Xe-HPG (DG2) GPU-t ábrázoló képet tett közzé az Intel

Szerző: xoki | 2021. June 03. | hír | 1 hozzászólás

Az Intel vezető alelnöke, Raja Koduri közétett egy Xe-HPG (DG2) GPU-t ábrázoló képet, melyen elég egyértelműen feltüntették, hogy pontosan melyik modell látható rajta.

A kép alapján tehát az 512 EU-s (4096 mag) chipről van szó, amely az Intel legerősebb új GPU-jára kerül, amely teljesítményben valahol az Nvidia GeForce RTX 3070 és RTX 3080 között fog elhelyezkedni. Érdekes módon a GPU állítólag zökkenőmentesen működött a játékok és driverek néhány hetes optimalizálása után, de ettől függetlenül még mindig rengeteg munka vár a fejlesztőkre.

A korábbi szivárgások alapján ez lesz az Intel felső kategóriás, fogyasztói grafikus kártyája a DG2 generációból, melyre valószínűleg 8 vagy 16 GB GDDR6 memória fog kerülni. Jelek utalnak arra is, hogy az Intel 384 és 128 EU-s termékeket is tervez, illetve 4, 6, 8 vagy 12 GB-os modellek is szóba jöhetnek.

Koduri tweetje elsősorban a jelenleg is folyó szoftverfejlesztésről szólt, hiszen úgy tűnik, cégen belül jelenleg ez élvez prioriást. Nemrégiben kiderült néhány fontos részlet az AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) technológiájáról, amely nyílt forráskódú lesz, és Koduri állítása szerint az Intel mindenképpen szemügyre veszi majd ezt a technológiát.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Na majd megjelenik bevezető áron és építek is egy full inteles kék riget #makeintelgreatagain 😊😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció