Unreal Engine 5-ben készül a Smite folytatása

Szerző: xoki | 2024. January 17. | hír | 15 hozzászólás

A Hi-Rez Studios és a Titan Forge Games összefogott, hogy elkészítsék a népszerű MOBA akciójáték, a Smite folytatását. A játék már 40 millió felhasználóval büszkélkedhet, a rajongók pedig már izgatottan várják, hogy mivel állnak majd elő.

A Smite 2 több szempontból is komoly fejlődést hoz, hiszen az Unreal Engine 5 fogja hajtani. A játékosok sokkal jobb látványra és effektekre számíthatnak: a játék grafikáját a jelenlegi, modern színvonalhoz fogják igazítani. Emellett a fejlesztők megígérték, hogy a játékmenet különböző elemei is megújulnak, például újratervezett felhasználói felületre és jobb matchmakingre számíthatunk. A Smite 2 többek között PlayStation 5, Steam Deck, Windows PC és Xbox Series X platformokon is játszható lesz.

A Smite 2 egyik legizgalmasabb funkciói közé tartozik a teljes cross-play támogatás. A játékosok platformtól függetlenül játszhatnak majd együtt barátaikkal, miközben az elért eredményeiket minden eszközön elérhetik majd. A játék többféle beviteli eszközt támogat, köztük a billentyűzetet és egeret, a kontrollert, illetve a Steam Decket is.

Az eredeti Smite egy ideig még nem fogja bezárni kapuit. Sajnos a kozmetikai cuccok nagy része nem fog átkerülni a Smite 2-be, hiszen több mint 10 évnyi anyagról van szó, és felfoghatatlan sok időre lenne szükségük hozzá. Mindenesetre a játék várhatóan egy teljesen friss élményt fog nyújtani, és természetesen vadonatúj skineket és egyéb kozmetikai cuccokat is lehet majd benne gyűjteni.

Amennyiben ki szeretnétek próbálni a Smite 2-t, idén tavasszal a játék hivatalos weboldalán jelentkezni tudtok majd az alfa tesztre. Az eredeti Smite-hoz hasonlóan a folytatás szintén ingyenesen játszható lesz.

SMITE 2
SMITE 2
SMITE 2
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, MOBA
Fejlesztő: Titan Forge Games
Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HornieChan avatar
Erre van ész, balance meg sehol 🤣
0
0
0
0
GSzabolcs89 avatar
Ha nem jön a skin meg hang akkor nem érdekel a jobb grafika én azért pénzt adtam meg időt is😕
0
0
0
0
Kelori avatar
Sajnos a kozmetikai cuccok nagy része nem fog átkerülni a Smite 2-be, hiszen több mint 10 évnyi anyagról van szó, és felfoghatatlan sok időre lenne szükségük hozzá


Érdekes ez a path of exile-nál mondjuk nem volt probléma, ott is kb 10 évnyi MTX-ről van szó, amik mind elérhetőek maradnak a 2-ben is.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Igazából teljesen mindegy mibe készül, mivel senki nem hozza ki a benne rejlő potenciált. Majd akkor fog érdekelni ha valami unreal engine 5-ben készül ha ugy fok kinézni mint a matrix demoja.
0
1
0
0
💬 7
MrPAYER avatar
@Payphoner: Az Unreal 5-nek nem csak az a lényege, hogy képes fotorealizmus közeli 3D-s világokat megjeleníteni, hanem, hogy jobban skálázható különböző hardverekre, a grafikai immerziót leginkább romboló megoldásokban jól működő alternatívákat kínál, pl. árnyékkezelés (Shadow Tracing stabil kezelése), geometriai számítások és klasszikus értelemben vett render distance LOD (Nanite) és rengeteg egyéb más.

Attól, hogy egy játék rajzfilmszerű art design-al rendelkezik nagyon durván szembetűnő, hogy az olcsó, megúszós fajta amit azért választottak, hogy ne kelljen annyit dolgozni a grafikusoknak vagy esetlegesen egy nagyon igényesen, alkotói víziót követve lett olyan amilyen. Jó példa erre a Rift Apart, igaz az nem UE5, de akár készülhetett volna abban is, nagyon hasonló lehetne a végeredmény.
0
0
0
1
Payphoner avatar
@MrPAYER: Fire Watch grafikáját imádom. Nem a Grafika lenne a lényeg hanem hogy ne azzal fémjelezzenek valamit hogy ebbe meg abba a motorba készült és amúgy bas*nak dolgozni
0
0
0
0
Kelori avatar
@Payphoner: És az mitől lesz jó ha teljesen élethű egy játék?
Élethű grafikánál unalmasabb dolgot el nem tudok képzelni. Kihúzod a fejed a monitorból és tessék, ott van az élethű grafika ingyen, 24/7

Játékoknak pont az a lényege hogy meg lehet bennük valósítani bármit ami a való életben nem létezik, miért pont azt akarod látni bennük amit láthatsz bárhol máshol is?

A 2013 körüli bioshock infinite-nek milliószor több bája van a stilizált grafikájával. De lehetne említeni száz másik régi játékot is, egészen a 2000-es évekig visszamenőleg, amiknél persze részletesség terén már látszódik a kor, de nem a részletgazdagság tesz egy játékot sem széppé, sem időtállóvá.

De ha nem stilizált, valósághű látványt utánozni akaró játékot akarsz példának, akkor vedd a Controlt, vagy a bf bc2-őt. Azokkal sem azért jó játszani mert annyira élethű, hanem mert nagyon dinamikus módon reagál a környezet minden rombolásra amit művelsz.
1
0
1
0
kismadar avatar
@Payphoner: Arra várhatsz még egy évtizedet... 😁 Én örülök, hogy nem ez a cél a játékiparban, amit te elvársz!
0
0
0
0
Payphoner avatar
@kismadar: Úgy látom egyikőtök sem érti miről beszélek!

A Lényeg nem a grafika, de mivel semmi azaz semmilyen előrelépet nem tesz a játék ipar legalább grafikában hoznának valamit. Az hogy egy PS5 kb csak azt tudja 60 FPS-el futtatni ami a PS4-en is elfut az gáz. ÉS engem a szemfényvesztés idegesít, az hogy így meg úgy dologoznak éveken át aztán semmi.
1
0
0
0
Kelori avatar
@Payphoner: Ebben igazad van hogy egyre kevesebb az igazán egyedi és igazán jó játék. Csak mindettől függetlenül és továbbra sem várom azt hogy még szebbek legyenek a játékok, mert szerintem nagyjából tart már ott a technológia, és a teljesítménye a mai hardvereknek, hogy egy kompetens és lelkes fejlesztőcsapat számára ne legyenek nagy korlátok az elképzelt játékuk megvalósításában.
0
0
1
0
Payphoner avatar
@Kelori: Alapvetően énis megvagyok bőven elégedve a grafikával. Sőőőt... 2016-ban már kaptunk olyan Uncharted 4-et még sima ps4-re ami úgy néz ki mai napig mint egy álom. Rendszeresen bekapcsolom a régi kis ps3-at is. Infamous 1-2? Isten király játékok. Engem alapvetően történettel vagy játékmenettel lehet levenni a lábamról. De ami ebben a generációban folyik.. .az egy vicc. Igazából 1-2 esetet leszámítva mai napig olyan játékok jönnek ki amit a sima ps4 is elhajt. Ott van ugye ellen példának a Rift apart amire írták hogy kell hozzá a nagy gyors SSD ezért csak Ps5 és simán fut PC-n HDD-ről xD Ott van a Marvel spierman 2 ami grafikaialg semmi újat nem nyujtott mégis csak PS5-re jött. Persze értem ösztönöhzni kell az embert az új konzolra, de közben meg legalább el lehet adni a PS Plus előfizut PS4-re is, mivel kb 10 játék van benne ami nem elérhető ps4-re? (khm lehet sokat mondtam).
1
0
0
0
Fishman avatar
Én sem próbáltam még ki eddig az elsőt, viszont lehet regisztrálni az Alphára a hivatalos oldalukon aki esetleg akarna :)
0
0
0
0
Petraaa avatar
Ez eddig totál kimaradt nálam :D Ez olyan mint a League of Legends csak TPS nézetbe? Aki játszott vele mi a véleménye? :D
0
0
0
0
💬 2
MrPAYER avatar
@Petraaa: Anno én játszottam vele pár hetet-hónapot, igazából igen, egy LoL-szerű játék TPS nézetbe.
0
0
0
0
no avatar
@Petraaa: Majndem 8000 őrám volt benne. Sokkal pörgősebb mint a klasszikus mobák, az irányítés is "modernebbnek" érződőtt. Kellően balance-olt is volt, könnyen bele lehetett jönni, a közössége pedig nem volt toxik. nagyon fain kis game volt.
majd másfél éve nem játszok vele, de én speciále a folytatást nyomni fogom, az egszer biztos :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció