SzámitógépvilágSzámitógépvilágSzámitógépvilág
header
Anno 1404
Anno 1404 cover
Megjelenés: 2009. June 23.
Műfaj: Szimuláció, Stratégia, RTS, Városépítő
Fejlesztő: Blue Byte, Related Designs
Kiadó: Ubisoft

Anno 1404 gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Pentium 4 3 GHz or comparable (dual core recommended)
RAM:
1 GB
GPU:
DirectX®9-compatible graphics adapter with 128 MB RAM
DX:
DirectX®9/10
OS:
Windows® XP (SP3), Windows Vista® (only)
STO:
6 GB free space
Hang:
DirectX®9-compatible

Ajánlott gépigény:

CPU:
Dual core
RAM:
3 GB
GPU:
DirectX®10-compatible graphics adapter with 512 MB RAM
DX:
DirectX®10
OS:
Windows Vista® (only)
STO:
6 GB free space
Hang:
DirectX®9-compatible
Ajánlott periféria: Windows-compliant mouse, keyboard, gamepad, headset
NOTE: * Supported Video Cards at Time of Release:
- ATI® Radeon® 9600–9800 / X300–850 / X1050–1950 / HD2400-2900 / HD3400–3870 / HD4300–4890
- NVIDIA GeForce® 6100–6800 / 7100–7950 / 8200–8800 / 9200–9800 / 120–140 / 250–295
- Laptop versions of these cards may work but are NOT supported. These chipsets are the only ones that will run this game. For the most up-to-date minimum requirement listings, please visit the FAQ for this game on our support website at: http://support.ubi.com.
NVIDIA® nForce™ or other motherboards/soundcards containing the Dolby® Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio.
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Anno 1404: VeniceNorthgardDungeons 4Stronghold: Warlords
Hozzászólások: 202
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
CELEBRATE UBISOFT'S 35TH BIRTHDAY

Get your free copy of Anno 1404!

[url]https://www.ubisoft.com/en-gb/ubi35?ncid=287-3---1-UWB-62-54-ubi35_UbiNews--1-1-8-1121-6----ID_135157-----&maltcode=brand_C2W_UWB_ubisoft.com___UBI____&addinfo=[/url]

Aki eddig nem próbálta, ez az egyik legjobb Anno rész, kifinomult játékmenet, remek gazdaság, hangulatos grafika és gyönyörű táj.
0
0
0
0
tametix avatar
Helló. Mit kell tegyek, hogy a parasztok polgárok lehessenek? Mi kell nekik és a polgároknak? Előre is köszi.
0
0
0
0
csigusz97 avatar
A második fejezetbe nem tudok követ szerezni :S Nincs a szigeten kő lelő hely .
0
0
0
0
no avatar
Tom: A te gépeden simán fog menni fullosan is. Nekem még a régi P4-es 1Gb Ram-os radeon x800GTO-s gépemen is eldöcögött játszható minőségben.
0
0
0
0
Gerikeee avatar
Valaki tudna help et nyomni? rzr fájlnál h kell megcsinálni?😲
0
0
0
0
Thomaz avatar
Először azt hittem, hogy ez csak egy hajós játék amikor néztem a képet a borítóján.
Utána megnéztem egy videot a YouTube-on és megtetszett, most töltöm lefele.
Csak kevés hozzá a Ram. 100-91
0
0
0
0
bodo753 avatar
Idáig tetszik,de nem tudja valaki hogy hogyan lehet lejjebb vinni az épületköltségeket?
0
0
0
0
alex13 avatar
100-97 nem rossz game csak nekem nem jönnek be az ilyen játékok ahhoz igen kell unatkoznom, hogy ilyeneken játszak 😃 . Am szerintem veri az összes játékot ami ehhez hasonló nagyon nagy a grafikája.
0
0
0
0
Spedy avatar
A zenéje ugyanaz, mint a Runes of Magic-nek. Érdekes 😜
0
0
0
0
Jmedve avatar
Ma ki próbálom ezt a game-et is, mivel nekem bejönnek az ilyen játékok. Nem kell folyton lövöldözni, mert már a csapból is a fegyverzajt lehet hallani. Egyik elődjével, az Anno 1701-el már játszottam, az sem volt rossz játék.
0
0
0
0
gara66 avatar
nagyon szép meg minden csak nekem a csaták meg a harc hiányzik belőle😕
0
0
0
0
Devis avatar
100-69...majd kipróbálom
0
0
0
0
bigdave174 avatar
Ez is ubisoft.Az igen.Nem xaroznak idén!
0
0
0
0
no avatar
Válasz gara66 hozzászólására:
Elég új game
0
0
0
0
no avatar
sziasztok,tudna valaki segíteni a magyar leírás beszerzésében?Pdf....vagy bármilyen megoldás érdekel!Kérlek benneteket,hogy aki tud segítsen!!!Köszönöm...😊
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
ez a játék 1 kalap szar. mondjuk én direct x 9 el próbáltam de a grafika nem 1 nagy szám (a settlers sokkal jobb). A hadi része nevetséges és télleg hülye ötletekkel van tele. 😕
0
0
0
0
no avatar
hááát megy de náhanéha szagat😞
De legalább ritkán!😃
0
0
0
0
tomo2 avatar
Válasz aztech hozzászólására:szerintem élő embere ezt végig nem olvassa... amúgy nálam nem szereti a Win.7-et nem tudom, hogy miért, mert minden játék ment eddig... itt elkezdem a játékot és a városháza körűl minden rendben, azután mindenhol fekete kockák... játszottam már ezzel, és tudom, hogy ennek nem így kell lennie...
0
0
0
0
aztech avatar
Miközben a játékokhoz a nullánál csupán picit kevésbé értők előszeretettel hangoztatják, hogy a játékipar mást sem csinál, mint vérszomjasabbnál vérszomjasabb és/vagy teljesen idióta szoftverekkel bombázza az ártatlan gyermeki lelkeket, arról általában elfeledkeznek, hogy számos teljesen békés játék is létezik széles e földtekén. Amelyekben célunk nem ellenfeleink egészen változatos módozatokkal való feldarabolása, egész országok földel egyenlővé tétele, hanem a szeretet, béke, nyugalom. Mint például a The Sims széria esetében, amely szeretetben, békében, és nyugalomban tölti fel folyamatosan az EA bankszámláit. De beszélhetünk a szintén nem túl véres városépítős játékokról, a különféle kereskedelmi ügyleteket előtérbe helyező tycoonokról, avagy az Anno sorozatról is, melyekben célunkat mindig vértelen eszközökkel érhettünk el. Hogy ezen cél néha a konkurencia teljes eltiprása, a Föld színéről való lesöprése? Ki érdekel. Vér nincs, egy csöpp se.
https://www.pcdome.hu/gallery/3573/image3.jpghttps://www.pcdome.hu/gallery/3573/image5.jpg
A békés játékok harcosainak élvonalában minden bizonnyal ott a helye az Anno sorozatnak is, amelynek első tagja, az 1602 még 1998-ban jelent meg. A konszolidált grafikához konszolidált játékmenet társult, melyben kellő számú stratégia-rajongó találta meg számításait, hiszen némileg megkésve, de 2003-ban megjelent a sorozat második tagja, az Anno 1503, melyet újabb három év elteltével követett a harmadik epizód, az 1701. Az egyes epizódokon túl számos kiegészítő hirdette fennen: kereskedni jó. Persze csak szépen és barátságosan, az ellenfeleket komótosan ledózerolva.

Az Anno sorozat azonban nem csupán a szigorúan vett adás-vételről szól, hanem városaink felépítéséről és a lakosság apró-cseprő igényeinek kielégítéséről is – no persze nem szabad holmi SimCity-t megszégyenítő kívánságokra gondolni, azonban a kezdetben mezei paraszt (de tényleg!) városlakóink előbb nem restek polgárokká, majd arisztokratákká változni, ami jelentősen megdobja az igénylistájukat. Városunk, pontosabban városaink istápolása szorosan összefügg az egyes megtermelhető javakkal, hiszen ezek egy részére pusztán az építkezéseknél lesz szükségünk (kő, fa, szerszámok, kötél stb.), míg másik részükre a lakosság igényeinek kielégítése folytán is erőteljes igények támadnak – természetesen a fölösleget mindkét termékfajtából eladhatjuk. A kereskedelmi utakra azonban nem pusztán aranytartalékaik növelése folytán lesz szükségünk, hanem azért is, mert ha például egyik szigetünkön a peonok már undorodva pöccintgetik arrébb a halfalatkákat, attól még a szomszédos városban simán éhen halhat a lakosság fele. Amennyiben pedig mérsékelten hű szolgáink úgy érzik, hogy az all inclusive ellátásra nincs sok sansz, kedélyállapotuk vörösbe borulásakor fogják magukat, és Cartman örökbecsű mondását idézve cselekszenek: "kabbegyíkok én leléptem".

Az örökbecsű virtuális pénzmag szaporításán túl az Anno 1404 egy grandiózus hadjáratba csomagolva kistrillió küldetéssel bíz meg bennünket. Ezek alapvetően egymást végeláthatatlan folyamban követő apróságok: szállíts le tíz kötelet/fát/kergemarhát ennek, vigyél három egység szerszámot amannak, miközben segíted emezt. Bár teendőink a játék előrehaladásával bővülnek és bonyolódnak, a meglehetősen egyszerű elemekkel való operálás (hogy tudniillik Máltai Szeretetszolgálatként funkcionálva istápolunk boldog-boldogtalant) igen sokáig megmarad.
https://www.pcdome.hu/gallery/3573/image8.jpg
Természetesen az Anno 1404 játékmenete nem csupán városaink csinosítgatásából és folyamatos fejlesztéséből áll, hanem néha összerúgjuk a port a szomszédokkal, a kalózokkal, saját feljebbvalóinkkal, és a fejlesztői hanyagsággal is. Ez utóbbi elem ugyanis nagymértékben rányomja a bélyegét a játékra, olyannyira, hogy néha sikeresen teszi élvezhetetlenné azt. A hanyagság azonban nem pusztán a néhol előforduló programhibákat érinti, hanem az illogikus dolgokkal karöltve a játék struktúráját is, melynek folyományaként néha Bambi módjára szép nagy szemekkel álltam (ültem) a monitor előtt, és nem értettem, hogy akkor most mi is van? Miért nem aktiválódik egy küldetésrész, amikor mindent teljesítettem? Miért kell közvetlenül egy piacot rakni a kapu elé, mikor így is összeköttetésben áll egy másikkal? Miért nem működik egy ültetvény és a gyár úttal összekötve, csak akkor, ha közvetlenül mellé telepítjük? Miért? Miért? Miért? A fejlesztők szinte perverz módon szőtték át az egész játékot különféle logikátlan elemekkel, melyek megoldására magunktól ugyan sanszosan rájövünk egy idő után, de mindebben sok örömünket aligha fogjuk lelni. Nem tudom eldönteni, hogy az Anno 1404 a teljesen hülyéknek készült, akiknek már úgyis mindegy, de talán ráéreznek a megfejtésekre, avagy a korszakos zseniknek, akik mindennemű magyarázat, debil játékelem dacára is magabiztosan haladnak előre a lenini, akartam mondani a középkori úton.

Tiszta szerencse, hogy a folyamatos játék opcióban nem kell ilyesféle küldetésekkel bajlódnunk (bár persze a játék struktúrája értelemszerűen változatlan itt is) hanem csak fejlődünk bele a nagyvilágba. Milliónyi opciót állítgathatunk kedvünk szerint, hogy pontosan milyen játékra vágyunk, milyen feltételek mellett, kivel, miért, mikor és hogyan, a nélkül, hogy pályát kellene váltanunk. Itt aztán mindenki kiélheti városépítő vágyait, hiszen irgalmatlanul nagy területű szigetek epedve várnak csak arra, hogy fáikat kivágjuk, vadjaikat leöljük, folyóikat pedig beszennyezzük.

Mindezen túl a folytatásos játék megkímél minket attól, amivel a kampány előszeretettel operál: az egyes újabb küldetések során, melyek ugyan abban a régióban játszódnak, nemes egyszerűséggel felülírja a mi várostervezésünket és elért eredményeinket, azaz a következő epizódban már azt nézhetjük, vajon mit tervezett oda Hans Jürgen. Egy alapvetően városépítésre és annak menedzselésére fókuszáló játék esetében aligha kell ecsetelnem, hogy mindez mennyire illúzióromboló.
Értékelés:
* Grafika 8
* Hangok 8
* Játszhatóság 7
* Hangulat 8
0
0
0
0
gynorbi avatar
olvastam rola egy cikket a gamestarban, biztos jó csak, ha stratégia, akkor legyen benne háború, ne csak kereskedjek😃
0
0
0
0
gynorbi avatar
olvastam rola egy cikket a gamestarban, biztos jó csak, ha stratégia, akkor legyen benne háború, ne csak kereskedjek😃
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Gyönyörű lett! és még jó is!
0
0
0
0
wandula avatar
100%-91% azért mert xpm-van és csak 2 giga ram😞
0
0
0
0
bence66 avatar
szerintem egész jó játék
0
0
0
0
no avatar
szerintetek 87 57 menni fog?????
0
0
0
0
Fatal_Error93 avatar
Válasz Rayden02 hozzászólására: 3 GB
0
0
0
0
Rayden02 avatar
Mennyi is pontosan az ajánlott memória,😕mert nem látom!
0
0
0
0
danika1992 avatar
Felhúztam maxon és jó nem értem mért van ekkora gépigény 😆 símán szalad..
0
0
0
0
Tatyo avatar
nagyon szépen ki van dolgozva és még hangulatos is, csak kár hogy nincs benne multi
0
0
0
0
Tibi02 avatar
ez jó game ? még nem jáccotam vele de 3 gb ram kell neki :S let szggatna de nem hiszem 😆 Mivan csak Vistán fut ???????????????
0
0
0
0
cucikam avatar
hu baz jo game az ubi a strategia koronazatlan kirajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
0
0
0
0
Jakesz avatar
Elég szép gépigénye van, de hallottam, hogy nagyon szép a játék
0
0
0
0
norbika avatar
Én biztos ki fogom próbálni ha meglesz a gépem😃
0
0
0
0
Ferrari avatar
ezt majd ki kéne 1x próbálni...
0
0
0
0
Airwaves avatar
nemrossz a gépigénye, főleg a ram a húzós...de legalább szép
0
0
0
0
Godaime5 avatar
Válasz krisz153 hozzászólására:
jó, de az AA nem is a RAM-tól, hanem a VGA memóriától függ.
2 GB meg tényleg elég neki, úgysincs a játékban annyi épület/egység egyszerre, hogy többet kéne igényelnie.
0
0
0
0
krisz153 avatar
Válasz norbika hozzászólására: e miatt ne fájjon a fejed, mert nekem is csak 2gb ramom van és mégis ment maxxon 4x-es aa-val 😆
0
0
0
0
no avatar
92/56 :S hát nemtom.. sztetek h menne?
0
0
0
0
norbika avatar
Nem fog menni maxon mer csak 2Gb RAMom van neeeeee:S:S:S:S:S:'(
0
0
0
0
krisz153 avatar
szerintem nem rossz játék
0
0
0
0
CUMMINS avatar
már játszottam vele de nekem nem jön be
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció
Számitógépvilág balSzámitógépvilág jobb