Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
APC ADAM avatar
nekem van 16X is de nem,😂neki 1440X900on megy ennyit tud a monitorja
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem hiszem, hogy 6850-el, 1920x1080-on, full detaill-el 8xAA-val stb simán menne a Crysis. Persze van, akinek a 18fps is folyamatos 😃
0
0
0
0
APC ADAM avatar
a spanom 6850ével megy mind a 2 játék fullon azért nem értem hogy mi van az én kártyám 2Xannyi volt
0
0
0
0
Osynho avatar
Procit húzzad szénné + szerezz egy 4gb-os kitet. Ennyi. Sokat javul a rendszer. Viszont még nem írtad le, hogy mi az, hogy nem mennek a játékok? Ez mit takar?
1. el se indulnak,
2. elindulnak, csak nagyon akadnak,
3. vagy elindulnak, viszonylag jól mennek, csak a többi GTX480-as konfighoz képest lassan?
Konkrét fps értékek, benchmark eredmények?

Crysis, Metro akadni is fog fullon, az nem mérvadó 😃 Persze ezeken is javítana a 4gb ram, meg a nagyobb proci órajel.
0
0
0
0
APC ADAM avatar
hát ezaz...
mondjuk mennek a játékoka Crysis akad kicsit fullon meg a metro de az már nem is annyira..
0
0
0
0
Osynho avatar
Konkrétan mit jelent, hogy nem mennek a játékok full hd-ben? Az 1 + 2 gb felállás nem túl életképes + kevés is lehet a 3gb. Vagy cseréld le az 1gb-osat egy ugyan olyan 2gb-osra, amilyened van, vagy az egészet cseréld egy 2x2gb kit-re.
Mondjuk ettől függetlenül egy GTX480-al röhögve kellene futniuk a játékoknak, még egy 3ghz-es Quad mellett is. Nincs egyensúlyban ez a konfig 😕
0
0
0
0
APC ADAM avatar
Hali all!
Érdemes sandy bridgre váltanom szerintetek mert így ful hd-ban nem mennek a játékok pedig gtx480-am van meg Q6600 procim és elvileg menni kéne hiba nélkül😕vagy csak ramot kellene még vennem???
0
0
0
0
no avatar
hy All!

A segítségeteket kérnémém. Van egy asus gtx 460 /1gb/ -os karim meg egy p5n-e sli alapom és szeretnék processzort venni.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5N-E_SLI.html erről az oldalról lehet választani olyan 50k körül. Nem vagyok biztos a dolgomban mert egy core 2 quad q9505 öst néztem ami még belemegy és nagyjából jó is. Azt nem tudom h mennyire vinné ki a karit és h később mennyire lehet még életképes.
0
0
0
0
almos avatar
Elég lenne a Phenom II is,és szerintem kicsit olcsóbb is talán 😀
0
0
0
0
no avatar
Játékokhoz melyik lenne jobb proci: AMD Phenom II X4 925 (2,8GHz) vagy INTEL Core 2 Quad Q8300 (2,5GHz) ?
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
értem na majd utánna járok ennek hardver aprón.😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Bios beállítás. Nem vmi bonyolult.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
egyébként 4 magosítást nem értettem sosem.
ez hagy zajlik 2 ből négyet hogy nyitok??
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
😃 vágom már akkor😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezért kell venni előre letesztelt 4 magosíthatót! Ezt magyarázom! 😀
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
hm akkor nem tudom.
jól hangzik ez a 4 magosítás. de van benne kockázat ha nem tudom 4 magosítani akkor cumi.
0
0
0
0
Osynho avatar
Úgy lutri, hogy a boltban kapható 2 magos Phenomok nem mindegyike moddolható 4 magossá. Az SLI-vel gondban leszel, mivel egy AMD chipesetes lap nem igazán fogja támogatni az SLI-t 😃
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Lényeg legyen SLI😀
mit értesz azon h lutri?
0
0
0
0
Osynho avatar
Processzort, ha 4 magosíthatót szeretnél, akkor hardveraprórol érdemes rendelni, többen is foglalkoznak a témával. Vagy vehetsz boltban 2 magosat, ami lutri, illetve eleve 4 magosat, pl 955BE-t. Alaplap esetében nem tudom mik az igényeid. Méret, CF / SLI, felszereltség?
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
nem bántotta de intelem volt mindig is és ahhoz ragaszkodom.😀
Milyen motyót tudsz ajánlani?
jó alaplap meg 4 magos processzor.(amd)
0
0
0
0
Osynho avatar
De miaz, hogy nem szereted? Bántotta a családodat? 😃 Amúgy bőven kijön belőle. Proci mondjuk 27, alaplap 20, ennyit simán kapsz a mostani motyódért.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Egyébként nem szeretem AMD-t annyira de talán ki kéne próbálni.

hogy tudnám azt megcsinálni hogy új alaplap meg proci 4 magas akár nyitható akár alapból 4 magos kijöjjön abbol hogy eladom az E8200-at a 9600gt-t és ASUS p5Q SE alaplapot.
mennyit érnének???
0
0
0
0
Osynho avatar
Nekem is egy nagyon faja kis E5200-m volt (sima 4ghz), 3,3ghz-en passzívan is elballagott. Viszont amint 4 magosra váltottam volna, már jobban megérte az AMD. Ramot se kellett cserélnem, a B45-öm meg 18ezerbe fájt. Hiába Inteles valaki, ennyiért nem kap ilyen Intel procit. Értem én, hogy i5, meg i7, meg Sandy Bridge, de mennyiért? Meg hova? Full detail, meg AA és majdnem mindegy melyik van a vga mellett (nem GTX580 sli-re gondolok... 😃 ). Szerintem. Persze ha videót vágnék, meg photoshopolnék, akkor más lenne a leányzó fekvése.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Osynho írta:
popec88 írta:
Osynho írta:
4 magosítható Phenom II, garantált tuninggal, 3 év garral 25-27 ezerért kapható. Szerintem ár/értékben sokkal jobb üzlet, mint egy Intel Quad.

Ez azért nem feltétlenül igaz... Nem minden Phenom II négymagosítható, a forgalomban levő kétmagos Phenom II processzorok 30-35%-ánál nem üzleti húzás, hanem hibás működés miatt lett letiltva a 3. és 4. mag. Magfeloldás céljából lapot cserélni kicsit hazárdjátéknak tűnik...
Ha van rá keret akk inkább egy "eredeti" négymagos Phenom II (+ 8-10K), v hardverapro.hu-ról 28-30K körül Q8300...

Legalábbis ez az én véleményem😀

Én 4 magosítható Phenom II-eskről beszéltem. Pretested darabokról. A boltiak között persze hogy sok a hibás 3., 4. maggal rendelkező. Mivel ő lga775-ről váltana, a lapcsere elengedhetetlen (egyébként is a forgalomban lévő lapok döntő többsége képes a magfeloldásra).

Bocs, csak gyorsan átsiklottam a hsz-eden, és nem láttam, h ott is 4magosíthatót írtál. Úgy persze ok, ha tudod h gond nélkül fel lehet oldani a magokat, úgy megéri, és tudom h akk kell lapcsere, attól h nem írtam oda😃

Én nem váltanék, örök inteles vagyok, de ez csak az én véleményem, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Tuti 4 magosíthatót kell venni és nincs para.😉 4ghz-et milyen beállításokkal viszi a B50-ed?
0
0
0
0
Osynho avatar
popec88 írta:
Osynho írta:
4 magosítható Phenom II, garantált tuninggal, 3 év garral 25-27 ezerért kapható. Szerintem ár/értékben sokkal jobb üzlet, mint egy Intel Quad.

Ez azért nem feltétlenül igaz... Nem minden Phenom II négymagosítható, a forgalomban levő kétmagos Phenom II processzorok 30-35%-ánál nem üzleti húzás, hanem hibás működés miatt lett letiltva a 3. és 4. mag. Magfeloldás céljából lapot cserélni kicsit hazárdjátéknak tűnik...
Ha van rá keret akk inkább egy "eredeti" négymagos Phenom II (+ 8-10K), v hardverapro.hu-ról 28-30K körül Q8300...

Én 4 magosítható Phenom II-eskről beszéltem. Pretested darabokról. A boltiak között persze hogy sok a hibás 3., 4. maggal rendelkező. Mivel ő lga775-ről váltana, a lapcsere elengedhetetlen (egyébként is a forgalomban lévő lapok döntő többsége képes a magfeloldásra).
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Hát igen, mostmár a 2 magos 775ös procik kezdenek kifutni.😕 Viszont, ha Quadot akar venni, akkor is el kell passzolnia az E8200-t 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát igen csak legyen aki megveszi, áruld hardver aprón, és írd hogy csere is érdekel.
0
0
0
0
Osynho avatar
Jah, de a procit gyak 1-1ben elcseréli, az eladott lap árához hozzádob vmenniyt és megvan az új cucc, még a ramot is megtarthatja 😀 Minden új, garos, stb.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
de akkor vennie kel lapot is
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ja, így igen!
sok sikert!
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Quadgame94 írta:
Q8300 34ezer, Q8400 37ezer, Q9400 40ezer
a 8200-at kb 25-28-ért lehetzne elpasszolni

akkor q9400 szerintem.
mert eladom a vga-m a 9600gt kb 16 ezer vagy kevesebb.
procit vagy 28 ért és abból már kijön😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Q8300 34ezer, Q8400 37ezer, Q9400 40ezer
a 8200-at kb 25-28-ért lehetzne elpasszolni
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok.
Processzor: INTEL CORE2DUO E8200 2,66ghz@3,76ghz overclocked(41%)+ 6MB cache+ Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memória: DDR II 4X1GB 1066 KINGSTON HYP.KIT /940MHZ
Videókártya: NVIDIA GTS450OC2 1GB/GDDR5 MEMÓRIA: 4000MHZ GPU: 930MHZ SHARDER: 1860MHZ
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P5QL-E S-775
Ház: LC POWER 7012 SD
Tápegység: CORSAIR CX600W
Monitor: Dell(1024*1280)
Billentyűzet: HU SAMSUNG SWT1200 FEHÉR
Egér: GENIUS NETSCROLLL 12OPT.
Egyebek: Genius SW-HF5.1 6000 hangfal, 8GB Maxell pendrive, 5mb-ás net😀

Intel core2 duo E8200 helyére szeretnék mindenképpen egy jó 4magos processzort.
Mindenféleképpen intel legyen és tuningolni is lehessen.
jó ár/teljesítményben arányban legyen.

másik dolog😀
Mennyiért lehet eladni az E8200-at??
42ezer körülmozog újonan.
Enyém 2éves.
28-30ezeree gondoltam.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Köszönet azoknak akik segítettek a vga tanácsban 😀
0
0
0
0
gaborweb avatar
GokuTM írta:
Ezekkel nem igazán lesz baj😉

jelenleg egy core2duo E7400 2800Mz-t használok. Erről mi a véleményed?
0
0
0
0
gaborweb avatar
GokuTM írta:
Nincs mit, milyen Gamek-re szeretnéd használni?
Need For Speed: Hot Pursuit, Need For Speed shift stb...
0
0
0
0
gaborweb avatar
GokuTM írta:
Alkalmas, de ne legyenek túl nagy elvárásaid.
Köszönöm a véleményed.
0
0
0
0
gaborweb avatar
Mi a véleményetek erről processzoról: Intel Pentium Dual Core E6800 3.33 GHz Socket 775 Szerintetek játékra alkalmas?
0
0
0
0
Osynho avatar
Full HD-hez nyugodtan vegyen GTX460-at! Meg kell cibálni azt az Athlont és kész. Főleg, hogy tervezi egy 4 magos vásárlását... 5830 meg nagyon nem jó vétel.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ReSeth írta:
Luiboy, akkor szerinted egy GTX 460at ruházzak be? a tápom elég lenne ugye? XILENXE 480W

Szerintem neked elég a HD 5770 vagy max egy 5830 azokat sem hajtaná ki a konfigod rendesen de nézd meg az oldalon 3DMARK Vantage listát és abbol kiválaszthatod kb mien VGA kell a gépedbe.

http://hitoshiproba.atw.hu/vantage.html
0
0
0
0
ReSeth avatar
Luiboy, akkor szerinted egy GTX 460at ruházzak be? a tápom elég lenne ugye? XILENXE 480W
0
0
0
0
Manyik75 avatar
azbizony írta:
A Q6600 am melyik procival van egy szintem most hogy 3Ghz-ra van húzva?? tudom hogy nem ide való de azért megköszönném a választ 😀

Itt össze tudod vetni a procikat.

http://www.anandtech.com/bench/Product/53?vs=85
0
0
0
0
azbizony avatar
A Q6600 am melyik procival van egy szintem most hogy 3Ghz-ra van húzva?? tudom hogy nem ide való de azért megköszönném a választ 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ReSeth írta:
Szerintem intel 😀
Ám nekem is segíthetnétek. A procim még meddig lesz jó a játékokhoz? AMD ATHLON II X2 250 3GHz . és milyen vga-t hajtana ki ? mondjatok pls ATI-t és NVIDIA-t is. én egy gtx460-ra gondoltam, vagy egy 5770-re. Csak nemtudom hogy ki-e hajtja a proci, de később ugyis váltanék egy 4 magos AMD-re. Szoval vga-t ugy szeretnék hogy a mostani 2magos is kihajtja és majd a közeljövőben egy 4magos is. PLS HELP

Az ATI 5770-est nem nagyon hajtja ki egy 2magos proci
A GTX 460-as feladja a leckét még a 4 magos prociknak is de az magasabb kategória mint egy 5770.

[LINK]

codwaw írta:
szerintetek mijen procit vegyek intel core 2 quad q 8300 vagy amd athlon ii x4 3.0 ghz

Az athlon-nál mindenkép job aQ8300 (nem azért mert nekem is olyan van ez tény) ha AMD akkor PHENOM x4 vagy x6 azok nagyon jó procik L3 miatt is.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Szerintem intel 😀
Ám nekem is segíthetnétek. A procim még meddig lesz jó a játékokhoz? AMD ATHLON II X2 250 3GHz . és milyen vga-t hajtana ki ? mondjatok pls ATI-t és NVIDIA-t is. én egy gtx460-ra gondoltam, vagy egy 5770-re. Csak nemtudom hogy ki-e hajtja a proci, de később ugyis váltanék egy 4 magos AMD-re. Szoval vga-t ugy szeretnék hogy a mostani 2magos is kihajtja és majd a közeljövőben egy 4magos is. PLS HELP
0
0
0
0
no avatar
szerintetek mijen procit vegyek intel core 2 quad q 8300 vagy amd athlon ii x4 3.0 ghz
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció