A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Akkor valami hasonló. Nekem Asus alaplapom van, itt az a neve, nálad lehet, hogy más.
0
0
0
0
steffi avatar
nekem olyanom nincs mármint Memory Remap funkció de eddig meg nem volt ilyen gondom
0
0
0
0
winrar avatar
BIOS-ban a Memory Remap funkciót engedélyezni kell (bár nekem alapértelmezetten be volt kapcsolva).
0
0
0
0
Liptik avatar
Procitol és alaplaptól is függ, vagy valamit be kell állítani a BIOSba.
0
0
0
0
steffi avatar
helló mindenki most vettem észre hogy van egy kis gond a rendszerrel a 8 gigábol 7.5 öt enged használni valakinek valami ötlet? 64 bites a rendszer elméletileg 192 gigát kellene támogatnia
https://i.imgur.com/NJCXLhG.png
válaszokat elöre is köszönöm
0
0
0
0
roba1996 avatar
Windows 7 ultimate x64 service pack 1 tettem fel
0
0
0
0
winrar avatar
SP1-et. De Ultimate eleve fölösleges, bőven elég a Home Premium.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Melyiket tegyem fel windows 7 ultimate x64 vagy pedig windows 7 ultimate sp1 x64?
Mi a különbség a sima és a service pack 1 között?
0
0
0
0
sisko avatar
norbi9509 : msi afterburner,az mindent ki tud írni,nem csak a cpu hőfokát,hanem a vga-át is.....meg órajel,ram,kihasználtság,FPS szám,stb.
0
0
0
0
norbi9509 avatar
háló
egy olyan kérdésem lenne h CPU hőmérséklet merő mit ajánlatos leszedni ?
ami látszik az asztalon meg pl h játék közben is mutatja
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Igen csuz-li az a baj. Most már csak azt kell kideríteni,hogyan lehet hozzáférni 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Original Grandpa: Nem lehet, hogy a hangerőt vezérlő gomb ragadt be?
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Üdv! Nem találtam erről szólo témát, szóval ide írtam. Egy MSI FX700 laptopom van. A System Control Manager bugos a hangerőt folyamatosan fel akarja tolni maxra. Nem zavarna de az ikon ott van folyamatosan a képernyőn. Más is tapasztalta már ezt a problémát? Mi lehet rá a megoldás? Kerestem már másik verziót, nem sikerült letölteni/ugyanúgy bugos volt. Segítsetek légyszíves!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát attól, hogy van vírusirtó, még lehet vírus... 😀 Amúgy valószínű, hogy egy win-szolgáltatás lesz, ahogy azt írtam lentebb.
0
0
0
0
atemi105 avatar
van vírusírtó a gépemen nem hiszem, hogy az lenne. közben rájöttem, hogy magátol is kikapcsol, de ha kényszerítem akkor picivel gyorsabban.
0
0
0
0
csuz-li avatar
atemi105: Ha nem ír semmit, akkor az két dolog miatt van. Vagy egy windows szolgáltatás nem tud leállni (és hogy, hogy sem azt nem írja a win, hogy a win a ludas), vagy egy olyan program fut, amit nem lát a gép: lásd még vírusok.
0
0
0
0
atemi105 avatar
igen mindig, de nálam kényszeríteni kell, de akkor rendesen kikapcsol nincs gond vele.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Talán valamilyen háttérszolgáltatás (akár update) vagy progi, nálam is volt már olyan hogy a semmit "írta ki", de automatikusan kikapcsolt, nem kellett kényszeríteni, csak ha nagyon muszáj volt.
Lehet lassú vinyó is (töredezettségmentesítsd). Újraindításnál, kikapcsolásnál akárminél mindig ugyanez van?
0
0
0
0
atemi105 avatar
helló. van egy kérdésem. én win7 proffesional 64 bit-et használok és ha ki akarom kapcsolni folyton azt dobja ki, hogy várakozás a háttérben lévő programok bezárására(vagy valami ilyesmit). az érdekes ebben az hogy nincs ott semmi nem ír semmilyen progit ott, de amíg nem megyek rá arra hogy lépjen ki mindenből(vagy valami ilyesmi) akkor addig nem kapcsol ki. ezt mi okozhatja?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Na az a beszéd! 😎
Amúgy nincs mit 😀
0
0
0
0
Attila57 avatar
továbbra se jelenek meg az asztalon az ikonok,mappák de nem is foglalkozok én ezzel tovább fogom és újrarakom a rendszert és kész

Köszönöm a segitséget atstuff07
0
0
0
0
atstuff07 avatar
akkor asztal -> jobb klikk -> személyre szabás > asztali ikonok módosítása-> pipa amikre szükséged van
0
0
0
0
Attila57 avatar
Nem volt másik monitorra kötve vagy tv-re! képernyőbeállitás nincs nálam vagy csak én nem találom
0
0
0
0
atstuff07 avatar
A lényeg hogy megvannak a fájlok. Egy gyors mentést mindenképp javaslok. De előtte: nem volt másik monitorra (Tv-re) kötve a gép? A képernyőbeállításokban nincs másolásra állítva véletlen?
0
0
0
0
Attila57 avatar
atstuff07: Elnézést! win 7 32-bit op.rendszert használok.Megtaláltam a mappákat de hiába másolom nem jelenik meg az asztalon!
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Kérlek titeket valaki segítsen mert már teljesen tanácstalan vagyok! akár privátban is. Miért nem települ a microsoft net framework 3.5? Tudom alapból van win 7-en de még sincs. És ha ezt nem telepítem az összes fifa szaggat. Win 8-on nem szaggatott mert ott fel tudta rakni sőt fel is ajánlotta. Rámegyek hogy telepítse de nem történik semmi! Segítsetek nekem!
0
0
0
0
atstuff07 avatar
ursus 1634: Op.rendszer? Először is keress rá a mappaszerkezetben: C: -> felhasználók -> #felh.név# -> asztal (desktop). Ha ott sincs semmi, akkor törölve lett (esetleg rejtett lett) akár vmi vírus "jóvoltából". (Más nem használja a gépet?)
A rendszervisszaállítás nem biztos, hogy segítene jelen esetben, de egy próbát az is megér.
0
0
0
0
Attila57 avatar
Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy eltünt az asztalról minden mappa és fájl lényegébben tök üres az asztal!😂 esetleg valakinek valami ötlete? hogy mitöl lehet vagy hogyan tudnám visza csinálni. A válaszokat elöre is köszönöm!
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az hogy -lassú volt a gép mint állat aztán megnéztem mi eszi
a feladatkezelőben minden a szokásos volt kivéve alul a fizikai memória ami 90%-ot mutatott, elkezdtem egyesével leállítani a programokat és mikor az utorrentet kikapcsoltam leesett 25%-ra.
Majd amikor vissza kapcsoltam elkezdett szépen lassan vissza kúszni kb 1 perc alatt ment fel 40%-ra. Valaki esetleg nem tudja mi lehet a baja? Eddig nem csinálta.
ja Win7 HP van rajta 64 es
0
0
0
0
simon7109 avatar
Visszaállítási pontról van szó.
Tudom mire való, de nem érzem szükségét, így törölni akarom. Ki van kapcsolva, de mégis menti.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Két dolog van, amit menthet a win. Az egyik a biztonsági mentés, ez ugye elég nagy helyet foglal, a másik pedig a rendszer visszaállítási pont. Ez kevesebb helyet foglal, de azért ez utóbbi is helyigényes. Azonban érdemes megtartani belőle legalább az utolsót, mert jól jön, ha nem sikerült egy driverfrissítés, vagy épp elfelejti a hálózati beállításokat, netán vírustámadás után (persze a vírus kiirtását követően), ilyenkor vissza lehet menni egy előző, még működő állapotra.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Egy kis help kellene.
Laptopomon Win7 Pro van, alapból be volt kapcsolva benne a System Protection, tehát mindig mentette el a biztonsági mentéseket a merevlemezre. Amikor ezt észrevettem eléggé zavart, hogy megevett 20 GB-ot, szóval szépen töröltem a mentéseket és ki is kapcsoltam a biztonsági mentést.
Ennek ellenére továbbra is menti le az adatokat és néhány naponta ki kell törölnöm mert 1-2 GB-ot elvesz a merevlemezemből.
Miért csinálja ha egyszer kikapcsoltam?
0
0
0
0
no avatar
Hát, szerintem nem nem állítottam el azóta semmit. Meg le is ellenőriztem.
0
0
0
0
no avatar
Az nem lehet, hogy esetleg a mikrofonnal van valami probléma?
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Körübelül 1 hete letöltöttem a Bandicam- ot. És csináltam is vele 2 videót amiken szinte kristálytiszta a hang., és akartuk csinálni a 3. videót, de azon ilyen torz,rekedt,halk a hangunk, sőt a játékba amikor beszélnek akkor nekik is de szerintem minden jól be van állítva. mi lehet a probléma? A Válaszokat előre is köszönöm!😲
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Oké köszönöm ! Csak eléggé meglepődtem de érthető hisz nem volt benne az árban az op. rendszer 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
dobrim1995: Pont ugyan azt kapod, mint ha vetted volna. Tényleg ugyan azt. Csak a Microsoft hajtogatja, hogy rosszabb, de ugye érthető az ő szempontjukból, hogy próbálják eltántorítani a potenciális tolvajokat...
0
0
0
0
Bronson avatar
nem csesz el semmit, nyugi...
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Nem fizettem. 😃 Rendben köszi. Csak attól félek hogy az meg elcsesz valamit..
0
0
0
0
csuz-li avatar
dobrim1995: Ha a boltban fizettél az oprendszerért, akkor menj vissza és nyugodtan üvöltözz velük egy sort. Ha nem fizettél az oprendszerért, akkor Bronson megoldása a jó.
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Utána néztem én is olvastam loaderről. Köszi. De az nem cseszheti szét windowst ?
0
0
0
0
Bronson avatar
tölts le egy loadert és aktiváld!
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Hali ! Még régebben vettem a gépet ( 4 hónap ) és eddig teljesen jó volt windows de most kiadta hogy aktiválni kéne és hogy nem eredeti.. boltba rakták fel és rakták össze a gépet lehet hogy nem eredetit raktak fel ? ( Ultimate van fent )
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Marcika2001:
start->msconfig->automatikus indítás
vagy Ccleaner-ben: eszközök, automatikusan induló programok.
A Caps Lock-ot kapcsold ki, mert a nagy betűk kiabálást jelentenek a fórumozás világában. 😀
0
0
0
0
no avatar
ÜDV MINDENKINEK HA LE SZERETNÉK TILTANI EGY AKÁRMILYEN PROGRAMOT, AZT HOL TEHETEM MEG? A VÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZ! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
kmeovics: Gondoltam, hogy két nap alatt megoldódott a dolog, de ugye akit beszippant a virtuális valóság a hétvégére, az csak későn válaszol... 😀
0
0
0
0
kmetovics avatar
csuz-li: Igen már közben rájöttem, h sz@rul raktam össze 😆 😃
Volt benne valami tömítő négyzet(vagy mi a fene), amit fordítva raktam bele.
Meg amikor összeraktam, akkor valahogy nem klappolt az egész, mert a vga egyik részénél jóval nagyobb volt a rés, mint a másiknál.
De azért kössz a tippet 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
kmetovics: Akkor így látatlanban vagy nem lett jól összerakva a VGA a pasztázás után, vagy döglődik.
krisz9611: nincs vírusod, ami nem engedi az updadate használatát? Avast tud boot-előtti vizsgálatot. Én azt azért lefuttatnám.
0
0
0
0
krisz9611 avatar
sisko: Bocsi azt elfelejtetem írni, h kikapcsoltam az Updatet és mikor rá akkarok meni magára az Update menüre a vazérlöpultba akkor kifagy szóval azért kéne csak az Sp1 az oldalról és más nem. 😃
0
0
0
0
sisko avatar
xymano : semmi jelentősége,ráadásul eléggé pontatlan (vagy legalábbis semmitmondó ) az egész.
krisz9611 : indítsd el a windows update-t,az majd leszedi,ami szükséges,elég csak a fontosakat feltenni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció