Menu
niteforce
Szint 34
niteforce avatar
20 éves, férfi
Budapest
Magyarország
Offline, itt járt 4 hónapja
6 éve tag
Need for Speed World játékteszt
Írta: niteforce, 2012. március 24., játékteszt
Játék: Need For Speed World

Az EA autós MMO játéka, ami a kategórián belül maradva a TDU-ra hajaz. Bár annyira nem lett jó mint a TDU, szórakoztató tud lenni.


A Need For Speed World tulajdonképpen a WoW autós megfelelője, egy MMO játékról van szó. Az MMO játékokról nehéz játéktesztet írni. Rengeteg funkció, annál is több lehetőség, szinte bármennyit lehet írni a játékról. Ráadásul folyamatosan bővül a Need For Speed World világa.

Az EA 2010-ben engedte útjára a Black Box által fejlesztett Need For Speed World-ot. Ez egy ingyenes játék, azonban az extra tartalmakért itt is fizetnünk kell. Ingyenes játék létére szerintem meglepően jó a grafika, a bugok száma sem túl nagy. Ami feltűnőbb, komolyabb azt általában ki is javítják.
A térkép nagy részét a Most Wanted (és a Carbon) utai teszik ki, így aki játszott már az említett játékok egyikével is, biztos nem fog GPS segítségre szorulni. Ezen a térképen találhatók az események, ebből többféle létezik, 3 nagyobb csoportra bontva.
Az egyik a zsarus üldözés, a másik a verseny, a harmadik pedig a "fotózó". Ezeket megcsinálhatjuk online és offline is, a különbség annyi, hogy offline módban botok lesznek az ellenfeleink, illetve a zsarus üldözésnél a versenyző társaink botok. A rendőrök minden esetben a gép által irányított járműben ülnek. Az offline módnak én nem sok értelmét látom, kevesebb pénz és XP jár érte, nem is akkora kihívás mint egy online meccs megnyerése.


A játékban vannak még járőröző rendőrök is, akik mennek az úton csak úgy. Túlzottan nem érdekli őket a jelenlétünk, csak akkor vesznek üldözőbe ha nekik megyünk, de azt is erősebben kell megtenni. Kicsit lehetnének szigorúbbak is szerintem, de nem ez a legnagyobb hátránya a játéknak.
A játékban található egy szintrendszer, ami egészen az 50-es szintig terjed. Elég sok játékidőt kell belefektetni a programba, hogyha el szeretnénk érni ezt a szintet, ami kicsit hosszadalmassá válhat, mivel számomra a játék megunható volt. Nem tud annyira lekötni mint mondjuk a Hot Pursuit, ahhoz túl nyers a játék, nem történik benne soha semmi extra.
A Need For Speed World-ben elég sok autó található. Három teljesítményosztályban találhatunk autókat. Az autók listáját mindig bővítik, de sajnos az új autók többségéért fizetni kell, erről a rendszerről később.


Irányítás, fizika:

Mint a többi arcade autós játék, ennek a játéknak is a végtelenségig leegyszerűsített az irányítása. Egy billentyűnyomásra bevehetünk egy derékszögű kanyart, ez nekem egy kicsit zavaró. A fizika sincs az élethűség tetőfokán. Az autót úgy tudjuk manőverezni, hogy az semmilyen körülmények között nem csúszik meg, mintha sínen menne. Szerintem ez nem jó, talán ettől is van az, hogy lapos a játékmenet, mert egy verseny megnyerése is maximum azt jelenti, hogy 3 gombbal rém egyszerűen irányítjuk az autót.

Grafika:

A grafika amint már említettem, ingyenes játékhoz képest jó. Én a grafikát leginkább a Need For Speed Shift-hez hasonlítanám, viszonylag szép az autó, a lámpák fényének kidolgozása viszont nem az igazi. A környezetre sem fordítottak túl sok energiát. De mindent összevetve több mint tűrhető a grafika, még a gépigénye sem túl nagy.


Hangok:

A játékban végig nem szól zene, csak akkor kezd el szólni egy zene (mindig ugyanaz), amikor viszonylag több ideig maradunk egy helyben az autóval. Nem rossz az a zene, illik a játékhoz. Az autóhangok is rendben vannak, bár nem a legélethűbb a játék az autóhangok terén, még ez is tűrhető. Az effektekből sokféle van, többnyire az adott történésnek megfelelő hanghatásokat hallhatunk. Nem is szaporítanám tovább erről a szót, ez is rendben van.

Boost rendszer:

Mint minden ilyen játék, ennek is a nagy részét csak a fizető játékosok használhatják ki. Ilyen sok autó, tuning elemek, kiegészítők. A valódi pénzen vett pontok neve SpeedBoost a játékban. Amikor elstartolt a játék, akkor nem sok tartalom volt fizetős a játékban, erről volt is pár felháborodott megjegyzés, hogy feleslegesen vásárolták meg a starter packot (a starter pack egy csomag, amiben a kód 8000 boostot ad, 60.000 dollár pénzt a játékban, 3 ingyen autót, és további hasznos és nem hasznos dolgokat). Azonban sokak bánatára egyre több új autó, új extra is fizetős a játékban, ingyenes Boost kódok is ritkán jönnek, azokból sem leszünk milliomosok. Boosthoz jutni bankkártyás fizetéssel, SMS-kódok küldésével, és a starter pack megvásárlásával lehet. Az, hogy megéri-e, azt mindenki döntse el saját magának, aki sokat játszik a játékkal, és nagy kedvence, annak lehet esetleg rá szüksége.


Összesítés:

A Need For Speed World összességében egy szerethető játék. Sok lehetőség van benne, sokat lehet versenyezni, de a játék szerintem megunható. Az irányítás túl egyszerű, ennek következtében két ujjal simán meg lehet nyerni mindent, ettől lesz szerintem nagyon unalmas a játék. Bár lehet, hogy ez csak engem zavar. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, nem veszthet semmit vele.

Pozitívumok:
-ingyenes
-viszonylag szép grafika
-tűrhető hangok
-kevés hacker
-a bugok javítva vannak hamar

Negatívumok:
-túlságosan egyszerű irányítás
-a fizika nem az igazi
-túl sok mindenért kell fizetni
-egy idő után unalmas

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
6
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 15
nagyzoli84 avatar
4 éve | 2013. 05. 19. 10:28:25
#
Sokat segített a teszt ugyanis tegnap kezdtem el a játékot. Ez valahogy kimaradt az életemből az nfs-ek közül,de már nagyon izgatta a fantáziámat. Ha esetleg valaki le szeretne alázni benne akkor hajrá! Ugyanaz a nevem mint itt. Bár egyenlőre fogalmam sincs hogy hogyan fogom észre venni ha valaki bejelöl benne,vagy mi. :)
TorettoHuN avatar
5 éve | 2012. 08. 29. 13:04:57
#
Egész jó teszt! Én is játszok a játékkal, és hát kicsit unalmasabb, mint régen. Egyre drágábbak a kocsik, sok a boostos marha gyerek, prémium nélkül (fizetés) nehéz tud lenni a játék, versenyek töltésekor mindig várni kell pár percet, mire betölt... Nem az én gépem ratyi, nyugodtan megnézheti bárki. 3x jobb a játék gépigényénél, a netem pedig 20 megás.
greenmelon avatar
5 éve | 2012. 03. 30. 15:12:07
#
Jó teszt, reális értékeléssel! :)

"A játékban vannak még járőröző rendőrök is, akik mennek az úton csak úgy. Túlzottan nem érdekli őket a jelenlétünk, csak akkor vesznek üldözőbe ha nekik megyünk, de azt is erősebben kell megtenni." - ezt viszont nem tudtam hova tenni, már egy fél éve nem járőrőznek. :D
mpatrik369 avatar
5 éve | 2012. 03. 29. 17:26:10
#
Jo teszt gratulálok hozzáXD
Bear Grylls avatar
5 éve | 2012. 03. 28. 19:20:15
#
Tényleg *** sok a hacker, mint pl SZIKLAMEEN: 25 szinten Subaru WRX STIvel, levágta az 50es karim full pros murciját, perfect startban, na mi ez ha nem hack?
niteforce avatar
5 éve | 2012. 03. 28. 14:40:08
#
köszönöm mindenkinek

GTA4vevo: én alig találkoztam hackerrel. 1-2 speedhackert láttam, meg végtelen nitrósat egyet, de mióta elindult bele-bele nézek a játékba mindig és nem találkoztam sok hackerrel.
Gta4vevo avatar
5 éve | 2012. 03. 28. 14:32:57
#
"Ami feltűnőbb, komolyabb azt általában ki is javítják. " "Csak" 2(vagy 1,5-1) éve nem javították azt a mocsok szinkron hibát , ami a legidegesítőbb hiba a játékban ...
"-kevés hacker" hát azt nem mondanám , én volt egy nap mikor felmentem csak 1 versenyre , és 8 emberből 5 speedhacket használt.

Szerintem nem teljesen a valós oldaláról mutatod ezt a játékot be , amit kiemelsz benne , én azt inkább lehúznám , de hát amennyi vélemény annyiféle , egyébként mindenről tettél említést , szóval jó teszt.
Gerdzso avatar
5 éve | 2012. 03. 26. 19:08:49
#
Jó teszt lett! Mindent leírtál amit le lehetett! :) Csak így tovább!
TuningWorld96 avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 20:33:34
#
Jó teszt lett! :)
Bear Grylls avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 11:26:50
#
A teszt az jó, de zsarus üldözésnél (team escape) nincs offline mód, van privát meg multi, nincs single, nem lehet botokkal játszani. :-/

És kb. az első 40 szint tényleg unalmas, akkor jó a játék amikor vannak haverjaid és tudtok velük játszani.
morte666 avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 10:45:59
#
jó teszt lett :)
Borbi avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 09:37:25
#
Jó teszt lett gratulálok!
bencc88 avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 09:28:05
#
fain teszt,grat:)
BRUgamer avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 08:28:33
#
Jó teszt lett én nekem is unalmasá vált már a 18. szint körül :(
deadly_cross avatar
5 éve | 2012. 03. 25. 02:38:50
#
Jo teszt:) gratula^^:)
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek