Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
1. el se indulnak,
2. elindulnak, csak nagyon akadnak,
3. vagy elindulnak, viszonylag jól mennek, csak a többi GTX480-as konfighoz képest lassan?
Konkrét fps értékek, benchmark eredmények?
Crysis, Metro akadni is fog fullon, az nem mérvadó 😃 Persze ezeken is javítana a 4gb ram, meg a nagyobb proci órajel.
mondjuk mennek a játékoka Crysis akad kicsit fullon meg a metro de az már nem is annyira..
Mondjuk ettől függetlenül egy GTX480-al röhögve kellene futniuk a játékoknak, még egy 3ghz-es Quad mellett is. Nincs egyensúlyban ez a konfig 😕
Érdemes sandy bridgre váltanom szerintetek mert így ful hd-ban nem mennek a játékok pedig gtx480-am van meg Q6600 procim és elvileg menni kéne hiba nélkül😕vagy csak ramot kellene még vennem???
A segítségeteket kérnémém. Van egy asus gtx 460 /1gb/ -os karim meg egy p5n-e sli alapom és szeretnék processzort venni.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5N-E_SLI.html erről az oldalról lehet választani olyan 50k körül. Nem vagyok biztos a dolgomban mert egy core 2 quad q9505 öst néztem ami még belemegy és nagyjából jó is. Azt nem tudom h mennyire vinné ki a karit és h később mennyire lehet még életképes.
ez hagy zajlik 2 ből négyet hogy nyitok??
jól hangzik ez a 4 magosítás. de van benne kockázat ha nem tudom 4 magosítani akkor cumi.
mit értesz azon h lutri?
Milyen motyót tudsz ajánlani?
jó alaplap meg 4 magos processzor.(amd)
hogy tudnám azt megcsinálni hogy új alaplap meg proci 4 magas akár nyitható akár alapból 4 magos kijöjjön abbol hogy eladom az E8200-at a 9600gt-t és ASUS p5Q SE alaplapot.
mennyit érnének???
4 magosítható Phenom II, garantált tuninggal, 3 év garral 25-27 ezerért kapható. Szerintem ár/értékben sokkal jobb üzlet, mint egy Intel Quad.
Ez azért nem feltétlenül igaz... Nem minden Phenom II négymagosítható, a forgalomban levő kétmagos Phenom II processzorok 30-35%-ánál nem üzleti húzás, hanem hibás működés miatt lett letiltva a 3. és 4. mag. Magfeloldás céljából lapot cserélni kicsit hazárdjátéknak tűnik...
Ha van rá keret akk inkább egy "eredeti" négymagos Phenom II (+ 8-10K), v hardverapro.hu-ról 28-30K körül Q8300...
Legalábbis ez az én véleményem😀
Én 4 magosítható Phenom II-eskről beszéltem. Pretested darabokról. A boltiak között persze hogy sok a hibás 3., 4. maggal rendelkező. Mivel ő lga775-ről váltana, a lapcsere elengedhetetlen (egyébként is a forgalomban lévő lapok döntő többsége képes a magfeloldásra).
Bocs, csak gyorsan átsiklottam a hsz-eden, és nem láttam, h ott is 4magosíthatót írtál. Úgy persze ok, ha tudod h gond nélkül fel lehet oldani a magokat, úgy megéri, és tudom h akk kell lapcsere, attól h nem írtam oda😃
Én nem váltanék, örök inteles vagyok, de ez csak az én véleményem, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja😃
4 magosítható Phenom II, garantált tuninggal, 3 év garral 25-27 ezerért kapható. Szerintem ár/értékben sokkal jobb üzlet, mint egy Intel Quad.
Ez azért nem feltétlenül igaz... Nem minden Phenom II négymagosítható, a forgalomban levő kétmagos Phenom II processzorok 30-35%-ánál nem üzleti húzás, hanem hibás működés miatt lett letiltva a 3. és 4. mag. Magfeloldás céljából lapot cserélni kicsit hazárdjátéknak tűnik...
Ha van rá keret akk inkább egy "eredeti" négymagos Phenom II (+ 8-10K), v hardverapro.hu-ról 28-30K körül Q8300...
Én 4 magosítható Phenom II-eskről beszéltem. Pretested darabokról. A boltiak között persze hogy sok a hibás 3., 4. maggal rendelkező. Mivel ő lga775-ről váltana, a lapcsere elengedhetetlen (egyébként is a forgalomban lévő lapok döntő többsége képes a magfeloldásra).
sok sikert!
Q8300 34ezer, Q8400 37ezer, Q9400 40ezer
a 8200-at kb 25-28-ért lehetzne elpasszolni
akkor q9400 szerintem.
mert eladom a vga-m a 9600gt kb 16 ezer vagy kevesebb.
procit vagy 28 ért és abból már kijön😀
a 8200-at kb 25-28-ért lehetzne elpasszolni
Processzor: INTEL CORE2DUO E8200 2,66ghz@3,76ghz overclocked(41%)+ 6MB cache+ Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memória: DDR II 4X1GB 1066 KINGSTON HYP.KIT /940MHZ
Videókártya: NVIDIA GTS450OC2 1GB/GDDR5 MEMÓRIA: 4000MHZ GPU: 930MHZ SHARDER: 1860MHZ
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P5QL-E S-775
Ház: LC POWER 7012 SD
Tápegység: CORSAIR CX600W
Monitor: Dell(1024*1280)
Billentyűzet: HU SAMSUNG SWT1200 FEHÉR
Egér: GENIUS NETSCROLLL 12OPT.
Egyebek: Genius SW-HF5.1 6000 hangfal, 8GB Maxell pendrive, 5mb-ás net😀
Intel core2 duo E8200 helyére szeretnék mindenképpen egy jó 4magos processzort.
Mindenféleképpen intel legyen és tuningolni is lehessen.
jó ár/teljesítményben arányban legyen.
másik dolog😀
Mennyiért lehet eladni az E8200-at??
42ezer körülmozog újonan.
Enyém 2éves.
28-30ezeree gondoltam.
Ezekkel nem igazán lesz baj😉
jelenleg egy core2duo E7400 2800Mz-t használok. Erről mi a véleményed?
Nincs mit, milyen Gamek-re szeretnéd használni?
Alkalmas, de ne legyenek túl nagy elvárásaid.
Luiboy, akkor szerinted egy GTX 460at ruházzak be? a tápom elég lenne ugye? XILENXE 480W
Szerintem neked elég a HD 5770 vagy max egy 5830 azokat sem hajtaná ki a konfigod rendesen de nézd meg az oldalon 3DMARK Vantage listát és abbol kiválaszthatod kb mien VGA kell a gépedbe.
http://hitoshiproba.atw.hu/vantage.html
A Q6600 am melyik procival van egy szintem most hogy 3Ghz-ra van húzva?? tudom hogy nem ide való de azért megköszönném a választ 😀
Itt össze tudod vetni a procikat.
http://www.anandtech.com/bench/Product/53?vs=85
Szerintem intel 😀
Ám nekem is segíthetnétek. A procim még meddig lesz jó a játékokhoz? AMD ATHLON II X2 250 3GHz . és milyen vga-t hajtana ki ? mondjatok pls ATI-t és NVIDIA-t is. én egy gtx460-ra gondoltam, vagy egy 5770-re. Csak nemtudom hogy ki-e hajtja a proci, de később ugyis váltanék egy 4 magos AMD-re. Szoval vga-t ugy szeretnék hogy a mostani 2magos is kihajtja és majd a közeljövőben egy 4magos is. PLS HELP
Az ATI 5770-est nem nagyon hajtja ki egy 2magos proci
A GTX 460-as feladja a leckét még a 4 magos prociknak is de az magasabb kategória mint egy 5770.
[LINK]
szerintetek mijen procit vegyek intel core 2 quad q 8300 vagy amd athlon ii x4 3.0 ghz
Az athlon-nál mindenkép job aQ8300 (nem azért mert nekem is olyan van ez tény) ha AMD akkor PHENOM x4 vagy x6 azok nagyon jó procik L3 miatt is.
Ám nekem is segíthetnétek. A procim még meddig lesz jó a játékokhoz? AMD ATHLON II X2 250 3GHz . és milyen vga-t hajtana ki ? mondjatok pls ATI-t és NVIDIA-t is. én egy gtx460-ra gondoltam, vagy egy 5770-re. Csak nemtudom hogy ki-e hajtja a proci, de később ugyis váltanék egy 4 magos AMD-re. Szoval vga-t ugy szeretnék hogy a mostani 2magos is kihajtja és majd a közeljövőben egy 4magos is. PLS HELP