Megérkeztek az első Ryzen 7 1800X értékelések

Szerző: xoki | 2017. March 02. | hír | 138 hozzászólás

2017. március 2-a egy fontos dátum a PC ipar számára, ugyanis a mai napon jelentek meg az AMD új, erős processzorai.

A mai nap tehát hivatalosan is megjelentek a Ryzen CPU-k, és ezzel együtt lassan elárasztják az internetet az újabb és újabb elemzések és teszteredmények. A nagyobb oldalak, amelyek ezzel foglalkoznak, már közzé is tették értékeléseiket. Rengeteg apróságra kitérnek, de valószínűleg nekünk, játékosoknak az a legfontosabb, hogy vajon a Ryzen 7 1800X milyen teljesítményt nyújt a különböző PC játékokban, amelyek erős CPU-t igényelnek.

A lényeget kiemelve úgy tűnik, a Ryzen nem győz az Intellel szemben ha játékteljesítményről van szó, de sok más esetében megállja helyét és felülkerekedik. Természetesen tökéletes akár 4K-hoz is, és minden játék esetében nagyon közel van az Intel jelenlegi legjobb CPU-jához, és valamelyik esetében ráadásul ugyanazt a szintet éri el. A tesztek alatt általában GTX 1080 volt a CPU mellett. Mindenhol remek játékélményt nyújt, nagyszerű átlag FPS mellett, amelyet ráadásul remek áron szerezhetünk be. Fontos viszont kiemelni, hogy az Intellel szemben nem minden esetben hozza a várt teljesítményt és ez egy közös pont is a legtöbb értékelésben.

Íme néhány ábra, hogy hol is helyezkedik el a Ryzen 7 1800X az összehasonlítási listán:

Mivel ezek a tesztek rengeteg apróságra kitérnek, érdemes ellátogatni valamelyik oldalra azoknak, akik minden részletre kíváncsiak. Linkek:
Kitguru
Hexus
Guru3d

Hozzászólások: 138
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
ember vagyok tévedhetek 😃
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
És mikor jönnek az R5 ös ryzenek?
0
0
0
0
hashimoto avatar
"Hidrogèn hütèssel az igaz , 5.344mhz-en ketyegett ha jol emlèkszem" Na ennek ugorjunk neki mégegyszer 😃
Folyékony nitrogén* 5.36GHz*
0
0
0
0
csuz-li avatar
Northwood26: Az a plusz idő pont jó lesz, mert mire végzel, addigra kijönnek talán az új BIOS-ok (minden tesztben emlegetik, hogy azokkal elég sok a gond), meg talán a Microsoft is befrissíti ha mást nem, a win10-et, ami szintén szükséges lépés.
0
0
0
0
no avatar
NSD4rKn3SS: igen azt akartam vagyis rosszul emlékeztem , el nézést mindenkitől .

tulajdon kép, én az első pillanattól kezdve ahogy fel rebbent a híre hogy milyen lesz vagyis hogy milyenre várják én "Bele szerettem" a prociba 😃 igen szimpatikusnak tűnt, és hát mit ne mondjak a konfigom igen csak megérett a cserére ... egy athlon x2 6000+ után úgy döntöttem hogy legalább egy r7 1700-asra beruházok 😃 ma megyek az új kuckó ért , a proci is meg lesz kb 2-hónap kemény gyári munka után. 😃 a deszkákat meg még finomítsák csak nyárig 😃
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
[LINK]

5.8Ghz a rekordja jelenleg az 1800x-nek.

Northwood26
Szerintem folyékony nitrogént akartál írni 😃
0
0
0
0
no avatar
http://hwbot.org/submission/3473862_elmor_cinebench___r15_ryzen_7_1800x_2454_cb
0
0
0
0
Puffin avatar
Hidrogénnel azért nem hűteném... 😆 kirobbanó siker lenne... 😆
0
0
0
0
no avatar
Találtam egy oldalt majd gèpröl vissza keresem , ahol a Ryzen megelözte az i7 6950x-et. Hidrogèn hütèssel az igaz , 5.344mhz-en ketyegett ha jol emlèkszem 😃 de ha nem javitom 😀
Egy szó mint száz, most oda tette magát az AMD ! Remèlem hogy minden rendbe lesz a lapokka is. 😀 azt hiszem megèri rá beruházni egy athlon x2 6000+ után 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ezek most olyan első darabok,nem merném bevállalni.Majd 1 év múlva talán.Addigra többet lehet megtudni a tartósságukról is meg úgy mindenről.
De tény,hogy jók lesznek.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Nézzétek meg a Guru3d link alatt mi van. A 17. oldaltól a 20. oldalig. Több teszt van fent és végig ott van az intelnél. Nem mondom van ahol egy picit le van maradva, de szerintem ezt hamarosan orvosolják!
5-8%-ot igért az AMD egy hónapon belül.Nagyon jó procik lesznek ezek. Ráadásul árban is jó!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Vagy 5 kommenttel lejjebb ugyanezt írtam 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
csuz-li: Hiába magyarázod, van aki ezeket nem képes felfogni, hiszen "há a grafikonba alul van oszt sz.r". De közben nem veszi észre, pl. itt a Witcher 3-as grafikonnál is, hogy 1(!!!) FPS különbség van a Legerősebb intel és a Ryzen közt.. 😃
A GTA V meg röhögve megeszi a procikat.. 😃
MC MaRcI: Az AMD egy szóval nem mondta, hogy intelverő, ez a sok újságíró, meg fittyfiritty akasztgatta rá, csuz-li szépen összefoglalta a valóságot:
Szóval. Az AMD azt ígérte, hogy ismét felveszi a versenyt az Intellel teljesítményben, ráadásul kedvezőbb áron kínálja mindezt. Először kiadták a csúcskategóriát, ami az ígéret szerint az Intel csúcskategóriájával verseng. A tesztek szerint ez az ígéret bőven teljesült. A csúcs i7-6950x alatt végzett másodikként a harmadik helyezett i7-6900K előtt, tehát teljesítmény pipa.
Az ára 500 USD, míg a nála gyengébben teljesítő 6900K ára 1100 USD, szóval féláron adják ugyan azt a teljesítményt, szóval az árígéret is pipa.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de ahogy nézem, néhányunknál zavar lépett fel a fejekben, főleg azoknál, akik megint temetik az AMD-t. Megpróbálom összefoglalni a dolgot, amihez a prohardver tesztjét veszem alapul. [LINK] Azért ezt, mert ez magyar, így mindenki ellenőrizheti az állításaimat, az is, aki nem beszél angolul.
Szóval. Az AMD azt ígérte, hogy ismét felveszi a versenyt az Intellel teljesítményben, ráadásul kedvezőbb áron kínálja mindezt. Először kiadták a csúcskategóriát, ami az ígéret szerint az Intel csúcskategóriájával verseng. A tesztek szerint ez az ígéret bőven teljesült. A csúcs i7-6950x alatt végzett másodikként a harmadik helyezett i7-6900K előtt, tehát teljesítmény pipa.
Az ára 500 USD, míg a nála gyengébben teljesítő 6900K ára 1100 USD, szóval féláron adják ugyan azt a teljesítményt, szóval az árígéret is pipa.
Persze sokan mondják, hogy megbukott, mert játékok alatt...
Ez egy csúcsprocesszor, ami 8/16 szálon dolgozik, ami játékoknál nem feltétlenül előny. Ez persze magyarázkodás is lehetne, de nézzük az eredményeket. Ugye ez a következtetés olyan játékokban mutatott teljesítmény miatt jött le pár embernek, mint pl a Tomb Raider. Ebből sikerült néhány embernek levonni azt messzemenő következtetést, hogy a processzor gyenge. Na most, ha megnézzük pl a Tomb Raider alatti teljesítményeket, akkor azt is látjuk, hogy még egy fx-8350 is jobban teljesít, mint a legerősebb processzor, az Intel i7-6950x. Ennyi erővel az Intelt is temethetnénk, nem? Ha azonban kicsit nekiállunk gondolkodni, akkor azért elég világos, hogy bizony sem a 20, sem a 16 szálas processzor nem játékokhoz való. Az adott játék motorja képtelen ezeket az erőforrásokat felhasználni, hiszen nem is erre lett optimalizálva.

Szóval összességében az AMD betartotta az ígéretét és a csúcsprocesszorok között ár/érték arányát tekintve verhetetlen processzort dobott piacra. A közép és alsó kategória most jön, aminél már fontos kérdés lesz a játékok alatti teljesítmény, hiszen ez a kategória való játékokhoz; a középkategóriában majd a 4/8-as i7-ek teljesítményével és árával, az alsó kategóriában meg az i5-ökkel kel majd versenyre. Ha ott is ugyan ez lesz az eredmény, akkor azért jól fognak állni.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Robe13.
ojan.. gondolom a 13 a korodra utal.. 😃

Mért ment volna csődbe?
Régen szerintem jobb volt mint az Intel (Athlon XP és társai), azzal rontották el, hogy nem fejlesztettek, hanem azt az egy régi jól bevált "K" alapra épülő modult akarták fejleszteni..
Végülis az első tényleg 2 magos is az AMD nevéhez fűzhető, míg az Intel a HT-t vezette be, így 2 szálon futkározott, de 1 maggal.
A Bull, Pile, és egyéb munkagépekről elnevezett izékkel volt egy hiba, mégpedig hogy órajelre ment, 1mag-1szál mellett, nagy lápméret, és elavult gyártósor mellett rohadt kevés volt az Intel HT mellett..
A Ryzen talán lesz valami, de ki kell várni, mert szinte BIOS sincs hozzá, de írták 1-2 oldalon hogy ez javítva lesz..
Aztán ott a 16 szál.. a legújabb OPrendszerek, illetve játékok sem támogatnak 12nél többet, így konkrétan 4 szál fölöslegesen pörög, mert nincs használva.
Nem, nem azt mondom, hogy az Intel szar.. azt mondom, hogy várjuk ki a végét ennek a "versenynek"..
Én a mezei 140ezres fizetésemből nem engedhetem meg a 300ezres Intel csúcsprocit, ahogy egy átlagos felhasználó sem.. Magyarországon a felsőbb réteget képviselő emberek tehetik meg hogy kijön, és egyből megveszik. Egy átlagos embernek teljesen megfelel a kenyérpirító FX, legalább melegebb van a szobában miközben játszik 😃

Nem vitát akartam kiváltani.. 😃 Csak nem bírom ha valaki fikáz valamit, mert neki nem jön be.
A benzines szar, mert dízelem van, és fordítva.
Az Audi szar, mert BMWm van, és fordítva.
0
0
0
0
xeon pc game avatar
A marketing volt iszonyat pocsék úgy mint a AMD Bulldozer nél. Nem az Intel felül múlását kellet volna sulykolni,inkább a fejlődésre tenni a hangsúlyt.Az Intel verős szöveg csak arra jó hogy a két tábort egymás ellen hangoljak.Várni kellet volna mire mindent optimizálnak és aztán kiállni a világ elé így egy kicsit elkapkodotnak tűnik az egész. Jó kis procik lesznek ezek csak idő kell mire kiforrja magát, végre van választék jöhet az árverseny az csak nekünk jó.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem azért, de nem az AMD állította, hogy intel verő lesz, hanem a sok túlbuzgó cikkíró az IT-s weboldalakon. Az AMD azt állította, hogy saját méréseik alapján megegyező teljesítményt tudott hozni, amit itt renderelés és vágás alatt is ugyanúgy tud teljesíteni.
Még akár az is megeshet, hogy kevésbé melegszik, mint az intel.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Mc Marcinak teljesen igaza van! Jók ezek munkára minden kép és a szoftveres foltozgatás után talán a játékok béli teljesítménye is megjön. Nem rossz ez csak nem olyan jó mint ahogy azt legelőször állították! De hát az AMD-től ezt már megszokhattuk! 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nem rosszak a ryzen procik csak nem intelverőként kéne őket bejelenteni
0
0
0
0
Robe13 avatar
AMD mi? 😃 Már bocsánat de mi a halálomnak vegyek meg 1 ojan processzort ami majdnem csödbe ment és csinált 1 alsokategoriás 15 öset? 😃 i5 3570 en van 3 éve 1 gtx 970 el és full HD ba 60 fps felett játszom még a resident 7 et is 60 felett vire, Röhelyes ez az AMD 😃
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
na a hype vonat elindult és ki is siklott
ez lesz a vega-val is
0
0
0
0
xCube avatar
@ rambustibi78: "Ryzen kinyírta az intelt. Sakk-matt." Az elvakultságodtól azért a józan eszedet ne veszítsd el. Ennyi erővel az intel már évekkel ezelőtt kinyírta volna az AMD -t. Ha meg azt állítod, hogy az FX -ek pontosan ugyanolyan jók mint az intel ellenfelek, akkor a Ryzen -től sem fog változni a helyzet, hiszen ez is ugyanolyan jó.
0
0
0
0
no avatar


Érdekes itt nagyon közel van a 7700K-hoz a Ryzen 1700. Lehet mégis valami hiba van itt a dolgok mögött.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Én a sima r7 1700-t veszem. Bőven elég lesz.
0
0
0
0
soulknight avatar
Ha van választási lehetőség az mindíg csak jó. A tesztben szereplő összes proci szerintem overkill, én így is i5 4xxx és Fx-8xxx között vaciálok nem hogy még a felett, mert nem kell nekem nagyobb.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Figyeljétek meg az R5 meg népszerű lesz.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Ryzen kinyírta az intelt. Sakk-matt.
0
0
0
0
no avatar
Csak egy kis észrevétel az itt folyó háborúval kapcsolatosan. Hozzáteszem a mérleg nyelve nálam nem húz egyik oldal felé sem, egyszerűen az általam vásárolt gépek, minden esetben a felhasználás céljához voltak igazítva, és ennek megfelelően vásároltam ,meg az eszközöket.
A tesztek nekem annyiban nem tetszenek, hogy olyan összehasonlítások vannak, amik csak erő fitogtatásnak nézek, és nem korrekt bemutatónak. Gondolok itt arra, hogy hasonlítjuk a 8/16-os cpu-t egy 4/8-as cpu-val amit véleményem szerint nem lehet egy lapon említeni. Nézzünk akkor úgy, hogy 1800x vs 6900K.
Két dolgot emelnék ki.
1. a Ryzen cpu csak dual-channel memoria támogatással bír,mig a 6900K quad-channel támogatású. Itt már megjelenik az első dolog ami miatt is olcsóbb a Ryzen.

2. PCI Express Lanes-k száma. Ryzen cpu esetében 24. Ebből a chipset 4-et már le is kötött maradt 20. Tételezzük fel, hogy a felhasználó vásárol egy M.2 SSD-t, ami szintén 4 szálat lefoglal., marad 16. Ha csak 1 GPU van a rendszerben, akkor nincs gond, ki lesz használva a teljes sávszélesség. De amennyiben egy SLi/Crossfire rendszert építene az illető, itt már egyből jelentkezik egy probléma, hogy a két kártya nem fog csak 8/8-ban működni. Az árkülönbözet itt is megjelenik.

Összefoglalva, én olyan tesztet látnék szívesen, amiben minden alapvető tényező hasonlít.
0
0
0
0
czene avatar
Jobb mint 1 kabaré ami itt folyik.
0
0
0
0
soulknight avatar
Ami pedig megközelíthető egy Fx8350-el húzva, szóval hol az a bizonyos 52% növekedés? Kicsit sajnálom, de amúgy sem váltottam volna, ezekben a játékokban nekem 15-25fps-el van kevesebb, ami miatt meg én nem látom értelmét, de árai jók lesznek szerintem itthon is 😀
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Az Fx 9590 alig van a R7 1800x alatt teljesítményben.
Játékoknál...
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Fecko_78
Megnéztem a 2700K kivételével nem volt szinte semmi előrelépés (5-10 FPS) az intel procik között.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Fecko_78: Nézd az előző hozzászólásomat; pont Tomb Raider... https://gepigeny.hu/hir/megerkeztek-az-elso-ryze…4#c3508949
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
nsd4rkn3ss:Nézd az utolsó 3 évet és pl.: Tomb Raider!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
kérdés: amúgy nem úgy volt beharangozva, hogy a z 1800x a csúcs intelek ellen száll harcba? mármint a 68/69/6950(k) sem pont játékra való, aki játszani akar, az max 6700k-t vesz, mert a szálankénti teljesítménye annak a legnagyobb. az előbbiek ellen viszont nagyon is szép teljesítményt mutat az r7. bár lehet hogy ez is csak az amd hazugsága, és az illuminati van a háttérben😆😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Értem én, hogy játékra kell itt legtöbbünknek, de még alig van ebből teszt. Plusz a játékok sincsenek nagyon felkészítve erre a lépésre.
Rugózhatunk azon, hogy mi mit ver meg egy-egy játék alatt, mert olyan érdekes eredményeket kapunk, hogy például az én 50e Ft-os 8350-em megveri az 550e Ft-os i7-6950x-et a mai teszteken egy játék alatt:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2017-03/135690/amd_ryzen_7_1800x_tombr.png

Ha ezt a logikát nézzük, akkor a 8350 is jobb egy 5950x-nél, nem?
Nem. Csak én is kiragadtam egy marginális példát, ahogy itt sokan teszik.
0
0
0
0
Funes avatar
Ilyenkor derül ki, hogy mennyire elfogultak itt néhányan, pedig ez a Ryzen igen komoly előrelépést tett az Fx-hez képest !Persze lehet mondani, hogy a"70 ezres intel elveri" szarságot, de azt már véletlenül sem nézzük, hogy magasabb órajelen ketyeg... Az meg végképp szánalmas, hogy úgy tesznek ezek az emberek, mintha több olcsóbb Ryzen ne jelenne meg még ezen kívül ?! Én végignéztem jó pár tesztet és lényegében a csúcsjátékra való intelekhez képest kb 10% a lemaradás, amik általában mind magasabb órajelen ketyegnek !
Szerintem egyáltalán nem vérzett el ez a Ryzen, én megvárom, hogy mi sül ki a kisebb tesóiból. 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Azért én sem írnám még le ilyen hamar Ryzent. Ezek még csak első napi tesztek, éppen hogy csak a piacra kerültek a procik. Majda későbbi tesztekre, mikor már egy ideje használatban vannak és jobban górcső alá lehet venni, azokra leszek kíváncsi.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Fecko_78
Csak hogy értsem

(GTA V kép összehasonlítás)
i7 2700K OC 4.6Ghz [85 átlag FPS] (Q1 2011) - i7 4790K OC 4.7Ghz [100 átlag FPS] (Q2 2014) 3év alatt 15FPS
FX 8370 4.0-4.3Ghz [56 átlag FPS] (Q3 2014) - R7 1800X OC 4.1Ghz [91 átlag FPS] (Q1 2017) 3év alatt 35FPS

tényleg sokkal jobb az intel fejlődése 3 év távlatába 😃 ...

Spoiler!

Szerk.
Próbáltam hasonló órajelű procikat felhozni mértéknek és egy adott táblából mérni a fejlődési rátát. szóval nem ár/teljesítmény és egyéb alapok alapján kerestem a tényt.

Szerk.2
de ha már itt tartok
i7 2700K OC 4.6Ghz [85 átlag FPS] (Q1 2011) - i7 7700K 4.8Ghz [116 átlag FPS] (Q1 2017) kerek 6 év alatt 31FPS növekedés... wft??
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
nsd4rkn3ss:Ja mondjuk az AMD néhány éve, hogy nem fejlesztett szinte semmit. Add össze az Intel pontjait az utolsó néhány évben.Kb. ugyanott vannak!😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Szerintem teljesen rendben van az 1800X mindenhol a 6800K és a 6950K teljesítményének a közelébe van játékokban, fele annyiért.
(GTA V-től meg ne várjunk csodád 4 szálra van optimalizálva)

Inkább az a szégyen hogy az Intel procik a felsorolásban generációról generációra csak 10-20 pontokkal képesek többet teljesíteni. Ellenben a a Ryzen az FX-hez képest majdnem dupla akkora ugrást hozott.
0
0
0
0
Anthern avatar
ugyan azlesz mint FX eknél 😀
0
0
0
0
Pokman avatar
Zoli73 tényleg ennyire nem látsz a szemedtől! !?
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Ez még még változni fog, majd az új játékoknál.
Helyenként elkeni majd az Intel száját, ha ezekhez a procikhoz is optimalizálják a programokat.
Még korai lenne ítéletet hírdetni.
Viszont a nagy tdp mizériát nem értem.95W stb....
Azért étvágya az van!😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Pokaman: Igen, ha melózol vele, de itt a leg több felhasználónak játékra kell. Ott meg, megveri egy 70.000 forintos Intel!
0
0
0
0
Pokman avatar
worldoftanks2000: mint írtam "csak azt néztétek meg hol helyezkedik el..."

és mint csuz-li írta: " az 1800X "mindössze" 499 dollárba kerül, amihez legközelebb árban az i7-6800K van a maga 440 dolláros árával, viszont annál jóval magasabb, az 1100 dollárba kerülő i7-6900K-val összemérhető, pontosabban azt meghaladó teljesítményt kapunk,"

Zoli73: akármit tehettek volna mellé, nincs arra optimalizálva
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Piero: Tibinél mindet vinni fog méghozzá nagyon! 😆

Pokman: Ki mondta nekik, hogy Nvidia VGA-t tegyenek mellé, miért nem teszik mellé a saját VGA-jukat? Ja mert az sehol sincs teljesítményben!
0
0
0
0
Puffin avatar
És ti hisztek ezeknek a teszteknek??? 😆
Spoiler!
Várjátok meg rambustibi78 saját eredményeit... 😃
0
0
0
0
no avatar
Pokman:az azért kár tagadni hogy nagyot koppant az amd.😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció