Star Wars

2015. April 17., téma
Fórum » Film, sorozat
Minden a Star Wars-ról
Hozzászólások: 50
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gyrger72 avatar
Egy szörny születése:
0
0
0
0
susguy avatar
Meglepően jó volt, sokat hozzáadott az első részhez, anélkül hogy direkt nyomta volna le a néző torkán. Sokkal élvezhetőbb volt azoknak akik értették is, melyik részlet mire utal, mire ad magyarázatot az A New Hope-ból.
A hétnél mindenképpen jobban a tetszett, pedig az se volt rossz.
Bár a magyar cím még mindig túl mókásan hangzik, hogy komolyan tudjam venni, de úgy is eredeti nyelven néztem.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Amúgy kinek hogy tetszett a Zsivány Egyes? Szerintem ha nem is a legjobb Star Wars mozi, de bátran odatehető az eredeti trilógia mellé.
0
0
0
0
matany001 avatar
Végre elkészült! 😀

https://kepfeltoltes.hu/160520/13234944_1132559573483378_812625205_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
matany001 avatar
Mocskos jól megcsinálták a sebzett maszkot. 😃

0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Elképzelhető, hogy van benne valami plusz, csak nem tudok róla. De van egy csomó Star Wars oldal (pl. Wookiepedia), ahol biztosan fent lesz a válasz.
0
0
0
0
heizerd avatar
Áhá 😃 gondoltam ilyesmire én is, de azt hittem van még benne valami plusz rafko 😀 Köszi a választ
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
heizerd: Qui Gon azt érte el, hogy szellem alakban vissza tud jönni az élők közé. Kenobi vélhetően tőle tanulta meg ugyanezt a technikát, amivel a későbbiekben többször is beszélt Luke-kal (pl. a Dagobah-n).
0
0
0
0
heizerd avatar
Üdv. Nagy star wars funként merengek egy kérdésen ami nem hagy nyugodni, és gondolom itt kapok választ vagy ötletet. A harmadik rész (Sithek bosszúja) végén Organa szenátor, Kenobi és Yoda tanácskoznak h mi legyen az újszülöttekkel. Majd a végén Yoda közli Kenobival h régi mestere Qui Gon elérte az erő egy magasabb szintjét és megtanítja h kell vele kommunikálni. Ennek mi jelentősége van?? Mert az ezt követő (régi) részekben nincs Qui Gonról nyilván semmi. Valaki?? 😀
0
0
0
0
WeKing avatar
FrostnovaZ nekem erről a zenéről valami más jut eszembe 😆D
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
You spin me right round, baby right round...
0
0
0
0
Osara avatar
Spoiler!
Gyermekkorom hőse... RIP
0
0
0
0
matany001 avatar
Matt99


Spoiler!
Igen én is nézem a Trónok Harcát, ott már hozzá lehetett szokni a váratlan befejezésekre. Han Solo megérdemelt volna egy hősi halált, nem pedig egy aljas módon eltüntetni a vászonról, DE sose lehet tudni mi lehet még a 8. részben, bár az, hogy valaki valamilyen módon feltámasztja, vagy túléli elég érdekesen hangzana, de majd ha láttam a 8.részt, és csak akkor és utána fogom elfogadni Han halálát, ha a következő rész kellőképpen kielégít. ( Gondolok itt, sok vissza utalásra, a történet bonyodalmai boncolgatása, Luke papa nyomjon le valaki ellen egy fénykard párbajt, de az is elég ha komoly szerepet szánnak neki, ami biztos is, illetve Csubakka STAY ALIVE , Kylo és az Első Rend történet szál tovább vitele is garantált. ) Szóval a lényeg az, hogy a 8. rész kellőképpen feledtetni tudja Han halálát, és egy komoly mozi élményt tudjon nyújtani, amire azt mondod, hogy ez igen, ez is vérbeli Star Wars, mint az előző rész. Már kb itthon vagy hatszor újra néztem azt a drámai jelenetet, és kezdem elfogadni magamba a tényt, hogy ennek így kellett lennie.
0
0
0
0
Liptik avatar
PLS van az idézés előtt egy Spoiler bb kód azt használjátok.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Én is azok közé tartozom, akiknek nagyon tetszett a film, bár azokat is megértem akiknek nem (mondjuk elég nehezen)

Spoiler!
A legtöbb embernek az volt a baja, hogy a fiolm egy Új remény remake, amivel részben egyet értek, de szerintem volt annyi új dolog benne, hogy ennél azért többnek lehessen mondani. Az elemek amiket átvett pedig egyértelműen jól állt neki.

Sokan nyafogtak még Kylo Ren miatt, aki szerintem egy borzasztóan jó karakter, talán az egyik legmélyebb az új szereplők közül. Az nekem sem tetszett annyira, hogy a film nagyon kevés dologról számolt be a Jedi visszatér óta történtekről, így ugye Kylo múltját sem ismerjük meg teljesen, de ettől függetlenül nálam végig érezhetőek voltak a motivációi. Jah, és nem nyafogott, Kylo dühkitöréseit ne hasonlítsuk már Anakin 2. részbeli nyavalygásaihoz.

Meg azzal is sokan jönnek hogy Kylo milyen gyenge, mert ugye a végén majdnem ellátták a baját, ebbe szerintem semmi meglepő nincs, mert:
1. Csuvi lábon lőtte a nyílpuskájával, aminek a sebzése enyhén szólva erősebb egy sugárvetőnél. (sokan azon akadtak ki hogy Kylo mért nem hárította a lövést. Hogy a redvába hárította volna, ha épp előtte 1 másodperccel szúrta le az apját, egy ilyen érzelmi sokk után ki lenne képes ilyesmire? Az már megint egy másik dolog, hogy nem látta honnan jön a lövés.
2. Kylo ugye sérült volt, ömlött is belőle a vér rendesen, először pedig Finn-nel küzdött meg aki képzett rohamosztagos+feltehetőleg közelharci képzést is kapott.
3. Rey szintén gyakorlott harcos volt, valamint valószínűleg még Luke-nál is nagyobb ereje van, mert láthattuk hogy Kylo mit érzett a közelében, és hogy hogyan használta az elme trükköt egy rohamosztagoson.

Szóval ha így nézzük nemhogy nem reális, de pont hogy elvárható volt, hogy így elbánjanak Ren-nel, akinek az erje egyértelműen nem közelíti meg Darth Vader-ét vagy Obi-Wan Kenobi-ét.

matany: Szerintem az égvilágon semmi baj nem volt azzal a jelenettel, mondjuk én már Trónok harcán edződtem ahol annyira szégyenletes (de teljesen reális) módon halnak meg az ember kedvenc karakterei, hogy Han halála az övékhez képest nem is olyan durva. Gondolom valami hősi halálra számítottál, ami pont beleillett volna a Star Wars-ba és még sem ezt kaptuk. Nekem pont ezért tetszik, mert ilyet tényleg nem nagyon láthattunk még semmilyen SW-be, hogy ilyen módon írnak ki egy közkedvelt karaktert.
És ha belegondolunk tényleg elég tragikus halált halt, szinte senkitől se tudott elbúcsúzni, Leia-val is csak úgy-ahogy tudtak kibékülni, Han-nak egyértelműen nem happy-end-del végződött a története, de talán ha máshogy végződött volna, sokkal rosszabb lett volna a végeredmény. Szerintem jól meg lett csinálva az a jelenet, mondjuk nem tudom mi szükség volt Ren manipulatív beszédjére mielőtt leszúrta, nekem karakteridegen volt.


Pont az előbb említett jelenet miatt szerintem ez egy nagyon jó film, mert meg mert lépni olyanokat, amiket más biztos nem merne. Nincs az amit a néző szeretne, hogy mindenki túléli, minden happy-end, hanem vannak, és lesznek (olykor elég komoly) áldozatok.
Sok hiba volt a filmben, de egyik sem volt eget rengető, a nagy részük megbocsátható. Erős 8-as nálam, talán még a Jedi visszatér-nél is jobb.
0
0
0
0
matany001 avatar
SPOILER VESZÉLY



Spoiler!
Nem értem miért íly módon kellett egy LEGENDÁS karaktert eltakarítani végleg? Oké kb most Ben Kenobi halála = Han Soló halálával, csak, hogy amíg a 4. részben nem volt még semmi kultusz státusza az öreg Kenobinak, itt már Han Soló 30év alatt mindenkinek egy nagy kultikus SW karakter lett. Értem én, hogy már a 6. rész végén is a halálát tervezték, de ez olyan rosszan lett kivitelezve, hogy csak na. El nem tudom képzelni a csajszit, hogy ő legyen a Sólyom kapitánya... meg Csubi társa. NEM! Képtelen lennék elképzelni ezt az új párost, egyszerűen Han és Csubi az örök favorit. Csubakka volt az egész filmben a kedvenc karakterem, jó oda pörkölt Kylo-nak 😀 Az ő reakciója legalább igazi volt. Oké meghalhatott volna, csak ne ilyen sunyi aljas alpári szégyentelen módon, ami miatt Ben Solo igazi sutyerák gonosz lett. Lehet ez volt a cél, hogy egy igazi k*cs*g karakter legyen... sikerült is nekik, bár ő se mondhatni gonosznak, mert vívódott még a fény felé.
0
0
0
0
no avatar
Akkor részletesen, mert sok helyen rosszul látják a dolgokat😃

SPOILER VESZÉLY DÖGIVEL

A film zseniális. A sok-sok kis jel az előző részekre való utalosokra, tortenesekre, a star wars univerzumara, az zseniális és emiatt veszik sokan remake-nek, pedig szerintem is méltó folytatás lett és lesz😃

Aki nem érti a végét, egyértelműen sok kérdést hagyott a film(mi lesz Luke reakcioja, mit mond, mi lesz a kiképzés, ki Snoke, mi lett Kyloval, mi lett a Renddel, a megmaradt erejéből stb) nyilván ezek azért maradtak nyitott kérdések, hogy a következő film erejéig is fenntartsa az érdeklődést, ami nálam nagyon is sikerult😃 Jópofa, de egyben komoly is, megvan az egyensúly benne, unalmas dialógusok nincsenek, látványos, john williams megint isteni zenéket alkotott, az új szereplők is ügyesek, nem hiába döntött meg minden rekordot😃 És a leg zsenialisabb az egészben szerintem, hogy hiába jottek a trailerek, nem az volt, mint ami a filmbe, így a váratlan hatások letagloztak😃 ez is nagy + nálam 😀😉
0
0
0
0
reszler112233 avatar
A vége szerintem is furcsa.Bár szerény véleményem az hogy ez a folytatásra utal. Ha tévedek valaki biztos kijavít benne.Viszont a film tényleg jó, és igazi Csillagok Háborúja folytatás.
0
0
0
0
Randori avatar
Az erő ébredése. Ez már kellett. Fel is ébredt végre az erő. Sokan kommentelték ( nem itt... de lehet hogy itt is " ez a film az új remény, újra feldolgozása, akkor viszont mi értelme volt?" ). Hát először is, ez nem feldolgozás, ez egy " ízig vérig Csillagok Háborúja folytatás, amibe kellett néhány olyan elem amit az eredeti trilógia megalapozott". Mert valljuk be őszintén, elég sokakat lehangolt az előzmény trilógia politikai megközelítése, a JEDI tanács abszolút tehetetlensége és az egyfolytában síró Anakin ( és még lehetne sorolni ). Nem, ez itt és most, így kellett ahogy van. Vitába szállok bárkivel kulturált hangnemben, de az Ébredő erő igenis méltó folytatása a Jedi visszatér - nek.
0
0
0
0
no avatar
de jó volt megérte elmászni a moziba?😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hát elég furcsán lett vége!
0
0
0
0
matany001 avatar
Számomra nem olyan lett mint vártam a 7. rész. Sokkal jobban is kilehetett volna hozni az egészet mint a New Hope utánzat. Illetve EGY bizonyos jelenetnél ami teljesen leírta az egész filmet, és értelmetlennek lett kinyilvánítva az egész, hogy ez így nem lehetséges... A 8. részben kárpótlás fog követelni a rajongok 90%-a, mármint a jóvátételek szempontjából.
0
0
0
0
Liptik avatar
Amúgy már 1080ps változat már van magyarul?
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Ez a kép a Birodalom visszavágból van. Ki tudja megmondani mi a gebasz a képen?
[LINK]
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Kár hogy legendává nyilvánítottak egy csomó könyvet. A Disney nagyon kihúzta a gyufát.
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
December elején jön két könyv: Az Utóhatás és az Elveszett Csillagok,az Ébredő Erő felvezetői szóval érdemes őket beszerezni!
0
0
0
0
Krissz avatar
Sziasztok. Nemom menniyre él még a téma?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Star Wars ok közül mivel lenne érdemes kezdenie egy "újdonsült nézőnek" rajongó még nemvok, csak kezdem megszeretni a filmet. pl: a 7 részes sorozattal ? (Baljós árnyak, klónok támadása,....stb) vagy van ettől elsőbb film?
Fura kérdés de hátha valaki válaszol rá Köszi 😃
0
0
0
0
matany001 avatar
2018 Star Wars: BOBA FETT!!!

https://www.gamekapocs.hu/media/hirek/BobaFett.jpg


A The Wrap értesülései szerint a második Star Wars Anthology mozifilm Boba Fett, a mandalóriai fejvadász eredettörténete lesz. Közben az is kiderült, a Disney új rendezőt keres a filmhez, mert megváltak Josh Tranktől.

A Disney gőzerővel pörgeti a Star Wars projekteket, így már most érdekes információk láttak napvilágot a Star Wars Anthology-sorozat 2018-ra tervezett második felvonásáról. Egyrészt kiderült, hogy a stúdió megvált a korábban kiszemelt Josh Trank rendezőtől.

A The Wrap úgy tudja, Trank munkához való hozzáállásával komoly gondok akadtak az új Fantasztikus Négyes forgatása alatt, és problémás viselkedése miatt állítólag a producereknek kellett befejezniük a filmet. Így a Disney úgy döntött, kirúgja az egyébként tehetséges, Az erő krónikájával már bizonyított rendezőtől. Egyelőre nem tudni, ki veszi át a helyét, de a stúdió még a Rouge One munkálatainak kezdete előtt szeretné megtalálni a helyettest.

A magazin arról is ír, hogy a korábbi szóbeszédek igaznak bizonyultak és a második Star Wars spin-off a mandalóriai fejvadász, Boba Fett eredettörténete lesz.
Az antalógiamozik első felvonása egyébként jövőre kerül mozikba. A Rogue One története az Episode III és az Episode IV eseményei között játszódik majd, és inkább a lázadókra koncentrál majd. A sztori leírása szerint "ellenállók egy csoportja összeáll egy küldetés erejéig, amelynek célja, hogy ellopják a Halálcsillag tervrajzait, és így új reményt hozzanak a lázadók számára.
0
0
0
0
matany001 avatar
Boba Fettet szerintem senki nem tudja leváltani főleg, hogy vígan élnie kéne, mivel a kedves Sarlacc nem igazán ette meg uzsonnára. Persze ezt már feldolgozták pár formába, hogyan is élte túl, és miket csinált utána. 😀 Persze lehet, hogy ez mit sem számít már a 7. résznél. 😀 Annyi biztos, hogy arra az alábbi karakterre én is kíváncsi vagyok, ki lehet ő, és mi a szerepe a filmbe?
0
0
0
0
Matt99 avatar
Nekem már meg is van a kedvenc karakterem 😃

https://kepkezelo.com/images/3jqy5b7q5njn32dgxxoz.png

Kellett egy új Boba Fett. Én őt is bírtam, csak a filmekben cseppet se volt kidolgozva, a CW-be meg gyerekként elég brutális volt, de sose tartozott a kedvenceim közé.
0
0
0
0
matany001 avatar
Obi-Wan monológja van benne nem? 😃 Amúgy nagyon várós lesz szintén. 😀

3-4. rész között fog játszódni, és a Halálcsillag terveinek ellopása lesz a fő központi téma, illetve az, hogy most nem a STAR hanem a WARS részét akarják jobban kiemelni. ( Magyarán több ilyen háborus, kommandós, lopakodós stílus, mindenféle Erő nélkül) . 😀

https://pbs.twimg.com/media/CC-c5JCUIAA1lta.png
0
0
0
0
SWfan avatar
Rogue One teaser 😀



Elégé rossz minőség és nem is derül ki sok minden, de azért érdemes megnézni...😃
0
0
0
0
matany001 avatar
Köszönöm Liptik a kis fejtágítást! 😀 Akkor remélem normális rendszert használnak majd a Battlefrontnál. 😀

Igen a Clone Wars sorozat is 3. évad fele kezdte érdekessé tenni a dolgokat, de előtte se volt rossz. A Rebels is most még kicsit olyan "gyerekes" cipőben jár. 😀 Azért mindenféleképpen nézd majd meg, ha lesz időd rá mert nagyon jó. 😀
0
0
0
0
Matt99 avatar
Én elég nagy fan-nak tartom magam, de nem annyira hogy mindent könyvet, képregényt elolvassak, vagy fan moive-t megnézzek, a filmeknek viszont nagy rajongója vagyok, de méginkább a KotOR szériának. A Clone Wars-ot egyébként rendkívül jó kis sorozatnak találtam, az utóbbi évadokra a legjobb animációs sorozattá nőtte ki nálam magát (főleg a 4. és 5. évad volt ütős, és a 3. második fele, de a 6. évadban is voltak nagyon jó részek.)
A Rebels nálam félbemaradt, de a VII. rész előtt biztos végignézem, amit láttam belőle az tetszett.

A filmek közül természetesen nekem is a régebbiek jöttek be jobban, az újabbak már nem annyira tetszettek, de meg kell hagyni, hogy a Sithek bosszúja befejezése fergetegesen zseniálisra sikeredett (Vader NOOOOOOOO-ját leszámítva) és a végén Hayden Christensen és Ewan McGregor is nagyon emlékezetes alakítást nyújtottak.

Hogy mit várok a VII résztől?
Rohadt jó látványt, rohadt jó zenét, badass karaktereket, kidolgozott történetet, több filozofálással az erőről, valamint a sötét és világos oldali különbségekről (mint az eredeti trilógiában, vagy mint a CW-ben).

Az SW:Battlefront-tól is elég sokat várok, de valami azt súgja hogy hatalmas durranás lesz, és évekig az egyik legfelkapottabb multis cím lesz. Az biztos hogy nem sokat fogok várni a megvételével
0
0
0
0
Liptik avatar
Batlelog: A BF 3. 4. Hardline multis rendszere igen, melyet a böngésződből kellett elindítani, egy szar pluginnal, ami CPU vesztést okoz. És az jelenítette meg a multis adatokat, eredményeket, magyarul, ha lenne, akkor biztosan BF szerű lenne, így meg lehet reménykedni, hogy nem lesz BF-es.
Denovo: Egy védelem, amit az EA talált ki, a BF Hardlinet, ha jól tudom még nem törték fel, lehet ez is Denovo lesz, sőt biztos, már minden EA játék Demovos lesz, ezért nehéz lesz feltörni. A Fifa 15 meg a Dragon Age is hónapokba telt, mire feltörték, tehát a Deovo a tört verziót akadályozzák meg, először úgy volt, hogy a GTA V is Denovos lesz, aztán mégsem lett az, tehát az EA már elkezdett rájönni, hogy valami nem okés, és kitalálta a Denovot, az Ubisoft pedig, még ki sem jön a játéka, már fent van 10 nappal előtte torrenten, tehát az Ubisoft leszarja a védelmet.
0
0
0
0
matany001 avatar
Annyira nem tudom mit takar ez a Battlelog és Denovo rendszer. ( Gondolom valami Multis cucc, ezért nem igazán tudom, mert egyáltalán nem szoktam semmivel se már multiplayert nyomni 😀 ) Egy kis fejtágítás jó lenne. 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
Jó hír, nem lesz Batlelogos szarság, de lehet Denovo lesz, de legalább ez a szar nem lesz, mert ha lenne, akkor sejthető, hogy BF klón lenne.
[LINK]
0
0
0
0
matany001 avatar
Igen a Star Wars Jedi Knight széria már nagyon érik egy folytatásra, de egy esetleges Knights of the Old Republic III se lenne rossz. 😀 Vagy egy újragondolt X-Wing űrhajós féle kampánnyal ellátott játék. Bár a Star Wars Racer feldolgozás is elférne még. 😀 Mostanába a Star Wars : 1313 volt nagyon várós játék ameddig le nem állították a fejlesztést...

0
0
0
0
Liptik avatar
Hát remélem nem egy BF utánzat lesz Star Wars fegyverekkel, járművekkel, karakterekkel, hanem az első 2 részre fog hajazni a játék és remélem lesz benne Jedi meg Sith is meg remélem nem Hardline gépigénye lesz, hanem egy fokkal jobb. Meg remélem a single jó lesz, SW Jedi Knight is jöhetne meg az a jó kis Star Wars játék, amit leállíttattak + KOTOR 3
0
0
0
0
matany001 avatar
Mindenféleképpen megfogom még ma tekinteni a gameplay videót feltehetőleg. 😀

0
0
0
0
heizerd avatar
Én nagyon várom a filmet. Történetileg kíváncsi vagyok hogy folytatják. A sithek h térnek vissza stb.. A játékra is hasonlóan tekintek. Ne feledjük ma jön ki videó a Battlefrontól 😀
0
0
0
0
matany001 avatar
Végre elérkezett ez a remek téma is! Remélem összegyűlik az oldalról minden SW Fan! 😀 Kezdeti téma feldobásnak közétenném, hogy ki mit gondol az új részről, illetve mi az amit elvárna, vagy szeretne a mozivásznon látni? 😀 Továbbá, az idén érkező Star Wars: Battlefront játékról, ki mit remél, vajon letud tenni-e az asztalra valami egészen egyedit, vagy csak valami Battlefield hasonlatot fogunk kapni? 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció