Új szintre lépett a PS3 emulátor

Szerző: xoki | 2018. March 27. | hír | 32 hozzászólás

Az RPCS3 PS3 emulátor egy új szintre lépett, amely továbbra is egy folyamatban lévő projekt, de szemmel látható előrehaladásról beszélhetünk.

Eddig olyan játékok, mint a Demon's Souls vagy a Persona 5 már játszhatóak voltak az emulátorral, és most a legújabb videóból kiindulva a program minden eddigit felülmúlhat. Több száz játékra vonatkozik az előrehaladás, és a legújabb videóban már látható a Silent Hill: Downpour, Drakengard 3, Uncharted, Dante's Inferno és a Red Dead Redemption is.

Ha így haladnak, hamarosan minden gond nélkül játszhatóvá válik több remek exkluzív cím is PC-n, és nem csak a Sony PS Now szolgáltatásán keresztül. Az emulátorral kapcsolatos információkat a hivatalos oldalon találjátok.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nagyon jó god of war 3 720p 9 fps úgy hogy 1650 ti-om van meg 16 gb ram és egy i5 10300h-m
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Sok játékot még inkompatibilisnek jelez ,hogy nem játszható. Én pl tegnap vittem végig a Voltront, ami szintén nem lenne játszható. Annyi segítség aki PSN (pkg) fájlban szedi le a játékot és trial vagy demó, az a PSNstuffal létrehoz egy edat fájlt,majd az emulátor megfelelő mappájába be másolja és átnevezi rap-ra, csak így olvassa a licinszet az emu és így már full játéknak látja.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Hát én kíváncsiságból kipróbáltam... Tudtam h ezen a gépen kb. sehogy sem fog menni 😀
Uncharted Drake's Fortune > 2-7 fps 😆
De! Legalább már elindul 😎
0
0
0
0
carl18x avatar
Akadnak az emuval teljesítmény problémák, ez nem a hardver hiánya a fő ok hanem magam a program még nem készült el. Bizonyos játékok már egész jól fútnak vele, de még kell pár hónap, sőt év mire végleges stádiumba érkezik.
Nekem i5-3470 olyan 50-60 % körül volt kihasználva a DBZ Burst limit alatt, és 40-45 fps körü kaptam átlagba. Youtubon néztem videókat, egy I7-6700k SE kap több fps-t ugyan ebbe a játékban. Ami azt jelenti még az emulátor nem kellően fejlett. Szerintem egy 8700K már elég volna az RPCS3-hoz de még a szoftver nem készült el, ha azt nézzük házi project 2020 mire valóban elég sokat fejlődik az emulator. Ez kb olyan mint a Ps2 emulátor, ott is volt olyan játék ami egy 4 magos I5-őt elég szépen kihasznált. "Gran Turismo 4"
0
0
0
0
soulknight avatar
Miért lenne gond hogy használt hardver helyett ehhez nyúlok? Miért vennék meg valamit x ezer forintért ha ott a avs az azstalon, csak egy kis "mókolás" kell hozzá. Évek óta várom hogy tudjak Skate 3-azni PC-n, mert a x360-am már rég a múlté, vehetnék x ezerért egyet de miért tenném...Ez epdig egy olyan megoldás ami gyakorlatilag bárki számára elérhető.
0
0
0
0
💬 3
InfernoDante avatar
@soulknight: Így van, plusz mint ahogy mondták is, nem lesz örökké PS3 meg X360 kapható, én pedig szeretném akár 30-40 év múlva is újra kivinni pl. a Dragon Ball Raging Blast 2-t, addigra már biztosan nem lesz kapható egyik konzol sem, ha igen akkor horror áron, hisz alig lesz belőle, tehát nem érné meg. Ráadásul mivel az emulátorokban vannak rajta szűrők, AA, stb. ezért még szebbek is mint az eredeti konzolon, felskálázni is tud, és van ahol megakadnak a játékok a konzolon, az emulátorban nem fog mivel elég erős a hardver ahhoz hogy szépen vigye. Ingyen is van, szebb is és kevésbé akad. Persze a jövőben fog kevésbé akadni, most még össze-vissza recseg a hang meg szaggatnak a játékok, de pár év múlva teljesen használható lesz, most is szinte minden nap érkezik hozzá frissítés, tehát nem hanyagolják el, elég sokat foglalkoznak vele.

Ez pedig nem feltétlenül jelent torrentezést sem, ha annyira akarja valaki megveszi a PS3-mas lemezt, beteszi az olvasóba, felmásolja a gépre (vagy lehet hogy addigra közvetlenül a lemezről is fog tudni bootolni az emulátor) és ennyi.
Még az a szerencse, hogy az emulátor készítői kitartóak, és nem ilyen gondolkodásuk van mint itt sokaknak, "úgyis 20 év mire jó lesz, minek készítik"
Természetesen várni kell rá, normál emberek csinálják a szabadidejükben, fizetés nélkül, ezért így van, nem 1 év lesz mire teljesen elkészül, de szerintem megéri kivárni. Persze aki annyira nem tud várni az meg vegyen PS3-mat, nem tartanak senki fejéhez fegyvert, hogy használják az emulátort, ha valaki nem akarja használni, nem használja, ilyen egyszerű. Én meg fogom várni mire elkészül, nem mai a PS3 sem és az Xbox360 sem, elég ronda már a grafikájuk a játékoknak azokon a konzolokon, és néha jópár játék meg is akad ahogy említettem, tehát nekem csak pozitív dolog (lesz) ez az emu, már ha meglesz a tervezett új procim.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@InfernoDante: 10év múlva szerintem már normálisan játszhatóak lesznek a lényegesebb game ek.
egyvalami a cink nála hogy qrva erős gép kell hozzá hogy meglegyen a tiszta 30fps.
minimum Ryzen 7 1700x + 1080Ti párosítás.
tehát ha normálisan akarja nyomatni az ember akkor minimum 600ezres gépre van szüksége.
0
0
0
0
xCube avatar
@soulknight: Ezzel csak annyi a baj, hogy mire ezek az emulátorok kiforrott, minden szempontból működőképes állapotot érnek el, addig még jó pár évnek kell eltelnie. Az előző generáció (X360 - PS3) kifutásával persze meglódult a dolog, de például az eredeti XBox -ot még mindig nem emulálják normálisan, sőt alig van néhány játék, ami működik egyáltalán. Hosszú az idő, amíg a hobbyból emulátorépítők le tudják modellezni a hardvert, vagy azok egyes szükséges funkcióit, ahhoz pedig kell kraft is. A legjobb SNES emulátor például legalább egy kisebb i7 mellett érzi jól magát, mivel az ténylegesen a hardvert emulálja.
0
0
0
0
wolf0914 avatar
"Ingame" Games that either can't be finished, have serious glitches or have insufficient performance
0
0
0
0
19ati93 avatar
a fülemnek nem tetszik! 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Csak a gépigénye olyan nagy a játékoknak 😀 hogy Paks 3 is kevés neki 😉
0
0
0
0
💬 2
atemi105 avatar
@MaximumGame: Ha nálad a Paks 3 egy mid/high-end 4 magos procival és egy mid-range gpu-val megy, akkor lehet.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@atemi105: Szépen mennek a játékok 😀 csak még nem tökéletes az optimalizálás... 6/12magból 1-2 ha eszik 😀
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Nem sok értelmét látom, nehézkes, bugos, túl nagy igénye van. Használtan kb 20ezer egy ps3 a játékokat meg fillérekért dobálják, ha csak egy átlagos "lapos" tv-je van az embernek már teljesen jól használható a konzol...😂 😆
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Unstoppable: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
70 - 100 € között bármikor talál az ember kifogástalanul működő SNES -t a használt piacon, legalábbis itt németországban (két - három játékkal). Otthon gondolom kisebb a piaca ennek, de úgy összességében a régi konzolokat megvenni nem nehéz, amik drágák azok a jó játékok hozzájuk. Btw egy utolsó generációs PS3 Slim a világból kimegy még napi használatban is. A PS2 slimeket is "szaharért-h..ért" árulják, ezer évesek és mégis működnek. Persze valóban nem tart semmi az örökké valóságig, de amennyit eladtak ezekből a konzolokból utánpótlás még jó ideig lesz.

Aztán ahogy te is írtad arra ott lesznek az emulátorok, amik akkor telefonokon is viszok majd a PS3 címeket, na meg a HD -> UHD remake -ek, digitális portok újabb generációkra és hasonló finomságok.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
A következő 10 évben még biztos lesznek működő PS3-ak azért, utána meg jöhet az emulátor, de az a 10 év kelleni is fog, hogy értelme is legyen, mert a jelenlegi állapotában ahogy irtam, nem sok van...ha optimalizálják és nem kell hozzá high-end pc akkor persze jó alternativa lesz a kiöregedett konzolok helyett.
0
0
0
0
RichGames avatar
@Unstoppable: Ém felraktam az RPCS-t és megnéztem a játék támogatását a DBZ Burs Limit sajnos Black Scrennel fogad....
0
0
0
0
RichGames avatar
Én akár hányszor megprobáltam mindig szörnyen akadt 😃
0
0
0
0
Crazy Hun Gamer avatar
Régebben sokat emulátoroztam. ePSXe és PCSX2 ment ezerrel. Na most van egy PS3-am, még a 2006-os modell, ami hardveresen támogatja a PS2-es játékokat, ami nem jelent meg EU-ban (Itt nálunk félig szoftver félig hardveres visszafelé kompatibilitás volt csak). Így inkább azon játszom a PS2-es játékokat, mert nem kell minden játékhoz külön beállítani a megfelelő gyorsítókat stb. PS3-as játékoknál is így vagyok. Persze örülök annak, hogy így fejlődik az emuláció. 7-8 évvel ezelőtt azt mondták, hogy ez lehetetlen, mer tolyan processzora van a PS3-nak, amit lehetetlenség leemulálni. Pár év múlva már egész jó lesz ez az emulátor. 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Zsír, 30 év múlva jöhet a működő PS4 emulátor ! 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Még az emulátor Decemberi verzióját kipróbáltam, és az egész jól ment 😀 Ha így haladnak valóban egyre közelebb leszünk a tökéletes emulátorhoz. Látható nincs processzor limit, még se nő az fps. GPU-ban is elég nagy tartalékok vannak.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Jó irányba alakulnak ezek az emulátorok, először a switch emulátor, most pedig ez a jó hír.😀
0
0
0
0
GodSie avatar
dehogy 20 😃 megnéztem i7+1080 alatt nem volt fps gond 😀
0
0
0
0
nesh019 avatar
egyszerűbb hogyha veszel egy ps3at... Vicc ebből évek múlva sem lesz játszható verzió, bugos és egy atomerőművel van max 20fpsed.
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@nesh019: Normális X360 emulátor mai napig nincs, sőt már nem is lesz.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Xenia az egyetlen kb
0
0
0
0
carl18x avatar
@nesh019: Nekem nincs atomerőművem még se 20 fps-el fut a dragon ball burst limit 😃 Amúgy egyszerűbb egy ps3-at venni kéz alól való igaz 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció