Genesis termékek bemutatója

2021. May 31., cikk

Jelen cikkünkben pár, elsősorban gamereknek szánt Genesis terméket szeretnénk nektek ajánlani, amelyet maga a gyártó, vagyis a Genesis biztosított számunkra. A cikkben a Radium 400 mikrofon szettet, a Helium 300BT ARGB hangfalat, a Krypton 770 egeret és a Carbon 500 ULTRA WAVE egérpadot vesszük közelebbről szemügyre.

Radium 400

Első alanyunk a Genesis Radium 400 terméke, amely elsősorban a streamerek vagy videokészítők igényeire lett szabva, de mezei játékosoknak is hasznos mikrofon lehet. Egyfajta all-in csomag, ami egy asztali állványt, rezgéscsillapítót, pop szűrőt, szélvédő szivacsot is tartalmaz a mikrofonon kívül. Maga a mikrofon kardoid karakterisztikájú, 30 Hz - 16000 Hz frekvenciatartományú, -38 dB érzékenységű, beépített A/D konvertere pedig 192 kHz/24 bit felbontású. Ezekkel a paraméterekkel beszéd rögzítésére tökéletesen alkalmas, vagyis a célnak nagyszerűen megfelelő.

A hozzá járó szélvédővel és pop szűrővel a beszéd közben keletkező zavaró, erős hangokat - például a p hang kiejtésénél keletkező zajokat és a levegőfújás hangját - szűrhetjük ki, ezáltal tovább javíthatunk a hangminőségen. A csomag részét képező állvánnyal könnyen asztalhoz rögzíthetjük, a rezgéscsillapító pedig a mozgatáskor keletkező vagy az asztal felől érkező rezgések csillapításánál fogja kifejteni jótékony hatását.

Aki egy kicsit komolyabban érdekelt, vagy épp nekikezdene a videózásnak/streamelésnek, annak nagyszerű választás lehet. 26 000 forinttól kapható jelenleg. A gyártó honlapján további képeket és adatokat találhattok: https://genesis-zone.com/product/radium-400

Helium 300BT ARGB

A következő termék egy gamer sztereó aktív hangfal, a Helium 300BT ARGB. A 2x12W teljesítményű és 100 Hz – 20 kHz frekvenciatartományú hangfal egyszerű fadobozt kapott, karbon hatású bevonattal. A hangszórók peremén elhelyezett hatásvadász RGB LED világítás feldobja az egyszerű dizájnt. A hozzá járó 3 pines kábelekkel más, kompatibilis (Polychrome RGB, Mystic Light Sync, RGB Fusion és AuraSync) RGB vezérlőkhöz köthetjük, így akár a setupunkba is beilleszthetjük.

A hagyományos RCA bemeneten kívül vezeték nélküli bluetooth kapcsolattal is használhatjuk, akár telefonnal is egyszerűen csatlakozhatunk hozzá. A hangminőséget belépő szintűnek mondanám, ami a ledekkel, vagyis a megjelenéssel ellensúlyozható, akinek ez kedvére való. Jelenlegi ára 25 000 Ft környékén van. A gyártó honlapján további képeket és adatokat találhattok: https://genesis-zone.com/product/computer-speakers-2-0-genesis-helium-300bt-argb

Krypton 770

A Krypton 770 egy 12000 DPI-s optikai (PMW3360), jobbkezes vezetékes gamer egér, amit OMRON kapcsolókkal, 7 darab programozható gombbal, 6 lépéses DPI váltóval, beépített memóriával és RGB világítással szereltek fel. Az OMRON kapcsolóknak köszönhetően akár 20 millió kattintást is kibír. Külsőre egy szolid megjelenésű egér, oldalán gumi borítással, amit egyébként remekül feldobnak az RGB díszítések.

Fogása kényelmes, hossza 130 milliméter, görgője pontos és gumírozott. Teflon bevonaton suhan, súlya 95 gramm, de sajnos nem súlyozható. Szoftverével könnyen állíthatók és menthetők a beállításai. Összegzésképpen elmondható, hogy paraméterei és tudása alapján valóban gamer egérnék szánták a készítők a Krypton 770-et.

Aki nem szeretne komoly összeget áldozni egy egérre, de mégis tisztes terméket szeretne kapni a pénzéért, annak jó választás lehet. Jelenleg 15 000 forinttól kapható. A gyártó honlapján további képeket és adatokat találhattok: https://genesis-zone.com/product/krypton-770

Carbon 500 ULTRA WAVE

Nagy meglepetésünkre, pluszba kaptunk még egy Carbon 500 ULTRA WAVE egérpadot is tesztelésre, amivel csak egyetlen gondunk volt: nem volt hozzá megfelelő méretű asztalunk. :) Ami elsőre rendkívül szembeötlő, az a mérete, ugyanis 1,1 méter hosszú, 45 centiméter széles és 2,5 milliméter vastag, ahogy a neve is utal rá, nem kis jószágról van szó.

Nagyszerűen tapad, és bármilyen egérhez megfelelő, sűrű szövésű szövet borítása van, ami ráadásul cseppálló is, a kis noobok könnyei is leperegnek róla. Ára 8 000 forint környéken van. A gyártó honlapján további képeket és adatokat találhattok: https://genesis-zone.com/product/carbon-500-ultra-wave

Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Jammokus avatar
NATEC Genesis Rhod 400 RGB (NKG-0993/1362/1065)

Billentyűzetem van, eddig nincs panasz rá.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Székem Genesis de nem a márkahűség miatt vettem,hanem árban és teherbírásban ez volt a legjobb akkor. Viszonylag kényelmes is,legalábbis ha egész nap benne ülök nem kelek fel fájó valaggal belőle.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Aki olcsón szeretne jó egeret annak továbbra is, saját tapasztalat alapján ajánlom amúgy a Logi G102-t... Omron mechanikai kapcsolók, 8K dpi stb. 10K alatt... nincs vetélytársa az árkategóriában.

Egérpadról személy szerint azt gondolom, hogy csak ne szakadjon fel év után, amit eddig csak a Razer padjai teljesítettek nálam...

Billentyűzet téren Roccat alá nem vagyok hajlandó adni, ez is csak személyes agymenés...

Viszont mikrofon terén azért még nem lesz jó, mert így néz ki... nyál meg szél fogó meg minek egy olyan mikrofon elé ami anélkül is keveset hall (a részletes adatok alapján el nem tudom képzelni, hogy ez normális minőségben vegyen normál beszédhangerőt)...
Olyan alternatívák vannak, ismert, jó kapszulákkal dolgozó márkáktól, hogy nincs létjogosultsága ezeknek annyira...

Hangszóró téren még a 15 éves (még mindig működő!) Szar fujitsu siemens 2.1 és cucc impregnált papír membránnal volt készítve, és 100W-os összeteljesítményt tolt le. 60hz mély vágással...

Nem csak ennek a márkának a kapcsán, de észrevehető, hogy mennyire süllyed a színvonal...
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@AMDMonsteR: A lényeg, hogy világítanak. Roccat mostanában egész tetszetős cuccokat adott ki, utóbbi billentyűzetei és egerei egész bejövősek.
Ezektől már csak a gaymer székek nagyobb csodák, ergonómiailag bukik az összes, legdrágábbtól a legolcsóbbig ugyan azt adják más logóval a háttámlán. A valamirevaló székek amik gamer jelzővel vannak ellátva a Logi-é, de az is csak azért mert a Hermann Miller jól ismert székein alapszik, ha meg valaki olcsóbban keres értelmes széket akkor IKEA JÄRVFJÄLLET vagy MARKUS pl.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@AMDMonsteR: Nekem Roccat az egerpadom, és semmi baja, sztem már kb másfél éves, annyit tudok felhozni negatívumnak hogy ahol a kezem van pont ott van a roccat logo fehéren és elmosódott már minimálisan de mivel nem rá hanem bele magába az egerpadba van a logo így érzésre semmi hátranya nincs csak nem szép, de ezt leszámítva hibátlan ennyi idő után is! Volt vagy 20€... 😃 és akkor lehet sokat mondtam. Tehát elégedett vagyok az egérpaddal, bill+egér Logitech nálam nagyon nyerő! Imádom mind a kettőt! Bár egérnek most a Nagát használom de a G502 is hibátlan a mai napig pedig nyúztam már egy jó ideje azt is! Megtisztítva elvan téve dobozába. Széket kell hamarosan vennem, olyan 150€ környékén nézelődök, a mostanit is csak azért kellene lecserélnem mert foszlik már a műbőr.. de már vagy 5 éves a szék! Amúgy semmi baja nincs (és egy no name irodai forgószékről beszélek) esetleg ha tudtok mondani ilyen árban jó kis széket (napi több órás használatra) azt megköszönném! Mert kismillió van... és ezekben aztán fullra nem vagyok otthon hogy mit kell nézni, 1 kikötésem van hogy ha lehet akkor a kartámasz ne legyen külön a háttámlától... azokat rühellem... (kb az összes gamer széknél külön van...) teherbírás olymind1 mert pihe súlyba vagyok. 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@bukta2: Gaymer székeknek semmi értelme, ahogy a Lord írta följebb...
Mind ugyan az...

IKEA. Bármelyik irodai széke kényelmesebb és túl is él minden gamer széket...

IKEA széket nyúzok 12 éve... fekete helyett szürke már de nem feslik, nem romlott el egyetlen funkció sem és ugyan olyan kényelmes.
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát elég vegyes az érzésem, mert lehet úgyan az a filléres kínai elektronika van bennünk mint a olcsó pár ezer forintosba.
A Hangszóró RGB Ledes és az interneten feszítő új generációs gamer tud szép képeket lőnni. De mit ér ha a hangja egy fabatkát se ér, szerintem az a fő gond manapság mindent RGB leddel akarnak eladni a laikusoknak.
És gipsz jakabb amatőr, hát ez jól nézz ki világít akkor biztosan jó. Meg is vásárolja és gyönyörködik benne, de úgy szól mint a Sokol rádió erős túlzással.

Ezt azért írom mert volt egy hazai piacról beszerezhető 3600 ft-os egerem ami karácsonyra kaptam, már fogásra is borzalmas volt.
De világított ezért biztos rajta volt a fellár, Aliexpressről jött a utodja 4,5 dollár volt durván 1400 ft.
Na hiába olcsó erős masszív és mióta meg van hibátlanul müködik. Szerintem a magyar piacon lévő 5000 ft alatti egerekkel lazán fel veszi a versenyt.

Szóval egy terméknél szerintem a sok salang és marketing helyet a bensőséget és pontos alkatrészeket kéne feltűntetni.
0
0
0
0
no avatar
Egér+egérpad valakinek tapasztalat?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Genesis ül a tervezésnél, valahol Lengyelországban:
PM/PO: aszonták kéne valami "gamer".
Mérnökök: Akkor a szokásos minőség?
PM/PO: persze, az simán elég.
Mérnökök: És az RGB?
PM/PO: mehet az összes.
Mérnökök: Nem lesz sok?
PM/PO: Nem tökmindegy? Vérpistike úgyis megveszi.
Mérnökök: ÉS a hangfal? Elég szar.
PM/PO: De legalább a szivárvány összes spektrumát világítja az arcodba este, mi ez, ha nem prémium gamer érzés?!
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@YourMomIsNotMale: Azért igen van aki is látszatra épít gépet ott számít, hogy "De világít" még ha xar is 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
@carl18x: hasonló amikor a radium hirdetéseket látom. Szar ház, de RGB front venti, igaz nincs levegő neki mert a front is zárt, vagy üveg, de jól néz ki 😃
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Hát a Logitech 2.1-emet nem erre cserélem az biztos. Maradok a márkánál. Használtan is bőven nem zsákbamacska venni egyet és mérföldekkel, mit mérföldekkel, fényévekkel jobb.
0
0
0
0
FoLey avatar
Helium 300BT ARGB 2x12W? Ilyen gyenge teljesítményt raktak bele és 25k rugóért? Azóta nincs jóárban levő amit leváltaná a Sony STR-GX315+Sony SS-H2500 kombómat.
0
0
0
0
💬 10
AMDMonsteR avatar
@FoLey: Meg is van vágva 100Hz-nél, gondolom fos gumimembrános is, mint minden ebben az árkategóriában, és kb doboz hangot tudok elképzelni... De világít!
0
0
0
0
FoLey avatar
@AMDMonsteR: Azért megnézek egy tesztet hogy mit produkál.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@FoLey: Vezeték nélküli kapcsolat + 10ezer +5ezer az RGB és ki is jön az eredeti 10ezres ár 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@MaximumGame: Attól még egy rakat fos.
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: RGB ledes a termék mint láttod, ez azt jelenti menő gamer cucc. Szóval tejelni kell érte rendesen, hiába egy rakat fos.
A hordozható bluetooth hangszóróm reggelire megeszi, bár az nem világít mint a karácsonyfa 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Jól néz ki,de hangzásban nem hozza ami nekem van. Bár az én kombómat egy drágább 2.1 tudná hozni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Pedig az szégyen egy 25E forintos hangszórótól 😃 De hát az RGB Led életet menthet 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Igazából rgb lenne számomra a legkevesebb,de a hangzás amit produkál tesztek alatt jókat hallom. Bepróbálnám ezt,de 25k nem ér meg annyit.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@FoLey: Én is vettem annó 5.1-es Sony-t PC-hez, durván már 12-13 éve... Aztóa sem tudnak jobban készteni, pláne hasonló árfekvésben! 😂
0
0
0
0
FoLey avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Szerintem hangzás terém visszafejlődik vagy csak *** drágán lehet jó hangfalat kapni. Enyém nem is tudom hány éves,de szépen szól és van benne watt.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció