Túlmelegszik a gép mit tegyek?
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Játék közben 70 fok alatt van.
ui:hirtelen kilépve mértem le...
De ha ezt csak ilyen melegben produkálja akk nem lesz gond...
Unokahúgomnak volt HD 4850 ( referencia) az melegedett így és produkálta az általad említett tüneteket.
Azzal az lett a "bibi" hogy egyre gyakrabban lett restart aztán kékhalál, végül már naponta töbször ujraindult.
Aztán szólt nekem raktam a VGA-ra egy biost csökkentet órajelekkel (kb -50MHZ ) és magasabb venti fordulattal de egy idő után ujra kezdődtek a tünetek.
akkor eladtam hibásként aszem kb 4ezerért és kipótolva vettem egy GF9600GT-t neki ami azóta is megy.
Sajna állítólag a HD 4850/70-nél ez gyakori probléma főleg a refhűtösöknél .
Proci: intel core 2 duo e8400
Gpu: His radeaon hd 4850
Táp: Atx 450
Ram:4gb
Na most nem tudom, hogy melegedés oka miatt van ez vagy kevés a táp neki
hömérsékletet mértem aida 64 el proci 60 fok fölé nem ment videokártya, alapon: 80 fok turáztatva 110 et is elérte. remélem kapok valami hasznos választ mert találgatni én is tudok. 😃 remélem van valaki akinek volt már ilyen vagy tapasztalt ehhez hasonlót. előre is köszönöm
Alapjáraton 45-50 között van a proci. VGA 58, legalábbis az everest ezt írja.
Cs go közben 52 proci, kártya 67.
Hát nekem gyári hűtővel van a 8350 és nem melegszik, cserébe hangos, mint a bűn. Amúgy tényleg lehet vele fűteni rendesen, de azt eddig mindegyik processzorom tudta, nem nagy újdonság, pedig ez előtt csak Inteleim voltak. Ráadásul a VGA melegedését nem magyarázza a processzor gyári hűtője.
Dani234: Portalanítás, pasztázás. A fentiektől függetlenül persze egy jobb hűtő sosem árt, ha másért nem, akkor a zajcsökkentés miatt.
+ hiába a jó ház, ha a gép nincs szabadon, pl: túl közel van a fal, mert nem tud eltávozni a meleg a gép környékéről. Ha a VGA és a CPU is melegszik, akkor azért azt is megnézném, hogy a gépház ventilátorai jó irányba mennek-e: Elől beszív, hátul és felül kifúj. Ha alsótápos a gép, akkor az is lehet, hogy a táp melegíti az egészet és ezért nem tud a VGA lehűlni rendesen.
Remélem segitettem😃
Na a Másik meg az hogy Hetekig hónapokig működik a Gépem majd Gondol 1 et és szépen lassan Játék alatt emelkedika CPU hőmérséklet. ahogy eléri a 80-81 Hőfokot nem tudom mi ez a Jelenség nem kikapcsol a Gép hanem a Játék mert csak Játék közben van ez. Szóval a Játékban az FPS le esik olyan játszhatatlan szintre 20-30 ra. Majd elkezd hűlni a Processzor 69 alá vissza áll az Fps 80-100 Körülire és Kezdődik előről 80 ig felmelegszik. Agyvérzés kerget. a VGA is Gyári beállitások mellet egyáltalán nem képes magát hűteni Olyan hűtés van a Gépházban hogy szó szernit hideg van benn Erre a Jelenségre nincs magyarázat és megoldás sem szerintem már Fél éve hogy meg van ez a Gép de még 1 napot nem működött hibátlanul....
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy volt eddig egy 7900 gt/gto vga-m ami közel 7-8 éves volt ömlött gépemből meleg, de azon kívül semmi baja nem volt. Most vettem egy AMD Radeon HD 6570 2gb vga-t. Így gép is rendesen ki lett takarítva. De ez amint felmegy 70 fokra meghal gépem. Van mikor beakad kép hang és szép színkavalkád keletkezik, van mikor kékhalált kapok, meg hasonlók.
S érdekes mód ezek a hibák eddig 2 játéknál nem jött elő az 5-ből, pedig azok full grafikán mennek, amelyiknél ezt a hibát tapasztaltam meg levettem totál low-ra és mégis.
Valaki tudna segíteni, hogy mit tehetnék ez ügyben?
köszönöm a segítséget, hálaás vagyok a ventillátorokért, meg az ötletért , mármint megoldásért. 😀
Mindenestere köszönöm a válaszod. 😀
Vevő vagyok minden ehhez kapcsolódó tudásra.
Nem kapcsol ki a gépen, nem várok addig. Az csak szellőzőrács. Nem látok semmilyen helyet amihez rögzíteni lehetne ventillátort.
Milyen venti férne bele? Van valami márka vagy sorozat amit tudsz ajánlani:
Köszönöm a szépen a képet 😀
Tényleg nincs nagy tudásom, de ez nem az a hely ahol segítik a másikat? Sajnálom, hogy nem számoltam a gépházzal.
BE QUIET! Pure Wing 2 12cm - 3,4ezer
ARCTIC COOLING F12 PWM Rev2 - 2,4k