header
Volcanoids
Volcanoids cover
Megjelenés: 2019. January 29.
Műfaj: Akció, Szimuláció, Túlélő
Fejlesztő: Volcanicc
Kiadó: Volcanoid

Volcanoids gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core i5-2500K / AMD FX-6300
RAM:
4 GB RAM
GPU:
Nvidia GTX 470 / AMD RadeonHD 5850
DX:
Version 11
OS:
Windows 7 64bit (Service Pack 1)
STO:
3 GB available space
Hang:
DirectX® Compatible

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Core i7-7700 / AMD Ryzen 5 1600
RAM:
8 GB RAM
GPU:
Nvidia GTX 1070 / AMD Radeon RX 580
DX:
Version 11
OS:
Windows 10 64bit
STO:
3 GB available space
Hang:
DirectX® Compatible
NOTE: Future releases may require more hard drive space.
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Márciusba jöhet a teljes verziója.
0
0
0
0
no avatar
Steamen summer salen bezsákolva, EA állapot 12€ - teljes áron 17€
[LINK]

Single-coop, fps nézetű, openworld játék melyben nagy hangsúlyt kapott a nyersanyaggyűjtés és craftolás.

A hangulata erősen steampunk jellegű, és bár kapott hideget-meleget amiért a steampunk vonalat nem erőlteti jobban a designokban és a felszerelés megjelenítésében, ezek ellenére kellemes látványvilágot nyújt.

A játék egy szigeten játszódik, mely középpontjában egy vulkán áll, ami játéknehézségtől függően rendszeresen ki fog törni, elsöpörve mindent amit ér. A két kitörés között van lehetőségünk nyersanyagot gyűjteni, komolyabb felszerelést gyártani, ellenfelekkel küzdeni, haladni a történetben.

És ha már ellenfelek. Aki ódzkodik a véres, hentelős játékoktól vagy csak egyszerűen nem szereti a vér látványát, annak jó hír hogy itt nem fog szembesülni nagy totálban szétrobbanó mellkasokkal és fröcsögő vérrel. A játékban az ellenfelek humanoid felépítésű robotok, és bár típusra kevés van belőlük, a létszámuk feledteti ezt az apróságot.

A játék nagy részét a borítón is látható bányászhajóban töltjük majd, melyet - ahogy haladunk előre a sztoriban és fejlesztünk ki újabb és újabb technológiákat, - felszerelhetünk kedvünkre különféle modulokkal, testre szabhatjuk a belsejét és bár a hajó mérete végső soron fix, bőven lesz benne hely a fejlesztések után arra, hogy tetszőlegesen kialakíthassunk benne különféle termeket.

Két fő játéktér van ahol lehet akciózni.
Vulkánkitörések között érdemes a föld alól előjönni és akár a felszínen, akár a barlangokban robotok és az ő bányászhajóik után kutatni és "leraidelni" őket, mert nagy mennyiségben tudunk szerezni tőlük késztermékeket, pl lőszert, felépítményeket szerezni, illetve a kutatásainkhoz nélkülözhetetlen hozzávalókat is egy felől innen tudjuk beszerezni. Plusz a robotok bányászhajóit bejárva ötletet kaphatunk a saját hajónk átalakításához is.
Vulkánkitörések előtt le kell "merülni" a föld alá, hogy a kitörő láva és hamu ne érjen se minket, se a hajónkat. A föld alatt a hajónkat egy kis minijátékhoz hasonló nézetből tudjuk irányítani. Itt tudunk a szigeten nagy távolságokat megtenni biztonságosan - a felszínre csak fix pontokon tudunk feljönni - és szintén itt lehet ha már bányászhajónk van, bányászni, különféle nyersanyagokat és kutatáshoz szükséges hozzávalókat összeszedni anélkül, hogy a robotok zavarnának.

A craftolás és fejlesztés tierekhez kötött így szépen végig kell menni a tier 1-en hogy a tier 2-t el tudjuk kezdeni és így tovább. A játék végig fogja a kezünket, folyamatosan adja a feladatokat és mutatja a helyes fejlődési irányt is, egy-két hiányosságtól eltekintve remekül vezet.

FPS lévén a gyilkolóeszközökre is illő kitérni: revolver, sörétes, smg, egylövetű gránátvető, mesterlövész puska, minigun a felhozatal, plusz gránát és dinamitcsomag - ha hajót kell elpusztítani. A lőfegyverek nagy részéhez van legalább két fajta lőszer, de akad amihez háromfajta is.

A történet nem bonyolult és nem is különösebben hosszú jelenleg, legkönnyebb fokozaton 11-12 óra kb. Azért a legkönnyebben, mert EA állapot miatt a balance nem az igazi és még így is hogy a legutóbbi patchben erősítették kb 50%-al a bányászhajónk moduljainak HP pontjait és lőszerkapacitását - igen a hajónk felszerelhető különféle lövegtornyokkal is - így is a robotok normál fokozaton 1-2 perc alatt szétkapják a legerősebben felszerelt bányászhajót is. Legkönnyebb fokozaton is könnyedén szétlövik a hajót ha hagyjuk nekik, de a játékos ezen a "nehézségi szinten" a minigunnal már igazi terminátor, így a robotok már nem jelentenek akkora veszélyt a hajónkra mert nem élnek addig hogy komoly kárt tegyenek benne.

Összességében kellemes játék, egy végigjátszást mindenképpen megér, akár egyedül, akár társakkal. Coop esetén volt 3-4 desync amit mentés és relog megoldott illetve volt egy csúnya rubberbandezés is amit egy teljes játékrestart minden résztvevőnél megoldott. Sajnos se a társakat, se a halál után elejtett összes nálunk lévő cuccot tartalmazó hátizsákot - ami kibír egy vulkánkitörést utána végleg elveszik - nem jelzi se a HUD se a térkép, emiatt erős kommunikáció kell.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció