Router

Szerző: Habor, 2011. July 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 285
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Booker avatar
Sziasztok!

TP Link Archer C6 routert használok. A mellék épületben és az udvaron nagyon gyenge, vagy egyáltalán nincs wifi. Vásárolni szeretnék egy jelismétlőt de nem tudom hogy ha a router AC1200-as, akkor a RE-nek is ennyinek kell lennie?
Előre is köszönöm a segítséget. üdv.
0
0
0
0
WeKing avatar
Hali!

Két nagy problémám lenne, az egyik az, hogy valószínűleg behalt a router legalábbis eléggé g*cizik, ami nekem nagyon nem tetszik.
Ez azt jelenti, hogy hiába van rádugva a modem, nincs net, ha a gépet csak a modemmel kötöm össze akkor van net. Próbáltam már bűvészkedni vele, resetelni, wan mac addresst meg minden bánatomat állítani (k*rvára nem értek hozzá, tesóm próbált telefonon keresztül segíteni de így látatlanban nem sokat értünk el..). DE NEM JÓ 😃 Ha valaki tud erre valami megoldást akkor szívesen várom az ötleteit. 2 gép van de így csak az egyiknek jut net + nincs wifi ezért mindenki az én gépemet használja, pls help! :'D
Tesóm amikor itthon volt akkor megtudta csinálni de rá pár napra megint meghalt a router..

A másik: ez már a második ilyen/hasonló típusú router ami meghal.. nem pont ugyan olyan de hasonlóak 😃 TP-LINK mindkettő..
ez a mostani: Spoiler!
[LINK]


Milyet vegyek, ami nem hal meg, nem romlik el?

Előre is köszönöm a segítséget és további szép napot mindenkinek! 😀
0
0
0
0
💬 1
Moon_Breaker avatar
@WeKing: TP-LINK jó márka, de 5000Ft -os routertől ne várj már el túl sokat...
Nekünk ilyen van már több mint 1éve és hibátlanul működik pedig vásárlás óta szó szerint non-stop megy. 😀
[LINK]

plusz ha biztosra akarsz menni (mint én) veszel hozzá egy jó kis túlfesz-túláram védős hosszabbítót is és abba dugod. 😉
0
0
0
0
L E G E N D avatar
Hello mindenki! Valaki tudna tapasztalatokat adni 4g lte netekkel kapcsolatban.... az a helyzet hogy a faluban ahol lakok a leggyorsabb vezetékes internet 10/2 es... ez bőven kevés legalább is nekem, most azt tervezgetem hogy előfizetek a telenor hello data csomagjára és ahoz egy ASUS 4G-N12 routert veszek... a gép a 2017- ? lesz mellé, ezenkívül egy szerver gép lesz rajta amin 0-24 fog futni egy web szerver és egy ts szerver (ez mellé sinusbot) illetve egy saját készítésű discord bot, a weben nem lesz letölthető tartalom, se wideo semmi, szóval nagy sávszélességet nem igényel, a sinusbot a yt-s letöltés miatt meg a sound streaming miatt talán elvisz valamennyit, a discord bot meg csak üzeneteket küld.... az a kérdés hogy ennyire stabil a 4g-s net? illetve ha ezek mellet pl játszok egy kompetitiv gamet (lol, cs:go) akkor a pingem nem e fog megnőni? ill egyéb tapasztalatokat is várok 😃
0
0
0
0
💬 2
cszolee79 avatar
@L E G E N D: Mobilnetek 99%-a natolva van, szervert azon biztos nem fogsz futtatni 😀
Ping meg szar, mint minden mobilnetnél.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@cszolee79: Én egyszer játszottam a telenor 4g-s mobilnetjével, azzal nem volt gond. 😃
0
0
0
0
Krristof avatar
Sziasztok!
Az a problémám lenne hogy szeretném hogyha az egész házban lenne wifi, valamint az udvarra is kiérne a jel, de mivel nagyon régi házban lakunk ahol a legvastagabb fal 1 méter vastag (vályogház), ezért a routerem nem képes mindenhova jelet nyomni, mivel lehet ezt olcsón megoldani, létezik valami jelerősítő, vagy hasonló?
Előre is köszi a segítséget.
0
0
0
0
💬 1
H-ECTOR avatar
@Krristof: DIY módszer nem nagyon van, ilyeneket lehet kapni, bedugva a konnektorba továbbítja a jelet a megadott hatósugárban.
[url]https://www.arukereso.hu/router-c3144/?st=Jeler%C5%91s%C3%ADt%C5%91&gclid=CjwKEAjw4IjKBRDr6p752cCUm3kSJAC-eqRtNj-1HGw0mB71cJJMKFvwcsfI-SQBKNnD8FClamL8WRoCGzzw_wcB[/url]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Lenne egy olyan gondom,hogy 80 megás internetem van a diginél és régen 3 megával töltött felfelé és 8,5-el lefelé.Az előző gépemben beszart a tápegység egy darabig egy másik gépet használtam és azóta konkrétan felfelé jó formán semmit nem tölt a gépem.Már néztem videót a router beállításról,néztem Utorrent beállításhoz videót,de semmi változás.A speed test viszont azt írja,hogy 52 mega a feltöltési sebességem.
Valaki találkozott már ilyesmivel?
Digis kábelnetem van,ami a Digi routeréről tovább van vezetve egy másik wifis routerre.
0
0
0
0
💬 5
H-ECTOR avatar
@Adamsfamily: úgy érted, hogy az uttorrentben nincs vagy csak nagyon alacsony a feltöltési sebesség?
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Nagyon alacsony.A legtöbb ami szokott lenni az 30 kb/s.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Adamsfamily: az nem csak a te feltöltési sebességedtől függ, hanem a másik végen lévő letöltő sebességétől, és a többi seedertől is. nekem is így van. ha valami olyat seedelsz, amit sokan töltenek, de kevesen seedelnek, akkor majd megugrik a sebesség.
amúgy abban van valami turpisság, mert a speedtest megabitet ír, amit át kell számolni megabájtra, múltkor valaki nagyon szépen levezette
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Régebben mindig 2,6-3 MB/s volt a feltöltésem alsó hangon.Most meg jó ha vissza tudok bármit is tölteni.A másik ami pedig gyanús,hogy van olyan oldal,amelyik nem is érzékeli,hogy töltök vissza,ha esetleg sikerül kisajtolni azt a 30kb/s-et.
Ez a gondom,hogy lefele jön,felfele pedig nem megy semmi,ha százával szedik akkor se.
Elképzelhető,hogy a routerem haldoklik?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Adamsfamily: nem hinném. próbáld meg egy friss torrenttel, amit még kevesen seedelnek
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan routert ami 10-15 körül van és megbízhatóan tolja a wifi jelet? A mostani egy TP link olcsóbb fajta és max ha 20mbit-et mérek rajta az is ingadozi, kábelen jött a 60-100 fixen.

Emellé esetleg valami megbízható USB-s wifi stick a gépbe?

Köszi!
0
0
0
0
💬 2
cszolee79 avatar
@uandris: Ha akarsz kicsit okosodni:
Mikrotik hAP ac lite
vagy
Mikrotik RB951G-2HnD

Második kicsit költségesebb, de gbites portjai vannak (viszont csak N-es wifije), első csak 100mbites de van benne dual 2.4/5ghz wifi.
Random laptoppal a 951-en (wifin) 100-110mbitet mértem (12-13mb/s), ac lite-tal 95-100mbitet (itt ugye a 100mbit ethernet a korlát).
TP-Linkek jellemzően 3-5 évig bírják aztán megsülnek / instabilak lesznek / lefagyogatnak (leáll a dhcp, nem jön be a webadmin, stb).
Tikekkel soha nem volt még gond sok év alatt. Plusz vpn kliens és szerver, megmiazmás.
600mhz-es procikkal kb 350-400mbitet tudnak routeolni. 500-as vagy gbites netnél komolyabb cucc kell (RB750Gr3, RB3011 és felfelé).
0
0
0
0
hashimoto avatar
@cszolee79: Mikrotik cuccok +1
0
0
0
0
zac3127 avatar
Sikerült megoldani a problémát
0
0
0
0
visor261 avatar
Routerben a Qos alatt tudod beállítani hogy melyik gép milyen priorítással kapjon netet, illetve külön programokra is meg lehet adni.
0
0
0
0
Payphoner avatar
1,3-4 mb/s a max amivel lefelé tölt. Nekem olyan megoldás kéne hogy ha mondjuk meg akarok nyitni egy weboldalt akkor ezt az 1,3-at vegye lejjebb hogy jusson net.. Néha egyebkent ez meg is történik de amikor tul keves netra van szükség akkor semmit nem csinál... de ha egy youtube videora megyek akkor neha lelassitja a letöltést
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Oké hogy 10 megabit, de mennyi a garantált sebesség? Másrészt nálam is előjön ugyan ez a hiba néha, de akkor nincs meg a net sebessége. Én mikor jelentkezik a hiba csak egy gépen mérnék rá a net sebességére.(Minden más gépet leválasztani a netről.)
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok. Kb fél éve az a helyzet állt elő hogy amikor valaki kihasználja itthon a netet (ergo max sebességgel tölt) akkor a masik felnek annyi sávszélességet sem hagy hogy akár egy weboldalt betöltsön. Regebben erre nem volt példa ugyan akkora volt a netünk mint most azaz 10megabit. Tudom en is hogy ha valaki epp letölt az nagyban kihasználja a netet de legalább böngészni lehetett vele, vagy ha valami netes játékkal játszottunk akkor felment 5-600-ra a ping. Na most 5-6000-re megy fel a ping amikor mas is netezik. Mit lehetne ez ellen tenni? Meg lehet valahogy oldani hogy amikor valaki internetezik és pl max sebességel tölt akkor ha erzekeli a net hogy más is használná akkor pont annyit adagol amennyi elég lesz hogy betöltsön egy weboldalt. Elég idegesítő hogy amikor valaki csak elkezd itthon nezni egy youtube videot akkor az első par masodpercben még a facebook messenger is csak kapcsolódik. Még egy nyamvat weboldalt is csak tölt tölt majd vegül kiiírja hogy nem lehet kapcsoldni. (ha a saját gépemröl töltök és ugyan erröl a geprol akarok netezni akkor is ez a helyzet) Köszönöm a setséget.
0
0
0
0
zac3127 avatar
Sziasztok lenne egy ilyen problémám valamiért eltűnt a wifim ez,hogy lehet egyszerűen egy eszköz se talál wifit,ha esetleg valaki tudna segíteni írjon mar rám privátba.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A mai napon megérkezett a gépem meg a monitorom, és minden király is, azon kívül, hogy nem tudok rá csatlakozni, a vezeték nélküli hálózatunkra! És nem is írja ki a hálózatokat!, csak hogy Nincs csatlakozás, nem állnak rendelkezésre kapcsolatok! Mit kell tenni ilyenkor??
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Tulajdonosa lette egy TP- LINK TL-WR1043ND Gigabit Wireless N router-nek amut ajánlottatok. A 200 mbit/s diginetem van.A gépemen kábelen simám hozza ezt a sebességet,de a wi-fi-je nem olyan erős.Elvileg 450mbit/s-et tud,de telón mértem és olyan 20mbit/sec-et mér 5 méterre a routertől.Kicsit keveslem 😞 A ps4-nél meg max 5mbit/s ami szintén 5 méterre van az meg nagyon kevés.Meg annyi hogy,honnan tudom milyen verziót kaptam v3 vagy v4-et.
köszi
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Van egy techicolor routerem a upc-től, mimden csodàs mesés, csak egyik mobil ezközön sem jön be ezen a wifin a google play. Régebben, kb 1 éve ezzel nem volt semmi baj, jól működött, nem volt közben semmi csomagváltás. Most, hogy bementünk upcékhez, azt mondták csomagváltást kell intézzünk, ahhoz hogy normálisan működjön a netjük... Lehet valamit tenni váltás nélkül is? Olvastam neten valami ipv4 meg ipv6-ról, de fogalmam sincs, hogy mik ezek😃
Valaki valami ötlet? Csak csomagváltással lehet megoldani?
0
0
0
0
visor261 avatar
Vagy... csak mindketten álmodtuk az egészet és az egész nem is történt meg csak egy alternatív dimenzióban amiből most áthoztuk ebbe a valóságba 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Valószínű miközben írtad a választ én pont töröltem a kérdést.
0
0
0
0
visor261 avatar
Na azért... Kiírtam... nézem... nincs itt... De... de hát itt volt... rossz helyre írtam? Valaki már válaszolt ezért nem látom? Csak képzelődök??? 😲
😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
visor261
Közbe pro hardveren már segítettek, ezért is törölte innen kérdésem, de azért köszönöm a választ.
0
0
0
0
visor261 avatar
1 Kábelen nem kér jelszót.
2 Valahogy így:
https://i.imgur.com/K2l64FC.png
0
0
0
0
Hunork avatar
Igen, úgy! És Save természetesen!
0
0
0
0
no avatar
Sikerült (elvileg). Beléptem a router menüjébe, azon belül a System Toolsba, és azon belül a passwordba. ott be kellett írnom a régi jelszót felhasz. nevet (admin, admin).
És alatta újakat. Így kellett?
0
0
0
0
Hunork avatar
Blade890
Nézd meg, hogy tudsz belépni a Router menüjébe, elvileg ezt írod a böngésző címsorába: 192.168.1.1 De rajta van a Router alján. Ha beléptél, akkor megkeresed a System vagy hasonló menüpontot, és megváltoztatod a Username és Password opciót. Itt persze megadod a régit, a két admin -t.
0
0
0
0
no avatar
És ezzel mit tudok csinálni? Pontosan mit kell megváltoztatnom?
0
0
0
0
no avatar
Figyelj, ez annyira probléma, hogy nagyjából bárki be tud lépni a routeredbe és ott megváltoztathat bármilyen beállítást, jelszavakat, le is tilthat róla, gyakorlatilag zárban hagyott kulcs...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Mikor Avasttal csinálok vírusírtást, mindig kiírja hogy az ön hálózati routerjének gyenge a jelszava: admin, admin.
Ez probléma, vagy nem kell komolyan venni?
0
0
0
0
no avatar
Hát jelenleg nincs és nem is tervezem olyan eszközt venni ami olyan wifi-vel megy.
Igazából a jövőállóságát kérdezem mert azért 19 ezer forint nem kevés pénz egy routerért szerintem.

Mert ha most megveszem akkor 3 évig nem szeretnék venni routert.
0
0
0
0
Hunork avatar
A TP-LINK TL-WR1043ND V3 / V4 fejlettebb technológiával rendelkezik, de nyilván az Asus esetében még a névért és a garantáltan jó alkatrészekért kell többet fizetni. A GHz kérdésre a válasz az, hogy van-e, lesz-e olyan eszközöd, mely képes erre? Pl: a telefonom 2,4-es, de ha vennék mondjuk egy Lumia 930-at, az már tudja. Ettől még lesz net a "kevesebbet tudó" routerrel is, csak nyilván itt a méret a lényeg. 😀
(ha pongyolán fogalmaztam, elnézést!)
0
0
0
0
no avatar
csak azt már nem lehet kapni.
Amit beírtam az most akciós az emagon 19 ezer forint.
Annyi még nem nagyon értek hozzá,de jövőben az mennyire számít,hogy nem tudja az 5ghz wi-fit?
Meg hogy csak " 1 sávos" a router ez mit jelent?
Amúgy eléggé tetszik,hamár az elöző tplink 15 ezer ez meg 19 akkor megéri inkább ezt venni ?
köszi
0
0
0
0
Hunork avatar
Különösen ajánlott darab az Asus említett gyártmánya! Annyi, hogy az 5GHz-et nem tudja, ha jól rémlik) De neked a kistestvér is tökéletes lenne: ASUS RT-N15U. (utóbbit viszont szinte lehetelne beszerezni..)
0
0
0
0
no avatar
50 négyzetméteres panel lakást.
Kb. pont lakás közepén van a gépem.
Ez milyen:Asus RT-N18U 2.4GHz 600Mbps High Power Router, Gigabit Ethernet, USB 3.0 erről csak jót olvasok szinte.
0
0
0
0
Puffin avatar
Attól függ mekkora területet kellene lefednie a wifinek.
0
0
0
0
Hunork avatar
Nekem a PH-n ezt ajánlották, igaz csak 100/200/500 netig kiváló: TP-LINK TL-WR1043ND a V3 vagy V4 verzió. A C2 azért nem ajánlott, mert AC750-es, és gyenge a wifi része, főleg az 5GHz-es. Ezt szakember mondta, én hiszek neki.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Akkor megnézem tp-link archer c2-t.
Esetleg más model vagy ez mindent tud ami nekem kell? A wi-fi-jére sokan panaszkodnak,hogy nem a legjobb.

Köszi
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: ezért nem szeretem az ilyen szolgáltató által ajánlgatott routereket, meg modemeket. Nekik az az érdekük sokszor hogy az újabbat megvedd!
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: közben rájöttem, leszedtem a hozzá tartozó pdf-et. De wifin nem rossz. Azért ettől függetlenül mrcos vagyok, mert másfél éve ezt tolták elém a Digi-nél, most meg ha 200 vagy 500 lesz (idővel), vehetek egy értelmesebbet. Még jó hogy van náluk akciós áron.
0
0
0
0
Puffin avatar
A gyártó oldalán is csak 100 mbitet ír a LAN és a WAN portra a C20i-nél.
0
0
0
0
Hunork avatar
Többre képes, az biztos. Remekül elvagyunk a lakásban akár három telefonnal is, bár az ritka.
Most nézem, a C2 20 ezerbe kerül... nem semmi...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azt hiszem madzagon UTP kábelen adja csak 100Mbit/s sebességet.Wifin többre képes.De ha tévednék akkor majd kijavít valaki.
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: anno a DIGI hirdette az oldalán, hogy DIGI100/200-hoz való. Ennek okán mertem írni. 😞
Amúgy ha már itt tartunk, honnan lehet tudni, hogy egy router hány Mbites? Mert a wifi számokkal villog mindegyik, ezért kérdem. Nekem DIGI 100 van, ami ha igazad van, nem jó hír, mert ha feljebb lépek, vehetek új routert is, bár, említettem, azt írták, hogy jó a 200-as DIGI nethez is...
0
0
0
0
Puffin avatar
200Mbites nethez azért ne ajánljunk 100Mbites routert.
A tp-link archer c2 inkább.
0
0
0
0
Hunork avatar
szupi92:
Én csak az enyémet tudom ajánlani, ezen a téren nincs sok tapasztalat, de mióta megvan, rendben teszi a dolgát, ha nincs net, az a szolgáltató miatt nincs. És van rajta USB is. Archer C20i: url]http://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-9_Archer-C20i.html[/url]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Routert szeretnék vásárolni.
200 Mbites netem van.Szeretném ,hogy wi-fis legyen plusz még egy ps4-et is szeretnék rákötni.

Tudtok ajánlani valami jót ? Max 10-15 ezerre gondoltam.
köszönöm
0
0
0
0
no avatar
GaboC: nem biztos hogy 192.168.1.1 a címe. Nézd meg mi a gépeden az alapértelmezett átjáró és arra próbálj meg felmenni a böngésződből.
0
0
0
0
visor261 avatar
Amikor ledobta azt a laptopot újraindítás meg minden után se hozta vissza, telefon, tv,asztali érzékelte volt is rajta net. Majd egy félóra múlva megint megjelent misztikus módon és fel lehetett rá csatlakozni csak úgy...
Spoiler!
release után nem kéne egy renew? 😲
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz ha más eszközöknél (pl: telefon, tablet stb) is jelentkezik ugyanez a probléma akkor a router nek van baja.

Másik Wifi hálózaton is kikéne próbálni a laptopot. Ha ott is ugyanez a helyzet akkor viszont, lehet akár a wifi modul is a hibás a laptopban. (ezt könyen lehet orvosolni egy wifi stickes megoldással)

Esetleg megpróbálhatsz egy ipconfig/release -t nyomni.
0
0
0
0
visor261 avatar
Adott egy régebbi pb laptop ami látja,felmegy kap netet... de néha ledobja és csak a szomszéd wifit mutatja ezt nem. Ötlet?(persze az újratelepítésen, win10en, driver frissítésen kívül)
0
0
0
0
GaboC avatar
Az Invitel egy ZTE ZXHN H108L típusú routert adott, amivel akadt egy kis gondom. Nem tudok csatlakozni hozzá címsorból. Mindig azt írja, hogy hosszú ideje nem válaszol. (192.168.1.1)
Tanácstalan vagyok.
0
0
0
0
visor261 avatar
A laptop vitte a 4k-t 😃 (laggolva de nem azt írta ki hogy nem lehet lejátszani...) Meg külön a tvbe is bedugtam és ott is ugyan ezt írja ki...(de behozza a thumbnaileket a kis rohadék...)
0
0
0
0
Puffin avatar
mi az hogy:
Pendrive lett megosztva routerről és a tv csak a 2k mindőséget érzékeli az fhd és a 4k-t fel se dobja, de a 2k-t se tudja lejátszani(ami már a tv miatt van) valaki ötlet?

4K-s filmet USB 2-es portról ne is akarj lejátszani routerről. De mi az hogy nem érzékeli a FHD-t?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció