Tízezer alkalmazott moderálja majd a YouTube-videókat

Szerző: xoki | 2017. December 05. | hír | 13 hozzászólás

Az év folyamán már többször a középpontba került a YouTube, mivel változtatásokat vezettek be az automatikus moderálás terén, valamint szigorúbb szabályokhoz kötötték a hirdetésbarát tartalmak beazonosítását.

Eleinte nem volt gond, de mivel automatikus rendszerről van szó, idővel rengeteg probléma jelentkezett. Sok videót nem hirdetésbarát tartalmakként jelölt meg a rendszer, valamint sokan kihasználták annak gyengeségeit is, így nemkívánatos tartalmak csúsztak át a szűrőn.

A YouTube algoritmusa képes nyolc órán belül eltávolítani az extrém tartalmak 70%-át. Viszont a sok hibás megjelölés miatt a videomegosztó körülbelül 10 000 személyt alkalmaz majd annak érdekében, hogy manuálisan megjelöljék a nemkívánatos tartalmakat, amellyel egy időben az algoritmus is fejlődne.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
faragoka avatar
ideje lenne kijavítani, csak pár pl: család barát tartalom nem lenne vele baj ha működne, telefonon késik a hang ( nem csak nekem hanem barátomnak is meg a csalásba mindenkinek[tudom a youtube frissítés megoldja] )
0
0
0
0
KalmarErik avatar
Jelentkezhetek? Kezdhetném Luckey-val. 😃
0
0
0
0
no avatar
Lehet valahogy jelentkezni?
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Nem tudom, én egyszer sem ütköztem még extrém tartalomba. Molnár Krisztiánon kívül.
0
0
0
0
FoLey avatar
Oké akkor kezdhetik az ilyen trollokkal Filmkiller,Bupápépé,Sch Világa és hasonló trollokkal.
Spoiler!
Nem bánnám ha még becsületsértő youtubereket is moderálná neveket nem fogom felsorolni. 😜
0
0
0
0
susguy avatar
Még több emberrel akarják szopatni a normális feltöltőket?
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@susguy: Ki lenne az általad meghatározott normális feltöltő? 😃
0
0
0
0
susguy avatar
@hashimoto: Na jó, lehet tényleg félreérthető, amit írtam. Itt most nem is azokra gondolok, akik éppen nekem tetszenek, és kapja be akit nem nézek.
Egyre több channel van youtube-on, amikre hol botok hol nagyon unatkozó emberek nyomják ezerrel a videókat (nursery rymes, Elsa és Spidermanes videók), néha több milliós nézettséget is kapnak, és bár a tartalmuk folyamatosan megszegi a legtöbb szabályt, nagyon ritkán kapnak egy ejnye-bejnyét, ha valaha is, és rengeteg pénzt szednek össze. Az összes videójuk jóformán ugyanarról szól, csak kicserélnek pár modellt, stb. Jóformán végtelen mennyiségben tudják feltölteni.
Mindeközben minden legit youtubernek (értsd, tényleg készíti is a saját videót, beleértve azokat is akiket esetleg rühellek) minden egyes videójánál szenvedni kell, mert ilyen meg olyan baromságért veszik el a reklám jogosultságot, miközben az égvilágon semmit nem szegtek meg.

Csak egy példának:
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Spoiler!
FEMILI FRENDLI
0
0
0
0
💬 1
Yoni avatar
@KRZT963: Spoiler!
Mármint Feminist frendli?
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Már nem azért, de nem ennek kellett volna az alapvetésnek lennie?
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@Tyrion Lannister: De, csak eddig minden alkalmazott a reklám és a pénzügy osztályon dolgozott. 😞
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció