkor pl ha 3,2 re lenne húzva jobb lenne mint egy 3,2 es 4 magos Phenom II?

És köszönöm a választ Tesla God!!!😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azonos órajelen valamivel jobb mint 1 Phenom II
0
0
0
0
azbizony avatar
Na úgy néz ki mégsem lesz VGA csere hanem inkább procit veszek 😃 Egy Q8300 4 magos 2.5Ghz-s proci milyen AMD vel ér fel??? Légyszi válaszoljatok!! Osynho vagy valaki
0
0
0
0
Osynho avatar
800mhz vs 1066mhz fsb a különbség. Amúgy most nézem, egy E5400-es 3 ezerrel olcsóbb. Azzal jobban jársz.
0
0
0
0
MaliDual avatar
ok köszi. akkor az e5700 lesz. tényleg csak a szorzó a külömbség meg +60MHz magonként.
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor az olcsóbb E5700-ast vedd. Sőt, egy E5300 is jó, ha olcsó. Bár mondom, majdnem mindegy 😀 Tuninggal ez is elég erős, ehhez képest már csak egy 4 magos jelentene előrelépést.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, gyakorlatilag mindegy. Ez a chipset nem szereti a túl magas fsb-t, szóval ha fontos az OC, inkább a nagyobb szorzójút venném. Egyébként jobb a 6600. Mekkora az árkülönbség?
0
0
0
0
MaliDual avatar
melyik lenne jobb egy Gigabyte G31M ES2L lapba?
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
kailee avatar
MRPool írta:
jan88 neked hiszek😃 csak jöjjön ki egy 6 magos amd és egy hd6870 1gb 180.000 e ből😀

6 magos amd 2,8 ghz 45 ezer
hd 6870 1gb os 60 ezer

ez 105 ezer szal vígan kijön 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
dajoker írta:
mert árban ugyan annyi.

0
0
0
0
no avatar
mert árban ugyan annyi.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Jan88 írta:
kakas írta:
Nekem egy i7-870 kéne.😀

Az nekem is kéne, de csak ha ingyen adják ami nem valószínű!😆
ha ingyen van én kicsempézem vele a fürdőszobát😆
0
0
0
0
kakas avatar
Nekem egy i7-870 kéne.😀
0
0
0
0
MRPool avatar
jan88 neked hiszek😃 csak jöjjön ki egy 6 magos amd és egy hd6870 1gb 180.000 e ből😀
0
0
0
0
MRPool avatar
sajna én is olyan helyzetbe vagyok hogy nem tudom hogy AMD vagy Intel CPU-t vegyek játékra kellene i5 és amd Phenom II X4 965 között vacilálok amik jok lennének:S valami ötlet??😀
0
0
0
0
lsklsk avatar
Nekem egy i3 550-em van. Nagyon jó proci, négy szálon képes dolgozni. Az x4 640-et nem éri meg megvenni...szerintem 😀

itt egy segédgrafikon:
http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2009/534/intel-vs-amd.jpg
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintem olyan áron vegyél inkább AM3-as konfigot! 😉
0
0
0
0
no avatar
hi all.
Szerintetek vegyem meg most az Intel Core 2 Duo 2.93 GHz (E7500) procit vagy várjak míg lejebb megy az Intel Core2 Quad 2,5GHz (Q8300) ára?
0
0
0
0
azbizony avatar
Én is I3 ra szavazom 😀 egyik haveromnak is az van és nagyon jó kis proci.
0
0
0
0
Northgate avatar
De még azt is elfeledtéted, h. az i3 530 egy teszt alapján csak kicsivel maradt el egy phenom II X4-es mögött, és egy Athlon II -es nem kihívás neki... én az i3-asra teszem a voksom
0
0
0
0
DarthRoni avatar
villamdavid írta:
LobiDrg írta:
Néztem teszteket a Core I3-ról és az Athlon II X4-ről és nagyjából ugyanannyit teljesítenek a tesztek alapján.Tehát maradok az i3-nál 😀.Köszi 😀

Azért még ehhez azt is tegyük hozzá,hogy az Athlon 4 magos (X4 640-ről beszélek) míg az i3- sorozat "csak" 2...
De a te döntésed,attól függ,hosszú távra, vagy még hosszabb távra tervezel!!!.... 😃 😂 (Meg persze,hogy mire használod leginkább!)

igen 2 magos az I3, csak elfelejted hogy 4 szálon dolgozik, ami majdnem egy szintre hozza egy 4 magossal....
én e kettő közül ha az alaplap nem befolyásoló tényező, én biztos hogy az I3-at venném....
de ez csak egy ember véleménye
0
0
0
0
no avatar
Hát én úgy venném a gépet hogy egy darabig nem szeretnék hozzányúlni 😀(Max majd később egy cpu cooler) Egyébként főleg játékra kellene a gép.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció