Többjátékos Assassin's Creed címeken dolgozhat a Ubisoft

Szerző: xoki | 2023. March 01. | hír | 12 hozzászólás

Az elmúlt években az Assassin's Creeden kívül sajnos nem igazán volt kimagasló játéka a Ubisoftnak. Bár több különböző címet is kiadtak, ezek nem tudták felvenni a versenyt az AC népszerűségével, és úgy tűnik, emiatt teljes egészében erre a szériára fognak fókuszálni.

Az Assassin's Creed korábban minden évben visszatért, de egy idő után elfáradt a széria. A rajongók is azt szerették volna, hogy a cég több időt szánjon játékai kidolgozására, és így születtek meg a sokkal nagyobb világgal és rengeteg tartalommal teletömött Assassin's Creed RPG-k. Az AC-játékok központjaként emlegetett Assassin's Creed Infinity megjelenésével jönnek majd az újabb, hasonlóan nagy változások. Az Insider Gaming információi szerint ez még csak a kezdet lesz, mivel az ismert projekteken felül is készülőben van még néhány, elsősorban többjátékos Assassin's Creed.

Az Assassin's Creed Mirage és az Infinity - beleértve a hozzá tervezett 2 kampányt is - mellett a Ubisoft további három játéknak (Nebula, Raid és Echoes) adott zöld utat, és a jelek szerint a korábbi részektől eltérő stílus fogja jellemezni azokat. A Nebula helyszíne India, az Azték Birodalom lesz és a Földközi-tengeren fog játszódni. A Project Raid már teljesen más lesz: állítólag egy 4-fős kooperatív élményre számíthatunk, amelyben a népszerű univerzum karakterei fognak szerepelni. Az Echoes állítólag szintén egy többjátékos projekt, de más nem derült ki róla.

Sajnos a Ubisoft hivatalosan még semmit sem erősített meg a fentiekből, de 2022 szeptemberében négy, fejlesztés alatt álló Assassin's Creedről is lerántotta a leplet, melyek között ott lapul az idén érkező Assassin's Creed Mirage is. Ahogy korábban említettem, a cég két Infinity kampányon is dolgozik, melyek közül az egyik Japánban fog játszódni, vagyis egy olyan helyszínen, amelyre a rajongók már régóta vágytak. Mindezeken felül Assassin's Creed Nexus néven egy VR-cím is érkezik majd, illetve egy F2P spin-offot is kapni fogunk okostelefonokra.

Assassin's Creed Mirage
Assassin's Creed Mirage
Assassin's Creed Mirage
Megjelenés: 2023. October 05. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
én azokat várni fogom, ha lesz egyáltalán
0
0
0
0
ronnie_r26 avatar
Nekem a Black Flag óta nem tudtak újat mutatni...
Az azóta kiadott összes AC elég lapos sztoriban, és a szoftveres problémákról ne is beszéljünk.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
Ekkora marhaságot.. Azt hittem a Mirage-al rájöttek, hogy mi működik. A coop rész a legtöbb régi játékban halott, a játékosok nagy része bele sem kezd. Folyton ezt a multi - rpg vonalat akarják erőltetni, pedig csak a koporsójukbe verik vele a szöget. Egy Witchernél - E Ringnél úgysem lesznek jobbak, de megközelíteni sem tudják azt a szintet, sosem tutdák, nem is ezért szerettük a játékaikat. Azaz az ezt a stílust igénylő játékosoktól csak fikát fognak kapni, ahogy kapták is az utolsó 3 AC-re, FC6-ra. Továbbá a régi játékosokat is el fogják veszíteni.
Ott a Rockstar jó példának. Ugyanazt a játékot adják ki sokévente, nem raknak bele marhaságokat egy divathullám miatt, csak annyit változik a játék, amennyit a technológia fejlődött. Nem kellene évente új AC, FC, legyen 3-5 évente egy, akkor látszódni fog a fejlődés és nem marhaságokal kell felturbózni a játékot, hogy ne csak egy dlc legyen.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Nagyon helyes. AC-t és FarCry-t hagyják életben, foglalkozzanak velük érdemben, a többi értelmetlen vadhajtást nyugodtan elnyeshetik. Igazából az Origins-Odyssey-Valhalla trio semmiben sem piacvezető, RPG-nek a Witcher sokkal jobb, akciójátéknak a Horizon izgalmasabb, drámának a TLoU veri könnyedén, grafikában az RDR2-vel nem tudja felvenni a versenyt de mégis... valahogy mégis benttartott mind a három 100-100-100 órára. Az amit az Ubi level designerei alkotni tudnak viszont piacvezető, ilyen pályatervezést mint pl. Egyiptom az Originsben nagyon-nagyon ritkán látni. Lehet vitatkozni, hogy az utóbbi három epizód nem is igazi AC de részemről nekem nagyon bejöttek, szerettem már az első részt is, az Ezio trilógia pedig konkrétan legendás, de nekem akkor is ez a masszív openworld, rpg vonal nagyon erős történelmi lore-al sokkal jobban bejött + a játékok hossza is. Szeretem ha egy ilyen típusú játék több tucat óra tartalommal bír még akkor is ha a harmada/fele más köntösben de ismétli önmagát.

Az idei rész ugyebár visszatér a régi akció-kaland vonalhoz, aminek örülök mert kíváncsi vagyok mit tudnak alkotni a mai technológiával egy feszesebb tempójú, interaktív akciófilm kategóriában, de alapvetően inkább a Codename Red-et várom, ami remélem ezt az RPG vonalat viszi tovább minimum 100 óra kontenttel és egy hatalmas, gyönyörű, Egyiptomhoz hasonló kidolgozással bíró feudális Japánnal.
0
0
0
0
💬 8
enslaved avatar
@MrPAYER: A lényeg, hogy ne akarják még tovább RPG - síteni az AC - ket, mert akkor nálam mennek a levesbe, hiába imádtam az utolsó három részt nagyon, az Odysseybe több mint 400 órám lett. Amennyiben rálépnek egy Witcher 3 vagy Souls féle vonalra, több AC nálam már nem lesz megvéve. Aki RPG - t akar annak ott vannak a már fentebb említett játékok, és van még bőven belőlük. Az AC maradjon csak az az akcióközpontúbb játék, ami eddig is volt.
0
0
0
0
Belchior10 avatar
@enslaved: Olyat stílust fognak választani, amire inkább vevő a játékosok többsége.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@enslaved: Pontosan. Én még a szintezést és a különböző szintű ellenfeleket is kivenném, a mi erősségünket a felszerelés és a megtanult képességek határozzák meg míg az ellenfelekét kizárólag az felszerelésük, esetleg lehet variálni azt ami eddig is volt, hogy vannak nagyobb termetű emberek, azoknak több hp vagy ilyesmi vagy feltudnak kapni ha elrontottuk a védekezés ütemét stb. Jó lenne ha a harcok és az animációk "epikusabbak" lennének, bár a Valhallában már egész jó volt a szerintem, leszakadó végtagok pl.

Attól még lehet RPG, nem a szintezés teszi azzá, sokkal inkább, hogy a karakterek emlékeznek rád akiknek segítettél, illetve különböző szerepjátékos elemek ami aztán tényleg lehet bármi.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@enslaved: Hát nekem az Odyssey rpg elemei eléggé tetszettek, szóval ha azt az élményt tudják hozni, akkor jöhet még, de mivel a valhalla (szerintem) nagyon elmaradt ebben, így lehet inkább offolni kéne az rpg-t. De az origins féle irány folytatható lenne.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@MrPAYER: Egy Brothers in Arms folytatás az UBI-tól és inkább a másol-beilleszt elvére felépített általad említett két játék mehet a levesbe.
Én ezzel egyeznèk ki.....de sajna nem kívánságműsor.
De az biztos,hogy FarCry-èrt pénzt nem adok mégegyszer még használtan se.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@santakigyo: Azt is figyelembe vettem, hogy mi az ami eladható. Persze, egy Splinter Cell is jó lenne már így.... nemistudom... tizen x év után csak már nem lenne akkora népszerűsége. BiA is egy viszonylag jó sorozat volt amíg volt, de nem véletlenül nem lett folytatása. Az embereket nem érdekli már a 2. vh. Lásd pl. CoD Vanguard nagyon szegényes eladási számai vagy a BFV csúfos bukása.

Elég nagy sza*ban vannak így is uborkáék, konkrétan szerintem a függetlenségük megőrzéséért fognak küzdeni az elkövetkezendő 2-3 játékukkal és józan paraszti ésszel ha AC-ból fogy a legtöbb akkor azt kell ebben a helyzetben fejleszteni gőzerővel nem 20 éves sorozatokat rebootolni. Az futószalag AC így is a kisebbik rossz szerintem amit elkövethetnek, felállíthatnának fogyasztói szemmel nézve sokkal gagyibb repertoárt is. (Division, Ghost Recon pl. amik látványosan sehova nem haladtak az utóbbi 5 évben.)
0
0
0
0
santakigyo avatar
@MrPAYER: Nem a témával van a baj,a megvalósítással.
Kiadnának egy Splinter Cell-t ??? Merem állítani,hogy tarolna.
Az a baj,hogy elkènyelmesedtek,ottvan a copy-paste játékaik amikkel már erőlködni se kell.De nulláról építeni valamit az már nem megy.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Nekem nagyon bejött a Far Cry 5 meg a New Dawn is, felőlem jöhet egy újabb "copy-paste". Mondjuk nagyon örülnék egy Prince of Persia trilógiának is, de azt hiszem az sosem lesz, és persze egy új Splinter Cell - nek, csak hasonlítson játékmenetében a Blacklist - re.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció