Windows 11: 8. generációs Intel Core vagy 2. generációs AMD Ryzen szükséges

Szerző: xoki | 2021. June 28. | hír | 95 hozzászólás

Néhány nappal ezelőtt a Microsoft hivatalosan is leleplezte a Windows 11-et, és emellett a cég megosztotta velünk a támogatott CPU-k listáját is. Az operációs rendszer CPU-igénye sokak számára magasnak tűnt, ezért azt hitték, hogy az csak az OEM rendszerekre vonatkozik majd. Sajnos a Microsoft most megerősítette, hogy tényleg csak az újabb processzorokat támogatja majd a rendszer.

A támogatott CPU-k listájából kiindulva a PC-s játékosoknak legalább egy 8. generációs Intel Core-ra vagy egy második generációs AMD Ryzen CPU-ra lesz szükségük a Windows 11-hez. Tehát például egy AMD Ryzen 1XXX CPU birtokában még feltelepíteni sem tudjátok majd, ahogy egy Intel i7-7700K tulajdonában sem. Ugyebár ezek mellett rengeteg olyan CPU van még, amely minden modern játékhoz tökéletesen megfelel, de a Windows 11-hez nem lesz elegendő.

Mindez azt jelenti, hogy valószínűleg elég kevés gamer fog átváltani az új rendszerre, és emiatt valószínűleg a játékfejlesztők sem fogják gyorsan adaptálni azt, ahogy a DirectStorage technológiát sem. A Microsoft 2025-ig fogja támogatni a Windows 10-et, szóval, amennyiben nem történik változás, ne számítsatok arra, hogy az új játékok kihasználják majd a technológia előnyeit.

Hozzászólások: 93
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sunny474 avatar
TPM, Secure boot, UEFI stb. Rengeteg régebbi rendszeren is van. Valószínűleg nem ez lesz a végleges felállás, hogy 8. genes intel vagy 2. genes ryzen kell, de arra a nyakamat teszem, hogy valamilyen rejtélyes oknál fogva a régebbi rendszereken nem fog működni minden feature vagy vissza lesz fogva a teljesítmény stb.
0
0
0
0
Janko95 avatar
Én inkább maradok a ReviOS-nél. 😉 Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy stabil rendszert akar. 😎
0
0
0
0
💬 3
NTSC Jani avatar
@Janko95: Hallottam róla, hogy elég kevés Ram-ot eszik. Friss telepítés után 1 gb alatti a memória használat. Persze nyilván kicsit nő a memória igény, amint az ember belakja, de így is kevesebbet eszik, mint a hivatalos kém OS. 😃
0
0
0
0
Janko95 avatar
@NTSC Jani: Igen, a memória használat valami nevetségesen alacsony már alaphelyzetben is. Rengeteg felesleges cucctól megkíméli a rendszert a jobb és stabilabb teljesítményért. Nálam pl a minimum fps is megnőtt. RP Lair és Devon Tech csatornáján van ezekről több infó, sajnos sokan nem ismerik.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@Janko95: RP Lair-ről már hallottam. 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Azóta itt a hivatalos gépigény:
https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11

1 Ghz 2 magos poci, 4 giga ram....

Ami viszont érdekes az a DX12 kompatibilis GPU.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
hát ezek szerint igen....
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ekkora baromságot,csak egy xar windows,semmi más.Majd már erre is fejlesszenek gépet az emberek.Röhej!
0
0
0
0
💬 8
MentaStrike avatar
@cabus26: Tényleg senki nem olvas itt netet, csak Gépigényt? 😃

[LINK]
0
0
0
0
cabus26 avatar
@MentaStrike: Tisztába vagyok vele,hogy csak egy béta,még meg sem jelent a végleges verzió.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@MentaStrike: Ebből a linkból pont csak annyi derült ki, hogy egyik szavukkal vágják a másikat.
Azt viszont már először is feketén-fehéren leírták, hogy mi "támogatja" pontosan, a lista pedig fent is volt/van a Microsoft weboldalán, ami így nem kicsit félrevezető tud lenni.
Máshol pedig az ominózus 1 GHz or faster with two or more cores on a compatible 64-bit processor or System on a Chip (SoC) kiírás ékeskedik, ami így valljuk be elég sokmindent jelenthet.
Amúgy a gyakorlati tapasztalatok szerint csak a rendkívül öreg chipekre nem szokta a telepítő engedi a rendszert, azt is általában olyan utasításkészlet/egyéb funkció hiánya miatt, ami már a legallja még használható konfig is tud.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@SuperPuma: Rendkívül öreg chipeket szerintem 2012 és azelőtti időkből érdemes keresni, szerintem a 3rd gen Intel (Ivy Bridge, ha így tetszik) / AMD Piledriver (FX8300 pl) még támogatott lesz, ennél régebbiek, ha nem is kuka, Microsoft nem akar vele foglalkozni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@MentaStrike: Megmerném reszkírozni, hogy ez még Prescott magos Pentium 4-el is menne.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@SuperPuma: Ha jól látom, van egy Pentium III laptopod, na, ha arra fellapátolod a Win11-est, úgy hogy be is bootol, egy sörre a vendégem vagy 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@MentaStrike: Az csak 32 bites, azzal nem menne.
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
Milyen jo mire en at valtok Win10-rol 11-re, addig az a sok ember le teszteli nekem es kindlodik vele es majd jonnek a jobbnal jobb tanacsok , mire ra szanom magam hogy valtsak Win11-re addig sokkal jobb lesz mint annak aki mar most fel telepitette . Nekem bejon a Win10 es nagyon jol mukodik, nem fogok valtani egy biztos Windows-rol egy bizonytalanra, ami egyszer mukodik nem valtok egy olyanra ami csak lehet hogy mukodik 😂😂 . Ido ahogy lattam boven van, a kivancsisag meg nem hajt plane ugy hogy mar mindenhol van rola video, ha erdekel valami utanna nezek amugy meg engem nem fogott meg semmi benne lehet csak en vagyok csak igy ezzel, ha meg gyorsabb az sem baj fejleszteni kell a PC-t .
0
0
0
0
💬 6
bukta2 avatar
@NemAzaSrac: Énis valszeg megvárom vele a 2025-ót 😂 Na jó azért nem de nem mostanság tervezek rá váltani az is biztos...majd talán köv év eleje amikor most ősszel megjelenik kicsit kiforrja magát és majd utána
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
@bukta2: Nagyon helyes jol teszed most teljesen felesleges valtani, erdemes varni meg vele en peldaul meg varom legalabb a 2024-et nekem bevalt a Win10 jol fut, jol mukodik szepen fut meg vagyok elegedve vele . Nem is ertem minek ez a sok windows cserelgetes, inkabb csinaljanak egy stabilt es csak azt fejlesszek gyorsitsak stb de ez az en velemenyem, amugy vissza terve erdemes meg vele varni es nem egybol bele ugrani mert pfuuuhh uj windows "VICC" . 😂
0
0
0
0
bukta2 avatar
@NemAzaSrac: Kár levonni belőle bármilyen következtetést, ez még csak alpha vagy béta vagy omega vagy tök tudja mik ezek 😃 ... de még nem a kész verzsön, a kész verzio val nem lesznek gondok, elég időben lehet már tesztelni a halandóknak is ahogy látom. Persze mint minden mas valszeg itt is lesznek első körben fennakadások dehát ez manapság már csak ilyen 😀 várni kell vele 1 évet azt mehet fel, biztos ami biztos. Meg igazából full fölösleges is egyből feltenni, mert minek? Most is kurva gyors a win10 semmi baj nincs vele. De a Win 11 el sem lesz semmi gebasz szerintem, majd váltok amikor jónak látom, egyenlőre full felesleges.
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
@bukta2: Mondjuk ez is igaz, es persze lesznek benne boven fennakadasok ezert en sem telepitem fel most . Amugy igen nagyon jo a win10 teljesen meg vagyok elegedve vele, majd eljon annak az idelye is mikor at valtok 11-re de az meg joval odebb van .
0
0
0
0
no avatar
@NemAzaSrac: Spoiler!
"Milyen jo mire en at valtok Win10-rol 11-re, addig az a sok ember le teszteli nekem es kindlodik vele es majd jonnek a jobbnal jobb tanacsok , mire ra szanom magam hogy valtsak Win11-re addig sokkal jobb lesz mint annak aki mar most fel telepitette ."
Ezt hivják bétának!
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
@ahaaa: Ezert is nm telepitem fel most hagyom hogy forja ki magat rendesen, amugy igen ez igaz .
0
0
0
0
Dency avatar
[LINK]

Linkre kattintva azt írja nem kellesz TPM se 8. generációs procik.
Most akkor melyik igaz? Gyanítom hogy a pcworldos cikk mivel frissebb.
0
0
0
0
💬 1
MentaStrike avatar
@Dency: Amit linkeltél, jelenleg az a MS frissebb hozzáállása a dolognak, ez a cikk még azelőtt jött ki, mielőtt MS változtatott volna a stratégiáján
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Hát én biztos nem fogom kidobni a jelenlegi lapom + procit. Mert hogy 7. geig nem megy csak a 8-tol.
És nekem 7-es van.
Én spec 10-re is 2 éve álltam át. A 11 is várhat vagy 5 évet nem sietek.
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@Neo1989: Addig legalább lezajlik a béta teszt! 😃
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Neo1989: Chill, olvasd el @Dency linkjét, az a frissebb MS taktika
0
0
0
0
no avatar
Közben már off is lett a helyzet.
Se ilyen gép minimum nem kell majd, se az a TPM amit nagyon sokan azt se tudtuk, hogy kéne legyen. 😃
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@christoferus: pontosan 😉
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@christoferus: Elfújta a szél, hopp (Szél alatt értsd hogy ezt Michaelsoft Binbows benézte nagyon)
https://i.imgur.com/wv3SoX2.png
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Szuper, pont ki akartam próbálni 😃
0
0
0
0
mikiegc288 avatar
@Apor: #Apor Nálad működne.Lépj be a bios-ba, security menüben be tudod állítani PTT-t.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Apor: Én is felraktam, nekem minden zöld de van egy sárga. A Processzor nem kopatibilis 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@carl18x: Kompa Tibi?
0
0
0
0
carl18x avatar
@Apor: Sárgával írta hogy nem támogatott a lista szerint. De attól biztos müködik vele 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@carl18x: +1

Helyes.

😀
0
0
0
0
no avatar
Most kövezzetek meg, de én úgy emlékszem, hogy amikor kijött a win 10 akkor azt állították, hogy nem lesz másik op rendszer, hanem a win 10-et fogják frissíteni. Akkor most mi van? 😃 Lehet én emlékszem rosszul amúgy 😆

Egyébként kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége ennek a rendszer követelménynek, mert ahogy írták előttem, jogosnak jogos, mert sokan nyomják régebbi procival (mint pl én is 😃 ) és nekik akkor jó, ha mindenki veszi az újabbnál újabb hardvereket, de másrészről meg nemigen értek ezzel egyet. Sokan vannak vele úgy hogy csak netezésre meg filmezésre használják a gépet. Vannak olyanok is akik nem tehetik meg, hogy olyan configot vegyenek.
0
0
0
0
Booker avatar
Hát szomorúan olvasom, de ez van😳
0
0
0
0
no avatar
Nyúzom az új OS-t pár órája, igazából már most jobban teljesít mint a 10 és kifejezetten stabil, mondjuk már a kiszivárgott verzió is az volt. Egy-két ismerősöm akik szintén neki vágtak kaptak viszont egész érdekes magyarázatot a telepítőnél, hogy miért nem kompatibilis a rendszerük (üres mező), szóval vannak még érdekességei de nyilván ez még csak egy Insider béta, maga a rendszer egyébként teljesen jól működik.
0
0
0
0
norby72 avatar
Adják még lejjebb is 😜😜😜😂
0
0
0
0
thug85 avatar
Feltételezem, hogy ez a cpu lista arról szól, hogy ha maximálisan ki akarod használni a rendszerben rejlő lehetőségeket akkor ez a minimum. De el fog az futni szinte bármilyen 64 bites holmin. Ha valaki akkor a Microsoft tudja, hogy milyet gépeket használnak az emberek. Biztosan rengetegen vannak még regebbi hardveren. Nem hiszem, hogy bármennyi felhasználótól el szeretnének esni.
0
0
0
0
shadowcastle avatar
Engem a TPM modul zavar benne de nagyon 😂 Mi a fenéért kell erőltetni egy olyan cuccot, ami jóformán itthon nem is kapható? 😊 Biztos van értelme a meglétének, de szerintem kár érte......😊
0
0
0
0
💬 3
carl18x avatar
@shadowcastle: Azért az újabb gépekben gyári felszereltség, nekem a olcsó fapados B450M S2H és Ryzen 1600 támogatja."FTPM" Opció a biosban.
0
0
0
0
shadowcastle avatar
@carl18x: Nem a támogatással van a gond..... Jelenleg ugye globális chiphiány van ésatöbbi.... Jelenleg sehol nem kapható TPM modul az országban. Vicces, hogy pont "ilyenkor" ad ki egy új oprendszert a Microsoft, egy olyan cucc kötelezővé tételével amit nem lehet beszerezni. 😂 Ennek tudatában valóban sok gépen nem fog futni az Windows. Azt meg egyenesen kib****nak tartom, hogy 8-9.genes proci kell a minimumhoz.....
0
0
0
0
carl18x avatar
@shadowcastle: Az is vicces hogy mikor nekem is azt írta nem támogatja a Windows 11-et a gépem a Windows Checker rögtön hirdedést dobott fel vásároljak új számítógépet. (Mediamark)Stb 😃 Szóval ja mondhatjuk talán ez is módja hogy a régi elavult gépekről elüldözzék az embereket 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ezt se kell akkor erőltetni ha igaz.
Nem terveztem már új gépet.
De majd valaki irja meg mennyire valós, mert számtalan konfig van forgalomba ami a közelébe sincs ennek.
Jó oké, fejlődni kell de na.... Remélem hosszú évekig jó lesz még a 10 mert azért, hogy netezhessek nagyon nincs kedvem ilyen cuccokat pakolni a gépembe.
0
0
0
0
Asvald Gerlak avatar
Érdekes nekem megy egy i7-6700 as procival hibamentesen 😃 Majd megnézem a 3.genes i3 laptoppal is. Ha azon is megy akkor itt marketing céljából lesz a korlát.
0
0
0
0
💬 4
SuperPuma avatar
@Asvald Gerlak: Még Windows 8 esetében volt az, hogy a Developer Preview futott Northwood Pentiummal, a Consummer Preview viszont már nem. Ennek ellenére nem hinném, hogy ebben az esetben tényleg kelleni fog ennyire friss hardver. Szerintem menni fog ez Sandy-vel és Bulldozerrel is.
0
0
0
0
no avatar
@Asvald Gerlak: Jó de ez még csak demó azt meg tudjuk mit jelent csomó minden hiányzik belőle.
0
0
0
0
Asvald Gerlak avatar
@Kings Bounty fan: Jogos, még sokminden fog változni. Ez még csak indevelopment változat. De tény hogy azért elég erős ez a 8.genes intel és 2.genes ryzen mérce. Kíváncsi vagyok miért rakták ilyen magasra. Talán android app emulálás miatt is?
0
0
0
0
no avatar
@Asvald Gerlak: Generációváltás pc-n is tavaly volt konzolok most pc-n a sor.
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát ősszintén? Szerintem itt valami szándékos korlát van a Microfos részéről. Abban teljesen biztos vagyok a Ryzen 1600-as elég volna a Windows 11 alá. Inkább arról lehet szó hogy túl sokan ragadtak le a régi hardverek mellet. És talán a Microsoft és a hardvergyártók összeültek egy kupaktanácsra hogy mit kéne csinálni.
Új Windows 11, de a régi processzorokat nem támogatja. Így rengeteg embert kényszerítenek bele az újításba, már akit rá tudnak kényszeríteni. Mert hát olvastam már pár dolgok ha a Windows 11 ilyen "extra" igényeket fog állítani akkor inkább át váltanak linuxra.

Szóval szerintem ez szerintem egy szándékosan kiötlett dolog, a kérdés hogy nem fog-e vissza fele elsülni a fegyver?
Már a Linuxon is egyre jobban lehet játszani.
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@carl18x: Annyira szándékos, hogy a hivatalos dokumentumban is szerepel, hogy később olyan telepítőket is szállítanak amiknél nem kötelező a TPM és UEFI megléte mivel az átlag user-nek igazából elég fölös, a kompatibilitási lista pedig bővül folyamatosan egészen az őszi megjelenésig. Hiába nem szerepel rajta jelenleg a Ryzen első generáció, vagy Intel oldalon a 6. és 7. generáció, mégis gond nélkül telepítették rajtuk az új rendszert.
Ez még mindig csak egy Insider béta, mégis sokan úgy fogják fel mint ha már a teljes verziót lehetne taposni annak követelményeivel együtt, holott az még legalább két hónap, de inkább 3-4. Gyakorlatilag a ténylegesen elvárt minimum az nagy eséllyel egyedül a 64-bit lesz a későbbiekben igényt tekintve az pedig jó pár évre visszanyúlik processzorokat tekintve. Eleve nem sürget senkit a tatár rendszert illetően, nagyon túl van lihegve ez a téma.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát majd meglátjuk a rajt idején, de érdekesnek találtam mikor felraktam ezt a Windows 11 ready programot hogy mikor azt írta nem kompatiblis a gépem egyből bedobott 3 webáruház vásároljak új pc-t. 😆
Lehet véletlen egybe esés, de azért ennyire nem hiszek a véletlenekbe.
Persze részben igazad van biztos fognak enyhitani a követelményeken ha csökken a Windows 11 tulajok száma.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Időközben vissza is vonták egyébként a Check-et.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: De csak a bétára a teljes verzióra visszakerül.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Már napokkal ezelőtt szerepelt a hivatalos dokumentumban, hogy később szállítanak olyan telepítőket is amik nem követelik meg az UEFI/TPM meglétét.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Persze, hogy mindenki túllihegi, mert itt van az újságírás legújabb vívmánya, a clickbait cím.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: Van rá esély. Haveromnak 4. gen intele van (meg 970-es karija) és azt beszéltük hogy vett egy ps-t és inkább majd vesz egy macbookot pc építés helyett...😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: Ezért írtam hogy szerintem sokan az alternatívák fele fognak elépni, főleg a jelenlegi videókártya árak mellet.
Erre még jön a Windows 11 "extra" igénye is 😆
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: A macbookon a hangsúly mint alternatíva...régen az volt a poén, hogy egy macbook árából veszek egy gamer pc-t és egy ps-t/xbox-ot, most pedig fordítva. A pc árából egy macet meg egy ps-t...😃
0
0
0
0
xCube avatar
Ezt a lépést egy részről értem, más részről nem. Vannak régebbi intel CPU -k, amik közvetlen eléréssel kommunikálnak, cserébe újabbak, amik nem... .
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@xCube: A Hívatalos processzor igénye a Windows 11-nek 2 magos processzor 1 ghz 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Felesleges is rögtön váltani. Kell neki úgyis pár év mire kiforr. Meg ha éppen megvan a rendszerigény magához a rendszerhez, akkor mennyi erőforrás marad a játéknak. Ez pl. olyan mint ha Pentium 2-re raknék Win7-et, mert rámegy, de ha már kattintok az asztalra, akkor már 120%-on megy a cpu. Úgy kell nézni, hogy a rendszert meg se érezze a cpu. Szóval ráér ez még. Szerintem 2024-ig bőven ráér.
0
0
0
0
💬 5
M1h4lyk2000 avatar
@NTSC Jani: 2015 óta újból felléptem a fiókomra, hogy irhassam ezt az üzenetet...

Az ilyen gondolkodás miatt nem fejlődhetünk nyugottan. Miért gondolod azt, hogy a W11 isn't polished enough for everyday use? Nem tagadom, tényleg van pár UI s task Explorer hiba, de ez PREVIEW BUILD, egyáltalán nem stabil. Honnan tudod hogy nem egy éves a build, s akkor valójában ugyanott vagy ahonnan a posztod indult. Ha kicsit tudod mivel eszik a programozást, akkor tudod hogy mi a különbség preview, insider build között s release/stable build között, s mai napig se értem hogy mi ez a visszamaradott gondolkodás hogy "oh, not adopted yet, szval használhatatlan"... Nem lmao, egyelőre a kernel majdnem ugyanaz (ha nem épp az volt a leaked buildbe mind a w10nek)
Vagy talán félsz egy új Vista korszaktól? A Vista ön magában nem volt rossz, az OEM-el eladott Vistas gépek pedig azok voltak, főleg az 5400RPM korszakban, ennyi volt az egész.

Gyerünk fejlődjünk egy ilyen gondolkozástól, s ne hidjuk azt hogy az első verzió mindig rossz (nem beszélünk CP-ról, arról tudni lehetett hogy fail launch lesz a sok halasztás miatt)

Ami zavar őszintén az a CPU support, pl az én FX 9830P-m nek van TPM2.0, szval miért nincs a listán 😞
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@M1h4lyk2000: Nem félek semmitől. S nem vagyok a fejlődés ellen sem. Csak azt akartam ezzel kifejezni, hogy nem hal bele senki, ha nem rögtön első nap használhatja mindenki. Reálisan nézve rögtön első naptól kezdve még nem fogják kihasználni az új játékok. Az én procim rajta van a listámon, de nem szaladok rögtön felrakni. Inkább megvárom a véleményeket. Ez nem félelem, inkább türelem.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@NTSC Jani: Off: Pentium II-re még nem engedi telepíteni a Windows 7-het, de Coppermine magos proccal és 386MB rammal már igen 😊
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@SuperPuma: Nekem sikerült felraknom a Win7-et, bár lehet az már dual pentium 2 volt akkor. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@NTSC Jani: Nálam valami utasításkészlet hiányára hivatkozott.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Épp hogy meg van, de így se tudom telepíteni.
0
0
0
0
💬 18
no avatar
@Tuhajohn: Nekem sikerült fel rakni pedig I7 7700K-m van.😀
0
0
0
0
no avatar
@Gadam97: Azért mert demóverzió teljeset már biztos nem lehet telepíteni rá.
0
0
0
0
szhusi avatar
@Kings Bounty fan: Windows 10 esetén is az alja az 5., vagy 6. generációs intel támogatott listán, közben jól megy az régebbieken is, nekem még ment Phenom X4 proci alatt is. Jah és nem demó, hanem beta verzió, nagy különbség. Semmi nem lesz benne ami ilyen nagy igényeket szükségessé tenne.
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: Most frissítették, hogy csak a bétaverzióból szedik ki a teljes verziónál visszarakják. Ez a rendszer már a ddr5-ös teknológiára csinálják és oda érthető ez a brutális proci igény mivel a 4266-es ramokat ki kell hajtaniuk a prociknak.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Jól esik hülyeségeket összehordni? Semmi közük nincs egymáshoz amiket itt felsoroltál.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Honnan szedsz ennyi hülyeséget?
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Fincsi generációváltás pc-n is.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Minek generáció váltás? Nekem gond nélkül feltepül Windows 11. Téged ilyen könnyen át lehet verni marketing szempontból?
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Mivel a bétából kiszedték, majd a véglegesnél próbáljad mindenféle mókolás nélkül. Neked megvan éppenhogy a proci igényed hozzá.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Neked megvan éppenhogy a proci igényed hozzá

Neked meg nincs azért görcsölsz itt nálam ezzel a hülyeséggel.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Majd meglesz ha olcsó lesz a ddr5 a játékokhoz úgyis eltelik sok idő mire váltani kéne.
Legalább ezzel jót tesznek egy fejlődés nem árt ezen téren is, mivel kifejezetten gamera csinálják építik fel.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Téged fizetnek hogy ilyen baromságokat állítsál? A fejlesztés nem a win 11 miatt van. A windows 11 csak win 10 bughalmaz elkerülés végett adták ki. A fejlesztést meg az ipar.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Lehet hogy hibás volt a 10, de eléggé ki lett pofozva mostanra.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Kéne bele rendes videókártya lehet az integrált ennél is kevés.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Kings Bounty fan: Nálam a TPM hiánya a gond.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: 8-dik generációs a procija pedig, de kár volt eladnia azt a 1070-est amíg nem vett volna másikat helyette, így megvan hallva a rendszer.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Kings Bounty fan: Nem is használom egy ideje. Úgy adtam el, hogy majd veszek, ha tudok.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Ja értem hát igen elég nehéz még mindig a helyzet.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció