Windows 7: még egy évig támogatja a Microsoft

Szerző: xoki | 2019. January 15. | hír | 34 hozzászólás

A Windows 7 a Microsoft legsikeresebb operációs rendszerei közé tartozik, amely 2009. október 22-én vált publikussá. Körülbelül 5 évvel később pedig elérhetővé vált a Windows 10, és azóta a cég próbál mindenkit rávenni arra, hogy áttérjenek az újabb operációs rendszerre.

A Windows 10-nek közel 3 évre volt szüksége, hogy felülkerekedjen a Windows 7-en, amelyet jelenleg még mindig sokan használnak, egész pontosan a felhasználók 36,9%-a. Ezzel szemben összességében 39,22%-ot tesz ki a Windows 10. Kizárólag a gaming területet figyelembe véve - a legutóbbi Steam hardver- és szoftverfelmérés alapján - sokkal többen használnak Windows 10-et. A decemberi adatok alapján körülbelül a játékosok 64%-a tért át az újabb operációs rendszer használatára.

Sokan még mindig a Windows 7-et tartják a legjobbnak, de sajnos a Microsoft hamarosan megszünteti a támogatását. A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én szűnik meg, tehát ettől a dátumtól kezdve nem érkeznek új biztonsági frissítések. Ettől függetlenül a vállalatok számára továbbra is készítenek majd frissítéseket, de csak abban az esetben, ha hajlandóak lesznek pénzt adni érte.

Hozzászólások: 34
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Szerettem a Windows 7-et, ott legalább nem kellett kötelezően frissíteni mindig az op. rendszert. Mondjuk én megkerültem ezt a frissítést, eltoltam 8 hónappal későbbre, neten találtam rá erre megoldást, hogy hol kell beállítani. Azóta nem telepítget semmit se.
0
0
0
0
💬 2
deadly_cross avatar
@NTSC Jani: nekem veglegesen kivan kapcsolva az update 😃 1x updatelt s szetbaszta az egeszet azota mar nemtud megha akar akkor se 😃 (registrybe kellet atirni 1-2 dolgot)
Enis csak a hardverek miatt valtottam win10 re de utalom is szivbol 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@deadly_cross: Némelyik játéknál előfordul egy-két gubanc a Windows 10 miatt. De úgy nekem nincs bajom vele annyira. Egyedül a frissítések zavarnak. De majd beszerzem majd a legfrissebb Win 10 telepítőt és megvan oldva a probléma. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@rhPhoto: Ha követted volna a microsoft eseményeit elhangzott,hogy az utolsó windows fejlesztés a 10-es és csak arra fognak koncentrálni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@FoLey: Ezt inkább úgy kell értelmezni, hogy a közeljövőben nem kell számítani újabb verzióra. Idővel meg úgy is szükséges lesz egy kritikus volumenü fejlesztésre. (A jelenlegi alapot nem lehet a végtelenségig foltozni. Az interfész így sem a legjobb)
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Nyáron kiderül.
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Sajnos minden jónak egyszer vége. Még emlékszem anno amikor az XP uralmát megakarta dönteni a Vista és mindenki csak jót nevetett rajta. Aztán jött a következő puccs kísérlet a Win7-től ami elsőre nem látszott sikeresnek, de aztán az XP feladta a harcot mert elfogytak az erőforrásai és már túl idős volt egy újabb csatához. Így hát nyugdíjba vonult és ettől fogva a Win7 uralkodott. Teltek múltak az évek, jöttek más kihívok akik megpróbálták letaszítani a Win7-et. Win8, Win8.1 (😆😉 csak nevettünk rajtuk. Aztán egy nap megtörtént. A Win10 napvilágot látott. Ő sem tűnt veszélyesnek, de a vezetőség (Microfos) tett róla, hogy a Win7 meggyengüljön. Majd egy évtizeden át dicsőséges fényben úszott eme op. rendszer, de az ő uralma sem tart örökké. Mindig lesznek korszerűbb, erősebb, "megbízhatóbb khm khm"Windowsok, de senki nem fog az örökkévalóságig uralkodni. Ezeket hívják az igazi "Rendszerváltásnak".
0
0
0
0
💬 4
MariusTitus avatar
@NightWolF33: win7 volt eddig messze a legjobb/legstabilabb op rendszer.Na meg nem erőszakolta rád a windows updatet.
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
@MariusTitus: Állítólag a Win XP volt eddig a legstabilabb és legmegbízhatóbb op. rendszer a Windows-ok közül, bár én nem használtam sokat. De én úgy vagyok vele, hogy kinek mi. Valakinek ez jön be, valakinek az. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@NightWolF33: Windows 2000. Az még a gagyi vinyón is tudott crash nélkül menni.
0
0
0
0
no avatar
@NightWolF33: Ez jól elmontad igazad is van.😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
Vegyetek Windows 10 Pro-t olcsón : [LINK]
0
0
0
0
💬 4
DDarkness avatar
@MariusTitus: Létezik olyan, hogy lopott Windows? Elvileg egy kód csak egy PC-n használható, szóval más gépen annyi lenne, hogy hiba, ha be akarnánk aktiválni.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
@DDarkness: Csak poén volt.
Radics Peti ricardos sorozatát nem láttad?
0
0
0
0
DDarkness avatar
@MariusTitus: Jaaaa 😆 De láttam, csak nem sok Radincsot nézek és nem ugrott be 😃
0
0
0
0
tdavid00 avatar
64% tért át? És abból mennyi volt a GWX-csapda áldozata?
0
0
0
0
💬 1
usbee avatar
@tdavid00: Szerintem annyira nem lehet sok, mert aki akarta, már visszarakta a Win 7-et. Meg ez normális, hogy a gamerek, és úgy általába véve a tech beálítottságú emberek körében magasabb az aránya az új rendszerverziónak.
0
0
0
0
no avatar
Hát nekem win7 van az FX mellett.. majdha sikerül Ryzen-re váltani, lesz a 10 fent. Csak azért újra telepíteni nem fogom, max váltáskor, esetleg "kényszer újratelepítés" miatt 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Szerintem aki Windows 7-et használ, az még örül is, hogy végre nem kell kikapcsolni a frissítéseket, mert nem lesznek 😃
A 40k Ft feletti gépeken meg bizony el kell gondolkozni a Win10 re váltáson.

0
0
0
0
gerikember avatar
Csak a dx12 miatt vagyok Win10-en amúgy Win7-et használnék. 😎
0
0
0
0
💬 3
Core2 avatar
@gerikember: A Microsoft mindig is úgy csinálta a dolgokat, hogy a felhasználó kénytelen legyen az újabbat használni. Ez a jövőben sem fog változni. Én még mindig XP-t használnék ha támogatna egy pár dolgot.....
0
0
0
0
xCube avatar
@Core2: Ezt azért nem mondod komolyan 😃 . Egy kernelt nem tudsz a világmindenségig updatelni, egy idő után érdemes alapjaitól újraírni az egészet a modern hardvereknek megfelelően.

Más kérdés, hogy a nagy cégek szeretik featureök új rendszerekre való limitálásával serkenteni a vásárlókedvet, de azért a verziófrissítésre rendszeresen szükség van.
0
0
0
0
Core2 avatar
@xCube: A lényeg, hogy ha akarod, ha nem, át kell állj....
0
0
0
0
santakigyo avatar
3.2.1 és indulhat a win7 kontra win 10....................
0
0
0
0
💬 8
kimi100 avatar
@santakigyo: XP > 10 > 7 > 8
0
0
0
0
Aredarn avatar
@kimi100: Így igaz. A Windows xp-n olyan GPU-m is ment ami memória hibás és a windows 7 alatt kifagyott valamint kékhalállal restartolt
0
0
0
0
no avatar
@Aredarn: Ne hibás hardverhez viszonyítsunk már 😃 Egyébként a Win 7 egy szutyok, teljesítményben. mindenhogy.
0
0
0
0
Aredarn avatar
@LordSzalko: Jó de hibakeresésnél sokat segített nekem a windows xp. 😃 . Windows 7-et használtam 5 évig aztán 2016ban cseréltem win 10-re. Hát igen ég és föld a küldömség.
0
0
0
0
Csicso avatar
@santakigyo: Röviden: minden programból igyekszem a legfrissebbet használni, és ami rossz irányba fejlődik (pl. anno a Daemon Tools, utorrent) vagy nem fejlesztik tovább (pl. Winamp is megszűnt egy időre) akkor váltok másra, ennyi a történet.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Csicso: Én is így vagyok vele.A démon meg az utorrent nagyon sokáig a gépemen volt,semmi mást nem használtam.Aztán később váltani kellett.Sok felesleges funkcióval bővültek.
0
0
0
0
usbee avatar
@santakigyo: Alapvetően a Win10 jobb, és mondom ezt úgy, hogy amúgy meg utálom a Win10-et 😃
Pl. lényegesen jobb a hardverfelismerése és driverkezelése. Win10 alatt, legalábbis a 1803 óta jóformán nyugodtan el lehet felejteni a mindenféle telepítőlemezekkel való baszakodást, mert mindenhez szépen le tudja szedni magának a drivereket a hálózatról. Más kérdés, hogy ezzel egy durván évtizedes lemaradást pótoltak be a Linux-szal szemben, ott ugyanis ez a módszer már akkor tökéletesen működött, amikor még csak megjelent a Win 7.
Ezen felül még 1-2 kényelmi funkciót tartalmaz (pl. normális window manager, szemben a Win 7 fapados szutykával), de nagyjából ennyi.
Elvi előnye az áruház, de normális kínálat nélkül nem sokat ér.
Cserébe viszont baromira nagy a lemezhasználata a Win7-tel összevetve, így egy SSD minimum ajánlott vele.

Szerintem aki eddig nem váltott 7-ről, és nem zavarja a Win7 fapadossága, annak ráér váltania akkor, amikor már egyre több program követeli meg a 10-et, de itt is első körben inkább az új játékok lehetnek relevánsak, az még odébb van, hogy pl a Chrome egy Win10-nél régebbi rendszeren ne fusson el 😃

Ezzel együtt én úgy tervezem, hogy építek egy gépet kifejezetten játékra, azon Win10 fut, mellette meg egy Chromebookot használnék tabletként és napi eszköznek, játékon kívül mindenre 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
@usbee: Nekem win 10 van egy natúr fapados SSD-re rakva és nagyon gyors. Vinyón nem is próbáltam ki, mert már a win7-nél SSD-re váltottam.
Sima átlag felhasználóként nem tudok róla sokmindent mondani. Jön megy, teszi a dolgát.
Így voltam a 7 esetében is. Arra amire használtam hibátlan volt,de eljött a váltás ideje és váltottam akkor mikor már úgy láttam, hogy most már lehet.
Anno igy váltottam xp-ről 7-re,nem az elsők között.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció