Minden a koronavírusról (COVID-19)
Alapozó:
Vírusok: [LINK]
Oltás: [LINK]
SARS-CoV-2 (COVID-19) pandémia: [LINK]
Ajánlott tájékoztatók:
Kovidők: [LINK]
Járvány adatok (444): [LINK]
Oltási adatok (444): [LINK]
Vírusok: [LINK]
Oltás: [LINK]
SARS-CoV-2 (COVID-19) pandémia: [LINK]
Ajánlott tájékoztatók:
Kovidők: [LINK]
Járvány adatok (444): [LINK]
Oltási adatok (444): [LINK]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Előző héten legalább még úgy ment hogy ahány "kiszolgáló pult" van annyian lehetnek bent egyszerre. Ez itt 3-at jelentett még csütörtök-péntek körül. Lesz vagy 3-4 óra mire kivált az ember pár gyógyszert. Legközelebb hozok egy kemping széket. Nagyobb boltok is félig üresek. Alakul a "helyzet"..
Nálunk komáromba már wc papírt nem lehet kapni, de egyik nap összeverekedtek a lidl-be valamin úgy hogy rendőrt kelett hívni 😀
Hát igen... 😀
Rendőrt elég gyakran látni errefelé is. Máskor nem így volt. 😃 Készülnek ők is.
Aki érez magában affinitást a dologhoz az csatlakozhat nyugodtan segíteni.
Álltunk és csak néztük, nehéz volt feldolgozni a látottakat. Sarkon fordultunk és kisétáltunk.
Mostmár legalább tudom miért viszik ennyien 😆
Cirka 10 ezres stadionokban kint vannak 1-2 esetleg 3 ezren az minden csak nem ideális.
[LINK]
De miért órákkal a pénteki edzések előtt jöttek rá erre és nem már jó 1 hete azt most se értem. Főleg minek utaztak ki?!
Sorra maradtak el az események máshol is. Elég egyértelmű volt hogy mi lesz ebből.
Na pont ez az amit nem szabad, így csak megfertőzöl másokat is! Van egy telo szám amit lehet hívni pont ezért ha valaki azt gondolja hogy elkapta a vírust! Házi orvoshoz nem szabad menni!
nem gond hogy felhívják az emberek figyelmét a higiéniára (ha már nem magától értetődő)
nem gond hogy bezárják a közintézményeket, egyetemeket, rendezvényeket. a szociális elkülönítés egy mód arra, hogy a vírus terjedését fékezzük.
ott lenne a gond, ha olyan kiugró lenne a fertőzöttek száma, mint kínában, mert akkor az egészségügyi rendszer azokat sem tudja ellátni, akiknek a legnagyobb esélye van a gyógyulásra. ha a fertőzés lassul, akkor tud működni az ellátás, esetleg egy oltóanyag kifejlesztése, illetve ha a normál influenzához hasonló a betegség, akkor az időjárás felmelegedésével a betegség is visszaszorul - de legalábbis az emberek immunrendszere erősödik.
12, és nem a szlovák sajtó szerint.
Egyébként:
Én inkább tekintek pozitívan a koronára, legalább kicsit ráeszmélnek az országok, hogy az egészségügy el van hanyagolva, e mellett az emberek is jobban odafigyelnek a higéniájukra akik eddig nem igazán törődtek vele.
Tévébe is mondták már ahogy láttam hogy bezárják az egyetemeket. Na ez is el van túlozva. Nálunk most jövő héten lesz egy hét kényszer szünet emiatt aztán kész. Túl van ez hype-olva. 😀 Na ez az én véleményem. 😉