Danys: Intel rágyúr az IGP-re, mert az az egyetlen, amiben le van maradva az AMD-hez képest. Jön az Iris pro aztán már egy 20K-s vga szintjét hozza lassan egy Intel IGP 😃
Nekem a régi Connect3D Ati Radeon 9200 mai napig működik, pedig az már van vagy 11 éves 😆
Saphire Ati R9 280 Dual-X OC 6 hónapot bírt.... miért? 😞
Még csak hajtva sem volt... és a DVI része megfingot, és ahogy olvastam máshol ez nem egyedi 😞
Most 15 év után előszőr megingott a bizalmam benne.
Még egy esélyt kap, most szervizbe van.
De ami sokkal meglepőbb, az intel saját gpuján nem szaggat a watcdogs 😀 vagyis nem egy komoly grafika , de minden maxin megy és viszi 23 25 fps el 😀 régen ez nem volt ilyen, emlékeim szerint még az excel alatt is izzadt 😀
Az AMD-knek általában nagyobb a fogyasztása és jobban is melegszenek. (Azt mondjuk nem tudom, hogy ez a konkrét VGA milyen). Laptopban pedig ez a két szempont elég fontos. Átlagos használatban pedig elég lenne még a processzorba integrált grafikus mag is...
Szerintem inkabb a 4000m kene. Hiszen a jobb jatekoknal hiaba van gpu limit ha a masik oldalon meg cpu limit lesz. De az atlagos hasznalthiz fontosabb a cpu mint a vga.. Vagy ez hulyeseg?
Melyiket lenne erdemesebb megvenni? Jatszani is szeretnek. Tudom hogy a 840m sokkal jobb viszomt joval gyengébb a cpu. Szerintetek melyikkel járnek jobban?
Én HD 7870-ről váltottam GTX 660-as kártyára! És NEM bántam meg, sőt...!!! 😀 Nyugodtan ajánlom a 660-as kártyát! Driverben is sokkal jobbak a zöldek!!!
Azert nem valtottam teljesen 😃
Igazán a határait nem tudtam még feszegetni, mert a McBookban van egy Intel Iris Pro ami 1500MB vRammal van megáldva és eddig csak az Assassin's Creed Unity kezdte el használni az nVidiát. Igaz, ultrán fut rajta és semmi olzan problémát nem tapasztaltam vele, mint Windows-os gépemen pl.: FPS drop, olyan bugok mint a semmiben kapaszkodás és a többi.
Nagyon kezdek megbarátkozni vele, csak alig van rá játék, és ami van az méreg drága...
Nos, karácsony termése lett egy 15"-os Macbokk Pro. Intel i7 + nVidia GT750M-mel.
Én mint megrögzött AMD-s...
Viszont minthogy MacBook-om volt már, még a szép Intel + AMD-s időből, meglepetten tanúsítom, hogy a Mac GT750-ese ezzel az i7-essel igencsak túlteljesíti az asztali gépemet is.
Életemben először csalódtam kellemesen az nVidiában és remélem, nem is fog változni ez a véleményem .
Ha tisztán az ár/éték arány érdekel (meg a matle esetleg) akkor 280X.
Ha mondjuk szeretnéd élvezni az Nvidia előnyeit (experience, shadowplay, physx, játék támogatottság, stb. stb.), akkor nyilván Nvidia. De tény, hogy valamivel elmarad a 280X mögött.
Bocsi ha OFF-olok! Nemrég vettem a gépemet, összeszereltem 1 hónapig futott most meg valami gubesz van vele. Amikor játszok, vagy internetezek akkor kb 5-10 percenként becsíkozódik szìnesre a kép pl ha FIFA-zok akkor zöld, és már az utóbbi napokban a Watch Dogs-ban az emberek ruházata eltünt a fej látszódik csak. Én a videókártyára gyanakszom, de a driver a legfrisebb. Asus Radeon HD7770-1GD5 vidikari, AMD Fx 6300, 4 gb Kingmax 1333 Mhz, FSP Raider 550w. Nem húztam egyik hardvert sem.
Azt hiszem ez is jól szemléltei hogy jelenleg nincs túl jó helyzetben az AMD.
Nekem a régi Connect3D Ati Radeon 9200 mai napig működik, pedig az már van vagy 11 éves 😆
Még csak hajtva sem volt... és a DVI része megfingot, és ahogy olvastam máshol ez nem egyedi 😞
Most 15 év után előszőr megingott a bizalmam benne.
Még egy esélyt kap, most szervizbe van.
De ami sokkal meglepőbb, az intel saját gpuján nem szaggat a watcdogs 😀 vagyis nem egy komoly grafika , de minden maxin megy és viszi 23 25 fps el 😀 régen ez nem volt ilyen, emlékeim szerint még az excel alatt is izzadt 😀
1: nvidia 840 m + i3 4030u
2: AMD R5 M230 + i3 4000m
Melyiket lenne erdemesebb megvenni? Jatszani is szeretnek. Tudom hogy a 840m sokkal jobb viszomt joval gyengébb a cpu. Szerintetek melyikkel járnek jobban?
Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, össze szedtem 3 videokártyát és nem jutok dűlőre melyik lenne az 'igazi' .
az első az egy Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC -lenne.
másik egy ASUS Radeon R9 270X 2GB
a harmadik meg egy ASUS Geforce GTX760 2GB SSU
előre is köszönöm a segítségetek.
Melyik érné meg jobban? GTX 660 2GB vagy HD7850 2GB
Igazán a határait nem tudtam még feszegetni, mert a McBookban van egy Intel Iris Pro ami 1500MB vRammal van megáldva és eddig csak az Assassin's Creed Unity kezdte el használni az nVidiát. Igaz, ultrán fut rajta és semmi olzan problémát nem tapasztaltam vele, mint Windows-os gépemen pl.: FPS drop, olyan bugok mint a semmiben kapaszkodás és a többi.
Nagyon kezdek megbarátkozni vele, csak alig van rá játék, és ami van az méreg drága...
Én soha nem csalódtam az Nvidia-ban és sosem cserélném le egy Ati-ra.
Én mint megrögzött AMD-s...
Viszont minthogy MacBook-om volt már, még a szép Intel + AMD-s időből, meglepetten tanúsítom, hogy a Mac GT750-ese ezzel az i7-essel igencsak túlteljesíti az asztali gépemet is.
Életemben először csalódtam kellemesen az nVidiában és remélem, nem is fog változni ez a véleményem .
Ha mondjuk szeretnéd élvezni az Nvidia előnyeit (experience, shadowplay, physx, játék támogatottság, stb. stb.), akkor nyilván Nvidia. De tény, hogy valamivel elmarad a 280X mögött.
Visszaviszed akkor megnézik és ha nekik is rossz, akkor adnak másikat.
Milyen Nvidia kártya ér fel egy HD5770-el?