Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9
És a három közül szerintetek melyiket válasszam?
CORSAIR 4096MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9
DE azt modta az eladó ,hogy nem érdemes 1600MHz-es memót tenni a gépembe mert a proci az 1333fsb-s és így a memóriák is csak ennyin fognak menni erröl mit gondoltok tényleg így van ??
viszont van az alaplap oldalán ilyen memória támogatási lista nézd meg de lehet h nincs rajta mert lehet hogy a ram később jelent meg a lapnál. hát én csak arra lennék kíváncsi cpu tuningnál hogy viselkedne mert a ram nem mehet följebb...
Kmisi99: azt hittem az AMD-s gépeknél kell figyelni ram kompatibilitásra... ezt úgy értetted hogy olyan lap ami bírja 1600mhz-ig lehet h valamiért nem lesz jó bele egy 1600mhz-s GEIL?
gabi: Az a ramok codegenje (állitólag) szóval sztem szar 😃
nem olyan roszek ezek a geilek csak sok kompatibilitási gond van velük.
Ez jó memória
GeIL USA 4096MB 1600MHz CL8 DDR3 Black Dragon - GB34GB1600C8DC ??
nekem ez nehéz döntés lenne hűtőbordás ramok nagyon jók
én ha vennék azért döntenék CORSAIR mellet mert 2 boltban szoktam nézelődni az egyik az i.p.o.n.
ahol corsair 8800 Ft
kingston 7 800 Ft
GEIL 7500 Ft
plusz 2500 Ft házhoz szállítás így már mindjárt más mert a másik üzlet az extreme digi
és ott corsair 9200 Ft de ott nincs hsz díj és nem kell a garival bajlódni ha valami van különben is erre a típusra 10 év van😆 ez is előny😀
http://www.***/DDR3_memoria/Corsair_Vengeance_4GB_1600MHz_DDR3_memoria-p262366.html
A Kingston HyperX megéri?
szóval 1600 MHz-ig tuningolhatod benne a memókat
A memóriánál mi az a jelzés hogy fsb támogatás
1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB Azaz mi az az oc az 1600MHz mögöt?
Ha most 4 GB-t veszek akkor jövő nyáron fejlesztek 8 GB-ra.
Addig elboldogulok 4-el? Mindent high beállításon vinnék és 1024 x 768-as felbontásban !
köszönöm előre is a válaszotok!
Nem a sebességre gondoltam,megbízhatósági gondok voltak a Blu szériával,legalábbis ez rémlik.😀
Milyen megbízhatósági gondok?
KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT 10.638 HUF
KINGSTON 8192MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT 12.613 HUF
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT 13.213 HUF
Nem nagyon akarok olyan sokat költeni a RAM-ra, max 12 ezret.!
Meg az a kérdésem hogy a játékoknál látszódik az 1333 MHz és az 1600 MHz között a különbség??
nem mindegy, intelnél nagyon fontos hogy milyen procid van, AMD-nél annyira nem, egy lap szinte az összes procit támogatja a semprontól a phenom x6-ig.
Pl a P67 az 1155 foglalathoz tartozik, a P55 az 1156-osra, a X48 az 1336 -ra stb...
ha akarsz alaplapot venni írd meg milyen procihoz
Az X48 775-ös. 😀 Gondolom csak elírtad, de ne legyen belőle félreértés, az X58 az 1366-os(ezt is elírtad😃😉.
procihoz és olyan alaplap kéne ami 1600MHz-es DDR3mas !
Pl a P67 az 1155 foglalathoz tartozik, a P55 az 1156-osra, a X48 az 1336 -ra stb...
ha akarsz alaplapot venni írd meg milyen procihoz
És az mit jelent / vagy ez az alaplapra vonatkozik ?/ ,hogy pl:
intel Intel lapokhoz - Intel P67 Chipset optimalizáció
meg
- Platform: Intel - Intel P55,X48,X38,P4x - AMD 790, AMD 785 Series
nem mindegy milyet veszek ?
Ha memóriát veszek az időzitésnél melyik a jobb a CL9 vagy az az alatiak CL8, cl7 STB. ?
elvileg a cl9 a jobb
en most vettem 2x4 gb corsair ddr3 1600 mh cl7 kit et 28 e ft ert az e boltban.nagyon megerte!
Miért is érte meg? 😕
Biztos azért, mert a feléért vehetett volna CL9-est... 😂
en most vettem 2x4 gb corsair ddr3 1600 mh cl7 kit et 28 e ft ert az e boltban.nagyon megerte!
Miért is érte meg? 😕
KINGSTON 8192MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT 12.613Ft
KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT 11.237Ft
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT 6.437Ft