Úgy tűnik, jön a Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered

Szerző: xoki | 2019. March 01. | hír | 42 hozzászólás

A Call of Duty: Modern Warfare Remastered elég sok kritikát kapott a játékosoktól, ugyanis a felújított verziónál rengeteg teljesítménybeli, illetve a többjátékos módnál jelentkező problémákba ütköztek a játékosok. A játék rengeteg negatív értékelést kapott a Steamen is, amely azóta „vegyesre” változott, de ettől függetlenül nagyon kevesen játszanak a játékkal.

Mindezek ellenére úgy tűnik, a Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered is elkészül majd, amely a korábbi pletykák alapján még 2018-ban jelent volna meg. A játék korhatár-besorolást kapott a PEGI oldalán, amely elég erős jele annak, hogy hamarosan tényleg megjelenik a felújított verzió. A besorolást azóta eltávolították, de természetesen sikerült lementeni.

Érdekes módon az oldalon csak a PS4-et tüntették fel, de nagyon kevés az esélye annak, hogy a játék csak egy platformon válik majd elérhetővé. A Sonyval kötött egyezség alapján a Call of Duty-játékosok PS4-en férhetnek hozzá legelőször az új frissítésekhez, viszont ez sem zárja ki a további célplatformokat.

A Call of Duty: Modern Warfare 2 2009-ben jelent meg, vagyis idén lesz 10 éves. A játékot a széria egyik legütősebb címének tartják, ezért ha eddig kimaradt volna, akkor hamarosan újra lehetőségetek nyílik majd a kipróbálására. A Remastered verzióban állítólag a kampány részre fogják a legnagyobb figyelmet fordítani, és az első fogadtatása után nincs kizárva, hogy a második rész multiplayer nélkül érkezik majd, amelyre a PEGI oldalán feltüntetett cím is elég erősen utal.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Megjelenés: 2020. April 30. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Beenox
Hozzászólások: 42
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sean avatar
Nem lenne egyszerűbb pihentetni a sorozatot ha már nem tudnak mit kitalálni? Így csak lejáratják az egészet és megutáltatják a játékosokkal. Remastert csináljanak inkább a régi jó játékokból (CoD 1-2, SoF stb.)
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@sean: Egy régi módi SoF jöhetne 😊
0
0
0
0
zsolo avatar
Én inkább annak örülöknek ha medal of honor pacific assaultból lenne remastered 😉😃
0
0
0
0
kaland21 avatar
Már megint remaster semmi új ötlet meg kreativitás!! Nagyon unalmas ez már hogy remaster meg reshade meg stb stb!! A remaster a resi 2vel kezdődik nem azzal hogy a testurákat felskálázom!!
0
0
0
0
💬 11
Memento Mori avatar
@kaland21: De igen, a remaster pontosan erről szól, felskálázott textúrákról, esetleg effektekről és nem többről. Amire te gondolsz az a remake, amihez ennyi tényleg kevés lenne, de az teljesen más tészta.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Memento Mori: Igen igazad van!!!De az a baj ennél ez is édes kevés!!! 😊
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kaland21: 80-100 dollárért bizony az. De inkább jöjjenek a ramastrek, mint az ilyen Owerkills Walking Daead féle szarságok. Sok új címnél többet ér egy szar remaster is.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Memento Mori: Ebben is igazat adok!! De nekem hiányzik már a kreativitás a kiadók részéről!!! Emlékszek mikor pls Dungeon keeper kijött akkor a the sims1 is nagy újjítás volt!! Nekem ezek hiányoznak szerintem érted mire akarok célozni!!!
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kaland21: Természetesen értelek, de sajnos ezt várhatjuk... Nagyon tömören megfogalmazom neked a problémát:
Ma már nem minőséggel és tartalommal adják el a játékokat, hanem reklámmal.

A gyerekeim korosztályán látom a leginkább a problémát. Nem azért játszanak egy játékkal, mert az jó, nekik megfelel, tetszik, hanem mert ez a népszerű, ezt játssza minden iskolatársuk, így ők is ezt akarják. És ma ők a célközönség, a tizenévesek. Ma már sokszor egy játék megjelenése előtt fél évvel már zakatol a hype vonat. Pár utalás youtubereknek, kis reklám itt, pár "kiszivárgott" info ott, és már fanbase van a meg sem jelent játék körül. És mindegy hogy egy szar lesz, viszik mint a cukrot. Az ember meg ilyen, ha eleget hazudik magának még ő maga is elhiszi a hazugságot. Ha szar is egy játék, attól még meg kell venni és játszani kell vele, mert ha valamiről ennyit beszélnek, valamivel ennyien játszanak az biztos csak rohadt jó lehet... És amíg ez elég jatékot eladni, addig a kiadók sem fognak megszakadni. Valószínűleg egy kiadónál több pr manager van mint kreatív felelős. Ez (is) a gond. De erről könyveket lehetne írni.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Memento Mori: Nagyon jól leírtad a problémát mert én si ezt látom sjanos a mai játékiparban!!! Nagyon kevés játékot veszek meg mert én nem szeretem a tömeg játékokat!! (pl,: PUBG FORTNITE stb) Nagyon elkeserítő ezt így látni emlékszek a Tomb Raider 1-re vennem kellet Voodo kártyát hogy jobban menjen és egyszerüen beszippatont magával!!!
0
0
0
0
susguy avatar
@Memento Mori: Mondjuk ilyenkor érdemes emlékezni arra, hogy léteznek játékok a tripüléj hülyeségeken kívül is.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@susguy: Nyilván, ellenben nem erre épül a piac. És amíg nem ez a mozgatórugója mindennek, addig sajnos elenyésző lesz a minőségi játék azok közt is, talán még elenyészőbb. Ott se csinálnak rendes játékokat ahol van rá keret...

A zs kategória meg az indie meg sajnos olyan műfaj, hogy ezer játékból egy az, ami tényleg rendben van. Ebből minden ezredik ami játszható, nem kell 2d sidescroll játék alá core i7, esetleg nem 13 perc végigvinni. Oké ezek nem 80 dolcsis játékok ellenben ezeket azért illik megvenni, és a fentiek alapján pont annyit ölsz bele apránként mire értelmes játékot találsz, mintha a tripla a kategóriából szemezgetnél.
Meg hát ugye nem mindenkinek opció a "futottak még" kategória. 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@Memento Mori: Ennyire azért egyáltalán nem vészes az indie részleg. Nem kis különbség van egy Hentai Puzzle 3D és egy Dead Cells között, egyáltalán nem kell a szemétben kutakodni egy jó címért, van azokból bőven elég hogy lehessen nyugodtan és könnyen válogatni.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@susguy: Persze, túloztam egy kicsit, biztos vannak remek játékok köztük, de én még egyről sem hallottam ami miatt valaki ledobta az ékszíjat, vagy csak valaki is a környezetemben azt mondta volna, hogy húúú de komoly indie gameet talált magának és hogy feltétlen próbáljam ki. Volt pár ami nekem is tetszett, steamworld dig, the flame in the flood, super meat, limbo stb, de tényleg nem sok ami üt.
0
0
0
0
susguy avatar
@Memento Mori: Dead Cells? Celeste? Hotline Miami? Stardew Valley? Kerbal Space Program? Subnatica? The Binding of Isaac? Undertale? Cuphead? Enter the Gungeon? Return of the Obra Dinn? Papers, Please? Minecraft? Biztos nem hallottál kifejezetten jókat még egyikről sem? (persze az utolsón kívül, az már majdnem csalásnak számít, még ha igaz is 😆😉
Persze, nem fognak tripüléj szintű visszhangot kelteni (ahhoz annyi pénzt kéne költeni reklámokra mint azoknál), viszont, egyrészt, bőven vannak indie címek amik önmagukhoz képest nagyon is ismertek lettek, másrészt nem hiszem egy kivételesen jó játék automatikusan nagyobb hírnévvel is járna. Sőt, általában pont azért ismertek kevésbé, mert jobban elvonnak a megszokottól, valami újjal próbálkoznak, ami azzal jár hogy kevesebb embernek fog tetszeni, viszont egy annál egyedibb élmény lesz annak akit érdekel.
Az hogy éppenséggel a környezetedben nem beszélnek róla csak annyit jelent hogy a környezetedben valószínűleg inkább csak a tripüléj címek után érdeklődnek. Az én környezetemben például pont fordítva van, mégse mondanám azt hogy egyáltalán nincsenek jó és ismert tripüléj címek.
0
0
0
0
AltGamer avatar
Érthető a besorolás 😃 Remember, no russian.
0
0
0
0
zole54 avatar
Mostanában mindenhol elő jön ez a Remastered" Szerintem semmi értelme.
0
0
0
0
💬 14
Memento Mori avatar
@zole54: A régi játékosoknak nosztalgia. Nem jut eszedbe egyetlen olyan régi játékod sem, amit szívesen játszanál végig feljavított grafikával mondjuk? Egy újabb generáció játszhat így régi klasszikusokkal, de olyan formában ami az ő igényekhez és elvárásaikhoz sokkal közelebb áll. Sok mai gyerek soha a büdös életben nem játszott volna a ps1 es resident evilel csupán az elavult grafika miatt. A remastered nekik is elhozza ugyanazt az élményt, mint anno azoknak akik az eredeti klasszikussal játszottak.
Az már más kérdés, hogy a modern warfare szériát ráértek volna 10 év múlva remasterelni. Egy call of duty+cod uo, de főleg egy cod2 remasteredre várt inkább a játékosközösség 99%-a mint erre. Bár a bo1 utáni részek és főleg a mw remastered után nem vagyok benne biztos, hogy nekem kell valaha is több cod.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Memento Mori: Amit most csinálnak az nem remaster.A remaster ott kezdődik ahol a Resident Evil 2 elkezdte.Ez szimpla pénzlehúzás,már csak azért is mert az a motor fut most is alatta mint régen csak agyon van effektezve.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Talán a Crashbandicoot lehúzás lett volna a Shadow of The Colossussal eggyüt ? Vannak kivételek 😀 Meg amúgy kedvenc címem volt az MW 2
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@smark10: Egyetértek! Én Crash Banderassal minden nap találkozom néhány pályára. 😂 Az is teljesen minőségi cucc lett.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@smark10: Van kivétel persze, de ide a cod nem tartozik. Főleg nem a MW 2.
Ez még a torrentról se töltöm le kategória.
A MW 1 is csak kipróbáltam és nem értettem, hogy kiad ezért pénzt.
Na de nem vagyunk egyformák.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@santakigyo: Félreértettél, az első bekezdés nem a call of dutynak szól, hanem a resinek. De le is írtam, talán kicsit félreérthetően. 😀
Ettől függetlenül a mw 1 és 2 singleplayerét végigjátszottam életem során úgy 200x szerintem, de az új köntösben azért nem esett rosszul még egyszer nekiveselkedni, vélhetőleg ezzel is így lesz. (Pénz mondjuk már nem adnék érte.)
Az mw 2 az utolsó értelmes call of dutyk közt van és az egyik a legjobb mind közül. A kampány mód is teljesen rendben volt, de a multija végett örökké benne van a top 3 cod játékomban. (cod 4, world at war, mw 2.)
0
0
0
0
zole54 avatar
@Memento Mori: Pont azokból nem készül Remastered!
0
0
0
0
susguy avatar
@Memento Mori: Engem speciel sosem érdekel a grafikai felújítás. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy például hiába lett iszonyatosan jó mind az új kinézet és (számomra meglepő módon) mind az új soundtrack terén is, teljesen vissza adva az eredeti játékok hangulatát, egész végig az járt a fejemben hogy milyen jó lenne lekapni egy emulátort és az eredetivel játszani. A harmadik résznél már annyira zavart, hogy pályánként manuálisan beraktam a háttérben az éppen oda tartozó eredeti soundtracket. Egyáltalán nem egy hiba, pláne nem amit a játéknak írnék fel, de az új zenén és grafikán kívül tényleg nem adott semmit, amikkel pedig az ég világon semmi bajom nem volt az eredeti trilógiánál sem. Megbánni nem bántam meg, élveztem minden percét, de úgy érzem semmiből nem maradnék ki ha nem jelent volna meg. Remaster ide vagy oda, ha erős a nosztalgia akkor az ember csak játszik az eredetivel és kész.
Az viszont mindenképpen igaz, hogy régi klasszikusokat így meg lehet ismertetni az újabb generációkkal is. És ha látják, hogy ha a grafikai felújításon kívül semmit sem változott és még úgy is megállja a helyét a mai napig, lehet rájönnek hogy önmagában a grafika lószart sem ér. Persze ez már csak leány álom.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@susguy: Az oké, hogy önmagában a grafika semmit se ér, de azért sokat tud dobni a játékélményen, valamint azt se felejtsd el, hogy az sem biztos, hogy egy régi játék megfelelően fut a modern hardvereken, pl nagy felbontású monitorokon. Az ember mindig hozzá van szokva valamihez, és ha érezhetően gyengébb ahhoz képest valami (pl grafika) akkor az csorbítani fog az értékén a dolognak. Mai szemmel nézve egy régi játék már nem biztos hogy ugyanazt az élményt nyújtja, mint annó.
0
0
0
0
susguy avatar
@Mesterlovesz: Nem felejtettem el, de ne tegyünk úgy mintha manapság nem az lenne sokaknál a legfőbb mérce, hogy az adott játék mennyire izzasztja meg a legújabb GTX 9999 hardcore kártyáját, és hány felesleges effektet sikerült beletuszkolni a környezetbe.
Engem speciel még sosem riasztott el a grafika önmagában régi játékoktól, legyen az egy régi kedvenc vagy egy olyan cím amihez először nyúlok hozzá, de ettől függetlenül, mint mondtam, szerintem is igaz hogy új játékosokkal megismertetni egy régebbi címet egy remastereddel mindenképpen jó ötlet. Viszont azzal is egyet értek, hogy kicsit túlzásba van véve manapság, amire ez a cikk egy tökéletes példa.
Mellesleg eddig még egy olyan régi játékom sem volt, amit ne sikerült volna elindítani akár a mai gépemen is, akár egy kis bütyköléssel is, de a legtöbbször anélkül. Minden esetre nem hiszem hogy pont ez a cím lenne az aminél aggódni kéne hogy elindul-e vagy sem.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@susguy: Engem sem hoz lázba a grafika önmagában, de azért számomra igen érdekes egy régi játékot mai köntösben játszani. Persze, nem minden a grafika, de egy játéknál igenis rengeteget számít. Ha csak a story a lényeg, akkor könyvet olvasok és nem játszok.
Abban teljesen egyetértünk hogy remastered cuccokkal játszani nem nosztalgia. A nosztalgia és a retro gaming ott kezdődik amikor előveszem a szekrényből az Amiga-t vagy a commodore-t és nyomom rajta a paperboyt, vagy nintendon a cannon foddert. 😀
0
0
0
0
MariusTitus avatar
@Memento Mori: A cod2 remastert szivesen megnéztem volna de multival eggyütt régimódian nem a mostanival. Jó kis SD klán warok 😃

A 3. részt is kiadhatnák pcre ugy sem volt illetve az első részt is felujithatnák.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@MariusTitus: Ahhh. Emlékek... *heavy breathing*

Toujane only szerveren játszottam vagy 3-4000 órát. 😀

A harmadik részért tényleg kár, hogy nem jött pc-re. De annyi előnye volt a dolognak hogy amitt vettem ps2-t. 😃 Egyébként az első cod volt a 3 amit a treyarch studios készített. a WaW is jól sikerült nekik és a black ops 1 is. Lehet jobb lett volna rájuk hagyni a többi részt is az infinity ward meg csinálhatott volna valami mást.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
@Memento Mori: Az igazi IW még jó volt aztán elmentek titanfallt készíteni az EAhez na azóta egy kalap fos a cod.
Ghosts-nál kezdődött a hanyatlás szerintem.

Toujanet én is szerettem nagyon meg Carentant 😃
+ azok a jó kis régi zombi szerverek is.
Lehet felteszem majd újra megjött a kedvem.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Ezt ugyan mért? Lehet bár,hogy sokaknak agyvérzése van már a 2.VH-tól újra,de azért elég más tészta lenne egy COD2 remastered.De minden féle képen relevánsabb lenne ,mint ez a rész mindentől függetlenül.😢 Vagy épp egy második világháborús egyveleg 1. és 2. rész keverve egyszerre és külön játszható kampány móddal,és néhány új lehetőséggel ,az eredeti hangulatot és lehetőségeket megtartva.Spoiler!
Grafikus motorral is kezdhetnének valamit,nem csúnya ,de régi már,tudomásom szerint még mindig az van tovább fejlesztve ,ami a COD 4 óta van.
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@Andor1997: Azért kicsit erős, hogy lényegében még mindig valami szinten a ID Tech 3 leszármazottja az engine 😊
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SuperPuma: Érdekes dolog az tuti,végtelenségig próbálják csavarni,csak hogy legyen mindig COD.Remélem,ha lesz egyszer 2.VH-s első generációs remaster valamiből,azt már egy méltó ,új motorral csinálják meg,ami nem rossz ráadásul.Spoiler!
Mondjuk az is érdekes,hogy az elvárásokkal szemben másik részt csinálnak újra,bár lehet az eladásukat nézik,hogy mennyi volt,bár lehet,hogy a COD2 így is több ,bár nem tudom.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Csak nehogy úgy járjunk vele, mint a MW remastereddel. A multiplayer egy év után olyan üres volt, hogy nem talált már játékot ahová bedobhatna.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Amikor már annyira nem tudnak kezdeni egy ip-val, hogy inkább kiadják újra a régieket.
0
0
0
0
💬 1
Memento Mori avatar
@FrostnovaZ: Ha a régieket adnák ki, egy büdös szavam sem lenne. 😆
0
0
0
0
no avatar
Város, annó egyik kedvenc részem volt 😂
0
0
0
0
gigazte avatar
Kreativitás 5-ös! 😆
0
0
0
0
💬 1
WeKing avatar
@gigazte: Hát na, valamiből nekik is megkell élniük 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk úgy nehezen lett volna sikeres az MW remaster, hogy jó ideig meg sem lehetett venni külön, hanem a másik szennyhez járt. Az meg nem kicsit erős, hogy hibák vannak egy olyan játékban, amit azelőtt ~10 évvel meg tudtak írni normálisan.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció