SzámitógépvilágSzámitógépvilágSzámitógépvilág
header
The Crew: Motorfest
The Crew: Motorfest cover
Megjelenés: 2023. September 14.
Műfaj: Verseny
Fejlesztő: Ubisoft Ivory Tower
Kiadó: Ubisoft

The Crew: Motorfest gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core i5-4460, AMD Ryzen 5 1400
RAM:
8 GB (Dual-channel setup)
GPU:
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB or AMD Radeon RX 480 8GB
OS:
Windows 10 (64 bit only)
STO:
40 GB (SSD recommended)
RES:
1920x1080, 30 FPS, Low Preset 

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Core i5-8400, AMD Ryzen 7 2700X
RAM:
8 GB (Dual-channel setup)
GPU:
NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB  or AMD Radeon RX 5700 XT 8GB
OS:
Windows 10 (64 bit only)
STO:
40 GB (SSD recommended)
RES:
1920x1080, 60 FPS, High Preset
NOTE: HIGH:

CPU: Intel Core i5-10600K, AMD Ryzen 5 3600
RAM: 16 GB (Dual-channel setup)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB  or AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
OS: Windows 10 (64 bit only)
STORAGE: 40 GB (SSD recommended)
AVG PERF: 2560x1440 (2K), 60 FPS, High Preset 

ULTRA:

CPU: Intel Core i5-11600K, AMD Ryzen 5 3600X
RAM: 16 GB (Dual-channel setup)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3090 24GB or AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
OS: Windows 10 (64 bit only)
STORAGE: 40 GB (SSD recommended)
AVG PERF: 3840x2160 (4K), 60 FPS, Ultra Preset
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Camper Jumper SimulatorMonster Jam Steel Titans 2WRC 3Trackmania TurboDIRT 5Automobilista
Hozzászólások: 97
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok.

Megvettem Xbox One X - re és hát hogy is mondjam a játék nagyon tetszik de nagyon csalódott vagyok.

Elképeztően laggol , droppol a játék. Nem állandó az FPS olyan érzés vezetés közben mintha folyamatosan ugrándozik az FPS. Szinte élvezhetettlen a játék ezekkel a lagokkal.
Nagyon kevés ideig fut jól a játék (pár perc) és szinte állandó a lag, kis drop.
Főleg akkor van ez amikor füst effekt van vagy ezek szálló kis konfetti szarok amik szinte jellemző az egész játékra.

Valaki esetleg tud valamit hogy jön hozzá valami javítás?? Mert ez így borzalmas.
Nagyon nem vagyok meg elégedve az optimalizálással. Ráadásul One X-en nyomom tehát jobban is kéne futnia mint sima ONE -on.

Illetve írnátok saját tapasztalatot hogy nálatok hogy megy Xbox One/X ?

Köszönöm szépen. :)
0
0
0
0
💬 2
Dwight Schrute avatar
@Futocsiga: Xbox Series S-en hasonlókat tapasztaltam én is az ingyenes próba alatt. Az esetek többségében néha az a "fix 30fps" se volt meg. Csak picit furcsa a dolog, mivel a Crew 2 egy ideje megkapta már a 60fps támogatást Xbox Series konzolokra. Szerintem várni kell egy picit , hogy csiszoljanak ezen is, és rendbe lesz a dolog.
0
0
0
0
no avatar
@Dwight Schrute: Köszi a választ egy kicsit megnyugodtam hogy nem csak én vagyok így vele bocsi :)
Igen néztem a Crew 2 is hát elképesztő milyen simán és tisztán fut ehhez képest pedig már rég vettem elő.
Akkor várunk hátha minél előbb javítanak és olyan jól fog futni mint a Crew 2 most.
És addig pedig nyúzom tovább a FH5
:-)

Jó játékot mindenkinek.
0
0
0
0
Omis avatar
mondom megnyitom játszom egy keveset erre a virusírtó bejelez rá :VMProtect.X...*** :D
0
0
0
0
💬 13
kovb677 avatar
@Omis: Nálam nem jelzett be, milyen vírusírtód van neked? Kaspersky free-t használom.
0
0
0
0
Omis avatar
@kovb677: eset internet security

de már kijavítottam a hibát
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Omis: ESET-et használtam régen énis de ingyenesen ezerszer jobb van Kaspersky Free 99,8% detection ratio-val legmakacsabb vírusokat is megfogja feladatkezelőbe se hagyja futni őket ESET-nél meg csomó teszt van hogy nem bírta törölni vagy nem állította le.
0
0
0
0
reflmix avatar
@kovb677: Használnak még az emberek manapság vírusírtót ? :D
0
0
0
0
kovb677 avatar
@reflmix: Aki nem akar benyelni az igen. Vírusírtó nélkül nehéz észrevenni hogy van a gépeden ha jól megvan írva a vírus. Csomó weblap már bitcoint bányászik vírusírtó nélkül nem is tudod blokkolni vagy kompromisszumokkal. Nem beszélve a fertőzött trójais reklámokról. (Nem használok reklámblokkolót mert a reklám is bevétel nekik egyrészt)

Spoiler!
Erre jön a kérdés: Milyen weblapokat látogatsz te? Átlagos weblapokat és hiába megbízhatóak volt hogy vírust töltöttek fel valahogy rá és a vírusírtó blokkolta.
0
0
0
0
PoPet avatar
@kovb677: Érdekes, mióta nem használok vírusirtót (~10 éve) sosem szedtem össze semmit. Előtte folyton, de hát ha belegondolsz valamiből élniük kell nekik is :)

Full feleslegesen lassítják a gépeket, az ingyenes szarok is meg a fizetősek is. Az alap windowsos bőven jó napi használatra, bár néha az is idegesítően hisztis. Ha valaki nagyon rettegésben él, 1 bővítménnyel meg lehet fogni a böngészős scripteket is, nem kell hozzá semmi több.

Ne a kalózöbölből szedj mindent, meg nem kell arab kecskés felnőttfilmeket letölteni kétes filemegosztókról, és akkor annak az esélye, hogy benyelj valamit közel 0.

A vírusirtók maguk a legnagyobb vírusok, change my mind. Spoiler!
U cant
0
1
0
0
kovb677 avatar
@PoPet:
Érdekes, mióta nem használok vírusirtót (~10 éve) sosem szedtem össze semmit. Előtte folyton, de hát ha belegondolsz valamiből élniük kell nekik is :)


Már bocs de ez csak a te fejedben létezik így, ha nem ellenőrizted géped semmivel (kaspersky free(oroszokra finnyásoknak bitdefender free), hitman pro, malwarebytes) egyszer alaposan akkor nem is tudsz róla hogy a gépeden vannak a kártevők. Olyan mint a betörő, ott lakik házadba de mivel nem látod azt hiszed nincs is és ez nem paranoia csak tény. Sok ember belépési adatait nyúlták már le így vagy kereskedtek vele úgy hogy az áldozat nem tudott róla semmit mert tojt arra hogy van e a vírus a gépén vagy nincs (Defender nem elég, ingyenesen ezerszer jobb av-k vannak)

Alap Windows Defender kuka, semmit nem ér a valósidejü védelme mai napig kudarcos a teszteken és egy egyszerü virusos script kilövi magát a védelmet is mert az is egy bughalmaz tök mindegy hogy 10 vagy 11 alatt fut. 50-70% detection ratio-jával meg elég gyér... https://www.youtube.com/watch?v=SxVJsfdSIqo linkelhetek frissebbeket is ott se teljesít valami jól és a valósidejü védelme majdnem 0-hoz közelit ha káros weblapok blokkolásáról van szó

De előre leszögezem nincs tökéletes vírusírtó mert mindegyiknél van olyan hogy valamit nem észlel és figyelmen kivül hagy de a defender meg sem közeliti azt a szintet. (Kas meg Bitdefender 98% ratio-val majdnem tökéleteshez közelit és elég hatékonyak, gépet nem eszik ha jól beállítod.)

Nem vírus egyikse, Spoiler!
akkor defendert is kapcsold ki.


Bár aki mindenféle szenny weblapot látogat meg töltöget annak tényleg elég a defender, defender nem fogja blokkulni legtöbbjüket
0
2
0
0
kovb677 avatar
@PoPet: Plusz azt még hozzá tenném hogy a legerősebb vírusírtók egy fityingbe se kerülnek kaspersky free előtt ESET-et használtam havi újságkóddal most meg teljesen ingyen egy sokkalta erősebbet ugyanaz a motor van benne mint a fizetősbe, mindenhol ezt ajánlják
0
0
0
0
PoPet avatar
@kovb677: Használd egészséggel :D Én nem fogom, mert semmi értelmük. Aki nem veszi észre, hogy valami nem okés a gépen, azon nem tudok segíteni. Amelyik program meg ingyenes, ott az adataiddal fizetsz.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@PoPet: Nem fizettem eddig semmivel, mondjuk akkor windowst se kéne használj az egész windows széria egy "spyware" sok emberke szerint illetve fizetős dolgokra is azt mondják hogy kémked szóval tök mindegy... :D

Aki nem veszi észre, hogy valami nem okés a gépen


Mostani erős -modern- gépeken mit veszel észre? Ha csak adatlopás a cél (belépési adatok,bankkártya) akkor nem is tudod észrevenni egy könnyen hisz az nem foglalja az erőforrásaidat ha jól van megírva, normális vírusírtó nélkül pedig lehetetlen kiszűrni.

Linuxot mondják a nagyokosok hogy az nem kémked de nekem windows-al sincs baj csak a defendert egyből cseréltem le egy sokkal jobbra ami már évek óta ingyenes, kaspersky-re. Azt ajánlom mindenki másnak is ami nekem bevált.

Amúgy nem vitázom, mindenki azt használ amit akar nekem ez évek óta bevált kombó kas-hitman pro- malwarebytes
0
0
0
0
reflmix avatar
@kovb677: kb 7 éve de lehet több,hogy nem használok énsem semmilyen írtót. Még Problémám lekopogom nem volt, pedig volt ám régen recsi rendesen különböző oldalokon, adat halászokkal mindíg úgy voltam h egy sima hétköznapi embertől mi adatokat tudna lenyúlni, bankiakkal úgyse tud mit kezdeni ha csak nem adom meg, xhamsters, xnxx keresésekkel meg még lehet jól is jár, hátha mutat valaki újat neki, ha meg lassúl a szekér akkor meg újra lehet rittyenteni a rendszert aztán mehet a dolog. De szerintem egyénfüggő az írtó, ha úgy érzi az ember, és indokolt (pl nagyon fontos adatok a gépen) akk toljon fel hat vírusírtót is akár,de ha csak nyomatjuk a steamrol , meg epicről szerzett játékokat plusz egyéb fincsa dolgok akkor szerintem fölösleges 😁
0
0
0
0
kovb677 avatar
@reflmix: Nem kell hat av. 1 elég kettő meg másodlagos ellenőrzőnek. Kaspersky free mellé malwarebytes és Hitman pro. Erős kombináció eddig bevált.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@reflmix: Attól függetlenül néha érdemes raereszteni gepedre ellenorzőket ha nem is használod egyiket sem. 7 év alatt bármit össze szedhettél főleg ha azóta géped se raktad újra
1
0
0
0
no avatar
Lenyomtam a trialt, jó játék lett, DE: az irányítás az fh5-höz szörnyű(kb meg lehet szokni), és 70 €-t nem ér.
0
0
0
0
💬 2
kovb677 avatar
@Dani David: Annyit tényleg nem, kipróbálni jó volt de ennyi. Forza 5-özök az megvan Ms Store-n standard kiadás.
0
0
0
0
Belchior10 avatar
@Dani David: FH5 irányítás tényleg jobb, de a Crew 2-höz képest fejlődött a Motorfest. Ott van a Ubisoft+ havi 15 euróért és abban a 120 eurós Ultimate Edition szerepel.
0
0
0
0
Omis avatar
Én azt mondom így pár nap játék után teljesen rendben van :)

Belekötni nem tudok már :)
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar


Shadowplay-el rögzítve most okés lett a felvétel. Azért meglepő a kis I5 teljesítménye.Az én nem éppen hightech szerény játszós gépemen is elég szépen fut mondhatni.
Irányítás tényleg sokkal jobb a második részhez képest, még klavival is. Van egy kis Horizon íze de szerintem összességében teljesen rendben van a játék.

Ui: tudom a hang akadozik valami betett neki konvertáláskor de játék közben semmi ilyen problémám nem volt.


GeForce Experience programot nekem törölni kellett valamiért nem tetszik a játéknak.
0
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@Dwight Schrute: 40-60 fps megvan ahogy látom , ennek még kell pár frissítés hogy rendbejöjjön mert még ilyen beta szakaszba van az egész
0
0
0
0
kismadar avatar
Jó másfél órát játszottam a trial-al PS5-ön, azt mondom jót tett a játéknak, hogy közelebb hozták a Horizonhoz egy kicsit a játékmenetet, mert sokkal élvezhetőbb lett így a játék. Az autók fizikája, irányíthatósága talán most lett a legjobb, és a motor/kipufogó/turbo hangok is abszolút jók lettek. Hawaii szigete mint helyszín szerintem kiváló választás volt, és egész jól le is lett modellezve a sziget. Kellett már egy kis konkurencia a Horizon sorozatnak!

Teljes árat nem ér, de egy jó akció által érdemes lehet beszerezni. Ment is a kívánságlistára. 😁
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Lejárt az egyik 5 órás limitem. Szerintem, amire kitalálták ezt a játékot azt hozza. Könnyed, arcade szórakozás sok versennyel/ kocsival. A kocsik szépen megvannak csinálva. Az irányítás olyan amilyen. Szépen futott nem volt probléma vele. Sokminden belefért abba az 5 órába. Amiket megcsináltam a Japán sorozat, a Porsche, Retro kocsik , Street rész meg még pár dolog. Élveztem megmondom az őszintét mindet :D Nem mondom, hogy megvenném, de még PS-en holnap kitolom a megmaradt pár órát más sorozatokkal, amik itt kimaradtak.
0
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@DoggyDog: Az tény jó játék de néhol feltűnik a forza koppintás. Még érkezik pár patch hozzá és teljesen jól fog futni.
0
0
0
0
Liptik avatar
Megvan a Supra, eddig tetszik a game.
0
2
0
0
no avatar
És egy frissen felkapott videós még valami ilyesmit mondott, ˝nyilván jobban néz ki mint a Forza, hisz újabb˝. Na én most kipróbáltam, és ezért 70 eurót?! Na ne vicceljünk már, még optimalizálva sincs. Folyton le esik az fps, a grafika még az FH4 et se üti meg, és azok a fránya visszapillantók. A ps tulajoknak biztos jó lesz, de véleményem szerint másnak nem.
0
0
1
0
💬 15
Viktorinho avatar
@NZSOO: Én is inkább elő fizettem ubiszaft+ -ra minthogy meg vegyem,de nekem nincsenek fps droppjaim pedig csak egy gtx1080-al tolom 1080p full grafikán és a 60fps meg van. Lehet nem a legszebb játék,de verseny közben amúgysem a környezetet kell sasolni hanem a következő kanyart. :D
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Én csak a trialt próbáltam ki, és nem tudom miért de nekem valamiért 120fps el fut, gondolom azért veszem észre a droppokat. Bár nekem is 60 ra van rögzítve a beállításoknál, meg hát ugye nincs is 120as opció, ezért is érthetetlen.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@NZSOO: Stabil 31 fps van gépemen mindent ultrára rakva 1080p-ben. Szépen fut csináltam róla videót de ennek ellenére ez a 24-31 fps nevetséges azt írja kifutott vram-ból holott gépigény rtx2060 illetve a grafika még annál is régebbi. Ennek még kell optimalizálás az tuti. Forza 5-be bőven 60 fps fölött vagyok.
1
0
0
0
Yezi_ avatar
@kovb677: Csak merem feltételezni, hogy a gépidnél szereplő laptopról van szó jelenleg, ebből kiindulva viszont... Tényleg olyan meglepő, hogy egy 2023-ban megjelent játék, Ultra grafikán, kifut a 4GB VRAM-ból? Ráadásul a gépigényben szereplő RTX 2060 is lényegesen erősebb, mint a mobil 3050 Ti. 😅
1
0
0
0
kovb677 avatar
@Yezi_: Nem erősebb mert csomó 2060 játék bőven fut 60 fps fölött csak az új játékra ráfér még pár patch ennyi az egész. 3050ti azért újabb kiadás mint a 2060. Ennél még a grafika sem indokolja hogy ennyire kevés fps-em legyen holott ha forza 5-öt elinditom ezerszer jobban néz ki bár ott optimalizálták kevés vram-ra is. Nem csak én panaszkodok itt az optimalizálásra hanem mások is.

Jedi survivor is ilyen 30-40 fpseket produkált 3050ti alatt de patchek után már 60 fps fölött volt ultrán. Bár ez a mostani játékoknál jellemző, abszolút-e nem kötekedésből írtam ezeket.
1
0
0
0
no avatar
@kovb677: Laptop 3050ti alatt ultrán 60fps fölött? Hol? A menüben?
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Sarlo_: Nem, a játék közben... patchek után tényleg 60 fps fölött van a képkockaszám, nézz róla videókat rengeteg patchet kapott a Jedi Survivor azóta Nem motorfestről beszéltem mert ott még nincs meg a 60, patcheket meg kell várni. (De ha csak azért jöttél hogy belém köss akkor mehetsz is)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@kovb677: Még a max 80W-os TDP kerettel rendelkező 3050 Ti is érezhetően gyengébb a desktop 2060-tól, hiába újabb.
Az egy dolog, hogy más játékok, ahol szintén 2060 a követelmény, jobban futnak mint a Motorfest, de ez nem változtat a tényen, hogy a desktop 2060 erősebb.

Azt viszont aláírom, hogy az optimalizáláson még lehetne mit csiszolni, bár még mindig nem annyira rossz a helyzet, mint sok, az elmúlt időszakban megjelent játék esetében.
0
0
1
0
kovb677 avatar
@Yezi_: 95wattos van nekem tehát nem a 80-as verzió. desktop 2060-ban több a vram azért érezni előnyét de ha lenne 3050ti-ben még 4 giga vram pluszba simán meg lenne 50-60 fps, kell még patch neki.
2060 lehet erősebb de nem kellene gondot okoznia 3050ti-nek egyik 2060os játéknak sem mert optimalizált játékoknál mindig megvan 60 fps very high-ultrán. Jedi Survivornál is meg lett 60 fps fölött kb 6. patch után.

Nekem jelenleg 31 fps-el szépen fut nem venni észre rajta hogy bármi gondot okozna még nvidia shadowplay mellett is 1080p60 videót rögzitettem holott a fps nem sok. Kártyában a lóerő megvan csak a vram amiből kifut hamar... Forzánál a rendszer memóriáját is használja.

Amit furcsállok hogy 60 meg 30 fps lock van egy játékban 2023-ban illetve a grafikája még mindig nem egy forza 5 szint az tuti de maga módján jó játék van akinek bejön.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Yezi_: Ma megint elővettem 38-45 fps között ugrál hegyes völgyes területeken meg a városban. Kikapcsoltam a v-syncet is. Ez kap pár patchet és rendben lesz minden.
0
0
0
0
reflmix avatar
@NZSOO: megint az a krva Forza Horizon 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
0
2
0
0
no avatar
@reflmix: Ha egyszer jobban néz ki mint a frissen megjelent 60 fps re zárt Motorfest....😂
Egyébként ha kapna egy rendes motort a game, és ez az fps sapka kikapcsolhatóvá válna, nem lenne ez rossz, csak ugye ha az ember hozzászokik valamihez, akkor onnantól nem akar visszalépni értsétek ezalatt a grafikát.😎
0
0
2
0
kovb677 avatar
@NZSOO: Igen néztem a 60fps cap-et. Minek le lockolni a fpst???

Amúgy teljesen egyetértek Forza 5 meg ez a motorfest össze sem hasonlítható.
1
0
0
0
reflmix avatar
@NZSOO: Szép nagyon a Horizon nem vitás. Szerintem remek mind a kettő játék igazából. Talán annyi hogy a Motorfest mostani árát picit sokallom, ezért is csúsztatom a vásárlásást egy akcióra, meg valóban zavaró a 60 FPS lock, ez igaz.
0
0
0
0
Liptik avatar
@NZSOO: Énis még csak az 5 órás demót tolom, de szerintem vagy karácsonykor, vagy leakciózva megveszem.
1
0
0
0
no avatar
PS5-ös verziót próbáltam.

Látványra nem a legszebb, nem azt mondom hogy csúnya, de egy FH5 nyomába nem ér, sajnos. Sem látványban, sem optimalizáltság terén, most még eléggé rosszul fut, vannak beröccenések 60 FPS módban.

Nyilván nem nekem készült a játék. Fun, de ennyi. Én nem akarok olyan szivárvány mintás úton versenyezni porscheval, ahol lebegő konténerek vannak felettem, hatalmas konfetti szórással.

Ez az 5 óra próbaverzió bőven elég nekem, több időt nem is szánnék rá, nekem ez egy céltalan, véget nem érő versenyzés és bolyongás, XP-ért és pénzért. Jobb szeretem a sztori alapú játékokat, akár autós játékokat is, ahol van értelme annak hogy versenyzek, nem csak annyi, hogy vehetek másik autót, vagy hogy én legyek fentebb a
ki töltötte ugratással a levegőben a legtöbb időt
online ranglistán.. csak sajnos rendes sztori alapu autos jatekok mar nem igazán készülnek, kicsi az olyan játékok célközönsége, nem úgy mint ennek. Ez egy gyerekeknek való játék, semmi komolyság nincs benne, vagy ha van is, sajnos elég csekély. Viszont én ezt 2 óra játékidő után mondom, nekem ezek voltak az első benyomások, ez csak az én saját véleményem, aki élvezi annak nagyon jó játékot kívánok hozzá!
1
0
0
0
Liptik avatar
Nekem is tetszik, PS5-ön elég szépen visszi.
0
1
0
0
DoggyDog avatar
Jó ez az 5 órás limit kipróbálni a játékot. PS-en a Japán szériát tolom ezalatt, míg PC-n meg a Street részt. Jó kis arcade szórakozás, látványra se vészes, szerintem, aki beruház rá az el lesz vele jó darabig, mert elég sok tartalom van benne, többféle széria, rengeteg kocsi...nekem elég lesz a 2-szer 5 óra belőle.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Valaki esetleg tudja mikortól érhető el az 5 órás próba? Xbox

Köszi.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Futocsiga: Szia! Már elérhető csak a Storeba írd be Motorfest és ott az a verziót keresd ahol a Ubisoft+ logó van azt ki válsztod és annál írja az igynes próba verziót.
0
0
0
0
no avatar
@Gadam97: Ezer köszönet bro :-) Igy már meg van! De azért dúrva hogy nem találtam.
Láma vagyok ...... :)
0
0
1
0
Laci552 avatar
5 óra ingyen játék van 17.ig
1
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@Laci552: Kösszi akkor feltétlen kiprobálom milyen lett
0
0
0
0
Omis avatar
Én csak azt nem értem miért "ragaszkodnak"ehhez a grafikàhoz .
Nem sokban különbözik a második résztől.

De még jó hogy érkezik majd valamikor a the solar crown (vagy TDU 3 nak is mondható)
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Omis: A solar crown-t hagyjuk inkabb, eleg tré mar a trailerek alapjan is sajnos..
0
0
0
0
Omis avatar
@Sarlo_: most hogy így előfizettem rá (ubisoft +) azt kell mondaj egész jó.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Omis: Igazából az eredeti test drive örököse a Crew széria, így a most megjelent Motorfest is, ami jön új Test Drive annak viszont a nevén és azon kívül amit képvisel semmi köze az eredetihez. Szóval aki Motorfestezik valójában az már a Test Drive-al játszik.....azon belül is az Unlimited 1 remake verziójával, hisz részben a map is azonos stb.
Egyébként bőségesen fejlődött a program és alapvetően maga a játék mutatni valója is egyedi, sokkal inkább próbálták élethű hatásúra csiszolni az árkád vonalon belül, mint amit Forzában látni mondjuk.
0
0
0
0
Edveen avatar
@Andor1997: Imádtam a TDU-t!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Omis: Ez szerintem inkább az engine sajátossága, elég csak megnézni az eddigi Snowdrop engine-re épülő játékokat.

Bár őszintén nem értem mi a baj a grafikával. Egyetlen dolog ami kissé szúrja a szemem, az az ambient occlusion gyengesége, leginkább a növényzetnél, de ez sem minden esetben feltűnő.
Egyébként meg a textúrák rendben vannak, az autók kifejezetten jól néznek ki, a fényekkel pedig különösen jól bánik a játék. Kicsit cartoony hatású olykor, de ez szerintem részben az erős színeknek is köszönhető, színtelítettség csökkentésével viszont lehet próbálkozni, hogy valamivel "realisztikusabb" hatást keltsen.

Éjszaka talán a legjobb, a touge race pl. az RX7 kormánya mögött szerintem baromi hangulatosan festett. 🙃


Crew 2-höz képest meg aztán tényleg ég és föld. Elmúlt napokban elég sokat játszottam vele, sokkal laposabb az egész grafika és környezet terén is.
0
0
1
0
Liptik avatar
És a legjobb, hogy megjelenéskor már ingyenes hétvége lesz, ez kéne minden játéknál és akkor kevesebb lenne a kalozkodás.
0
0
0
0
💬 2
Dwight Schrute avatar
@Liptik: Tudtommal a 2 rész esetében sem volt virágbolti kiadás. Netkapcsolat kell neki.
0
0
0
0
Liptik avatar
@Dwight Schrute: Az elsőhöz sem volt.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ha a Crew 2-höz hasonlóan nem fogják sajnálni a contentet belőle, úgy érzem ezzel nagyon jól fogok szórakozni. 😈

Az irányítás/fizika még mindig jóval árkádosabb, pl. egy Horizon-höz képest, de sokkal sokkal jobb mint a Crew 2-ben. Az autóknak van súlya, érzésre is mindegyik más, az ideális ívek és megfelelő féktávok tartása gyakorlatilag elengedhetetlen.

A hangok szintén nagyon jók, főleg a váltásoknak van iszonyat jó hangja, de az autók is jóval szebben duruzsolnak, az előző részhez képest. Soundtrack terén is totál elégedett vagyok, mondjuk itt volt is hová fejlődni, mert a Crew 2 soundtrack-je szerintem iszonyatosan rossz volt.

A grafika szintén nagy előrelépés az előző részhez képest. Lehet, hogy nem hozza minden tekintetben mondjuk egy Horizon 5 szintjét, nem annyira realisztikus, de összességében nagyon kellemes ránézni, sőt, szerintem kellemesebb is a szemnek, mint mondjuk az agyondícsért Horizon 5. Gépigénye ugyan kissé irreálisan nagy, de alapvetően nem fut rosszul, pár óra alatt volt talán 2-3 pillanatnyi frame drop.

Pár in-game screenshot, Ultrawide 4K-ban, Ultra grafikán. Azért ezt csúnyának nevezni, erős túlzás..🙄

https://i.ibb.co/5rchtQk/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-05-49-95.pnghttps://i.ibb.co/Wpt7qs7/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-09-33-30.pnghttps://i.ibb.co/n6QvYWB/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-12-56-28.pnghttps://i.ibb.co/gRdvZDP/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-36-01-24.pnghttps://i.ibb.co/jJfT0SQ/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-43-24-26.pnghttps://i.ibb.co/vvC1SsL/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-49-46-71.pnghttps://i.ibb.co/Km8LQvn/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-14-54-25-28.pnghttps://i.ibb.co/JFFj2kH/Base-Profile-Screenshot-2023-09-11-17-00-13-14.png
4
0
1
0
Dwight Schrute avatar
Nem szabad összehasonlítani egy Forza Horizonnal, mert ahhoz képest, tényleg nem nagy durranás, viszont a Crew 2-höz képest valamelyest már jobbnak tűnik. Mondom ezt úgy, hogy még most is csapatom a második részt.
0
0
1
0
💬 4
Yezi_ avatar
@Dwight Schrute: Őszintén, szerintem a Horizon 5 sem nagy durranás. Pedig én imádom a szériát, nagy hypeot kerítettem az 5. rész érkezésének is, de talán az összes Horizon közül erre untam rá leghamarabb.
Bőven látok potenciált a Motorfestben, még ha nem is éri el minden tekintetben a Horizon szintjét, szerintem egy teljesen vállalható alternatíva lesz. A béta után én nagyon bizakodó vagyok. 🙃
2
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Yezi_: Nekem a Forza Horizon 3 a kedvenc plusz a hozzá kiadott hot wheels DLC pláne nagyon bejövős volt. 😀 Reméljük a legjobbakat.
0
0
0
0
reflmix avatar
@Dwight Schrute: Pedig még az útszéli kidobott kutya is hozzá hasonlítja..... Tény hogy jó a Forza, tény hogy szép a grafikája, de ezt az irdatlan szopkodást amit a Forzához csinálnak néha sok már.. Úgy látom már a Horizon mint mérce áll, és ami nem üti meg grafikában meg stílusban az csak szar lehet .. De remélem rosszul látom :)
2
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@reflmix: Nem azt mondom hogy a Horizon kell hogy a mérce legyen. Viszont bizonyos dolgok visszaszoktak köszönni más autós játékokban ami már az FH esetében bevált működő módszernek látszódik.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szarabb a grafika mint a Forza H 5… nem kéne jobbnak lennie? Vagy törekedni rà?
0
1
0
0
💬 7
kovb677 avatar
@MaximumGame: Azt észrevettem énis, 2023-ba ilyen pocsék grafikával kiadni egy kocsis játékot szégyen.
Holott már élethü motors játékokat is láttam sőt még kocsisat is.
0
1
0
0
Yezi_ avatar
@kovb677: Azért pocséknak nevezni erős túlzás, bár azt sem értem miért kellene mindennek realisztikusan kinéznie. Szerintem nem attól lesz szép egy játék, hogy fotorealisztikus grafikával rendelkezik.
Aláírom, technikailag tényleg nem minden tekintetben egy Horizon 5, ettől függetlenül viszont totál jól néz ki a játék, kellemes a szemnek, sőt, megkockáztatom, bőven jobb atmoszférája van mint a Horizon-nek.
2
0
0
0
kovb677 avatar
@Yezi_: Nekem csalódást okozott pedig crew 2 nem volt rossz azt hittem az újabb rész már jobb lesz de ezt a grafikát már pár évvel ezelőtt is láttam.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@MaximumGame: Attól, hogy vannak realisztikus játékok, ez egyáltalán nem cél és nem is elvárás még ma sem, arról nem is beszélve, hogy a két cég közti pénzbeli és emberi mennyiségben is hatalmasak a különbségek. Teljesen felesleges a Forzához hasonlítani, vagy bármihez is, hisz a játékélmény számít, amit végső soron nem a grafika ad és ez egy Crew...vagy Test Drive Unlimited, mert végül is ők fejlesztik, szóval ez egy Crew nevű Test Drive és a Test Drive ami jön az meg....nem tudom mi lesz. 🤣
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@Andor1997: Hát Test Drivot nagyon szerettem mindig is. De nekem ezt a Crew játékot a repülökkel meg minden hülyeseggel rontották el 🤪
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@MaximumGame: Valóban furcsa volt én is utálattal néztem rá és megvallom még nem próbáltam, de utólag nincs semmi bajom vele és ha a Test Driveot szeretted, akkor ezt az új részt is lehet megkedveled...térkép a Test Drive 1-ből van rekreálva...amit a tényleges új TD mutat YT-on, az meg szó szerint semmi.
0
0
0
0
Liptik avatar
@MaximumGame: Szerintem meg szép.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ez nem sok, mármint a gépigény
0
0
0
0
migist2 avatar
A Crew Motorfest minimális követelményei
Memória: 8 GB
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 960
CPU: Intel Core i5-4460
Fájlméret: 30 GB
OS: Windows 10 64 bites vagy újabb

A Crew Motorfest által ajánlott specifikációk
Memória: 8 GB
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
CPU: Intel Core i7-8700K
Fájlméret: 30 GB
OS: Windows 11-ig

Ez valós lenne ?
0
0
0
0
💬 2
Viktorinho avatar
@migist2: gtx 1080-al nekem szépen futott az open beta,remélhetőleg nem változik a gépigénye.
0
0
0
0
Belchior10 avatar
@migist2: Azért a 8 GB memória elég karcsúnak tűnik egy open world játéknál. Minimumnak oké, de ajánlottnak szerintem inkább 16 kell.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Első indításnál laggolt mint állít. Utána olvastam obs studio be zavar neki,akkor is ha nem fut a program. Uninstall után fix 60 fps.
0
0
0
0
Omis avatar
teljesen jó sőt én azt mondom még jobb lesz,
(csak ezt az FPS lock vennék ki belőle vagy 30 vagy 60)
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nekem 10FPS-em van. Érdekes. Ubisoft exklúzív problémák egyike.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@DDarkness: Nálam 1080p-ultran megvan a 60fps, de olyan dropok vannak hogy az valami kegyetlen 🙄 és nem fogy el a vram, elsőnek azt hittem amiatt van. Series X-en a quality mód meg jatszhatatlan, ott is olyan kegyetlen dropok vannak elvileg. Elnézem neki, lévén hogy béta, amúgy meg nagyon adná, de így nem igazán valami szórakoztató a dolog.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Sarlo_: Ha vissza emlékszek a Divison 1 Betajára az nekem jobban futott mint a megjelent játék. A Divi 2 Betaja meg csak egy picurkát volt rosszabb mint a megjelent game, szóval nekem minden reményem elveszett a Motorfestel kapcsolatban. Eleve mi az 2023-ban, hogy PC-s játékba 30 és 60FPS-es lockot raknak? Lassan már nagymamám is magasabb Hz-es kijelzőn nézi a híradót.
0
0
0
0
no avatar
@DDarkness: Pedig amúgy lenne benne potenciál, méltó kihívója lenne a Forza 5-nek, de ilyen teljesítménybeli problémák mellett nehéz lesz, legalább a konzolos portot rakták volna rendesen össze, de ott sem jobb a helyzet. Legalábbis quality módban nem. Nekem mindegy lenne hogy 60fps lock van, autós játékba meg amúgy alapvetően minden sztori orientált játékba elég nekem, de legalább tartaná rendesen.. de az, hogy beesik 30ra is a fps vagy kevesebbre is katasztrófa. Nekem ez jobban bejön, mint akármelyik Forza, de valljuk be hogy a Forza 5 szebb, mégis klasszisokkal jobban fut, mint ez 😀 na mindegy is, remélem majd azért kezdenek vele valamit, de már régóta nem bízom a ubisoftban sajnos.
0
0
0
0
Belchior10 avatar
@Sarlo_: Azért van a Béta, hogy az ilyen problémák kiderüljenek és időben lehessen orvosolni őket. Persze ismerve a Ubit, nem biztos, hogy menni fog nekik.
0
0
0
0
no avatar
Srácok. Akinek már az elején crashel (AMD gpu-val), az rakja vissza a 23.5.2 drivert. Ez megoldja a problemat.
0
0
0
0
no avatar
Kaptam béta teszt hozzáférést, már töltöm is 😀 kíváncsi leszek milyen lesz, holnaptól játszható. Tuningot sehol nem említik amúgy, remélem az ebben is lesz azért..
0
0
0
0
💬 5
PoPet avatar
@Sarlo_: Kíváncsi leszek én is milyen, most szedem le aztán holnap kiderül, a 2-vel csomót játszottam
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Toljad 😀 majd írd le neked mennyire adja, majd leírom én is én hogy látom a dolgokat
0
0
0
0
Liptik avatar
@Sarlo_: Most néztem az emailomat és én is kaptam hozzáférést.
0
0
0
0
no avatar
@Liptik: Toljad neki, nekem egyelőre annyi hogy 3 inditasbol 3x egymás utan kap összeomlást a játék, tovább nem hajlandó haladni a warning képernyőről 😂 nem is kinlodok vele, hagyom, aztán hátha nem nálam van a probléma és valamit csinálnak vele 🙄
0
0
0
0
Liptik avatar
@Kings Bounty fan: Már alig várom, amúgy én elöször Motorsport-ot olvastam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció
Számitógépvilág balSzámitógépvilág jobb